Annuiteettilaina

Annuiteettilaina

Palvelussamme kilpailutat annuiteettilainat hetkessä. Voit yhdellä hakemuksella saada jopa noin 30 lainatarjousta. Voit hakea Nordic Bankin kautta lainaa oman tarpeesi mukaan 500–70 000 euroa.

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa eikä vie kauan aikaasi. Täytä ilmainen, helppo lainahakemus nettisivuillamme, niin alat jo parissa minuutissa saada lainatarjouksia sähköpostiisi. Kun olet valinnut tarjousten joukosta itsellesi sopivan vaihtoehdon, saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa.

Meidän kauttamme saat lainaa kaikkia hankintoja ja projekteja varten. Palvelussamme kilpailutat lomalainat, remonttilainat, pikalainat, yrityslainat ja monet muut vakuudettomat lainat.

Palvelussamme kilpailutat annuiteettilainat hetkessä. Voit yhdellä hakemuksella saada jopa noin 30 lainatarjousta. Voit hakea Nordic Bankin kautta lainaa oman tarpeesi mukaan 500–70 000 euroa.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa eikä vie kauan aikaasi. Täytä ilmainen, helppo lainahakemus nettisivuillamme, niin alat jo parissa minuutissa saada lainatarjouksia sähköpostiisi. Kun olet valinnut tarjousten joukosta itsellesi sopivan vaihtoehdon, saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa.

Meidän kauttamme saat lainaa kaikkia hankintoja ja projekteja varten. Palvelussamme kilpailutat lomalainat, remonttilainat, pikalainat, yrityslainat ja monet muut vakuudettomat lainat.

Mitä tarkoittaa annuiteettilaina?

Annuiteettilainassa viitekoron muutokset vaikuttavat lainaerien kokoon. Maksuerät muuttuvat, kun viitekorko muuttuu. Lainan korko laskee tai nousee korkotason mukaan.

Annuiteettilaina voidaan sitoa esimerkiksi kolmen kuukauden euriborkorkoon, jolloin viitekorko tarkistetaan kolmen kuukauden välein.

Esimerkiksi kulutusluotot sidotaan usein kolmen kuukauden euriborkorkoon. Kun laina sidotaan 12 kuukauden euriborkorkoon, korko tarkistetaan vuoden välein.

Annuiteettilaina

Annuiteettilainassa korkoja maksetaan aluksi paljon. On tavallista, että aluksi lainaa lyhennetään lähinnä vain maksamalla korkoja. Lainan pääoma alkaa lyhentyä kunnolla vasta, kun korkokuluista on maksettu noin puolet. Korkoja on aluksi maksettavana paljon, koska lainan pääomaa on paljon jäljellä. Kun lainan pääomaa lyhennetään, myös korko pienenee.

Viitekorko vaikuttaa kuukausierän kokoon mutta ei laina-aikaan. Laina-aika sovitaan ennalta ja se pysyy samana, vaikka kuukausierä muuttuisi. Tällainen laina sopii henkilölle, joka haluaa tietää tarkkaan, kuinka kauan lainan maksaminen kestää, ja joka sietää sen, että lainan maksuerät saattavat muuttua.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Yleisiä kysymyksiä annuiteettilainasta:

Paljonko voin saada lainaa?

Annuiteettilainaa on mahdollista hakea Nordic Bankin kautta 70 000 € saakka. Täytä yksi ilmainen ja helppo lainahakemus kotisivuillamme ja hae lainatarjoukset aina 70 000 € asti, ilman sitoutumista!

Kuka voi saada lainaa?

Nordic Bankin kautta lainaa voi hakea kuka tahansa vähintään 18-vuotias jolla säännölliset palkka- tai eläketulot, puhtaat luottotiedot sekä suomalainen henkilöturvatunnus.

Kuinka nopeasti lainarahat maksetaan tilille?

Lainarahat maksetaan tilille usein jo saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Huomioithan että suoritus tapahtuu aina arkisin toimistoaikoina.

Voinko maksaa lainan nopeammin takaisin?

Lainan voi aina suorittaa nopeammalla aikataululla pois. Jos haluat suorittaa lainan etuajassa niin ole yhteydessä luotonmyöntäjään ja pyydä loppusumma. Maksamalla lainan pois ennenaikaisesti, maksat vähemmän tilin hoitokustannuksia ja korkoja. Selvitä ohjeet luotonmyöntäjältä ennen maksua.

