Autolainalaskuri

Autolainalaskuri

Auto on yksi kalleimmista hankinnoista. Yleensä auton hankintaa varten tarvitaan lainarahaa, sillä harvalla on säästössä riittävästi rahaa autoa varten, varsinkin jos kyseessä on uusi menopeli.

Auto on yksi kalleimmista hankinnoista. Yleensä auton hankintaa varten tarvitaan lainarahaa, sillä harvalla on säästössä riittävästi rahaa autoa varten, varsinkin jos kyseessä on uusi menopeli.

Voi olla hieman vaikea hahmottaa lainan kustannuksia ja kuukausierää. Kun harkitset autolainan ottamista, voit käyttää apuna suunnittelussa Nordic Bankin kätevää autolainalaskuria.

Syötä laskuriin lainasumma ja laina-aika, niin näet heti arvion kuukausierästä.Näet laskurista myös esimerkiksi arvion todellisesta vuosikorosta ja luottokustannusten yhteismäärästä.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Voi olla hieman vaikea hahmottaa lainan kustannuksia ja kuukausierää. Kun harkitset autolainan ottamista, voit käyttää apuna suunnittelussa Nordic Bankin kätevää autolainalaskuria.

Syötä laskuriin lainasumma ja laina-aika, niin näet heti arvion kuukausierästä. Näet laskurista myös esimerkiksi arvion todellisesta vuosikorosta ja luottokustannusten yhteismäärästä.

Autolainalaskuria on helppoa käyttää

Autolainalaskuri on helppokäyttöinen työkalu verkossa joka auttaa löytämään sopivan lainan autoon, laskemalla yhteen korot ja lainan muut kulut.

Käymme tällä sivulla lävitse erilaisia mahdollisuuksia saada autolaina mahdollisimman edulliseen hintaan Suomessa. Lainakemuksen jättämällä Nordic Bank lainavertailuun voit kilpailuttaa 35 luotonmyöntäjää fiksusti. Myös yritykset voivat hakea autorahoitusta kauttamme.

Näin käytät autorahoituslaskuria

Autorahoituslaskurin käyttö on erittäin helppoa. Kirjoita siihen lainasumma ja valitse haluamasi laina-aika. Näet heti, mikä olisi lainan kuukausierä näillä tiedoilla. Lisäksi laskurista näkyy arvio esimerkiksi todellisesta vuosikorosta.

Laskurissa näkyvät luvut rahoituksen todellisen vuosikoron osalta ovat arvioita. Todellinen vuosikorko on nimittäin aina henkilökohtainen. Se määräytyy sinun yksilöllisten tietojesi ja tilanteesi perusteella. Lopullinen todellinen vuosikorko käy ilmi lainatarjouksista. Voit kokeilla maksutta, millaisella korolla voisit saada autorahoituksen.

Kun vaihtelet laskurissa laina-aikaa, näet heti, miten laina-ajan pituus vaikuttaa kuukausierään. Lyhyt laina-aika tarkoittaa isompaa kuukausierää, pitkä laina-aika taas pientä kuukausierää. Valitse omaan budjettiisi sopiva kuukausierä. Olisi hyvä, että joka kuukausi sinulle jäisi pakollisten menojen ja lainanlyhennysten jälkeen myös hieman rahaa säästöön.

Kun olet valinnut lainalaskurista sopivan lainasumman ja laina-ajan, voit siirtyä täyttämään lainahakemukseen muut vaadittavat tiedot. Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutamassa minuutissa. Vertaile tarjouksia rauhassa ja kun olet valinnut niistä sopivan, allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi.

Yleisiä kysymyksiä autorahoituksesta:

Miten autolainalaskuria käytetään?

Syötä autolainalaskuriin auton pyyntihinta ja valitse sopiva kuukausierä. Tämän jälkeen voit täyttää hakemuksen ja saada useita vaihtoehtoja josta on helppo löytää sopiva autolaina.

Kuinka kalliin auton voin ostaa?

Nordic Bankin autolainalaskurin avulla voit kilpailuttaa autorahoitukset laskurilla 70 000 euroon saakka.

Voinko myydä auton myöhemmin?

Mikäli auto on ostettu vakuudettomalla lainalla, on auto sinun omistuksessa eli voit myydä auton vaivattomasti myöhemmin.

Pitääkö autossa olla kaskovakuutus?

Nordic Bankin autolainalaskuri kilpailuttaa sinulle valmiiksi jopa 35 rahoitusvaihtoehtoja, tämä ei kuitenkaan tarkoita että kaskovakuutus kuuluisi ottaa. Kaskovakuutuksen ottaminen on siis sinun päätettävissä.

Autoleasing, auto osamaksulla vai oma auto autolainalla?

