Säästä rahaa aurinkopaneelien avulla

Sähkön hinta on noussut rajusti tänä vuonna. Moni miettiikin siksi, millä tavalla sähkölaskua saisi pienemmäksi. Eräs hyvä keino, jolla omaa sähkölaskua voi saada pienennettyä huomattavasti, on aurinkopaneelien asentaminen.

Nordic Bankin rahoituksen avulla saat asennettua kotiisi tai mökillesi aurinkopaneelijärjestelmän. Palvelussamme voit kilpailuttaa lainat 70 000 euroon saakka. Voit saada yhdellä ilmaisella lainahakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Vakuudettoman lainan saa nopeasti tilille, jo yhden työpäivän kuluessa, joten saat nopeasti edullisen rahoituksen aurinkopaneeleihin, jota lyhennetään kuukausittain aivan kuten osamaksua.

Miksi kannattaa hankkia aurinkopaneelit?

Aurinkopaneelien suosio on kasvanut sähkön hinnan nousun myötä. Toki rahan säästäminen ei ole kaikille ainoa syy paneelien hankkimiseen, vaan monille tärkeää on myös saada tuotettua sähköä itse ekologisesti, uusiutuvasta energiasta.

Ihmiset haluavat myös lisätä omavaraisuuttaan ja sillä tavalla suojautua epävarmuustekijöiltä. Lisäksi aurinkopaneelit nostavat kiinteistön arvoa, ja niiden ansiosta asunto saattaa mennä paremmin kaupaksi.

Aurinkopaneelit osamaksulla

Aurinkopaneelien halvempi hinta
Aurinkopaneelit ovat edullisempia kuin esimerkiksi viisi vuotta sitten, mutta tämän vuoden aikana hinnat ovat taas alkaneet nousta. Paneelien hintojen nousuun on vaikuttanut esimerkiksi kysynnän kasvu, materiaalien saatavuus ja rahtikustannukset. Sähkön hinta on kuitenkin noussut niin rajusti, että aurinkopaneelien hinnannousu ei ole vaikuttanut niiden kysyntään.

Sähkö hinta noussut
Aurinkopaneeleilla voi saada pienennettyä sähkölaskua huomattavasti. Lisäksi monet ostavat aurinkopaneeleja yli oman tarpeen, jolloin ylijäämäsähköä myymällä saa tuloa.

Paneelien teho parantunut
Aurinkopaneelien teho on parantunut vuosien saatossa. Yksi paneeli tuottaa entistä enemmän sähköä.

Aurinkopaneelit tuottavat energiaa hyvin Suomenkin oloissa
Suomessa aurinkopaneelit tuottavat parhaiten maaliskuusta lokakuuhun. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä aina, kun aurinko paistaa tai sää on kirkas ja pilvetön. Suomessa kesällä aurinkopaneelit tuottavat siis sähköä lähes kellon ympäri.

Aurinkopaneelien huoltotarve olematon
Aurinkopaneeleita ei tarvitse juurikaan huoltaa. Järjestelmä kannattaa silti tarkistaa ajoittain silmämääräisesti, jotta havaitset mahdolliset viat ja puutteet. Tavallisesti sade puhdistaa aurinkopaneeleita riittävästi, joten niitä ei tarvitse kiivetä puhdistelemaan.

Aurinkopaneelit tuottavat pitkään ilmaista sähköä
Aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin usein noin 10 vuodessa. Aurinkopaneelien käyttöiän luvataan olevan yleensä 25 – 30 vuotta. Todellisuudessa ne saattavat kuitenkin toimia vielä tätäkin pitempään. Paneelit siis tuottavat takaisinmaksuajan jälkeen sähköä ilmaiseksi pitkään. Jos sähköä tulee yli oman tarpeen, voit myydä ylijäämäsähkön ja tällä tavalla saada tuloja.

Voit saada ARA:n energia-avustusta aurinkopaneelien hankintaan

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää energia-avustusta aurinkopaneeleihin ja muihin aurinkoenergiaa hyödyntäviin laitteistoihin. ARA:n energia-avustuksen voi saada, jos asuinrakennuksen energiatehokkuus paranee uudistuksen ansiosta vähintään 44 % rakentamisajankohtaan verrattuna. Avustuksen enimmäismäärä on 4000 tai 6000 euroa. Avustuksen määrä riippuu siitä, minkä verran energiatehokkuus paranee.

Energiatehokkuuden arvioinnissa käytetään E-lukulaskelmia. Pelkkä aurinkopaneelien asentaminen ei välttämättä paranna energiatehokkuutta riittävästi. Näin ollen paneelien asennuksen yhteydessä saattaa olla tarpeen tehdä muitakin toimenpiteitä.

ARA:n avustus vai kotitalousvähennys?

Samaan hankintaan ei voi saada sekä ARA:n avustusta että kotitalousvähennystä. Siksi kannattaakin pohtia ja laskea tarkkaan, kumpaa tukea kannattaa hakea.

Energia-avustuksen maksimimäärä on 4000 tai 6000 euroa. Avustus lasketaan kustannuksista, joihin kuuluvat kaikki hankintaan liittyvät materiaali- ja laitteistohankinnat sekä työt.

Kotitalousvähennystä saa 40 % asennustyön osuudesta. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2022 on 2250 euroa henkilöltä. Voit siis saada vähennystä puolisosi kanssa yhteensä 4500 euroa. Kotitalousvähennys saattaa olla parempi vaihtoehto, jos aurinkopaneelien kokonaiskustannukset jäävät mataliksi tai iso osa kustannuksista muodostuu työn osuudesta.

Huomaa myös, että ARA:n energia-avustus pitää hakea etukäteen ennen toimenpiteiden aloittamista. Kotitalousvähennystä sen sijaan haetaan vasta sitten, kun työt ovat jo valmistuneet.

