Oletko väsynyt tasapainoilemaan useiden lainojen ja maksujen kanssa? Jos etsit keinoa, jolla voisit yksinkertaistaa talouttasi ja samalla säästää rahaa, lainojen yhdistäminen voi olla sinua varten. Nordic Bankin kautta voit yhdistää lainat jopa 70 000 euroon asti.

Voit yhdistää aivan kaikki vakuudettomat lainat, luottokorttivelat ja osamaksut yhdeksi kokonaisuudeksi. Ei enää monia eräpäiviä ja useita korkoja. Sen sijaan sinulla on yksi selkeä kuukausittainen maksuerä. Tämä ei pelkästään helpota talouden hallintaa, vaan voi myös tuoda huomattavat säästöt.

Kun kilpailutat yhdistelylainan, voit saada vieläkin enemmän säästöjä. Kilpailuttaminen onnistuu helposti nettisivuillamme, jossa tavoitat yhdellä maksuttomalla hakemuksella jopa kymmeniä lainantarjoajia. Lainan kilpailuttaminen on ainoa keino, jolla voit varmistua siitä, että lainasi on varmasti mahdollisimman edullinen.

Yhdistelylainaa voi hakea yksin tai yhteishakijan kanssa. Jos siis haluatte puolisosi kanssa jakaa vastuun lainoistanne ja tasapainottaa talouttanne, voitte yhdistää lainanne yhdessä. Yhteishakija kannattaa lisätä hakemukseen, koska toinen hakija helpottaa lainan saamista. Lisäksi yhdessä voitte saada isomman lainasumman ja lainalle pienemmän koron. Yhteinen laina saattaa siis tulla paljon halvemmaksi kuin yksin haettu laina.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Lue tästä kannattaako lainojen yhdistäminen sinun kohdalla

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

Jos sinusta tuntuu siltä, että laskut vyöryvät päällesi ja eräpäivät tulevat yllättäen, saattaisit hyötyä yhdistelylainasta. Yhdistelylainan ansiosta sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä selkeästä maksuerästä kuukausittain.

Käytännössä lainojen yhdistäminen tapahtuu niin, että haet uuden lainan, jolla pystyt maksamaan pois kaikki muut pienet lainasi. Tällä tavalla sinulle jää vain yksi laina, yksi korko ja yksi kuukausierä. Pääset hetkessä eroon kaikista muista pienistä lainoistasi.

Lainojen yhdistämisessä on kaksi merkittävää hyötyä: rahaa säästyy ja taloudellinen tilanne muuttuu selkeämmäksi. Useiden lainojen lyhentäminen tarkoittaa sitä, että jokaisesta niistä maksetaan myös kuluja. Kuluja voi siis kertyä maksettavaksi melkoinen summa vuosittain. Kun lainat yhdistetään, sinulle jää maksettavaksi vain yhden lainan kulut. Näin voit säästää huomattavia summia, vaikka lainan kokonaismäärä pysyykin samana.

Toinen syy sille, miksi yhdistelylainalla voi säästää rahaa, on se, että isomman lainan korko on tavallisesti matalampi kuin pienen. Siksi monta pientä lainaa tulee tavallisesti kokonaisuutena kalliimmaksi kuin yksi iso laina. Varsinkin osamaksujen ja luottokorttien korot saattavat olla yllättävän korkeat. Näiden kanssa voi saada säästettyä paljon rahaa, kun ne yhdistetään.

Rahan säästämisen lisäksi taloudellinen tilanne muuttuu selkeämmäksi. Enää ei tarvitse muistaa maksaa monia laskuja. Ei enää monta eräpäivää, eri korkoja ja kuukausieriä. Sinulle jää vain yksi selkeä kuukausierä. Pysyt helposti kärryillä siitä, minkä verran velkaa on vielä jäljellä yhteensä ja budjetin laatiminen on helpompaa, kun tiedät tarkasti, kuinka paljon rahaa kuluu lainan lyhentämiseen kuukaudessa.

Ota nämä seikat huomioon, kun haet yhdistelylainaa

Oma maksukyky
Suhteuta yhdistelylainan kuukausierän koko omaan maksukykyysi. Kun olet laskenut, minkä kokoisen yhdistelylainan tarvitset, ota selvää omista menoistasi ja tuloistasi. Kirjoita vaikka taulukkoon ylös kaikki tulosi ja säännölliset menosi, niin saat tietää minkä verran sinulle jää rahaa käyttöön lainan lyhentämiseen.

