Alv laskuri

Alv laskuri – arvonlisäverolaskuri

Alv-laskuri helposti ja ilmaiseksi netissä. Alv-laskurilla lasket verosumman, mikä maksetaan erilaisista palveluista ja tavaroista. Verollinen hinta, veroton hinta ja veron määrä näkyvät tuloksena laskurissa ja saat vastauksen kysymyksiisi!

Arvonlisäverolaskuri
ALV 10%

Kirjat, lääkkeet, liikuntapalvelut, henkilökuljetukset, viihde- ja kulttuuripalvelut, majoiukset sekä televisio- ja yleisradiotoiminnasta saatavat korvaukset kuuluvat 10 prosentin verokantaan.

ALV 14%

Elintarvikkeita, rehuja sekä ravintola- ja ateriapalveluita koskee 14 prosentin verokanta poislukien alkoholi- ja tupakkatuotteet.

ALV 24%

Useimpia tavaroita ja palveluja koskee niin sanottu yleinen verokanta eli 24 prosenttia.

Laske
Yhteenveto
ALV %:

0

Veroton hinta:

0 €

Verollinen hinta:

0 €

Veron määrä:

0 €

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Säästä aikaa ja rahaa kilpailuttamalla lainat helposti verkossa

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Mikä on arvonlisävero?

Arvonlisävero on ennalta määritetty prosentti erilaisten tuotteiden myynteihin liittyvistä maksettavista veroista.

Verojen maksamisesta ovat myyjät vastuussa ja myyjien tulee ilmoittaa verot Verohallintoon.

Joitain tuotteita tai palveluita voidaan myydä ilman arvonlisäveroa, ja niistä ei tarvitse maksaa erikseen veroa.

Alv-verojen maksamatta jättämisestä taas joutuu seuraamuksiin, joten ne kannattaa laskea huolella.

Tee ilmoitus Verohallintoon paljon veroja on laskutettu sekä maksettavana.

Kuluttajan ei tarvitse näistä kovinkaan paljon murehtia, mutta yritykselle on todella tärkeää pitää huolta verojen ilmoittamisesta.

Arvonlisäverolaskuri netissä

Veroton hinta

Veroton hinta on palvelun tai tuotteen hinta ilman arvonlisäveroa.

Verollinen hinta

Verollisen hinnan laskemiseen tarvitset palvelun tai tuotteen hinnan + verokannan mukaisen arvonlisäveroprosentin

Mitä eri verokantoja on olemassa?

Eri verokantoja on helppo laskea laskurimme avulla eikä vaikeita laskutoimituksia tarvitse miettiä sen kummemmin. Verottomaan hintaan on toisaalta helppo laskea prosentit päälle, mutta verollisesta hinnasta laskettaessa ei riitä pelkkä kertolasku.

Eri verokannat määräävät tavaroiden tai palveluiden arvonlisäveron määrä. Listataan alle muutama esimerkki eri verokannoista Suomessa:

  • Alv 24% yleinen verokanta, mikä yleisin tavaroiden ja palveluiden veroprosentti.
  • Alv 14% alennettu verokanta sisältää esimerkiksi ravintola ja ateriapalvelut. Pois lukien alkoholin ja tupakkatuotteet.
  • Alv 10% verokanta liittyy esimerkiksi lääkkeiden, kulttuuri ja viihdetilaisuuksien, elokuvien, majoituksen ja henkilökuljetuksien myynteihin.
  • Alv 0% on esimerkiksi veroton myynti muihin EU-maihin.

Kirjanpitäjältäsi kannattaa varmistaa minkälainen myynti ja osto menee mihinkin verokantaan, ettei tule vahingossa liikaa tai liian vähän veroja maksettavaksi.

Helppokäyttöinen ALV laskuri verkossa

Voiko arvonlisäveroa olla maksamatta?

Pienillä yrityksillä arvonlisäverorekisteriin ei ole pakko liittyä jos liiketoiminta on vähäistä. Alle 15 000 € liikevaihtoa tilikaudella toimiville yrityksille ei ole pakollista maksaa myynneistään veroa, silloin ei kuitenkaan saa myöskään vähentää ostoja verotuksessa. Mikäli tietää että liikevaihto tulee olemaan alle 15 000 € eikä toiminnassa ole ostoja, ei silloin kannata harkita edes alv rekisteriin liittymistä.