Hae annuiteettilaia turvallisesti verkosta

Annuiteettilainan maksuerä muuttuu, kun korko muuttuu

Lyhennyksen alussa annuiteettilainan maksuerä muodostuu pääosin tai jopa pelkästään koroista. Pääoma alkaa lyhentyä vasta, kun lainan koroista on maksettu noin puolet. Aluksi pääomaa siis lyhennetään vähemmän ja laina-ajan lopussa enemmän.

Lainan kuukausierä muuttuu viitekoron muutosten mukaan. Kulutusluotot sidotaan tavallisesti kolmen kuukauden euriborkorkoon. Kulutusluottojen laina-ajat ovat yleensä melko lyhyitä, joten viitekorko ei ehdi vaihdella kovin rajusti. Enemmän viitekoron vaihtelu voi vaikuttaa pitkäaikaisiin lainoihin, esimerkiksi asuntolainoihin.

Saako annuiteettilainaan lyhennysvapaan?

Lainan ottanut voi tarvittaessa pyytää maksuvapaata jaksoa, jolloin lainanlyhennystä ei tarvitse tehdä. Kulutusluottojen kohdalla maksuvapaa ei tavallisesti ole kovin pitkä, kyse voi olla esimerkiksi yhdestä kuukaudesta. Asuntolainasta voi saada jopa vuoden mittaisen lyhennysvapaan.

Lyhennysvapaa voi olla hyvä ratkaisu, jos oma taloudellinen tilanne muuttuu yhtäkkiä paljon, eikä lyhennystä pystykään suorittamaan. Maksuvapaasta voi olla hyötyä myös silloin, kun haluat käyttää rahat johonkin toiseen kohteeseen, esimerkiksi toisen lainan lyhentämiseen tai lomamatkan maksamiseen.

Muista, että lyhennysvapaa kasvattaa lainasta maksettavaa korkoa. Usein maksuvapaan osuus pääomitetaan lainasummaan, minkä vuoksi se kasvaa korkoa, kuten muukin lainan pääoma. Siksi on taloudellisesti järkevämpää maksaa lainaa pois säännöllisesti. Näin laina lyhenee tasaisesti, eikä lyhennysvapaiden ajalta kertyneistä maksamattomista lyhennyksistä kerry lisää korkoa.

Kiinteän tasaerälainan ja tasalyhenteisen lainan erot

Annuiteettilaina ei suinkaan ole ainoa lainanlyhennystapa. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kiinteä tasaerälaina ja tasalyhenteinen laina.

Kiinteässä tasaerälainassa jokainen maksuerä on aina samansuuruinen. Jos viitekorko muuttuu, laina-aika muuttuu. Koron noustessa maksuerää ei siis suurenneta, kuten annuiteettilainassa. Koron nouseminen pidentää laina-aikaa ja laskeminen lyhentää sitä. Jos alkaa näyttää siltä, että korkojen nousu pidentää laina-aikaa liikaa eikä laina lyhene, voidaan lyhentämistapaa muuttaa.

Kiinteä tasaerälaina sopii henkilölle, joka haluaa tietää tarkasti, minkä verran lainaa lyhennetään kuukausittain, mutta joka ei välitä siitä, että laina-aika saattaa muuttua. Kiinteä tasaerälaina sopii hyvin esimerkiksi pienituloisille.

Tasalyhenteinen laina taas tarkoittaa sitä, että lainaa lyhennetään aina samalla summalla, mutta korko vaihtelee viitekoron mukaan. Kun korko nousee, maksuerästä tulee suurempi. Kun korko laskee, maksuerä pienenee. Laina-aika ei kuitenkaan muutu, vaikka korko muuttuisikin. Tasalyhennyslainan lyhentäminen on aluksi raskaampaa, koska maksuerät ovat korkeammat. Laina kuitenkin lyhenee alusta saakka nopeasti ja maksuerät pienenevät vähitellen. Tasalyhenteinen laina ja annuiteettilaina sopivat hyvin erityisesti, jos tulot ovat hyvät, sillä korkean tulotason omaavilla on varaa lyhentää lainaa, vaikka korko nousisikin.

Annuiteettilainan edut ja haitat

Edut:

+ Lainanottaja tietää tarkasti, kuinka kauan lainaa lyhennetään.
+ Kun korkotaso on matalalla, maksuerä on pienempi.
+ Lyhytaikaisiin lainoihin korkojen muutokset eivät ehdi juurikaan vaikuttaa.

