Suunnittele keittiöremontti huolellisesti

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä huoneista. Siellä kokataan ja syödään joka päivä, joten olisi mukavaa, että huone olisi käytännöllinen ja viihtyisä. Epäkäytännöllinen keittiö on jokapäiväinen harmituksen aihe. Sen vuoksi keittiöremonttiin kannattaa todella panostaa.

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” -sanonta pätee myös remontteihin. On tärkeää suunnitella kaikki tarkasti ennen remontin aloittamista, esimerkiksi mihin kalusteet ja pistorasiat sijoitetaan, mitä materiaaleja käytetään ja minkälaiset valot tilaan laitetaan. Kannattaa pohtia, miten tilaa käytetään ja missä paikassa tehdään mitäkin. Nämä seikat vaikuttavat paljon esimerkiksi juuri pistorasioiden ja valojen sijoitteluun. Lisäksi on syytä selvittää miten keittiöremontin rahoitus on järkevintä toteuttaa ja vertailla eri rahoitusvaihtoehdot.

Edullista rahoitusta keittiöremonttiin Nordic Bankista

Mitä keittiöremontissa kannattaa ottaa huomioon

Suunnittele remontti huolellisesti. Halutessasi voit palkata suunnitteluvaiheeseenkin avuksi ammattilaisen, joka antaa hyviä vinkkejä ja omia näkemyksiään siitä, miten tilasta saisi mahdollisimman hyvän.

Muista myös ottaa selvää, mitä virallisia ilmoituksia sinun täytyy tehdä remontista. Jos asut asunto-osakeyhtiössä, sinun täytyy tehdä rakenteisiin ja naapureihin vaikuttavista remonteista ilmoitus isännöitsijälle. Lisäksi vanhoissa asunnoissa voi olla tarpeen tehdä asbestikartoitus.

Remontin tekijät kannattaa valita huolella. Kilpailuta remonttisi ja tarkista myös urakoitsijan taustatiedot. Voit kysellä tarjouksia suoraan yrityksiltä, mutta netistä löytyy myös palveluita, joissa voit kilpailuttaa remonttisi yhdellä hakemuksella.

Käytännöllisyys on keittiön tärkeimpiä ominaisuuksia. Siihen kuuluu esimerkiksi se, että huoneessa on riittävästi laskutilaa ja kaappeja. Kodinkoneet kannattaa sijoittaa niin, että ne ovat helposti saatavilla. Mieti omia tarpeitasi ja sitä, miten itse keittiötä käytät.

Yksi ongelmakohta keittiössä on usein jätteiden lajittelu. Moni haluaa kierrättää roskansa, mutta on hankalaa keksiä, mihin lukuisat eri jäteastiat kotona laittaisi. Niiden pitäisi olla käden ulottuvilla, mutta mielellään piilossa, sillä roska-astiat harvoin ovat kauniita katsella. Myös tämä asia kannattaa huomioida jo keittiön suunnitteluvaiheessa.

Pistorasioiden paikat on syytä pohtia tarkkaan etukäteen. Niiden tulisi olla laitteita lähellä ja helposti saatavilla. Kahvinkeitin ja muut vastaavat pienkoneet ovat usein melko kiinteästi samassa paikassa, joten niiden läheisyydessä tulisi olla pistorasia. Lisäksi tarvitaan ylimääräisiä pistorasioita väliaikaisesti käytettäville laitteille kuten vatkaimille.

Valaistus jää usein vähemmälle huomiolle, vaikka se on oikeastaan todella tärkeä elementti huoneessa. Keittiössä valaistuksen tulisi olla riittävän kirkas ja sijoitettu niin, että työtasojen luona on riittävästi valoa. Valaistushan vaikuttaa turvallisuuteenkin, sillä hämärässä voi sattua helpommin vahinkoja. Toisaalta valot eivät saa myöskään häikäistä.

Yleisvalaistuksen keittiöön saa laittamalla valaisimia kattoon tai seinään. Niiden lisäksi valaistusta voi täydentää esimerkiksi lattia- tai pöytälampuilla. Nykyään on saatavilla kaikenlaisia valaistusratkaisuja ja myös himmennysvaloja. Himmennysvaloilla tilaan voi luoda kivan tunnelman. Myös valon värilämpöön kannattaa kiinnittää huomiota.