Yli 15 000 € tilikaudella liikevaihtoa tekevä yritys on velvollinen maksamaan veroa tekemästään toiminnasta.

Suomessa on aika kovat lait verojen suhteen ja kannattaa hankkia kirjanpitäjä pitämään huolta verojen ajallaan maksamisen suhteen. Kannattaa myös kirjanpitäjältä selvittää mistä kaikista ostoista voi vähentää verotuksessa, heiltä saa parhaiten vastaukset askarruttaviin kysymyksiin.

Arvonlisäverosta ilmoittaminen

Arvolisäverosta tulee ilmoittaa Verohallintoon määräaikaan mennessä. Pienellä liiketoiminnalla riittää että tekee veroilmoituksen tilikauden päätteeksi, jos tilikausi esimerkiksi on kalenterivuosi, on ilmoitus tehtävä ennen helmikuun loppua.

Veroilmoitus kannattaa tehdä kuitenkin ajoissa ettei joudu maksamaan ylimääräistä maksua myöhästymisestä. Verohallinnon sivuilta saa tarkat ohjeet verojen ilmoittamiseen ja määräaikoihin, kirjanpitäjän kanssa tällaiset asiat kuitenkin hoituu erittäin näppärästi omaa aikaa säästäen.

Miten arvonlisävero lasketaan?

Arvonlisäverolaskurilla hoituu arvonlisäveron laskeminen kaikista helpoiten. Alv laskuri hoitaa ikävät laskutoimitukset ja saat tehtyä laskut oikein ilman mitään taloushallinnon järjestelmiä.

Verottomaan hintaan voidaan vain kertoa päälle veroprosentin mukainen summa. Esimerkiksi 100 € normaali arvonlisäverokannan mukainen vero laskettaisiin 100 x 1,24 = 124 €. Tästä summasta 100 € on verotonta myyntiä ja 24 € arvonlisäveroa.

Verolliseen hintaan taas ei samat laskukaavat päde. Jos 124€ verollinen hinta halutaan muuttaa verottomaksi hinnaksi, ei enää voikkaan kertoa lukua esim. 0,76 ja saada oikeaa tulosta. Oikea laskukaava tässä tapauksessa olisi 124/1,24 = 100€.

Arvonlisäverollinen hinta ja siitä verojen laskeminen pois on se hankalin lasku, mutta laskurin avulla voit laskea kätevästi mikä on veron määrä eikä tarvitse miettiä kahteen kertaan kumminpäin laskutoimitukset tehdään ja missä voi mennä vikaan.

Arvonlisäverolaskurin käyttöohjeet

Ilman kallista taloushallintojärjestelmää tai kirjanpitäjää on hankalaa tietää milloin luvut täsmäävät ja siihen on ratkaisu alv laskurimme avulla.

Arvonlisäveron laskeminen pikaopas:

Arvonlisäverolaskuriin syötetään veroton hinta tai verollinen hinta sekä arvonlisäveroprosentti.

Alv laskurin ”Laske” nappia painamalla saat suoraan verollisen hinnan sekä verottoman hinnan tarpeesi mukaan.

Arvonlisäverolaskuria voit käyttää Nordic Bankin sivustolla kuinka monta kertaa haluat veloituksetta.

ALV laskurilla lasket verot helposti Nordic Bankissa

Kokeile arvonlisäverolaskuria

Kokeile laskuria ja käytä sitä taloushallintosi apuna. Viitenumeroiden laskeminen ei ole ikinä ollut näin helppoa. Syötät vain laskuriin laskun numeron ja saat kädenkäänteessä itsellesi kymmenelle tulevalle laskulle viitenumerot.

Säästät aikaa paljon tärkeämpiin töihin laskurimme avulla. Viitenumeron kirjoittaminen käsin on kovin työlästä ja joudut käyttämään laskinta sen laskemiseen.

Miten arvonlisäverolaskurimme toimii?

Arvonlisäverolaskurimme laskee sinulle kätevästi tarvittavat luvut kirjanpitosi tueksi. Voit valita minkä tahansa arvonlisäverokannan ja arvonlisäveron määrän, minkä perusteella voit hoitaa Verohallinnon ilmoitukset kätevästi.

