Täytä hakemus

15 vinkkiä kuinka säästää rahaa

Rahaa ei ole koskaan liikaa, mutta järkevyyden säilyttämiseksi ja yllätysten välttämiseksi kannattaa silti suhtautua lompakkoon ja pankkitiliin jonkin verran kunnioittavasti.

Ruokakustannukset

Ruokakustannukset ovat iso jatkuva menoerä. Suhteellisen pienetkin muutokset säännöllisiin ruokakustannuksiin voivat tuoda pitkässä juoksussa isoja säästöjä. Voit lukea lisää vinkkejä ruokakustannuksissa säästämisestä artikkelista: Miten säästää ruokakustannuksissa?

1.Pyydä kaverit luoksesi, ravintolaan menemisen sijasta.

Yksinkertaisesti sanottuna pullo viiniä maksaa melkein saman verran kuin lasi viiniä ravintolassa ja voit myös itse saada ison kakun kotiin kahvilassa ostetun kakun hinnalla. Sen sijaan, että tapaisit esimerkiksi ravintolassa, järjestä tapaaminen jonkun kotona ainakin joka toinen kerta, kotitekoisen aterian ja miellyttävän viihteen kanssa jotta Sinun ei tarvitse höylätä pankkikorttia!

2. Tuo itse tekemä lounas töihin.

Itse asiassa on hienoa syödä jäljelle jäänyt illallinen seuraavana lounaalla toimiston keittiössä ja samalla lukea hyvää kirjaa tai katsella suosikkisarjaasi. Muutaman perunan lisääminen illalliseen ei maksa paljon ja bonuksena tiedät tarkalleen, mistä ruoka koostuu!

3. Mene kauppaan vain täydellä vatsalla.

Tyhjä vatsa on paras kokki, kuten sanotaan. Ja erittäin huono kumppani ostaessa ruokaa, koska ostoskoriin laskeutuu erottelemattomasti kaikkea turhaa ja epäterveellistä ruokaa, jota olet kuvitellut. Ja se on takuulla kalliimpi kuin sen pitäisi olla.

4. Käytä verkkokauppoja ostaessasi ruokaa.

Nykyään kaikki suuret ruokakauppaketjut tarjoavat mahdollisuuden verkkokauppaan. Verkkokaupoissa on helppo seurata ostoslistaa ja välttää tunnepitoisia ostoksia, jotka olivat ”vain halpoja” tai ”seisoivat kassan vieressä”. Säästät myös aikaa verkkokaupoissa, joiden tiedät kaupallistavan. Tuplaa säästöt!

5. Älä mene kauppaan, ennen kuin jääkaappi on tyhjä.

Tyhjä jääkaappi ei ole ollenkaan huono esimerkki. Pidä tätä pikemminkin haasteena, että voit suunnitella ateriat ja kuluttaa ruokaa viisaasti. Ennen kuin teet uuden käynnin myymälään, yritä varmistaa, että kaappi on oleellisesti tyhjä – näin vältät monien tuotteiden päällekkäisen ostamisen.

Katso tästä miten säästät rahaa

Liikenne

1.Mene kävellen.

Joskus nopea kävely korvaa harjoittelusi tai taksimatkan. Pääsi läpät ja mukava musiikki tai podcastit saavat sinut nauttimaan näistä kävelyistä sekä hengittämään raitista ilmaa ja käyttämään aikaa tehokkaasti.

2. Ole tietoinen auton kustannuksista.

Ajattele liikkeitäsi ja mieti, onko auto vai perheen kaksi autoa perusteltu. Kokoa kaikki vakuutuksen, polttoaineen, kunnossapidon, renkaanvaihdon, leasingin jne. Kustannukset ja mieti, onko auto välttämätön vai riittääkö iso perhe auto kahden auton sijasta.

3. Käytä julkista liikennettä.

Suotuisaa, mukavaa ja omaa aikaa ajatuksillesi, lukemiseen tai kuuntelemiseen jotain hyvää kuulokkeista. Samaan aikaan joku muu vie sinut lähemmäksi ja lähemmäksi kotia tai työpaikkaa.

4. Yhdistä matkat naapureiden tai tuttavien kanssa.

Ehkä työskentelet naapurin kanssa samalla alueella? Vai käyvätkö lapsesi samassa koulussa? Joskus voit puolittaa polttoainekustannuksesi jakamalla automatkoja ystävien ja tuttavien kanssa. 

5. Aja kunnolla liikenteessä ja seuraa pysäköintitietoja.

Oikea liikennekäyttäytyminen on paitsi turvallisempi tapa osallistua liikenteeseen kuin myös taloudellisempi. Sakot eivät ole mukavia eikä halpoja. On kuitenkin erityisen typerää saada sakko pysäköinnistä, koska unohdit laittaa pysäköintikiekon kojelautaan …

Kotitalouden kulut

1.Vältä kausitavaroiden ostamista kauden aikana.

Tarvitsetko uusia talvivaatteita? Jos mahdollista, osta ne jo keväällä, kun vaatekaupat haluavat päästä eroon takeista ja hiihtohousuista nopeasti ja myydä ne erityisen edulliseen hintaan. Kuten tiedätte, ei ole parempaa aikaa ostaa joulukoristeita kuin joulua seuraavana päivänä tai kouluvälineet, jotka saat lukuvuoden puolivälissä tai heti ensimmäisen koulupäivän jälkeen.

2. Seuraa sähkönkulutustasi.

Muutokset johtuvat pienistä asioista, joten varmista, että käytät LED-lamppuja kotona, älä jätä valoja päälle, kun poistut huoneesta, ja sammuta esimerkiksi kylpyhuoneen lattialämmitys, kun olet pitkään poissa kotoa.

3. Pyydä alennusta teleyrityksiltä.

Ota selvää muutamilta ystäviltä ja uskon, että ainakin yhdellä heistä on paljon halvempi ja edullisempi puhelin tai Internet-paketti. Soita kotiverkkoon ja selvitä, millä ehdoilla voisit saada paremman tarjouksen. Jos näin ei ole, vaihda palveluntarjoajasi … tai mainitse, että sinulla on tällaisia ​​ajatuksia. Ihmeitä tapahtuu!.

4. Ole johdonmukainen toiminnassasi.

Jos kuitenkin menen markkinoinnin lankaan kerran, ei kannata luopua. Tilanteen tunnistaminen on jo askel eteenpäin ja seuraavalla kerralla pystyt kiinnittämään enemmän huomiota päätökseesi. Tavat vievät aikaa!

5. Tarkista tilauksesi.

Netflix, Spotify, Youtube Premium ja kaikki muut! Mieti tottumuksesi uudelleen – milloin avasit viimeksi jonkun niistä sovelluksista ja miten paljon voisit säästää jos et enää käyttäisi jotakin niistä? Etsi ainakin yksi ja luovu siitä.

Lue lisää säästämisestä: