Näin voit saada asuntolainan ilman säästöjä

Asuntoa ei voi ostaa kokonaan tavallisella pankkilainalla, vaan lisäksi tarvitaan omia säästöjä tai muita vakuuksia. Mitä tehdä, jos säästöjä ei ole? Voiko silti saada asuntolainan? Kyllä, se on mahdollista. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit saada asuntolainan ilman säästöjä ja vakuuksia.

Oma asunto on usein taloudellisesti järkevämpi ratkaisu kuin pitkäaikainen vuokralla asuminen. Vuokralla ollessasi kartutat koko ajan toisen omaisuutta, omistusasunnossa taas kartutat omaa omaisuuttasi. Rahat ovat tavallisesti melko hyvässä tallessa asunnossa, sillä hyvällä sijainnilla olevan asunnon arvo säilyy yleensä hyvin, ja tähän asti tällaisten asuntojen hinnat ovat olleet jatkuvasti nousussa.

Usein asunnon ostaminen ilman säästöjä kaatuu lainakattoon. Asuntoa ei voi maksaa kokonaan lainalla, vaan omia säästöjä ja vakuuksia pitäisi olla tietty osuus asunnon hinnasta. Kun puhutaan asuntojen omarahoitusosuudesta, on kyse usein kymmenistä tuhansista euroista. On ymmärrettävää, että jokaisella ei ole tällaisia summia säästössä. Vaikka säästöjä ei ole, voi oman asunnon ostaminen silti olla mahdollista.

Esimerkkilaskelma: Vakuudettoman asuntolainan korko kannattaa kilpailuttaa

Asunnon voi hyvin ostaa vakuudettomalla asuntolainalla, kunhan vain muistat vertailla lainoja ensin. Vakuudettomissa lainoissa on yleensä automaattisesti kiinteä korko, eli korko pysyy samana koko sovitun kiinteän korkojakson ajan. Kiinteän koron avulla voit välttyä korkovaihtelulta ja siten olet suojassa korkojen nousulta. Usein asunto ostetaan vakuudellisella lainalla, koska niissä on matalammat korot, mutta koron vaihtaminen kiinteäksi kasvattaa lainan hintaa myös vakuudellisissa lainoissa. Tämä kaventaa kiinteäkorkoisen vakuudellisen ja vakuudettoman lainan hintaeroa.

Alla olevasta esimerkkilaskelmasta näet, miten paljon voit säästää rahaa, kun kilpailutat vakuudettoman asuntolainan Nordic Bankissa. Esimerkkilaskelma on laskettu 70 000 euron lainasummalle 10 vuoden maksuajalla.

Laina
Nimelliskorko
Tilinhoitomaksu (kk)
Todellinen vuosikorko
Luottoa jälijellä (kk)
Kuukausierä
Kokonais-kustannus
Laina A
9,91 %
4,90 €
10,51 %
120
926,47 €
111 176,40 €
Laina B
7,01 %
4,90 €
7,38 %
120
818,02 €
98 162,40 €
Laina C
5,2 %
4,90 €
5,47 %
120
754,22 €
90 506,40 €
Nordic Bank lainavertailu
4,9 %
4,90 €
5,23 %
120
743,94 € / kk
Säästöä jopa 182,53 €/kk!
89 272,80€
Säästöä jopa 21 903,6 €!

Esimerkkilaskelmasta käy ilmi, että voit säästää yhteensä jopa 21 903,6 euroa lainan kuluissa koko laina-aikana, kun kilpailutat lainan palvelussamme. Tämä tarkoittaa 182,53 euroa säästöä joka ikinen kuukausi. Vakuudeton asuntolaina kannattaa siis ehdottomasti kilpailuttaa. Voit saada huomattavat säästöt pienellä vaivalla. Rahaa jää satoja euroja enemmän kuukaudessa muihin menoihin tai ihan vain säästöön.