Arvonlisäverokannat määräytyvät myytävien tuotteiden tai palveluiden perusteella. Suomessa yleinen alv:n prosentti on 24%, minkä osuus lasketaan verottoman hinnan päälle automaattisesti ostaessasi tuotteita tai palveluita.

Veroton hinta voidaan tarjota yrityksille suoraan ja voit joutua maksamaan ns. enemmän kuin kuluttajana, mutta yrityksenä voit vähentää veron määrän kirjanpidossa kätevästi.

Arvonlisäverolaki määrää

Arvonlisäverolaki määrää erittäin selkeästi mitkä prosentit tulee maksaa mistäkin palvelusta. Yleisin arvonlisäveron määrä on 24 prosenttia. Joissakin palveluissa on alennettu verokanta.

Kulttuuri- ja viihdetilaisuuksien yleinen verokanta on 10 %, ravintola- ja ateriapalvelut maksavat 14% arvonlisäveron. Palkkatulot eivät mene suoraan arvonlisäveron puolelle, vaan maksat niistä eri tavalla suoraan valtiolle veroprosenttisi mukaan. Jos taas yrityksenä laskuttaisit palkkatulot, niin silloin verottomasta hinnasta lasketaan vielä päälle arvonlisäveroprosentti.

Veroton hinta ja verollinen hinta onnistuu kätevästi Alv-laskurin avulla. Alv laskuri helpottaa arvonlisäveron sekä verottollisen ja verottoman hinnan laskemista.

Alv laskuria voi käyttää missä ja milloin tahansa

Kirjanpidon osuus arvonlisäverotuksessa

Arvonlisäveron määrän laskeminen tulee olla ilmoitettuna Verohallintoon ja kirjanpidossa kannattaa pitää huoli, että alv on laskettuna aina kun laskuja tekee, tavaraa myy tai ostaa.

Veroton palveluiden myynti on todella harvinaista ja käytännössä aina jostain tulee maksaa veroa.

ALV tarkoitus yhteiskunnassa on pyörittää yleisiä palveluita ja ylläpitää valtion toimintaa.

Eri kaupungeissa voi olla erilaisia palkkaan perustuvia verokantoja, mutta yleisesti kaikki yritysten tekemät kaupat määritellään laissa verokantojen mukaan.

Arvonlisäveron laskeminen Nordic Bankin Alv-laskurilla

Mietityttääkö Alv-verojen maksu? Alv:n laskeminen on helppoa Nordic Bankin Alv-laskurilla. Alv-laskurin käyttö on todella helppoa, valitse verokanta, syötä verollinen hinta tai veroton hinta ja laskuri kertoo vastauksen kysymykseesi!

Alv-laskurin käyttäminen täysin ilmaista, kuten kaikki muutkin palvelumme. Löydät sivustoltamme työkaluja arjen helpottamiseen. Lainavertailupalvelumme avulla kilpailutat jopa yli 29 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä hakemuksella ilman sitoumuksia.

Katso myös muut yrittäjän laskurit:

Yrittäjän kannattaa tutustua myös näihin muihin hyödyllisiin ja täysin maksuttomiin sivuillamme oleviin laskureihin:

  • Viitenumerolaskuri – viitenumerolaskurilla luot helposti sarjan viitenumeroita, joita voit käyttää laskuissa. Viitenumeron tarkistenumero täytyy laskea tietyllä tavalla oikein laskunumeron perään, jotta se toimii.
  • Viivästyskorkolaskuri – viivästyskoron laskeminen myöhässä olevaan laskuun onnistuu tällä laskurilla helposti käden käänteessä.
  • IBAN-laskuri – IBAN laskuri muuntaa kätevästi tilinumeron uuteen muotoon sekä auttaa sinua selvittämään BIC-tunnuksen, pankki-tiedot ja säästät aikaa.
  • Korkoa korolle -laskuri
  • Prosenttilaskuri
  • Yrityslaina-laskuri – syötä lainasumma ja valitse laina-aika, niin näet suoraan arvioidun yrityslainan kuukausierän. Laskurin kautta pääset kilpailuttamaan yrityslainat helposti yhdellä lainahakemuksella jopa yli 29 pankilla ja rahoituslaitoksella.