Kotimaanmatkailu on mukavaa asuntovaunulla

Asuntovaunulla lomailu on huoletonta. Voit ajella juuri sinne, minne haluat, silloin kun haluat. Voit käydä tutustumassa erilaisiin nähtävyyksiin ympäri maata. Loman aikana ehtii hyvin tutustua sekä luontokohteisiin että käydä kulttuuritapahtumissa. Kun matkat hoitaa omalla asuntovaunulla, ei tarvitse pitää kiinni tiukoista aikatauluista.

Kotimaanmatkailu on ollut kovassa nosteessa viime vuosina. Siksi myös asuntovaunujen kysyntä on kova. Kaikki eivät tietenkään halua hankkia asuntovaunua heti omaksi, vaan vuokraavat sen mieluummin. Sopivan vuokravaunun löytäminen voi sekin kuitenkin olla hankalaa ainakin lomasesongin aikana. Liikkeellä kannattaa siis olla ajoissa.

Jos oman asuntovaunun hankinta on kuitenkin ajankohtaista, tarvitaan sitä varten tavallisesti lainaa. Rahoituksen hakeminen asuntovaunua varten on yhtä helppoa kuin rahoituksen hakeminen auton ostamista varten. Tee lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla, niin kilpailutat kerralla yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Saat jo parissa minuutissa ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi. Niistä voit valita edullisimman lainan. Saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa, eli pääset pian ostamaan omaa asuntovaunua. Vakuudettomalla lainalla saat pilkottua vaunun ostohinnan osiin, aivan kuin osamaksussa.

Millainen asuntovaunu kannattaa hankkia?

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä omia tarpeita ja omaa budjettia. Mihin tarkoitukseen asuntovaunu on tulossa? Kuinka monta henkilöä sillä matkustaa tavallisesti ja miten paljon mukana on matkatavaroita. Nämä kaikki vaikuttavat siihen, minkä kokoinen ja minkä mallinen vaunu tarvitaan.

Mieti myös käytetäänkö vaunua vain kesäisin vai myös talvella. Onko vaunulle säilytyspaikka sisätiloissa, vai pitääkö sitä säilyttää ulkona? Liikutaanko sillä paljon paikasta toiseen? Omista vaatimuksista kannattaa tehdä selkeä lista. Se helpottaa matkailuvaunun etsimistä.

Oma budjetti on hyvä suunnitella jo etukäteen. Uusi asuntovaunu maksaa keskimäärin 25 000 euroa. Käytetyn voi luonnollisesti saada huomattavasti halvemmalla. Asuntovaunu kannattaa ostaa luotettavalta myyjältä. Jos ostat käytetyn asuntovaunun, kannattaa vaunun kunto tarkistaa huolellisesti ja siihen kannattaa tehdä kosteusmittaus.

Tarkista vedettävän asuntovaunun ajokorttivaatimukset sekä vaunua vetävän auton soveltuvuus vetoautoksi. Tavallisesti asuntovaunuun tarvitaan BE-ajokortti. Nämä asiat kannattaa tarkistaa vielä Trafin nettisivuilta.

Asuntovaunu osamaksulla suoraan netistä

Asuntovaunun rahoitusvaihtoehdot

Vakuudeton laina
Vakuudeton laina on kätevä ja yksinkertainen tapa rahoittaa asuntovaunu tai asuntoauto. Et tarvitse reaalivakuuksia tai takaajia. Lainan saa nopeasti tilille, parhaassa tapauksessa jo samana päivänä. Näin ollen voit seurata myynti-ilmoituksia ja tarttua tilaisuuteen nopeasti, kun vastaan tulee sopiva asuntovaunu.

Laina ei ole sidoksissa autoliikkeeseen, eli voit ostaa vaunun myös yksityiseltä myyjältä. Saat ajoneuvon heti omiin nimiisi. Jos ostaisi sen liikkeen osamaksulla, se olisi rahoitusyhtiön nimissä siihen asti, että kaikki maksuerät on maksettu.

Vakuudellinen laina
Asuntovaunun voi saada ostettua myös vakuudellisella pankkilainalla. Vakuudellinen asuntovaunulaina onkin usein edullisempi. Tällöin kuitenkin sinulla pitää olla jotain vakuuksia. Asuntovaunu ei tavallisesti sovellu lainan vakuudeksi, koska kyseessä on irtaimisto, jolla pankki ei yleensä katso olevan vakuusarvoa. Sinun pitää siis asettaa lainan vakuudeksi muuta omaisuutta, esimerkiksi oma asunto, mökki tai sijoitussalkku.

Liikkeen osamaksu
Asuntovaunuja myyvät liikkeet saattavat tarjota osamaksuvaihtoehtoa. Osamaksusopimus on helppo ratkaisu, minkä vuoksi moni sitoutuukin siihen asiaa sen kummemmin pohtimatta. Joissakin tapauksissa tämä voi olla hyvä valinta. Käsirahaa ei välttämättä aina tarvita ja osamaksusopimuksessa saattaa olla kampanjatarjous, joka tekee siitä edullisen.

