Lainaa asumisoikeusasuntoon

Lainaa asumisoikeusasuntoon netistä!

Asumisoikeusmaksu on tavallisesti 15 % asunnon hankintahinnasta. Jos sinulla ei ole riittävästi rahaa säästössä asumisoikeusmaksuun, voit hakea sitä varten edullisen vakuudettoman lainan.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Asumisoikeusmaksu on tavallisesti 15 % asunnon hankintahinnasta. Jos sinulla ei ole riittävästi rahaa säästössä asumisoikeusmaksuun, voit hakea sitä varten edullisen vakuudettoman lainan.

Nordic Bankissa kilpailutat jopa 35 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Voit hakea kauttamme lainaa oman tarpeesi mukaan 500–70 000 euroa.

Lainahakemuksen tekeminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei velvoita sinua mihinkään, joten voit tutustua tarjouksiin rauhassa ja tehdä ratkaisusi. Jos päätät ottaa lainan, saat rahat tilillesi parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Nordic Bankissa kilpailutat jopa yli 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Voit hakea kauttamme lainaa oman tarpeesi mukaan 500–70 000 euroa.

Lainahakemuksen tekeminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei velvoita sinua mihinkään, joten voit tutustua tarjouksiin rauhassa ja tehdä ratkaisusi. Jos päätät ottaa lainan, saat rahat tilillesi parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto eli ASO-asunto on tavallaan vuokra-asunnon ja omistusasunnon yhdistelmä. Sinun täytyy maksaa ennen muuttoa asumisoikeusmaksu, joka on tavallisesti 15 % asunnon hankintahinnasta, ja sen jälkeen maksat kuukausittain käyttövastiketta.

Käyttövastike on yleensä yleistä vuokratasoa matalampi, joten maksat asumisesta vähemmän kuin vuokralla ollessa. Tarvittaessa voit hakea asumistukea Kelalta asumiskustannusten maksamiseen.

Asumisoikeusasuminen on tietyllä tavalla huolettomampaa kuin omassa asunnossa asuminen. ASO-asunnosta pois muuttaminen on helpompaa kuin omistusasunnosta muuttaminen.

Voit muuttaa asumisoikeusasunnosta pois, milloin itse haluat. Omistusasunnon myymisessä taas voi mennä paljonkin aikaa, joten et välttämättä pääse pois niin pian kuin haluaisit.

Lainaa asumisoikeusasuntoon fiksusti netistä

Asumisoikeusasunnossa et ole vastuussa asunnon remontoimisesta tai esimerkiksi uusien kodinkoneiden ostamisesta, vaan niistä vastaa asunnon omistaja. Voit kuitenkin osallistua asumisoikeustaloa koskevaan päätöksentekoon. Et myöskään kärsi asunnon mahdollisesta arvon laskusta, koska saat maksamasi asumisoikeusmaksun varmasti takaisin, kun päätät muuttaa pois. Omistusasunnossa taas voi pahimmillaan käydä niin, että menetät paljon rahaa, jos toteutunut myyntihinta on matalampi kuin se summa, jolla itse asunnon aikoinaan ostit.

ASO-asuminen sopii henkilöille, jotka eivät halua tai voi sitoutua omistusasuntoon. Osa tykkää vuokra-asumisen huolettomuudesta, ja samankaltaista huolettomuutta on asumisoikeusasumisessakin. Jotkut saattavat joutua vaihtamaan asuinpaikkaa töiden vuoksi melko usein, joten omistusasuntoon sitoutuminen ei välttämättä ole järkevää. Toisaalta voi olla niinkin, että omistusasuntoon ei vielä ole varaa. Tällaisessa tilanteessa asumisoikeusasunto voi olla hyvä välivaiheen ratkaisu.

Kenelle asumisoikeusasunto sopii?

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasuntoja löytyy isommista kaupungeista ja monista kunnista. Asumisoikeusasuntoja omistavat kunnat, yleishyödylliset yhteisöt ja asumisoikeusyhdistykset.

