Kuukausipalkka tuntipalkaksi

Kuukausipalkka tuntipalkaksi

Nordic Bankin Kuukausipalkka tuntipalkaksi -laskurilla muunnat helposti kuukausipalkan tuntipalkaksi tai tuntipalkan kuukausipalkaksi. Valitse vain ensin haluatko laskea tuntipalkan vai kuukausipalkan. Kirjoita sitten laskuriin palkan määrä euroissa sekä tuntipalkan jakaja eli työehtosopimuksessa sovittu jakaja.

Laskurissa tuntipalkan jakajana on oletuksena 160. Voit muuttaa lukua, jos tämä ei ole oikea luku. Tavallisesti palkanlaskussa käytetään työehtosopimuksessa sovittua jakajaa. Esimerkiksi kvtes:ssä jakaja on 163 ja kaupan alalla 160.

Kuukausipalkkaisenkin on hyvä tietää oma tuntipalkka. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi silloin, kun teet ylitöitä tai muita lisätöitä. Ja jos etsit uutta työpaikkaa, voit helpommin vertailla nykyistä palkkaasi uuden työpaikan palkkaan. Tiedosta on hyötyä palkkaneuvotteluissa.

Palkkalaskuri
Ilmoita työehtosopimuksessa määritetty tuntipalkan jakaja. Jos et tiedä jakajaa, yleinen teoreettinen jakaja on 160.
Laske
Palkka
Tuntipalkka:

0

Kuukausipalkka:

0

Jakaja:

0 työtuntia

Hei! Katso tästä millaisia lainatarjouksia saisit muutamassa minuutissa, helposti!

  • Ilmainen ja helppo lainahakemus.
  • Ei velvoita tai sido vastaanottamaan lainaa.
  • Yhdellä helpolla hakemuksella jopa 30 lainatarjousta!
Kilpailuta pankit verkossa!
Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Lainavertailua turvallisesti ja fiksusti verkossa

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Miten tuntipalkka lasketaan?

Tuntipalkka voidaan laskea kuukausipalkasta teoreettisesti näin:

kuukausipalkka / (työpäiviä kuukaudessa x työtuntia päivässä)

Laske siis ensiksi kuinka paljon työtunteja on yhteensä kuukaudessa. Sen jälkeen kuukausipalkka jaetaan tuolla tuntimäärällä. Tällä tavalla saadaan tietää tuntipalkka.

Jos esimerkiksi kuukausipalkka on 3000 euroa, työtunteja on päivässä 8 ja työpäiviä kuukaudessa on 20, tuntipalkaksi saadaan 18,75 euroa.

Yleensä tuntipalkkaa laskettaessa käytetään työehtosopimuksessa olevaa jakajaa. Voit siis tarkistaa oikean tuntipalkan jakajan työehtosopimuksesta ja käyttää sitä laskennassa. Silloin tuntipalkka lasketaan näin:

kuukausipalkka / jakaja

Esimerkiksi jos kuukausipalkka on 3000 euroa ja jakaja 163, saadaan tuntipalkaksi 18,4 euroa.

Miten kuukausipalkka lasketaan?

Näin lasket kuukausipalkan, kun tiedä tuntipalkan:

tuntipalkka x työtunteja kuukaudessa

Esimerkiksi päivätyötä 38,25 tuntia viikossa tekevä tekee töitä keskimäärin 166 tuntia kuukaudessa. Jos tällaisen henkilön tuntipalkka olisi 15 euroa, olisi kuukausipalkka 2490 euroa.

Kuukausipalkan hyvät ja huonot puolet

Kuukausipalkka sopii työntekijöille, joiden työtehtävät ja työtunnit ovat suurin piirtein samat joka kuukausi. Kun saat kuukausipalkkaa, saat tavallisesti saman summan joka kuukausi. Tämä helpottaa palkanlaskentaa. Siinä tulee vähemmän virheitä ja laskelma on helpompi tarkistaa.

Kuukausipalkkainen harvoin saa ylitöistä rahallista korvausta, vaan ylityöt korvataan yleensä vapaina. Siksi kuukausipalkkaisilla on usein niin sanottu liukuva työaika.

Kuukausipalkka tuntipalkaksi

Tuntipalkan hyvät ja huonot puolet

Tuntipalkkaa maksetaan usein sellaisille työntekijöille, joiden työajat ovat epäsäännöllisemmät tai jotka tekevät osa-aikatyötä. Tällaisia ovat esimerkiksi siivoojat, rakentajat ja tehdastyöläiset. Työntekijöiden työaikaa seurataan esimerkiksi kellokortilla tai jollain vastaavalla järjestelmällä.

Tuntipalkka on siinä mielessä hyvä, että ylitöitä on helpompi seurata ja niistä saa yleensä korvauksen rahana. Tuntipalkallinen voi saada erilaisia lisiä ja korvauksia, joiden ansiosta palkka voi kohota kuukausipalkallista korkeammaksi.

Katso myös nämä laskurit

Kuukausipalkka tuntipalkaksi – usein kysytyt kysymykset:

Kuukausipalkka voidaan muuttaa tuntipalkaksi jakamalla kuukausipalkka kuukausittaisten työtuntien määrällä. Kun kirjoitat luvut Nordic Bankin laskuriin, laskuri laskee tuntipalkan ja kuukausipalkan puolestasi.

Tuntipalkka voidaan muuttaa kuukausipalkaksi kertomalla tuntipalkka kuukauden työtunneilla. Kun syötät luvut Nordic Bankin laskuriin, laskuri laskee tuntipalkan ja kuukausipalkan puolestasi.

Kuukausipalkasta lasketaan päiväpalkka jakamalla kuukausipalkka kuukausittaisten työpäivien määrällä.

Tuntipalkkaa saavat yleensä sellaiset työntekijät, jotka tekevät osa-aikatöitä tai joiden työajat ovat epäsäännölliset. Tällaisia ovat esimerkiksi rakennusmiehet ja siivoojat. Kuukausipalkkaa maksetaan usein työntekijöille, joiden työtehtävät ja työtunnit ovat suunnilleen samat joka kuukausi.