Usein osamaksujen korot ovat kuitenkin melko korkeat. Rahoitusvaihtoehtoja vertaillessa kannattaa tarkastella erityisesti todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko sisältää lainan korot ja kaikki kulut, eli se antaa hyvän vertailukelpoisen kokonaiskuvan lainan kustannuksista.

Kun ajoneuvo on hankittu osamaksulla, se on rahoitusyhtiön nimissä siihen asti, kunnes kaikki maksuerät on maksettu. Siksi et saa yksin päättää kaikesta vaunuun liittyvästä. Osamaksusopimuksessa saattaa olla tiukat ehdot vaunun tai auton vakuutuksen suhteen. Et myöskään saa viedä asuntovaunua pois maasta ilman lupaa, vaan tarvitset siihen rahoitusyhtiöltä maastavientivaltakirjan. Myös asuntovaunun myynti on hankalampaa, koska rahoitusyhtiö on kuviossa mukana.

Vuokraaminen
Jos oman asuntovaunun tai asuntoauton hankinta ei ole nyt ajankohtaista, voit harkita sen vuokraamista. Asuntovaunun voi vuokrata lyhytaikaisesti tai pitkäaikaisesti. Yksityisleasing eli pitkäaikaisvuokraus on siinä mielessä hyvä ratkaisu, että et ole vastuussa matkailuvaunun vakuutuksista, veroista tai huolloista, vaan ainoastaan kuukausimaksusta ja käyttökustannuksista. Kun vuokrasopimus päättyy, voit joko lunastaa vaunun itsellesi tai luovuttaa sen takaisin liikkeeseen.

Voit myös itse vuokrata omaa asuntovaunuasi silloin, kun et käytä sitä. Tällä tavalla saat hieman lisätuloa ja voit maksaa asuntovaunua varten otetun lainan nopeammin takaisin. Toki vaunun vuokraamisesta aiheutuu myös kuluja ja se vaatii hieman vaivannäköä.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta asuntovaunurahoitus Nordic Bankissa

Lainavertailupalvelu Nordic Bankissa voit kilpailuttaa asuntovaunulainat jopa 70 000 euroon saakka. Lainaa lyhennetään kuukausittain. Laina-aika on tavallisesti 1–15 vuotta. Yhdellä maksuttomalla hakemuksella voit saada parhaimmillaan yhteensä yli 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Valitse tarjouksista edullisin, niin saat rahat pian tilillesi. Lainavertailun ansiosta voit säästää huomattavia summia rahaa.

Huomaa, että asuntovaunun hankinnasta aiheutuu todennäköisesti muitakin kuluja. Asuntovaunuun voi olla tarpeen tehdä korjauksia tai varustehankintoja. Lisäksi kuluja voi tulla esimerkiksi vaunupaikasta, katsastuksesta ja kaasupullojen täyttämisestä (jääkaappi ja hella toimivat usein kaasulla). Kannattaa siis pyrkiä heti hakemaan sen kokoinen laina, joka kattaa sekä asuntovaunun hankinnan että kaikki muut kulut. Näin varmistat, että sinun ei tarvitse hakea myöhemmin uutta pientä lainaa, vaan saat kaikki kulut katettua yhdellä lainalla.

Voit hakea lainaa Nordic Bankin kautta, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Lainaa voi hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhdessä teidän on mahdollista saada suurempi lainasumma ja matalampi korko.

Kilpailuta lainat

Asuntovaunun hankinnasta usein kysyttyä

Pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamissa lainoissa on eroja. Korot ja kulut vaihtelevat. Siksi kannattaa pyytää lainatarjous monesta eri paikasta.

Asuntovaunuvakuutus maksaa tavallisesti 50–500 euroa vuodessa. Hintaan vaikuttaa vakuutuksen kattavuus, vaunun koko, arvo ja kokonaismassa.

Kilpailuta vakuudettomat autolainat Nordic Bankissa. Täytä yksi ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin voit saada jopa yli 30 lainatarjousta. Kaikki tarjoukset lähetetään sinulle sähköpostitse ja sen lisäksi voit tarkastella niitä verkkopalvelussamme. Vertaile tarjouksia ja valitse niistä edullisin.

Asuntovaunun voi ostaa vakuudettomalla lainalla. Tällöin käsirahaa ei tarvita. Voit maksaa ostohinnan kerralla myyjälle ja lyhentää omaa lainaasi luotonmyöntäjälle.

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa, niin löydät parhaan lainan asuntovaunuun. Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit saada parhaimmillaan yli 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä.

Korko vaihtelee lainanmyöntäjän mukaan. Lisäksi siihen vaikuttaa lainanhakijan yksilöllinen taloudellinen tilanne.

Lainaa asuntovaunuun voi hakea täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja vakaat palkka- tai eläketulot.

Matkailuvaunun vetämiseen tarvitaan yleensä BE-ajokortti. BE-ajokortilla voi ajaa ajoneuvoyhdistelmää, jonka kokonaismassa on korkeintaan 7000 kg. Eli sillä voi vetää enintään 3500 kg painavaa hinattavaa ajoneuvoa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.