  • Kun haluat asumisoikeusasunnon, sinun täytyy ihan ensimmäiseksi hakea järjestysnumero kaupungin tai kunnan asuntotoimistosta.
  • Kun olet saanut järjestysnumeron, voit jättää asumisoikeushakemuksen kiinnostaviin kohteisiin. Asuntoja myönnetään järjestysnumeron mukaan.

Riippuu siis ihan jonon pituudesta, kuinka nopeasti asunnon voi saada. Voit halutessasi kysyä tämänhetkisestä jonotilanteesta kunnan asuntotoimistosta. 

Voit hakea asumisoikeusasuntoa, jos tietyt kriteerit täyttyvät. 

Sinun täytyy ensinnäkin olla täysi-ikäinen. Sinulla ei saa olla hakualueella asumistarvettasi vastaavaa omistusasuntoa tai varallisuutta sellaisen hankkimiseen. Erityisiä tulorajoja asumisoikeusasunnon hakijoille ei ole. Voit saada asumisoikeusasunnon, jos olet hankkimassa sitä omaan asumiskäyttöön.

Asumisoikeusmaksu ja muut asunnosta aiheutuvat kustannukset

Asumisoikeusmaksu on tavallisesti noin 15 % asunnon hankintahinnasta. Maksu riippuu siis paljon asunnon sijainnista ja koosta.

  • Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asumisoikeusmaksut voivat olla mitä tahansa noin 8000 euron ja 70 000 euron väliltä. Asumisoikeusmaksu palautetaan sinulle, kun muutat asunnosta pois. Maksu tarkistetaan rakennuskustannusindeksillä, joten jos hyvin käy, voit saada takaisin alkuperäistä maksua suuremman summan.

Ennen muuttoa pitää yleensä maksaa vakuusmaksu, samaan tapaan kuin vuokra-asunnoissa. Vakuusmaksu on yleensä yhden tai kahden kuukauden käyttövastiketta vastaava summa. Tämä vakuus palautetaan sinulle, kun muutat pois.

Lisäksi sinun täytyy maksaa kuukausittain käyttövastiketta sekä kaikki muut tavalliset asumiskustannukset, kuten vesi, sähkö, autopaikkamaksu ja kotivakuutus. Käyttövastikkeella maksetaan esimerkiksi lämmityskustannukset, mahdollinen tontin vuokra, jätehuolto, korjaukset ja muut yhteiset kulut. Käyttövastike vaihtelee alueesta riippuen. Tyypillisesti se on noin 9–17 euroa neliöltä.

Asumisoikeusmaksun rahoitusvaihtoehdot: asuntolaina, vakuudellinen pankkilaina tai vakuudeton laina

Asumisoikeusmaksun voi maksaa asuntolainalla, vakuudellisella pankkilainalla tai vakuudettomalla lainalla.

Asumisoikeusasuntoon voi hakea samanlaista lainaa kuin omistusasuntoon. Asuntolainassa on tavallisesti matalin korko. Asumisoikeussopimus kelpaa kuitenkin lainan vakuudeksi yleensä noin 80 % asti, joten sinulla täytyy olla lisäksi myös lisävakuuksia tai omia säästöjä. Myös asuntolainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa.

Vakuudellinen pankkilaina on usein toiseksi edullisin vaihtoehto. Tarvitset sitäkin varten vakuuksia. Vakuudeksi käy yleensä esimerkiksi metsä tai mökki. Vakuudellisten lainojen saaminen kestää kauemmin kuin vakuudettomien, sillä vakuuden tarkistamiseen kuluu jonkin verran aikaa.

Vakuudeton laina on nopea vaihtoehto. Koska vakuuksia ei tarvitse tarkistella, rahat saa todella nopeasti, parhaassa tapauksessa jo samana päivänä. Vakuudettoman lainan korko on usein korkeampi kuin vakuudellisen lainan. Siksi lainan kilpailuttaminen on tärkeää. Voit säästää merkittäviä summia, kun etsit mahdollisimman edullisen vakuudettoman lainan.