Aivan kaikkia rahoja ei kannata toki laittaa lainan lyhentämiseen, vaan olisi hyvä, että raha jäisi joka kuukausi myös hieman säästöön. Nettisivuiltamme löytyvillä lainalaskureilla voit arvioida, mikä olisi sinulle sopiva laina-aika.

Todellinen vuosikorko
Todellinen vuosikorko on erittäin tärkeä luku lainojen vertailussa. Siihen on laskettu sekä lainan korko että kulut, joten se kertoo, mitkä ovat lainan todelliset kustannukset vuositasolla. Tätä lukua kannattaa katsoa, kun kilpailutat yhdistelylainaa tai mitä tahansa muita lainoja.

Lainoista maksetaan yleensä korkojen lisäksi erilaisia kuluja. Osa niistä maksetaan vain kerran, joitakin maksetaan kuukausittain lainan lyhentämisen yhteydessä. Kulutkin voivat nostaa lainan hintaa, joten niitä ei kannata jättää huomiotta.

Yhdistetäänkö kaikki lainat?
Yhdistelylainalla yhdistetään kulutusluotot, pikalainat, luottokorttilaskut ja osamaksut. Yhdistelyn ulkopuolelle jäävät vakuudelliset lainat tai lainat, joissa on takaus. Tällaisia ovat esimerkiksi asuntolaina ja opintolaina. Näissä on yleensä jo valmiiksi kohtuullinen korko, minkä vuoksi niitä ei ole järkeä sisällyttää yhdistelylainaan.

Jos et voi saada riittävän suurta yhdistelylainaa, joka kattaa kaikki pienet lainat, kannattaa harkita tarkkaan, kannattaako yhdistelylainaa silloin ottaa ollenkaan. Jos päätät ottaa yhdistelylainan, voit maksaa sillä osan korkeakorkoisimmista lainoista pois. Tämäkin saattaa helpottaa taloudellista tilannettasi, vaikka jatkossakin sinulla on useampi laina. Asia kannattaa kuitenkin laskea tarkkaan, sillä tällaisessa tilanteessa voi myös olla, että säästöjä ei synny, jos vain osa lainoista voidaan yhdistää. Yleensä tavoite on saada yhdistettyä kaikki lainat.

Jos kaikkien lainojen yhdistämien ei onnistu, on usein kannattavaa keskittyä lyhentämään nykyisiä lainoja lisää. Kaikkien lainojen lyhentämistä voi yrittää taas myöhemmin uudestaan sitten, kun velan kokonaismäärä on pienempi. Tällaisessa tilanteessa esimerkiksi lainojen vyöryttäminen on motivoiva ja tehokas keino vähentää lainojen määrää.

Yhdistelylainan koko
Yhdistelylainaan voi yhdistää muitakin hankintoja. Jos sinulla on lähitulevaisuudessa jotain rahoitustarpeita, voit ottaa nyt vähän isomman lainan, jolla katat sekä pienten lainojen maksamisen että tulevat hankinnat. Jokaiselle ostokselle ei kannata ottaa erillistä lainaa, vaan kaikki nämä kannattaa sisällyttää samaan lainaan, jotta lainoja ei taas ala kertyä. Yksi isompi laina tulee yleensä halvemmaksi kuin monta pientä.

Kuukausierän koko ja kokonaiskustannukset
Kiinnitä huomiota myös yhdistelylainan laina-aikaan. Se vaikuttaa sekä kuukausierän kokoon että lainan kokonaiskustannuksiin. Toisinaan on tarpeen ottaa lainalle pitkä maksuaika, jotta kuukausierää saadaan pienemmäksi ja budjettiin tulee lisää liikkumavaraa.

On hyvä huomioida, että laina-ajan pidentäminen kasvattaa kokonaiskustannuksia. Yleensä lainaa on kuitenkin mahdollista lyhentää myös alkuperäistä sopimusta nopeammassa tahdissa. Voit siis tehdä lainaan ylimääräisiä lyhennyksiä, jos taloudellinen tilanteesi sen sallii. Tällä tavalla pääset lainasta nopeammin eroon.

Vertaile yhdistelylainoja
Yhdistelylainojen vertailu on erittäin tärkeää, koska sillä tavalla voi saada säästettyä merkittäviä summia rahaa pitkällä aikavälillä. Lainojen korot ja kulut vaihtelevat. Lainatarjous kannattaa siis pyytää monesta eri paikasta, jotta voit valita sellaisen lainan, jossa on matala korko. Kilpailuttamalla varmistat, että yhdistelylainasi on mahdollisimman edullinen.