Lainaa ottaessa on tärkeää pohtia myös laina-ajan vaikutusta kustannuksiin. Kannattaa valita omaan talouteen sopiva maksuaika. Jokainen kuukausierä pitää pystyä maksamaan ongelmitta, mutta toisaalta maksuaikaa ei kannata venyttää myöskään liian pitkäksi, jos ei ole pakko. Alla oleva esimerkkilaskelma on laskettu 70 000 euron lainasummalle 15 vuoden laina-ajalla, jotta voit vertailla, miten takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa kuukausierään sekä kokonaiskustannuksiin.

Laina
Nimelliskorko
Tilinhoitomaksu (kk)
Todellinen vuosikorko
Luottoa jälijellä (kk)
Kuukausierä
Kokonais-kustannus
Laina A
9,91 %
4,90 €
10,50 %
180
753,27 €
135 588,60 €
Laina B
7,01 %
4,90 €
7,37 %
180
882 €
114 204,60 €
Laina C
5,2 %
4,90 €
5,47 %
180
565,78 €
101 840,40 €
Nordic Bank lainavertailu
4,9 %
4,90 €
5,15 %
180
554,82 € / kk
Säästöä jopa 198,45 €/kk!
99 867,60€
Säästöä jopa 35 721 €!

Esimerkkilaskelma osoittaa, että kuukausierästä tulee mukavan pieni, kun laina-aika on pitkä. Lainan kokonaiskustannukset kuitenkin kasvavat huomattavasti. Edullisimman lainan kokonaiskustannukset ovat 15 vuoden maksuajalla 29 867,6 euroa, kun taas 10 vuoden maksuajalla ne ovat 19 272,8 euroa. Takaisinmaksuaikaa ei siis kannata turhaan venyttää liian pitkäksi.

Laina tulee tavallisesti sitä halvemmaksi, mitä nopeammin sen maksaa takaisin. Tietenkään maksuaikaa ei pidä sopia myöskään liian lyhyeksi, koska silloin kuukausierä kasvaa suureksi ja riskit kasvavat. Olisi hyvä, että joka kuukausi budjettiin jäisi myös hieman väljää, eli rahaa jäisi säästöön pakollisten menojen jälkeen. Tällä tavalla pystyt kerryttämään puskurirahastoa ja et joudu vaikeuksiin, kun eteen tulee yllättäviä menoja. Sovi siis maksuaika omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivaksi. Voit arvioida sopivaa laina-aikaa näiden esimerkkilaskelmien sekä lainalaskureidemme avulla.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Kilpailuta pankit verkossa

Omarahoitusosuus on yleensä 10–30 % asunnon hinnasta

Tavallisesti omarahoitusosuus on 10–30 % asunnon hinnasta. Ensiasunnon ostajilla omarahoitusosuus on pienempi kuin muilla. Esimerkiksi jos ostettavan asunnon arvosta 70 % toimii lainan vakuutena, voit saada 100 000 euron asuntoa varten enintään 70 000 euroa lainaa. Loput 30 % (eli 30 000 euroa) pitää maksaa omilla säästöillä tai lisävakuuksilla.

Jos säästöjä ei ole riittävästi, voit asettaa omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta on esimerkiksi sijoitusasunto, mökki ja oma metsä. Tavallisesti autoa ja muuta sen kaltaista omaisuutta ei hyväksytä lainan vakuudeksi.

Jos omaisuutta ei ole, on myös henkilötakaus edelleen mahdollinen vaihtoehto, vaikka sitä ei enää nykyään käytetä niin paljon kuin ennen. Takaaja vastaa lainasta, jos velallinen ei pystykään maksamaan lainaa. Toinen henkilö voi myös asettaa omaa omaisuuttaa lainasi vakuudeksi. Esimerkiksi vanhemmat voivat asettaa kesämökkinsä lapsensa lainan vakuudeksi.

Lisävakuuksia voi hankkia valtiontakauksen tai pankin maksullisen takauksen muodossa. Pankin kanssa voi neuvotella näistä vaihtoehdoista. Omarahoitusosuuden voi maksaa myös kokonaan vakuudettomalla lainalla. Tällöin pitää kuitenkin olla tarkka sen kanssa, että tulot riittävät varmasti sekä asuntolainan että vakuudettoman lainan lyhentämiseen ja muuhun elämiseen ja muihin hankintoihin.