Haitat:

– Kun korot nousevat, maksuerät kasvavat.
– Alussa lainan pääoma pienenee hitaasti.

Mikä kenellekin on paras lainanlyhennystapa, riippuu täysin elämäntilanteesta, maksukyvystä ja budjetista. Joku arvostaa sitä, että lainaa lyhennetään tasan samalla summalla joka kuukausi. Joku toinen taas haluaa tietää varmuudella etukäteen, kuinka kauan lainaa lyhennetään. Erilaisiin lyhennystapoihin kannattaa tutustua ja valita omaan tilanteeseen sopivin vaihtoehto. Vakuudettomien lainojen lyhennystapaa ei tavallisesti saa valita itse.

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa

Lainat kannattaa kilpailuttaa, koska sillä tavalla voit säästää merkittäviä summia. Luottojen korot vaihtelevat lainasummasta sekä luotonmyöntäjästä riippuen. Vaihtelu voi olla yllättävän suurta, ja siksi lainojen vertaileminen onkin niin tärkeää.

Lainojen kilpailuttaminen netissä on helppoa. Sinun täytyy täyttää vain yksi maksuton hakemus nettisivuillamme ja voit sillä saada noin 30 lainatarjousta. Pelkkä lainahakemuksen tekeminen ja tarjousten tarkastelu ei vielä velvoita mihinkään, eli voit tehdä lopullisen päätöksen lainan nostamisesta vasta sitten, kun olet tutustunut lainatarjouksiin.

Kilpailuta annuiteettilaina fiksusti Nordic Bankilla

Ensimmäiset lainatarjoukset alkavat tulla sähköpostiisi jo parissa minuutissa, joten pääset heti vertailemaan lainoja. Kun olet valinnut tarjousten joukosta itsellesi parhaiten sopivan, saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa.

Palvelussamme voit kilpailuttaa lainat 500 eurosta 70 000 euroon. Laina-aika on 1–15 vuotta. Lainaa voi hakea täysi-ikäinen, jolla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Lainaa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Lainan hakeminen yhdessä kannattaa etenkin, jos kyseessä on suurempi lainasumma.

Hae lainatarjoukset

Usein kysytyt kysymykset annuiteettilainasta:

Annuiteettilaina on laina, jossa viitekoron muutokset vaikuttavat lainaerän kokoon. Kun viitekorko muuttuu, maksuerien koot muuttuvat. Lainan korko siis nousee tai laskee viitekoron mukaan.

Annuiteettilainan etu on se, että lainanottaja tietää laina-ajan tarkalleen. Annuiteettilaina on hyvä valinta, jos oma talous kestää myös korkojen nousun. Tosin lyhytaikaisiin lainoihin viitekoron muutokset eivät ehdi juurikaan vaikuttaa.

Lainanlyhennys koostuu lyhennyksestä ja koroista. Annuiteettilainassa viitekoron muutokset vaikuttavat maksuerien kokoon. Kun korko muuttuu, maksuerä joko nousee tai laskee. Korko voidaan tarkistaa esimerkiksi kolmen kuukauden välein.

Edullinen annuiteettilaina löytyy kilpailuttamalla. Vertaile lainat Nordic Bankissa. Kilpailutamme yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa noin 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Nordic Bankin kautta haetun lainan saa tilille yhden työpäivän kuluessa. Parhaassa tapauksessa saat rahat tilille jo samana arkipäivänä.

Nordic Bankin kautta lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen. Sinulla pitää olla puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkka- tai eläketulot.

Nordic Bankin kautta vakuudetonta lainaa voi hakea 500 eurosta jopa 70 000 euroon.

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu helposti Nordic Bankissa. Sinun täytyy täyttää nettisivuillamme ainoastaan yksi ilmainen lainahakemus ja voit sillä saada jopa noin 30 lainatarjousta. Alat saada tarjouksia sähköpostiisi jo muutamassa minuutissa.

Annuiteettilainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, sillä lainojen korot vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Kannattaa etsiä mahdollisimman matalakorkoinen laina. Lainahakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei velvoita mihinkään, joten voit tehdä lopullisen päätöksen lainan ottamisesta vasta sitten, kun olet nähnyt lainatarjoukset.

Jos sinulla on useita kulutusluottoja, osamaksuja ja luottokorttivelkaa, voit hakea meidän kauttamme yhdistelylainaa. Yhdistelylaina tuo yleensä mukavasti säästöjä, kun ei enää tarvitse maksaa monen lainan korkoja ja kuluja.