Milloin lainojen yhdistäminen ei välttämättä kannata?

Useissa tapauksissa rahaa voi säästää paljon lainat yhdistämällä. Yhdistelylainan ottaminen ei kuitenkaan välttämättä ole aina kaikkein järkevin ratkaisu. Tässä esimerkkejä joistakin sellaisista tilanteista, joissa yhdistelylainan ottaminen ei ehkä kannata:

Yleensä kuitenkin yhdistelylainan kuukausierä on pienempi kuin muiden lainojen lyhennykset olivat aiemmin, koska usein yhdistelylainassa on pidempi laina-aika. Pidempi laina-aika tarkoittaa käytännössä pienempää kuukausierää. Jos sovit maksuajan liian lyhyeksi, kuukausierän koko kasvaa.

Liian suuri kuukausierä
Jos yhdistelylainan kuukausierä on liian suuri tuloihisi ja muihin menoihisi nähden, se voi aiheuttaa vain lisää stressiä ja taloudellista ahdinkoa. Varmista siis, että maksuerä sopii budjettiisi.

Liian pitkä takaisinmaksuaika
Vaikka laina-aikaa on usein tarpeen pidentää, kun lainat yhdistetään, ei takaisinmaksuaikaa silti kannata sopia liian pitkäksi. Tarpeettoman pitkä laina-aika kasvattaa kokonaiskustannuksia, koska korkoa ja kuluja maksetaan pidemmältä ajalta. Lisäksi pitkä laina-aika voi kasvattaa myös riskejä, sillä taloudellinen tilanteesi voi syystä tai toisesta muuttua huonommaksi takaisinmaksun aikana.

Tulot todennäköisesti heikkenevät tulevaisuudessa
Jos tiedät, että tulosi heikkenevät tulevaisuudessa esimerkiksi määräaikaisen työsuhteen päättymisen vuoksi tai tulosi vaihtelevat esimerkiksi kausityön takia, kannattaa lainan ottamista harkita tarkkaan.

Kulutustottumukset eivät muutu
Pelkkä yhdistelylaina yksin ei välttämättä ratkaise ongelmiasi, jos kulutustottumukset eivät muutu. Täytyy siis pysähtyä pohtimaan, miksi lainoja on alun perin kertynyt useita ja voitko tehdä jotain, jotta sama tilanne ei toistu tulevaisuudessa. Tarvittaessa apua kannattaa pyytää Takuusäätiöstä tai oman kunnan oikeusaputoimistosta. Näistä saa maksutonta neuvontaa talous- ja velka-asioissa.

Vain osa lainoista saadaan yhdistettyä
Jos kaikkia luottoja ei voida yhdistää, ei yhdistelylainaa välttämättä kannata ottaa ollenkaan. Joissakin tilanteissa saattaa olla järkevää yhdistää osa kalleimmista lainoista, mutta tämä pitää laskea tarkasti tapauskohtaisesti.

Yhdistelylainan ehdot eivät ole riittävän hyvät
Jos yhdistelylainan ehdot eivät ole merkittävästi paremmat kuin nykyisten lainojesi ehdot, ei lainaa ehkä kannata ottaa. Tutustu siis huolellisesti kaikkien lainojen korkoihin, kuluihin, laina-aikoihin ja muihin ehtoihin. Yleensä kuitenkin yhdistelylainan ehdot ovat paremmat ja lainojen yhdistäminen tuo säästöjä.

Näin lainat yhdistetään

Lainojen yhdistäminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta se on oikeastaan melko helppoa. Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu:

1. Laske, minkä verran tarvitset yhdistelylainaa.
2. Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla.
3. Vertaile yhdistelylainatarjouksia.
4. Valitse paras tarjous ja maksa rahoilla kaikki muut pienet lainat pois.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae yhdistelylainaa helposti Nordic Bankin kautta

Voit hakea vakuudetonta yhdistelylainaa helposti ja turvallisesti Nordic Bankin kautta. Et tarvitse vakuuksia etkä takaajia lainalle. Lainan saamisen edellytyksenä on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Nordic Bankin lainavertailussa tavoitat yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä, joten voit saada lukuisia lainatarjouksia eri tahoilta. Ensimmäiset tarjoukset tulevat tavallisesti jo muutaman minuutin kuluttua hakemuksen lähettämisestä. Tavallisesti kaikki tarjoukset saapuvat noin kuuden tunnin sisällä. Jos halut niin sanotusti pelata varman päälle, voit odottaa vuorokauden, jotta kaikki tarjoukset ehtivät varmasti tulla sähköpostiisi.