Vakuudeton laina sopii etenkin tilanteisiin, joissa vakuutta ei ole käytettävissä ja lainaa tarvitaan nopeasti. Voit hakea samalla lainaa myös vakuusmaksuun, jos sitä varten ei löydy riittävästi säästöjä.

Nordic Bankin kautta lainaa voi saada ilman vakuuksia jopa 70 000 euroa, joten isonkin asumisoikeusasunnon hankkiminen voi onnistua sen avulla.

Lainaa asumisoikeusasuntoon Nordic Bankin avulla

Nordic Bankin avulla löydät edullisen lainan asumisoikeusasuntoon

Kaikki lainat kannattaa kilpailuttaa. Sillä tavalla voit säästää paljon rahaa. Lainantarjoajien korot ja kulut vaihtelevat, joten saat säästöä, kun etsit lainan, jossa on mahdollisimman matalat korot ja kulut. Lainavertailupalvelu Nordic Bankissa vertailet vakuudettomat lainat helposti ja nopeasti.

Palvelussamme kilpailutat 35 eri pankkia ja rahoituslaitosta helposti yhdellä ilmaisella hakemuksella. Voit hakea kauttamme mitä tahansa summaa 500 ja 70 000 euron väliltä. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Voit hakea lainaa asumisoikeusasuntoon, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita. Kun olet hoitanut raha-asiasi hyvin, luotonmyöntäjä voi luottaa siihen, että maksat lainan ajallaan takaisin. Hyvin hoidetut raha-asiat toimivat siis eräänlaisena vakuutena.

Nordic Bank vertailee lainat asumisoikeusasuntoon verkossa

Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Niin kannattaakin toimia, koska voitte yhdessä saada suuremman lainasumman pienemmällä korolla ja muutenkin paremmilla ehdoilla. Jos olette hankkimassa asumisoikeusasuntoa yhdessä puolisosi kanssa, voitte hakea lainaa asumisoikeusmaksua varten yhdessä. Yhdessä lainaa hakiessa lainahakemus hyväksytään todennäköisemmin. Usein yhdessä saa myös paremman lainatarjouksen edullisemmalla korolla kuin yksin lainaa hakiessa.

Lainahakemuksen tekeminen on helppoa, eikä se vien kauan aikaasi. Saat lainatarjoukset pian sähköpostiisi.

Ensimmäiset saapuvat yleensä jo parissa minuutissa, joten pääset heti tutustumaan niihin. Pelkkä hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei vielä sido mihinkään, joten voit huoletta tehdä lainahakemuksen.

Tavallisesti ainakin osa tarjouksista on voimassa monta viikkoa, joten saat rauhassa pohtia asiaa ja vertailla tarjouksia.

Kun olet valinnut sopivan vaihtoehdon, toimita vielä vaaditut liitteet ja saat pian rahat tilillesi.

Lainaa asumisoikeusasuntoon – Usein kysytyt kysymykset:

Asumisoikeusasunto on tavallaan omistus- ja vuokra-asunnon yhdistelmä. Asumisoikeusasunnosta maksetaan aluksi asumisoikeusmaksu. Tuo maksu palautetaan sinulle rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna, kun olet luopunut asunnosta. Lisäksi asunnosta maksetaan kuukausittain käyttövastiketta. Asumisoikeusasuntojen käyttövastike on yleensä halvempi kuin vastaavanlaisten asuntojen vuokrat. Lisäksi asumisoikeusasunnon käyttöoikeuteen voi liittyä erilaisia ehtoja ja rajoituksia, kuten tulo- ja varallisuusrajat.