Keittiötrendit 2023

Keittiö on nykyään monelle paljon muutakin kuin huone, jossa laitetaan ruokaa ja syödään. Se voi olla ravintolan kaltainen tila, jossa tarjotaan ruokaa ystäville. Moni tekee nykyään etätöitä, joten keittiö voi arkena toimia myös työtilana. Monikäyttöisyys onkin yksi nykykeittiöiden tärkeimmistä ominaisuuksista.

Inspiraatiota keittiön suunnitteluun haetaan esimerkiksi kahviloista, toimistoista ja luonnosta. Keittiön suunnittelussa käytetään luovuutta ja tila pyritään hyödyntämään tehokkaasti. Muokattavat ja liikuteltavat kalusteet ja erilaiset kätevät säilytysratkaisut auttavat tekemään huoneesta käytännöllisen ja monikäyttöisen.

Lämpimät ja maanläheiset värit ovat nyt trendikkäitä. Rauhalliset, luonnonläheiset sävyt ovat samalla myös ajattoman kauniita, joten ne ovat tavallaan aina muodissa. Maanläheiset värit sointuvat hyvin yhteen. Niitä on helppo yhdistellä toisiinsa. Keittiöstä voi toki löytyä myös rohkeampia värejä. Esimerkiksi karpalonpunaiset kaapistot piristävät neutraalin väristä keittiötä.

Vastuullisuus ja kestävät ratkaisut ovat rantautuneet myös keittiöön. Sesonkiluontoinen ajattelu on jäämässä historiaan ainakin toistaiseksi. Ihmiset haluavat kalusteita ja tasomateriaaleja, jotka ovat kestäviä ja luonnollisia. Esimerkiksi kivitasot ovat siksi suosittuja. Monet suosivat myös tuotteiden korjaamista ja uudelleenkäyttöä.

Hae edullinen laina keittiöön fiksusti verkossa

Kuinka paljon keittiöremontti maksaa?

Keittiöremontin hintaa vaikuttaa moni asia. Hintaan vaikuttaa paljon se, miten perusteellinen remontti tehdään ja tietysti myös keittiön koko. Materiaalivalinnoillakin on vaikutuksensa remontin hintaan. Rahaa voi säästää käyttämällä kierrätysmateriaaleja ja kunnostamalla vanhoja kalusteita uusiokäyttöön.

Säästöä voi saada myös siitä, jos tekee ainakin osan töistä itse. Tällöin kuitenkin tekijän täytyy todella osata asiansa, jotta saadaan aikaan laadukasta jälkeä ja vältytään vahingoilta. Kun kalusteiden asennuksen ja muut työt teettää ammattilaisella, saa varmemmin laadukasta jälkeä. Työstä on mahdollista saada kotitalousvähennystä, eli saat osan työhön laittamistasi rahoista verotuksessa takaisin.

Kalusteiden päivittämisestä, työtason uusimisesta ja jonkun kodinkoneen vaihtamisesta voi selvitä noin 5000 eurolla. Tällaisella pienehkölläkin remontilla saa kivasti uudistettua huoneen ilmettä.

Noin 10 000 euron budjetilla saat uusittua keittiötä laajemmin. Sillä summalla voit saada vaihdettua kalusteita, kodinkoneet, altaat ja hanat sekä uusittua välitilan. Saat säästöä, kun teet purkutyöt itse. Jos haluat uusia keittiön ihan kokonaan, tarvitaan sitä varten yleensä reilusti yli 10 000 euron remonttibudjetti. Isomman tai pienemmän keittiöremontin rahoitus onnistuu vertailemalla lainat helposti ja valitsemalla sellainen maksuaika, jolla kuukausierä pysyy itselle sopivan suuruisena.

Toteuta unelmiesi keittiöremontti edullisella rahoituksella

Edullinen laina keittiöremonttiin

Oletpa sitten tekemässä keittiöösi pientä pintaremonttia tai uusimassa koko tilan lattiasta kattoon, voit rahoittaa remontin hakemalla meidän kauttamme vakuudetonta remonttilainaa. Nordic Bankin kautta voit saada lainaa enimmillään jopa 70 000 euroa, joten isojenkin keittiöremonttien toteuttaminen onnistuu avullamme. Laina-aika on 1–15 vuotta. Lainaa voi saada kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot.

Keittiöremontin laina on syytä kilpailuttaa riippumatta siitä, minkälaista summaa olet hakemassa. Suomessa on monia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat erilaisia lainatuotteita ja erisuuruisia korkoja lainoille. Korot voivat vaihdella paljonkin luotonmyöntäjien välillä. Siksi ei kannata tarttua heti ensimmäiseen vastaan tulevaan lainatarjoukseen, vaan tarjous kannattaa pyytää mahdollisimman monesta paikasta.

Lainojen kilpailuttaminen Nordic Bankissa on nopeaa ja helppoa. Täytät nettisivuillamme vain yhden ilmaisen lainahakemuksen. Se lähetetään noin 35 pankille ja luotonmyöntäjälle. Saat siis yhdellä hakemuksella parhaimmillaan jopa yli 30 lainatarjousta.

Kaikki tarjoukset tulevat sähköpostiisi. Sen lisäksi näet ne myös palvelussamme, jossa ne on järjestetty pienimmän koron mukaan. Vertaile tarjouksia rauhassa ja tee valintasi. Rahat saat nostettua tilille yhden työpäivän kuluessa. Ja sitten vaan keittiötä remontoimaan! 

Kilpailuta remonttilainat verkossa

Keittiöremontin rahoitus – usein kysytyt kysymykset:

Keittiöremontin hinta riippuu tilan koosta ja remontin laajuudesta. Jos huoneeseen ei tehdä rakenteellisia muutoksia, uuden keittiön hinta on tavallisesti 3000–20 000 euroa.

Pienen keittiön remontin hinta riippuu remontin laajuudesta sekä esimerkiksi valituista kodinkoneista ja materiaaleista. Pienikokoisen keittiön remontista selviää tavallisesti alle 10 000 eurolla.

Ota selvää, mitä lupia remontin tekemiseen tarvitaan. Pohdi, miten laaja remontti on tarpeen tehdä: Uusitaanko koko tila lattiasta kattoon vai riittääkö esimerkiksi kodinkoneiden ja kaapistojen uusiminen. Suunnittele remontti hyvin, jotta tilasta tulee käytännöllinen. Valitse remontin tekijäksi luotettava urakoitsija.

Kokonaisvaltainen, ammattilaisen tekemä keittiöremontti kestää tavallisesti 1–3 viikkoa. Pintaremontin voi saada tehtyä parissa päivässä.

Keittiön kaapistot voi tavallisesti purkaa itse. Putki- ja sähkötyöt pitää jättää ammattilaiselle.

Keittiö kannattaa uusia, kun vanha keittiö ei enää tunnu käytännölliseltä ja pinnat alkavat olla kuluneet ja vanhanaikaiset.

Kilpailuta remonttilainat Nordic Bankissa. Saat vertailtua yhdellä ilmaisella hakemuksella yli 30 lainantarjoajaa.

Keittiöremontin voi tehdä ainakin osittain itse, jos itsellä on remontointitaitoja. Sähkö- ja putkityöt pitää jättää ammattilaiselle.

Jos keittiö alkaa olla jo vanha, on sen uusiminen putkiremontin yhteydessä kannattavaa.

Kilpailuta remonttilainat Nordic Bankissa. Täytä ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin voit saada jopa yli 30 lainatarjousta. Ensimmäiset tarjoukset tulevat sähköpostiisi jo parissa minuutissa.

Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa/henkilö. Omavastuu on 100 euroa.

Remontista pitää ilmoittaa kirjallisesti aina, kun remontti vaikuttaa talon rakenteisiin. Pieniä kunnostustöitä, kuten maalaus tai listojen uusiminen, voi tehdä ilman taloyhtiön lupaa.

Kotitalousvähennystä saa remontin työn osuudesta 40 %. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2022 on 2250 euroa/henkilö.

Lue myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.