Asunnon voi ostaa myös kokonaan vakuudettomalla lainalla ilman käsirahaa

Jos omia säästöjä ei ole kertynyt tarpeeksi eikä vakuutta ole käytettävissä, on asunnon ostaminen mahdollista myös kokonaan vakuudettomalla lainalla. Nordic Bankin kautta lainaa voi saada ilman vakuuksia ja takaajia jopa 70 000 euroa 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla. 70 000 eurolla voi saada ostettua pienen asunnon, tai pieneltä paikkakunnalta vähän isommankin asunnon.

Tälläkin hetkellä Suomessa on tuhansia asuntoja, joiden hinta on enintään 70 000 euroa. Vaihtoehtoja siis riittää. Osa asunnoista sijaitsee syrjäisemmillä seuduilla pienillä paikkakunnilla, mutta löytyy myytävien asuntojen joukosta myös isompien paikkakuntien asuntoja.

Pieneltä paikkakunnalta voi saada jopa kokonaisen omakotitalon omaksi alle 70 000 eurolla. Tämän hintaluokan taloissa ja asunnoissa on kuitenkin otettava huomioon se, että ne saattavat tarvita enemmän tai vähemmän remonttia. Remonttikohde voi silti osoittautua hyväksi sijoitukseksi. Jos ostat asunnon hyvästä taloyhtiöstä, hyvällä sijainnilla, ja remontoit asunnosta hienon, voit saada nostettua asunnon arvoa. Näin saat siitä isomman summan kuin millä itse sen ostit, ja saat mukavan pesämunan seuraavaa asuntoa varten.

Vakuudettoman lainan saa käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, joten voit ottaa lainan asunnon ostamista varten. Kun hankit asunnon vakuudettomalla lainalla, et tarvitse välttämättä säästöjä tai vakuuksia. Pidä huoli siitä, että otat sellaisen lainasumman, jonka pystyt varmasti myös maksamaan pois ongelmitta. Suhteuta siis lainan määrä tuloihisi.

Vakuudettoman lainan voi saada sellainenkin henkilö, jolla ei ole riittävästi säästöjä tai omaisuutta, jotta hän voisi saada tavallisen pankkilainan. Voit saada vakuudetonta lainaa, jos olet täysi-ikäinen. Lisäksi sinulla pitää olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Vakuudettomat lainat ovat vakuudellisia lainoja nopeampia. Koko lainanhakuprosessi tapahtuu alusta loppuun saakka netissä eikä vakuuksia tarvita, minkä vuoksi lainan saa tilille todella nopeasti, parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Asuntolaina netistä ilman säästöjä

Lainaa asumisoikeusasuntoa varten

Jos oman unelmien asunnon ostaminen ei vielä ole mahdollista, voi välivaiheena hankkia itselleen asumisoikeusasunnon vakuudettomalla lainalla. Asumisoikeusasunto on vuokra-asumisen ja omistusasumisen välimuoto. Asumisoikeusasunnosta maksetaan kertaluontoinen asumisoikeusmaksu ja sen lisäksi kuukausittain käyttövastiketta.

Asumisoikeusmaksu on 15 % asunnon hankintahinnasta. Maksu palautetaan, kun asukas muuttaa asunnosta pois. Maksamasi asumisoikeusmaksu tarkistetaan vielä rakennuskustannusindeksillä, eli voit saada takaisin suuremman summan kuin mitä alun perin maksoit.

