Uuden auton ostajaa kositaan monilla erilaisilla rahoitustarjouksilla ja kylkiäisillä. Jos kyseessä on uusi auto, kauppiaiden takataskussa näyttää olevan hinta-alennusten lisäksi varustepaketteja, metallivärejä ja jopa matkalahjakortteja.

Joillekin asiakkaille matkalahjakortti saattaa olla kimmoke auton hankintaan tai sitten 500 euron bensalahjakortti on myös hyvin yleinen porkkana auton hankinnalle. Nyt viime aikoina on puhuttua paljon myös romutuspalkkiosta jos hankkii uuden pienikulutuksisen auton.

Autokauppiaat tai maahantuojat saattavat tarjota erittäin anteliaita varustepaketteja, kuten esimerkiksi talvirenkaat kaupan päälle tai jopa 2000 euron vapaavalintaiset lisävarusteet. Myös vaihtoautoissa asiakas voi nyt saada kaikenlaista ylimääräistä. Näihin kuuluu reilummat vaihtohyvitykset tai seuraavan kilometrihuollon veloituksetta. On monia tapoja millä yritetään asiakkaalle myydä auto.

Ilman käsirahaa tai korkoa

Autoliikkeissä on myös kattava arsenaali erilaisia osamaksu-rahoitustarjouksia. Auton saattaa saada jopa ilman käsirahalla tai nollakorolla.

Kauppiaiden lisäksi myös maahantuojilla on omia tarjouksiaan. On ollut tarjouksia missä tarjotaan nollakorkoisia rahoitussopimuksia. Kuluttajan kannattaa toki olla tarkkana näissä tarjouksissa ja lukea mitä nollakorko tarkalleen ottaen on.

Muutamat rahoitusyhtiöt myöntävät nyt rahoitusta ilman käsirahaa. Tyypillistä näissä yksityisleasingiä olevissa rahoitustarjouksissa on kiinteä kuukausierä, joka sisältää tietyt palvelut ja lukkoon lyöty lunastushinta. Kun auto ostetaan ilman käsirahaa, korko on yleensä korkeampi kuin käsirahaa tai vaihtoautosta tulevaa hyvitystä höydyntäessä.

Hyvin edullisissa rahoitustarjouksissa kannattaakin kiinnittää  huomiota koron lisäksi mahdolliseen perustamismaksuun ja kuukausittaiseen käsittelykuluun. Vaikka puhutaan nollakorkoisesta rahoitustarjouksesta perustamismaksu ja kuukausittainen käsittelykulu tuo lisäkulun rahoitustarjoukseen. Näihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Yleisesti todellinen vuosikorko autorahoituksessa voi olla 1,9% jopa 15%, joten kuluttajana kannattaa lukea osamaksusopimuksen korko hyvin tarkkaan läpi.

Kilpailuta autolaina fiksusti netissä

Kilpailuta autolaina korko fiksusti netissä

Jos sinulla on korkeakorkoinen autolaina, mikään ei estä sinua kilpailuttamasta nykyinen autolaina edullisempaan. Kilpailuttamalla autorahoituksen Nordic Bankin kautta saat kattavan vertailun eri lainatarjouksista.

Me kilpailutamme 30 pankkia ja rahoituslaitosta jotta sinulla säästyy aikaa ja rahaa. Kaiken lisäksi täyttämällä lainahakemus et sitoudu mihinkään. Pääset näin vertailemaan kotisohvaltasi parhaat lainatarjoukset, jos löydät nykyistä edullisemman lainatarjouksen voit tarttua siihen ja lainasumma voi olla tililläsi saman päivän aikana.

Me autamme sinua löytämään parhaan lainatarjouksen veloituksetta.

Lue lisää autorahoituksesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä autolainoista ja lainojen koroista

Miksi korot nousevat inflaatiossa?

Inflaatio laskee rahan arvoa. Jos palkat eivät nouse samaan tahtiin inflaation kanssa, eläminen kallistuu. Tällöin ihmiset ottavat enemmän lainaa, koska samalla määrällä rahaa ei enää saakaan samoja asioita kuin ennen.

Mikä nostaa Euribor-korkoa?

Pidempiin euriborkorkoihin vaikuttaa esimerkiksi luottoriskit sekä se, miten EKP:n talletuskoron uskotaan muuttuvan.

Mitä inflaatio tekee autolainan koroille?

Inflaation vuoksi luotonantaja saattaa joutua nostamaan lainan korkoa tai myöntämään muuttuvakorkoisia lainoja.

Mitä tarkoittaa lainan kokonaiskustannus?

Lainan kokonaiskustannukset sisältävät kaikki lainan kulut. Se siis kertoo, minkä verran laina tulee maksamaan euroissa kokonaisuutena.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun ottaa autolainaa?

Mieti, mikä olisi sopiva lainasumma. Takaisinmaksuaika pitää sopia sellaiseksi, että pystyt maksamaan lyhennyksen joka kuukausi ongelmitta. Vertaile lainantarjoajia ja lainojen korkoja ja kuluja. Tutustu lainasopimukseen huolellisesti ennen sen allekirjoittamista.

Onko autolaina kulutusluotto?

Kyllä, autolaina on kulutusluotto, joka on tarkoitettu auton hankintaan

Saako autolainan ilman luottotietoja?

Lainaa voi olla vaikea saada ilman luottotietoja. Jotkut luotonmyöntäjät saattavat kuitenkin myöntää autolaina, vaikka sinulla olisi maksuhäiriömerkintöjä, jos muut lainan saamisen edellytykset täyttyvät ja taloudellinen tilanteesi on nyt hyvä. Sinulla pitää olla vakaat tulot ja vakituinen osoite Suomessa

Saako eläkeläinen autorahoituksen?

Eläkeläinen voi saada autolainaa, jos hänellä on riittävän suuret, säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Saako vakuudettomalla lainalla ostetun auton myydä?

Kun olet ostanut auton vakuudettomalla lainalla, se on sinun nimissäsi, joten voit myydä sen silloin, kun itse haluat. Osamaksulla ostettu auto on yleensä rahoitusyhtiön omistuksessa, kunnes kaikki maksuerät on maksettu. Osamaksulla ostettua autoa et siis voi myydä tuosta noin vain.

Voiko autolainan kilpailuttaa?

Autolainat voi ja kannattaa kilpailuttaa. Pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainojen korot ja kulut vaihtelevat, joten voit säästää huomattavia summia, kun kilpailutat lainat ja valitset edullisemman vaihtoehdon.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.