Sähköpostin lisäksi pääset tarkastelemaan lainatarjouksia verkkopalveluumme, jossa tarjoukset järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä helpottaa lainavertailua entisestään, sillä näet heti, missä tarjouksessa on matalin korko. Päätät kuitenkin itse minkä tarjouksen haluat hyväksyä – tai haluatko hyväksyä niistä mitään. Saat rauhassa miettiä asiaa ja vertailla tarjouksia, sillä tavallisesti ainakin osa niistä on voimassa monta viikkoa.

Kun olet hyväksynyt tarjouksen ja toimittanut mahdollisesti vaaditut liitteet luotonmyöntäjälle, saat rahat tilillesi jo yhden arkipäivän kuluessa. Parhaassa tapauksessa saat ne jo heti samana päivänä. Yhdistelylainasta saat nopean avun taloudelliseen ahdinkoosi. Sinun ei tarvitse käydä pitkiä lainaneuvotteluja eikä odotella rahoja päiväkausia. Pääset melkein heti makselemaan pois vanhoja lainojasi.

On hyvä muistaa, että lainan hakeminen ei sido eikä velvoita sinua mihinkään. Siksi voit huoletta kokeilla, millä hinnalla saat yhdistelylainaa tällä hetkellä. Voit tehdä lopullisen päätöksen lainan ottamisesta vasta sitten, kun olet tutustunut tarjouksiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainojen yhdistelystä: 

Lainojen yhdistäminen onnistuu niin, että lasket minkä verran sinulla on lainoja vielä maksamatta yhteensä. Sitten voit hakea lainan, joka kattaa kaikki nuo lainat. Kun saat rahat tilillesi, voit maksaa niillä kaikki pienet lainat pois. Tällä tavalla sinulle jää vain yksi laina. Yhdistelylainalla voidaan yhdistää osamaksut, luottokorttivelat, kulutusluotot ja muut pienet lainat, joissa on korkea korko.

Lainojen yhdistämisestä on yleensä hyötyä, jos kaikki lainat voidaan yhdistää. Tällöin rahaa voi säästyä paljon ja taloudellinen tilanne tasapainottuu. Rahaa säästyy, koska kuluja maksetaan enää vain yhdestä lainasta ja isomman lainan korko on tavallisesti matalampi kuin pienten lainojen korko.

Ei ole mitään ala- tai ylärajoja sille, miten monta lainaa voidaan yhdistää. Usein yhdistettäviä lainoja on 5–15 kappaletta, mutta niitä voi olla myös tätä enemmän tai vähemmän. Ainoa rajoitus koskee lainan määrää. Yhdistelylainaa ilman vakuuksia saa korkeintaan 70 000 euroa.

Pelkkä lainojen yhdistäminen ei yksin auta, jos kulutustottumuksissa ei tapahdu muutosta. Lainojen yhdistämisen lisäksi pitää siis tarkastella omia kulutustottumuksia ja tarvittaessa tehdä niihin muutoksia. Lainojen yhdistäminen ei välttämättä kannata silloin, jos kaikkia lainoja ei pystytä yhdistämään.

Laske ensin, minkä verran tarvitset yhdistelylainaa. Täytä sitten ilmainen lainahakemus nettisivuillamme. Tavoitat yhdellä hakemuksella useita lainantarjoajia. Valitse tarjouksista paras ja nosta rahat tilillesi.

Kilpailuttaminen on ainoa tapa, jolla voit varmistua siitä, että laina on varmasti mahdollisimman edullinen. Kilpailuttaminen on todella helppoa, joten voit saada suuret säästöt pienellä vaivalla.

Yhdistelylainan tarkoitus on säästää rahaa ja tasapainottaa taloudellista tilannetta. Ota siis selvää sekä nykyisten lainojen että uuden yhdistelylainan koroista ja kuluista ja varmista, että uusi yhdistelylaina on halvempi kuin kaikki muut lainat yhteensä. Sovi yhdistelylainan takaisinmaksuaika sellaiseksi, että kuukausierästä tulee sopivan kokoinen.

Lisätietoja yhdistelylainoista:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.