Asumisoikeusasuminen on tavallisesti edullisempaa kuin vuokralla asuminen ja huolettomampaa kuin omistusasunnossa asuminen. Tällaisten asuntojen vastikkeet ovat yleistä vuokratasoa matalammat. Asukkaan ei tarvitse huolehtia asunnon myynnistä. Saat maksamasi asumisoikeusmaksun takaisin joka tapauksessa, vaikka yhtiö ei löytäisikään asuntoon heti uutta asukasta.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta lainat Nordic Bankilla

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa ilman vakuuksia

Kun olet hakemassa lainaa asumisoikeusasuntoa tai omistusasuntoa varten, puhutaan yleensä kymmenien tuhansien eurojen kokoisista lainoista. Tällaiset isommat lainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, koska sillä tavalla voit säästää huomattavia summia rahaa.

Lainojen kilpailuttaminen on todella helppoa eikä vie kauan aikaasi. Täytä vain yksi maksuton lainahakemus nettisivuillamme, niin voit saada jopa noin 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Kaikki tarjoukset lähetetään sinulle sähköpostitse. Ensimmäiset tarjoukset saapuvat yleensä jo muutamissa minuuteissa.

Sähköpostin lisäksi näet lainatarjoukset kirjautumalla palveluumme. Siellä ne järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan. Näet siis yhdellä nopealla silmäyksellä, mikä tarjouksista on edullisin. Saat kuitenkin itse valita, minkä lainatarjouksen hyväksyt. Tutustu tarjouksiin huolellisesti. Kun olet valinnut niistä itsellesi sopivan, allekirjoita sopimus ja toimita liitteet, niin saat pian rahat tilillesi.

Nopeus on yksi vakuudettomien lainojen parhaita puolia. Lainan hakeminen tapahtuu netissä yhdellä helpolla hakemuksella, ja rahat saa tilille jo yhden työpäivän kuluessa. Vakuudeton laina mahdollistaa nopean toiminnan. Kun löydät kiinnostavan asunnon, pääse hieromaan kauppoja melkein heti.

Kilpailuta siis lainat Nordic Bankissa, niin näet, millä hinnalla saat lainaa nyt. Lainahakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei velvoita ottamaan lainaa. Voit siis tehdä hakemuksen ja tehdä lopullisen päätöksen lainan ottamisesta vasta sitten, kun olet tutustunut lainatarjouksiin.

Kilpailuta pankit verkossa

Usein kysytyt kysymykset asuntolainoista:

Asuntolainatarjouksen eli lainalupauksen voimassaoloaika riippuu pankista. Se on tavallisesti 1–6 kuukautta. Voimassaoloajan voi tarkistaa pankista.

Lainan ottamisen kannattavuus riippuu lainanhakijan yksilöllisestä tilanteesta. Yleisesti ottaen on järkevämpää asua omistusasunnossa kuin asua vuokralla pitkäaikaisesti. Asuntolainat kannattaa kilpailuttaa. Sillä tavalla saat tietää, millä hinnalla saisit tällä hetkellä saada lainaa, ja voit arvioida, onko lainan ottaminen nyt järkevää.

Jos sijoitusten tuotto on todennäköisesti suurempi kuin asuntolainan korko, on sijoittaminen usein järkevä valinta.

Mitä nopeammin maksat lainan pois, sitä enemmän säästät korkokuluissa. Siinä mielessä asuntolaina kannattaa siis maksaa pois mahdollisimman nopeasti. Omaa taloudellista tilannetta ei kuitenkaan pidä laittaa liian tiukalle, vaan rahaa pitää jäädä myös muuhun elämiseen, laskuihin ja hankintoihin.

Asuntolaina on asunnon ostamista varten myönnettävä laina.

Kun ostat asunnon, ostettava asunto toimii asuntolainan vakuutena. Asunnon vakuusarvo on tavallisesti enintään 70 % asunnon arvosta.

Ensiasunnon ostaja on 18–39-vuotias, joka ei ole aiemmin ostanut mistään asunnosta 50 %:a enempää. Asunto ostetaan omaksi vakituiseksi asunnoksi. Kaupan jälkeen ostaja omistaa asunnosta vähintään 50 %.

Lainaa ei yleensä myönnetä, jos luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintöjä. Lainahakemukseen saattaa tulla kielteinen päätös myös, jos hakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot tai hänellä on jo paljon velkaa suhteessa tuloihin. Pankit tarkastelevat aina lainanhakijan maksukykyä. Sen pitää olla kunnossa, jotta lainaa voi saada.