Auton voi hankkia käyttöön monella eri tavalla. Sen voi vuokrata tai ostaa osamaksulla tai lainalla. Mikä näistä sitten olisi paras vaihtoehto? Jokaisessa on varmasti omat hyvät puolensa, joten riippuu ihmisestä ja elämäntilanteesta, mikä vaihtoehto on kenellekin paras. Seuraavaksi tarkastellaan hieman eri rahoitusvaihtoehtoja.

Autoleasing

+ Auto kuukausimaksulla

+ Auton vaihto uuteen helpompi

– Kaskovakuutus pakollinen

– Useimmiten kallein vaihtoehto

Autoleasing tarkoittaa auton pitkäaikaista vuokraamista. Saat käyttää autoa tietyllä kuukausimaksulla. Autoleasing on siinä mielessä hyvä valinta, että tiedät melko tarkasti etukäteen, millaisia kustannuksia autosta on kuukausittain. Yleensä huollot, korjaukset ja katsastukset sisältyvät kuukausihintaan. Auton arvon aleneminen tai muut omistajuuteen liittyvät riskit eivät myöskään ole huolenasi, kun liisaat autoa.

Lisäksi auton vaihtaminen on helppoa, kun elämäntilanteesi muuttuu. Ehkä tarvitset aluksi vain pientä autoa ”kauppakassiksi” ja työmatkoja varten. Mutta jos perhe kasvaa, tarvitaan isompi auto. Leasingissa auton vaihtaminen on helppoa. Tosin tavallisesti autoa täytyy pitää käytössä jokin minimiaika, ennen kuin sen voi vaihtaa toiseen.

Autoleasingissa on yleensä jonkinlainen aloitusmaksu tai käsiraha, joka pitää maksaa ennen kuin auton saa käyttöön. Myös kaskovakuutus saattaa olla pakollinen. Nämä nostavat leasingin hintaa.

Lue lisää aiheesta: Leasing vai rahoitus?

Auto osamaksulla

+ Joustava vaihtoehto

– Käsiraha 10-15%

Osamaksu on helppo vaihtoehto, sillä sopimus solmitaan myyjäliikkeessä autokaupan yhteydessä. Osamaksujen korot ja kulut saattavat kuitenkin olla yllättävän korkeat.

Yleensä ostajalla pitää olla käsiraha. Käsiraha on tavallisesti noin 10–15 prosenttia auton arvosta, mutta voi olla jopa 30 prosenttia. Jos käsiraha olisi 10–15 prosenttia, 20 000 euroa maksavasta autosta käsiraha olisi noin 2000–3000 euroa. Toisinaan liikkeillä saattaa olla rahoituskampanjoita, joissa auton saa osamaksulla ilman käsirahaa.

Osamaksu on tavallisesti melko joustava ratkaisu siinä mielessä, että voit halutessasi maksaa lainan takaisin sovittua nopeamminkin. Jos teet ylimääräisiä lyhennyksiä osamaksuun, kannattaa varmistaa, että lyhennys kohdistuu velan pääomaan. Tällöin velan pääoman pienenee ja saat korkohyvityksen. Kuukausierään kohdistuvasta ylimääräisestä lyhennyksestä ei ole niin paljon taloudellista hyötyä kuin pääomaan kohdistuvasta.

Osamaksulla hankittua autoa ei yleensä voi viedä pois maasta tuosta noin vain, koska auto on rahoitusyhtiön omistuksessa siihen asti, kunnes kaikki maksuerät on maksettu. Tarvitset maasta vientiä varten rahoitusyhtiöltä maastavientivaltakirjan. Tavallisesti valtakirjan anomisesta peritään maksu.

Auto lainalla

+ Auto omaan omistukseen

+ Ei kilometrirajoituksia

+ Ei kaskopakkoa

– Säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot

Autolainalla hankittu auto siirtyy heti sinun nimiisi. Voit siis tehdä sillä mitä haluat. Voit lähteä sillä ulkomaille tai vaikka myydä sen silloin kun itse haluat. Autolainalla hankittu auto tuo tiettyä vapautta. Toki omistamiseen liittyy aina hieman riskejä. Olet itse vastuussa esimerkiksi auton huolloista ja katsastuksista.

Auton hankkiminen autolainalla on todennäköisesti kannattava vaihtoehto, jos ajat vuosittain melko paljon etkä halua vaihtaa autoa parin vuoden välein. Kun hankit auton lainalla, et tarvitse käsirahaa. Voit ostaa juuri sellaisen auton kuin haluat, sieltä mistä haluat.

Autolainoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Vakuudellista lainaa varten sinulla pitää olla jotain vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, esimerkiksi asunto, mökki tai metsää. Vakuudellisten lainojen korot ovat yleensä matalammat kuin vakuudettomien. Vakuudellisen lainan hakuprosessi on kuitenkin hitaampi.