Mitkä asiat vaikuttavat siihen, minkä verran aurinkopaneelit tuottavat?

– Aurinkopaneelien määrä
Mitä suurempi aurinkosähköjärjestelmä asennetaan, sitä suurempi tuotto on.

– Aurinkopaneelien laatu
Aurinkopaneeli muodostuu sarjaan kytketyistä aurinkokennoista. Kennojen tuottama energiamäärä riippuu kennojen koosta, paksuudesta sekä puhtaudesta.

– Kohteen sijainti
Aurinkopaneelit tuottavat koko Suomessa hyvin, vaikkakin pohjoisessa tuottoa tulee toki hieman vähemmän kuin etelässä. Suomessa talvet ovat pimeitä, mutta valoisat kesät tasoittavat tilannetta niin, että auringon vuotuinen kokonaissäteilymäärä on lähes yhtä iso kuin Pohjois-Saksassa.

– Katon kaltevuus
Aurinkopaneelit asennetaan yleensä katolle. Katon kaltevuus vaikuttaa siihen, mihin kulmaan paneelit asennetaan. Harjakattoisissa taloissa paneelit asennetaan kattolappeen suuntaisesti ja tasakattoisissa tavallisesti 15 asteen kulmaan.

– Paneelien suuntaus
Aurinkopaneelijärjestelmällä saadaan paras mahdollinen tuotto, kun paneelit asennetaan siten, että ne ovat kallellaan etelään. Tällä tavalla paneeleihin kohdistuu enemmän suoraa auringonvaloa. Myös länteen tai itään päin asennetut aurinkopaneelit tuottavat hyvin. Pohjoisen suntaan aurinkopaneeleita ei kannata asentaa, sillä tällöin niiden vuosituotto heikkenee merkittävästi.

– Varjostus
Kun aurinkopaneeleiden sijoittelua suunnitellaan, pitää ottaa huomioon, minkä verran kattoa ympäröivät puut tai metsikkö varjostavat kattoa. Puolet aurinkopaneelien tuotannosta tulee kuitenkin epäsuorasta valosta, minkä vuoksi aurinkopaneelit sopivat monenlaisiin ympäristöihin.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Aurinkopaneelit osamaksulla Nordic Bankin avulla

Hae lainaa aurinkopaneelien asentamiseen Nordic Bankista. Meidän kauttamme voit hakea enintään 70 000 euron lainan, joten jos on tarpeen tehdä muitakin hankintoja tai vaikkapa remonttia, voit hakea kerralla sellaisen lainan, joka kattaa nämä kaikki.

Voit hakea lainaa, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot. Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhdessä voitte saada suuremman lainan ja matalamman koron.

Kilpailuta lainat palvelussamme, niin säästät sekä aikaa että rahaa. Täytä yksi ilmainen lainahakemus nettisivuillamme, niin voit saada jopa yli 30 lainatarjousta. Kaikki tarjoukset toimitetaan sähköpostiisi ja näet ne myös verkkopalvelussamme, jossa ne järjestyvät koron mukaan.

Vakuudettoman lainan saa tilille jo yhden työpäivän kuluessa. Ei siis tarvitse käydä pitkiä lainaneuvotteluja ja odotella rahoja viikkokausia, vaan hankintoja pääsee tekemään melkein heti. Kun hankit aurinkopaneelit vakuudettomalla lainalla, saat pilkottua hankintasumman kätevästi pienempiin osiin, aivan kuten osamaksussa.

Kilpailuta lainat verkossa

Aurinkopaneeleista usein kysyttyä:

Yleensä aurinkopaneelien hankinta on kannattavaa. Paneelien hinnat ovat laskeneet viimeisen 20 vuoden aikana ja niiden teho on parantunut. Paneelit tuottavat jatkuvasti ilmaista sähköä, joten sähkölasku voi pienentyä mukavasti. Lisäksi kiinteistön arvo yleensä nousee aurinkopaneelien ansiosta.

Hinta riippuu kohteesta. Pieni 3 kWp:n aurinkovoimala maksaa noin 6000-7000 euroa. Suurempi 5 kWp:n voimala maksaa noin 7500-9000 euroa.

300-wattinen paneeli tuottaa noin 300 kWh vuodessa.

Aurinkovoimalan käyttöiän luvataan yleensä olevan 25-30 vuotta. Todellisuudessa paneelien käyttöikä saattaa olla vielä tätäkin pitempi.

Aurinkopaneelien asentamiseen liittyvät sähkötyöt pitää teettää ammattilaiselle. Aurinkopaneelien liittämistä kodin sähköverkkoon ei saa tehdä itse, vaan se pitää jättää sähköalan ammattilaiselle.

Jos aurinkopaneelit tuottavat sähköä yli oman tarpeen, ylimääräisen sähkön voi myydä. Myynti on yleensä kannattavaa nykyisillä sähkönhinnoilla.

Toimenpidelupa saatetaan tarvita esimerkiksi, jos aurinkopaneelit vaikuttavat merkittävästi kaupunkikuvaan tai ympäristöön. Lisäksi lupia saatetaan tarvita, jos kyseessä on suojeltu rakennus tai suuri aurinkopaneelijärjestelmä. Lupa-asiat kannattaa tarkistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta ennen paneelien asentamista.

Aurinvoimala maksaa itsensä takaisin usein noin 8-12 vuodessa. Asiaan vaikuttaa toki esimerkiksi voimalan koko.

Rakennuslupa saatetaan tarvita esimerkiksi silloin, kun kyseessä on suuri aurinkopaneelijärjestelmä. Eri kunnilla on erilaiset lupakäytännöt, joten asia kannattaa tarkistaa kunnan rakennusvalvonnasta.

Lue myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.