Lainan saantiin vaikuttaa moni asia. Esimerkiksi tulojen ja menojen suhde, säästöt ja luottotiedot. Myös esimerkiksi asunnon sijainti sekä korkotaso voivat vaikuttaa siihen, minkä verran lainaa voit saada.

Asuntolainan korko muodostuu viitekorosta ja pankin marginaalista. Pankin marginaali on asiakaskohtainen. Siihen vaikuttaa esimerkiksi lainanottajan maksukyky sekä vakuudet.

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa, jos harkitset asunnon ostamista. Myös olemassa olevan asuntolainan voi kilpailuttaa, ja se kannattaakin tehdä, jos lainaa ei ole kilpailutettu pariin vuoteen.

Kyllä, voit hakea lainaa asumisoikeusasunnon asumisoikeusmaksua varten. Asumisoikeusmaksu on 15 % asunnon arvosta.

Mökkilaina on pitkälti asuntolainan kaltainen laina. Ostettava mökki toimii lainan vakuutena. Voit ostaa mökin myös vakuudettomalla lainalla, jos mökin hinta on enintään 70 000 euroa.

Asuntolainaa voi saada kuka tahansa täysi-ikäinen. Pankki tarkastelee jokaisen hakijan tilannetta ja maksukykyä yksilöllisesti.

Asuntolainan yhteydessä voi hakea remonttilainaa, jos taloon tai asuntoon aiotaan tehdä peruskorjausta, joka nostaa asunnon arvoa. Pientä pintaremonttia ei voi rahoittaa asuntolainalla. Remonttilainaa voi saada asuntolainan yhteydessä, jos hakijan vakuudet ja maksukyky riittää siihen.

Tavallisesti asuntolaina maksetaan yhdessä erässä.

Muiden lainojen yhdistämisestä asuntolainaan voi neuvotella oman pankin kanssa. Nordic Bankista voit hakea yhdistelylainaa enintään 70 000 euroa. Yhdistelylainalla saat yhdistettyä kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksut kätevästi yhdeksi lainaksi.

Asuntolainan yhteydessä voi tarvittaessa hakea myös remonttilainaa. Remonttilainaa voidaan myöntää, jos tuleva remontti on peruskorjausta ja jos hakijan maksukyky riittää molempien lainojen maksamiseen.

Asuntolainaan ei voi tavallisesti yhdistää muita hankintoja. Asuntolaina on muutenkin pitkäaikainen, joten auton ostaminen sillä ei olisi todennäköisesti kannattava ratkaisu.

Tontin voi ostaa esimerkiksi rakennuslainalla, jos tontille aletaan rakentaa tietyn ajan kuluessa. Tontin voi hankkia myös vakuudettomalla lainalla, jolloin tällaisia vaatimuksia rakentamisen aloittamisesta ei ole.

Lainan saa maksaa pois ennenaikaisesti. Tämä on lakiin kirjattu oikeus. Voit siis halutessasi maksaa asuntolainan kerralla pois.

Kyllä, asuntolainan voi siirtää toiseen pankkiin. Tähän tosin liittyy usein erilaisia kuluja, esimerkiksi uuden lainan perustamiskulut, joiden vuoksi lainan siirtäminen ei välttämättä ole taloudellisesti järkevää.

Lainaturva on maksullinen vakuutus, joka turvaa lainan maksua esimerkiksi kuolemantapauksessa. Lainaturva tuo turvallisuuden tunnetta. Tällainen maksullinen turva voi olla hyvä ratkaisu, jos kyseessä on iso ja pitkäaikainen laina.

Asuntolainaa voi hakea täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Pankkien asuntolainoja varten tarvitaan myös omia säästöjä tai vakuuksia.

Vakuudellinen asuntolaina pitää käyttää asunnon ostamiseen. Asuntolainan yhteydessä voi tarvittaessa hakea remonttilainaa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.