Vakuudetonta autolainaa haetaan netistä. Et tarvitse takaajia tai vakuuksia. Hakuprosessi on erittäin nopea ja helppo, ja saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa. Voit ostaa auton ihan mistä itse haluat. Lisäksi voit kätevästi hakea samassa lainahakemuksessa lainaa myös muita hankintoja varten. Nordic Bankin kautta voit hakea ja kilpailuttaa autorahoituksen ilman vakuuksia enimmillään jopa 70 000 euroon asti. Myös uuden auton hankkiminen onnistuu siis avullamme.

Mikä lainamuoto valita

Miksi valita vakuudeton autolaina?

Vakuudettomassa autolainassa on monia hyviä puolia. Ensinnäkään et tarvitse lainkaan erillistä käsirahaa. Tavallisesti kun auto ostetaan osamaksulla, pitää maksaa käsiraha, joka on noin 10–15 prosenttia auton arvosta. Kun ostat auton vakuudettomalla lainalla, käsirahaa ei tarvita.

Vakuudeton autolaina on joustava. Voit ostaa auton mistä itse haluat – vaikka käytetyn auton yksityiseltä. Yleensä pitkäaikaisemmista lainoista on mahdollista saada lyhennysvapaata, jos sellaiselle on joskus tarve. Laina on mahdollista maksaa pois myös sovittua nopeammin, jos niin haluat.

Lisäksi voit samaan lainahakemukseen sisällyttää myös muita hankintoja. Jos tarvitse esimerkiksi uudet turvaistuimet lapsille, voit ottaa kerralla lainan, joka kattaa myös ne. Tai jos aiotte vaikkapa harrastaa kotimaanmatkailua ystävien kanssa, voit hakea samassa lainahakemuksessa rahaa myös retkeilyvarusteita varten.

Vakuudeton autolaina on myös kätevä rahoitusvaihtoehto tuontiauton rahoittamiseen. Esimerkiksi, jos haluat tuoda auton Saksasta, voit yhdistää samaan lainaan kaikki auton hankintakulut, kuten matkakulut, auton kauppahinnan, autoverot ja auton rekisteröintimaksut.

Autorahoituslaskuri esimerkkilaskelma:

Esimerkki on laskettu autorahoituksen ollessaan 15 000 euroa ja 60 kuukauden maksuajalle. 

[wpdatatable id=18]
[wpdatatable id=19]

Esimerkkilaskelma konkretisoi hyvin selkeästi sen, miten isoja eroja autorahoituksen kokonaiskustannuksissa voi olla, kun korko ja käsittelykulut hieman kasvavat. Huomaa, että vaikka kuukausierässä eroavaisuus tuntuisi suhteellisen pieneltä, niin 60 kuukauden maksuajalla lainan kokonaishintaan syntyy helposti todella suuria eroja. Tässä esimerkissä säästöä edullisimmalla lainalla voi tulla jopa 5739 euroa! Huomaa, että myös halvimman ja toiseksi halvimman lainan välillä hintaeroa on 426 euroa. Autorahoitus kannattaa siis todellakin kilpailuttaa! Teet sen helposti Nordic Bankissa netin kautta maksutta yhdellä lainahakemuksella.

Näin kilpailutat autolainat

Monet pankin ja rahoitusyhtiöt myöntävät vakuudettomia autolainoja. Autolainojen korot ja kulut vaihtelevat paljon luotonantajasta riippuen. Siksi autolainat kannattaa kilpailuttaa. Kyseessä on tavallisesti sen verran iso laina, että korkea korko tarkoittaa merkittävästi enemmän maksettavaa sinulle.

Ei siis kannata turhaan maksaa korkeaa korkoa. Edullisempi autolaina löytyy kilpailuttamalla korkotarjoukset. Voit säästää isoja summia, kun etsit halvemman lainan. Suomalainen lainavertailupalvelu Nordic Bank kilpailuttaa jopa 35 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella.

Saat siis yhdellä helpolla hakemuksella kattavan kuvan Suomen lainamarkkinoista. Kaikki lainatarjoukset tulevat sähköpostiisi. Sen lisäksi näet ne palvelustamme, jossa ne järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan. Näet helposti yhdellä silmäyksellä, missä tarjouksessa on matalin korko.

Meidän kauttamme voit hakea autolainaa ilman takaajia ja vakuuksia 500–70 000 euroa. Sekä käytettyjen että uusien autojen ostaminen onnistuu avullamme. Laina-aika on lainan koosta riippuen 1–15 vuotta. Voit hakea lainaa kauttamme, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on vakaat tulot ja puhtaat luottotiedot.