Asumisoikeusasunto sopii esimerkiksi nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaisen asunnon, mutta eivät pysty tai halua sitoutua omistusasuntoon tai maksaa korkeaa vuokraa. Tällainen asumismuoto voi olla hyvä ratkaisu myös pienituloisille, koska asunnon käyttövastike on tavallisesti halvempi kuin vuokra. Asumisoikeusasunto sopii erinomaisesti myös kaikille sellaisille henkilöille, jotka eivät halua omistaa asuntoa ja olla vastuussa sen ylläpidosta ja korjauksista.

Asukas ei omista asumisoikeusasuntoa. Hän ei siis ole vastuussa asunnon korjauksista tai ylläpidosta. Tässä mielessä asumisoikeusasunto muistuttaa siis vuokra-asuntoa.

Nordic Bankin nettisivuilla voit hakea lainaa asumisoikeusasuntoa varten 500 eurosta 70 000 euroon asti. Ota selvää, minkä verran tarvitset lainaa ja täytä ilmainen hakemus. Alat hetken päästä saada tarjouksia sähköpostiisi. Vertaile tarjouksia, valitse niistä paras ja nosta rahat tilillesi.

Kyllä, voit saada lainaa asumisoikeusasuntoon, vaikka sinulla ei olisi säästöjä. Voit hakea vakuudetonta lainaa asumisoikeusasunnon ostamiseen, vakuusmaksuun sekä muuttokustannuksiin.

Kauttamme voit hakea lainaa asumisoikeusasuntoon ilman vakuuksia enintään 70 000 euroa. Et tarvitse vakuuksia etkä takaajia. Hakemalla lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa voitte saada todennäköisesti isomman lainan paremmilla lainaehdoilla, kuten paremmalla korolla.

Asumisoikeusasuntoon voi liittyä esimerkiksi tulo- ja varallisuusrajoja. Vuokra-asunnossa tällaisia ei tavallisesti ole. Asumisoikeusasunnon käyttövastike on yleensä halvempi kuin samantyyppisen asunnon vuokra. Vuokra-asuntoon muuttaminen onnistuu usein nopeammin, kun taas asumisoikeusasuntoihin voi joutua jonottamaan pitkään.

Lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja määräytyy asiakkaan tietojen perusteella. Voit tarkistaa todellisen vuosikoron veloituksetta tekemällä helpon lainahakemuksen. Saat lainatarjoukset pian sähköpostiisi ja todellinen vuosikorko on selkeästi merkattu niihin. 

Lainavertailun voi tehdä kuka tahansa täysi-ikäinen jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa.

Vakuudettoman asumisoikeus-lainan pisin mahdollinen laina-aika on 15 vuotta. On silti mahdollista hakea myös maksuvapaata jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Tasalyhennyslaina on nimensä mukaisesti laina, jossa lainan maksuerä pysyy tasasuuruisena eli samana koko laina-ajan. Et siis joudu maksamaan tasalyhennyslainassa suurempia eriä lainan alussa tai lopussa. Kuten kaikissa lainoissa, myös tasalyhennyslainassa kannattaa valita matalin korko. 

Lainavertailun avulla voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa. Vertaile lainat aina säännöllisin aikavälein, niin varmistat ettet maksa koskaan liikaa!

Vakuudeton laina maksetaan nopeasti tilille - usein yhden työpäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Vakuudeton laina on lainamuoto jonka saamiseen ei edellytetä vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomaan lainan hakemiseen et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Säännölliset palkka- tai eläketulot toimivat vakuutena. Kannattaa kuitenkin varautua todistamaan tulosi, esimerkiksi tiliotteilla.

Kyllä, voitte tehdä lainahakemuksen yhdessä. On suositeltavaa hakea lainaa yhteishakijan kanssa, sillä näin voitte saada edullisemmalla korolla isompaa lainaa, jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia. Erityisesti isommilla asumisoikeusasuntoa varten otetuilla lainasummilla laina tulee huomattavasti edullisemmaksi, kun laina on yhteisvastuullinen.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen saat lainatarjouksia sähköpostiisi. Verkkopalvelussamme lainat on järjestettynä parhaan koron mukaan. Näin sinun on helpompi erottaa edullisin laina.

Lue myös: