Kannattaako auto tuoda Ruotsista?

On monta hyvää syytä tuoda auto Ruotsista. Ensinnäkin autot ovat Ruotsissa edullisempia kuin Suomessa. Tämä johtuu kruunun matalasta kurssista. Muutaman vuoden ikäiset premium-autot saattavat olla halvempia Saksassa, joten niitä ei välttämättä kannata tuoda Ruotsista. Mutta sitä vanhemmat autot ovat usein halvempia Ruotsissa.

Lisäksi Ruotsissa autot ovat tavallisesti paremmin pidettyjä. Ruotsissa useampi autonomistaja käyttää autoaan merkkihuollossa. Myös autojen varustelutaso on parempi kuin suomalaisten autojen.

Täysin ongelmatonta auton tuominen Ruotsista ei kuitenkaan välttämättä ole. Jos kaupat tehdään vähäisillä tiedoilla ja puutteellisin sopimuksin, voi myöhemmin tulla hankaluuksia. Siksi auto kannattaa ostaa aina luotettavalta myyjältä. Kauppa kannattaa tehdä kirjallisesti. Autoon voi myös tutustua jo etukäteen esimerkiksi Transportstyrelsenin kautta.

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että Ruotsista ostetun auton kanssa sovelletaan Ruotsin lakia. Ruotsissa virhevastuu on kolme vuotta, kun taas Suomessa virhevastuun kestoa ei ole rajattu. Suomessa virhevastuuta tarkastellaan auton elinkaaren kautta: mitä enemmän aikaa autokaupasta on ja mitä enemmän autolla on ajettu, sitä vähemmästä myyjä vastaa.

Auton tuonti Ruotsista

Mitä auton tuonti Ruotsista maksaa?

Ruotsin tuontiauto voi tulla useita tuhansia euroja halvemmaksi kuin Suomesta ostettu. Hinnan päälle pitää tosin laskea auton hausta aiheutuvat kulut, kuten matkat, katsastus ja rekisteröinti. Kaikkein edullisimmin auton saa yleensä hankittua yksityiseltä myyjältä.

Halvimmillaan autonhakureissusta voi selvitä muutamilla satasilla. Lentolippu Tukholmaan tai laivamatka ei kovin paljon maksa. Matkojen lisäksi rahaa kuluu tietysti hotelliin, ruokiin ja Ruotsissa liikkumiseen. Jos kaikki menee hyvin, voi hakureissusta selvitä todella halvalla. Suomessa pitää vielä maksaa rekisteröinti- ja katsastuskulut sekä autovero.

On myös tuontifirmoja, jotka tuovat autoja Ruotsista Suomeen. Tällainen palvelu maksaa toki enemmän kuin mitä auton hakeminen itse maksaisi, mutta palvelu säästää paljon aikaa ja vaivaa. Parilla tuhannella eurolla voi saada auton Ruotsista kotipihalle tuotuna.

Tuontifirmalle annetaan ensin tiedot etsittävästä autosta. Firma etsii auton ja käy koeajamassa ja tarkastamassa sen. Lopuksi tuontifirma hoitaa kaupat ja tuo auton Suomeen. Auton hakemisessa voi myös käyttää apuna tuontifirmaa ja tehdä osan itse. Firma voi esimerkiksi hoitaa auton hankinnan ja säilyttää autoa Ruotsissa siihen asti, kunnes ostaja saapuu hakemaan sitä.

Auton tuominen Suomeen

Auto voidaan siirtää Ruotsista joko ruotsalaisella tilapäisrekisteröinnillä ja vientitarkoitusta varten tehdyllä rekisteristäpoistolla tai ilman tätä. Auton saa poistettua ruotsalaisesta ajoneuvorekisteristä Transportstyrelsenin kautta.

Auton voi ajaa satamaan itse, jos se sopii myyjälle. Autossa on oltava siirron aikana ruotsalaiset rekisterikilvet ja voimassa oleva vakuutus – joko myyjän vakuutus tai suomalainen liikennevakuutus. Jos autolle pitää hankkia tilapäiset kilvet, ne ovat voimassa kuukauden. Tuon ajan sisällä ajoneuvo pitää ajaa pois Ruotsista.

Ostajalle helpointa olisi kuitenkin, että myyjä kuljettaisi auton ruotsalaiseen satamaan ja tekisi sitten liikennekäytöstä poiston Transportstyrelsenin e-palvelussa. Siirrosta aiheutuvat kustannukset voi sopia osaksi kauppahintaa.

Maahantuotu auto pitää rekisteröintikatsastaa ennen sen rekisteröintiä. Rekisteröintikatsastuksen voi tehdä jo ennen autoveroilmoituksen tekemistä. Rekisteröintikatsastustodistuksen kopio liitetään autoveroilmoitukseen. Todistus nopeuttaa verotusasian hoitamista.

Seuraavaksi pitää tehdä autoveroilmoitus. Sen voi tehdä OmaVerossa ennen auton rekisteröintiä. Verottajan sivuilta löytyy autoverolaskuri, jolla voi laskea arvion autoveron määrästä.

Kun rekisteröintikatsastus on tehty ja autovero on maksettu, auto voidaan rekisteröidä. OmaVeron kautta maksetusta autoverosta lähtee välittömästi rekisteröintilupa Traficomille. Jos autovero maksetaan verkkopankin kautta, rekisteröintilupa lähtee 1 – 3 päivän viivellä.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Edullinen autolaina löytyy Nordic Bankin avulla

Vakuudettomalla autolainalla saat ostettua auton Ruotsista tai mistä tahansa muualta. Meidän kauttamme voit hakea lainaa autoa varten enintään jopa 70 000 euroa. Samassa lainahakemuksessa voit tarvittaessa hakea lainaa sekä autoa että auton tuonnista aiheutuvia kuluja varten.

Kilpailuta autorahoitus palvelussamme, niin voit säästää huomattavia summia rahaa. Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit saada yhteensä jopa yli 30 autolainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Saat yhdellä helpolla ja täysin ilmaisella lainahakemuksella kattavan kuvan lainamarkkinoista.

Lainatarjoukset lähetetään sähköpostiisi. Sen lisäksi voit tarkastella niitä verkkopalvelussamme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä ominaisuus helpottaa lainojen vertailua entisestään, sillä näet heti yhdellä silmäyksellä, missä tarjouksessa on matalin korko.

Nordic Bankin kautta lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhdessä voitte saada suuremman lainan ja matalamman koron.

Kilpailuta autolainasi

Usein kysytyt kysymykset auton tuomisesta Ruotsista

Hae edullinen vakuudeton autolaina. Tällä tavalla saat pilkottua auton ostohinnan mukavasti pienempiin osiin. Maksat koko hinnan kerralla myyjälle ja lyhennät lainaasi kuukausittain pankille tai rahoitusyhtiölle.

Kyllä voi. Autorahoitus kannattaa kilpailuttaa, koska sillä tavalla säästät rahaa. Nordic Bankissa saat kilpailutettua autorahoitukset jopa 70 000 euroon saakka yhdellä ilmaisella hakemuksella. Voit yhdellä hakemuksella saada yli 30 lainatarjousta eri paikoista.

Kilpailuta autolainat Nordic Bankissa, niin löydät edullisen rahoituksen tuontiautolle. Voit yhdellä hakemuksella saada jopa yli 30 lainatarjousta eri paikoista. Palvelussamme voit kilpailuttaa autolainat 70 000 euroon saakka.

Kyllä voi. Autorahoituksen takaisinmaksuaika on tavallisesti 1 - 15 vuotta, mutta voit halutessasi maksaa sen pois nopeammassa tahdissa tai vaikka koko summan kerralla.

Autolla voi olla yksi tai useampi haltija. Auton haltija on auton pääasiallinen käyttäjä, joka ei kuitenkaan ole auton omistaja. Autoa pääasiallisesti käyttävä henkilö merkitään auton haltijaksi.

Jos laina on sidottu esimerkiksi 12 kuukauden euriboriin, voi lainan korko muuttua kerran vuodessa. Lyhytaikaisiin lainoihin korkojen muutokset eivät ehdi vaikuttaa.

Vanhan autorahoituksen voi vaihtaa edullisempaan. Ota selvää minkä verran rahoitusta on vielä maksamatta ja täytä lainahakemus nettisivuillamme. Jos lainatarjousten joukosta löytyy nykyistä autorahoitusta edullisempi vaihtoehto, kannattaa tarjous hyväksyä ja maksaa rahoilla vanha autorahoitus kokonaan pois.

Opiskelija voi saada autolainan, jos hänellä on tuloja. Lainaa voi hakea täysi-ikäinen, jolla on vakaat palkka- tai eläketulot.

Eläkeläinen voi saada autolainan, jos hänen eläkkeensä on riittävän suuri ja taloudellinen tilanne on muutenkin hyvä.

Tavallisesti lainaa myönnetään vain henkilöille, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Tuontiauton voi maksaa kätevästi vakuudettomalla lainalla. Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia jopa 70 000 euroon saakka.

Auton voi maksaa vakuudettomalla lainalla. Nordic Bankin kautta voit hakea autolainaa enintään 70 000 euroa.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.