Autolainojen vertaileminen Nordic Bankissa on sujuvaa ja helppoa. Hakemuksen täyttäminen vie vain hetken ja saat minuuteissa ensimmäiset tarjoukset. Lainahakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen on ilmaista, eikä se vielä velvoita sinua mihinkään. Vertaile tarjouksia rauhassa ja tee päätöksesi. Lainasopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. Sen jälkeen saat rahat tilillesi parhaassa tapauksessa jo saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset autolainalaskurista:

Tarvitset ainoastaan tiedot tarvittavasta lainan määrästä, eli sinun pitää tietää suunnilleen minkä hintaisen auton olet ostamassa. Lisäksi sinun pitää valita laina-aika. Tämän jälkeen näet heti arvion kuukausierästä sekä paljon muita lainan tietoja. Pääset laskurista täyttämään lainahakemusta, jossa kysytään tarkempia tietoja sinusta ja taloudellisesta tilanteestasi.

Vakuudeton autolaina on erittäin nopea. Saat rahat käyttöösi jo yhdessä arkipäivässä. Voit ostaa auton mistä tahansa: uuden kaupasta tai käytetyn yksityiseltä myyjältä tai tuoda auton itse ulkomailta. Lainalla saat ostettua auton ilman käsirahaa. Lisäksi saat auton omistukseesi heti, eikä se jää rahoitusyhtiön omistukseen, kuten kaupan tarjoamalla rahoituksella ostettaessa.

Täytä ilmainen autolainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Alat hetken päästä saada lainatarjouksia sähköpostiisi. Lisäksi voit tarkastella tarjouksia verkkopalvelussamme, jossa ne järjestyvät koron mukaan. Valitse laina, jossa on matalin korko ja parhaat ehdot ja nosta laina tilillesi.

Autolainahakemuksen täyttäminen vie vain hetken. Välitämme hakemuksesi yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Lainatarjouksia alkaa tulla yleensä jo muutamissa minuuteissa, joten pääset heti suorittamaan lainavertailua. Tavallisesti kaikki tarjoukset saapuvat noin kuuden tunnin sisällä. Vertailtuasi lainatarjoukset voit hyväksyä niistä edullisimman verkkopankkitunnuksillasi, jonka jälkeen saat pian rahat tilille.

Kyllä, voit hakea kerralla isomman lainan, joka kattaa sekä auton hankinnan että muita hankintoja. Jos tarvitset esimerkiksi myös peräkärryn tai lasten turvaistuimen autoon, voit hakea sellaisen lainan, joka kattaa nämäkin hankinnat.

Kuukausierä lasketaan lainamäärän ja laina-ajan perusteella. Laskurissa olevat tiedot, kuten korko, kuukausierä ja luottokustannusten yhteismäärä, ovat arvioita. Lainan korko on aina asiakaskohtainen, joten näet lopulliset korot sinulle lähetettävistä lainatarjouksista.

Lainatarjous on aina asiakaskohtainen ja korot vaihtelevat luotonmyöntäjän mukaan. Näistä syistä autolainalaskurissa ei voida ilmoittaa lopullista korkoa tai kuukausierää. Saat tarkan, yksilöllisen lainatarjouksen, kun täytät hakemuksen.

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa. Tavoitat yhdellä ilmaisella lainahakemuksella jopa yli 30 lainantarjoajaa. Edullinen autolaina löytyy näin helposti.

Tavallisesti ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat jo muutamissa minuuteissa.

Autolainan kilpailutus on ilmaista. Täytä maksuton hakemus nettisivuillamme, niin voit saada enintään jopa 30 lainatarjousta.

Autolainalaskuri auttaa löytämään sopivan lainan auton ostamista varten. Helppokäyttöinen laskuri auttaa arvioimaan mikä olisi sopiva kuukausierä. Pääset täyttämään lainahakemusta kätevästi suoraan laskurista.

Autolainalaskuriin kirjoitetaan haluttu lainan määrä sekä laina-aika. Sen jälkeen näet heti arvion kuukausierästä sekä paljon muita tietoja lainasta. Voit vaihdella laina-aikaa, niin näet miten takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa kuukausierään.

Autorahoituksen korko on asiakaskohtainen. Vakuudettomien lainojen korot voivat olla mitä tahansa noin 4 - 20 % välillä. Kilpailuttamalla voit löytää matalakorkoisen autorahoituksen.

Voit säästää merkittävästi rahaa kilpailuttamalla lainat. Eri rahoituslaitosten korot ja lainaehdot vaihtelevat paljon. Lainatarjous kannattaa siis pyytää monesta eri paikasta, jotta löydät mahdollisimman edullisen lainan. Autolainojen kilpailuttaminen onnistuu helposti Nordic Bankissa. Voit saada yhdellä maksuttomalla hakemuksella yli 30 lainatarjousta.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä: