Olemassaolevat lainat kannattaa kilpailuttaa ajoittain. Parempi lainatarjous voi tuoda tuntuvia säästöjä korkokuluihin. Samalla laina-ajan voi neuvotella  tarvittaessa uudestaan.

Lainan siirto pankista toiseen voi tulla ajankohtaiseksi, kun nykyisen lainan ehdot eivät enää ole hyvät tai nykyisen pankin palvelut eivät enää vastaa tarpeita. Siirron tavoitteena on yleensä saada paremmat lainaehdot, kuten pienempi korko tai pitempi laina-aika. Kaikki lainat on mahdollista siirtää. Voit siirtää toiseen pankkiin niin asuntolainan kuin kulutusluototkin.

Lainan siirto saattaa kuulostaa hankalalta, mutta se onnistuu oikeastaan melko helposti. Käytännössä siirto tapahtuu niin, että otat uuden lainan toisesta pankista ja maksat sillä vanhan lainasi pois kertalyhennyksenä. Voit myös antaa pankille valtakirjan, jolloin lainojen siirto hoidetaan uuden pankin toimesta. Lainan siirtäminen on järkevää, jos saat lainan jostain toisesta pankista halvemmalla.

Ota huomioon myös lainan siirtämisestä aiheutuvat kulut. Kulut koskevat tavallisesti lähinnä vakuudellisia lainoja ja opintolainoja. Jos kyseessä on asuntolaina, asunto-osakekirjan tai muun vakuuden pitää myös siirtyä uuteen pankkiin ja tästäkin aiheutuu kuluja. Lainan siirtäminen tarkoittaa käytännössä uuden lainan ottamista ja vanhan lainan maksamista pois ennenaikaisesti. Vanhalla luotonantajalla saattaa olla oikeus vaatia korvauksia lainan ennenaikaisesta maksamisesta. Kuluista huolimatta lainan siirtäminen saattaa kannattaa, sillä uuden pankin laina voi tulla paljon halvemmaksi vanhaan verrattuna.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Miksi kannattaa harkita lainan siirtoa toiseen pankkiin?

Säästö koroissa ja kuluissa

Lainan ehdot ja korot saattavat muuttua ajan myötä, tai voi käydä niin, että kauan sitten otetun lainan ehdot eivät enää olekaan niin hyvät. Esimerkiksi jos markkinakorot ovat laskeneet tai oma taloudellinen tilanteesi on nyt parempi, voit hyvinkin saada lainaa halvemmalla hinnalla. Tällöin lainan siirto pankista toiseen voi tuoda paljon säästöjä koroissa ja kuluissa.

Mahdollisuus pitempään laina-aikaan

Joskus saattaa tulla tarve pidentää laina-aikaa, jotta kuukausittaisista maksueristä saadaan pienemmät. Lainan siirto toiseen pankkiin tarjoaa mahdollisuuden neuvotella lainan ehdot uudestaan. Voit saada pidemmän laina-ajan, jolloin kuukausierät pienenevät ja taloudellinen tilanne helpottuu.

Et ole tyytyväinen nykyiseen pankkiisi

Jos elämäntilanteesi on muuttunut, eikä nykyinen pankkisi enää vastaa tarpeitasi, saattaa olla aika vaihtaa asiakkuus toiseen pankkiin. Jos siirrät koko asiakkuuden lainoja ja luottokortteja myöten, voi siirto olla hyvinkin kannattava toimenpide, jolla voit säästää melkoisesti rahaa. Kaikkia tilejä ja lainoja ei kuitenkaan ole pakko siirtää samaan pankkiin, vaan voit olla monen pankin asiakas samanaikaisesti. Kannattaa vertailla pankkien hinnastoja ja palvelutarjontaa, niin löydät omiin tarpeisiisi sopivan pankin.

Lainojen yhdistäminen

Jos sinulla on monia pieniä lainoja ja luottoja eri pankeista, saattaisit hyötyä yhdistelylainasta. Yhdistelylainalla voit keskittää lainasi yhteen pankkiin. Voit hakea yhdistelylainaa mistä tahansa pankista riippumatta siitä minkä pankin asiakas itse olet. Yhdistelylainatarjous kannattaakin pyytää monesta eri paikasta, jotta löydät mahdollisimman edullisen vaihtoehdon ja voit säästää paljon rahaa.

Yhdistelylainalla kaikki osamaksut, kulutusluotot, luottokorttivelat ja muut vakuudettomat lainat voidaan yhdistää. Yhdistelyn ulkopuolelle on tapana jättää vakuudelliset lainat, kuten asuntolaina, koska niissä on yleensä jo valmiiksi kohtuullinen korko ja kulut. Tällä tavalla on mahdollista säästää huomattavia summia rahaa. Vaikka velan määrä pysyykin samana, syntyy silti säästöä. Säästö tulee siitä, että maksat enää vain yhden lainan kuluja usean sijaan, joten maksettavaa kertyy vähemmän.

Lisäksi isompien lainojen korot ovat tavallisesti matalammat kuin pienten, minkä vuoksi yksi isompi laina on yleensä halvempi kuin monta pientä yhteensä. Lainanhoito helpottuu, kun sinun ei tarvitse enää huolehtia monesta lainasta ja niiden maksueristä, vaan vastuullasi on vain yksi lyhennys. Pysyt helposti kärryillä siitä, minkä verran lainaa on vielä jäljellä kokonaisuutena.

Voiko lainan siirtää toisen nimiin?

Laina on mahdollista siirtää toisen nimiin. Tällaiselle liikkeelle voi tulla tarve esimerkiksi erotilanteessa, jossa omaisuus pitää jakaa. Myös kuolemantapauksessa omaisuutta ja siihen liittyviä lainoja saatetaan jakaa.

Lainan siirtäminen toisen nimiin onnistuu, jos velallisella on riittävät tulot, riittävä maksukyky sekä moitteeton maksuhistoria. Jos esimerkiksi vakuutena oleva asunto siirtyy myös toisen henkilön nimiin, ei vakuuksiinkaan liity ongelmaa ja siirto onnistuu kätevästi.

Lainan siirto toiseen pankkiin

Vinkkejä lainan siirtämiseen pankista toiseen

Tarkista nykyinen lainasopimus

Jos olet ottanut lainan kauan aikaa sitten, eivät lainan ehdot välttämättä enää ole kovin hyvät. Korko saattaa olla melko korkea ja kulut kalliit. Myös elämäntilanteesi ja maksukykysi ovat saattaneet muuttua tai yleinen korkotaso laskea, minkä vuoksi voisit saada nyt edullisemman lainan. Jos epäilet, että voisit nyt saada lainaa halvemmalla jostain toisesta pankista, kannattaa sinun tehdä lainahakemus ja vertailla tarjouksia.

Vertaile lainatarjouksia

Kun nykyinen lainasi alkaa tuntua liian kalliilta ja epäilet, että saisit jostain muualta edullisemman lainan, on aika alkaa vertailla lainoja. Vertaileminen tapahtuu niin, että pyydät tarjouksen monesta eri pankista, vertailet tarjouksia ja valitset edullisimman vaihtoehdon. Jos kyseessä on isompi vakuudellinen laina, voit pyytää tarjouksia suoraan pankeilta täyttämällä niiden omia lainahakemuksia.

Jos taas kyseessä on enintään 70 000 euron kokoinen vakuudeton laina, saat kilpailutettua sen kätevästi Nordic Bankin nettisivuilla. Täyttämällä yhden ilmaisen lainahakemuksen sivuillamme voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Kilpailuttaminen on ilmaista, eikä se sido mihinkään.

Kilpailuta uusi tai vanha laina Nordic Bankin nettisivuilla

Sekä uudet että vanhat lainat on mahdollista kilpailuttaa. Lainoja kannattaa vertailla aina, kun aiot ottaa lainaa. Jos otat lainan ensimmäisestä mieleen tulevasta paikasta, saatat päätyä maksamaan siitä tarpeettoman kallista hintaa. Siksi kannattaa käyttää hetki aikaa lainojen vertailuun. Se on helppoa eikä vie kauan aikaa.

Nykyiset lainat voi myös kilpailuttaa. Kilpailuttaminen kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin, jotta varmistut siitä, että lainasi pysyy aina edullisena etkä maksa turhaan liikaa lainasta. Voit tehdä kilpailutuksen esimerkiksi kerran vuodessa. Kilpailuttaminen on aina ilmaista, eikä se velvoita mihinkään, joten voit tehdä sen huoletta.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Näin kilpailutat lainat Nordic Bankissa:

1. Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme.
2. Vertaile lainatarjouksia.
3. Valitse edullisin ja paras tarjous. Nosta rahat tilillesi.

Kilpailuttamisessa on kolme helppoa vaihetta. Saat kaikki lainatarjoukset sähköpostiisi ja pääset tarkastelemaan niitä myös verkkopalveluumme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä helpottaa lainojen vertailua entisestään. Ensimmäiset tarjoukset tulevat yleensä jo muutaman minuutin kuluttua ja kaikki tarjoukset saapuvat tavallisesti noin kuuden tunnin sisällä. Saat siis tarjouksia nopeasti, joten pääset heti tekemään vertailua.

Kun olet valinnut tarjouksista parhaan, allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksilla ja toimita mahdollisesti vaaditut liitteet, niin saat rahat pian tilillesi. Rahat siirretään jo yhden arkipäivän kuluessa, parhaassa tapauksessa saat ne jo samana päivänä.

Kilpailuta pankit verkossa

Usein kysytyt kysymykset lainan siirtämisestä toiseen pankkiin:

Lainan siirtäminen pankista toiseen saattaa olla järkevää, jos nykyisen lainan ehdot eivät enää ole hyvät tai pankin palvelut eivät muuten enää vastaa tarpeitasi. Siirron tavoitteena on saada pienempi korko, pidempi laina-aika tai muuten paremmat ehdot.

Kyllä, voit olla useamman pankin asiakas samanaikaisesti.

Tavallisen pankkiasioinnin siirtäminen ei tavallisesti maksa mitään. Mutta osakkeiden ja lainojen siirtämisestä voidaan periä maksu.

Lainojen yksittäisiä maksueriä ei kannata maksaa uusilla lainoilla. Kaikki lainat voi maksaa kerralla pois yhdistelylainalla.

Lainan voi siirtää toisen nimiin, jos uudella velallisella on riittävät tulot, riittävä maksukyky sekä moitteeton maksuhistoria.

Asuntolainan voi siirtää toiseen pankkiin. Tästä kuitenkin aiheutuu usein kuluja. Kuluista huolimatta siirtäminen saattaa olla kannattavaa, jos uusi laina on edellistä merkittävästi halvempi.

Tavallisesti pankin marginaali pysyy samana koko laina-ajan, ellei asiakas itse yritä neuvotella lainaehtoja uusiksi.

Asiasta voi neuvotella oman pankin kanssa. Voit myös hakea vakuudetonta yhdistelylainaa Nordic Bankista enintään jopa 70 000 euroa. Yhdistelylainalla voidaan yhdistää kulutusluotot, pikavipit, luottokorttivelat ja osamaksut.

Jos käyttelytilillä makaa ylimääräistä rahaa, saattaa ylimääräisten lyhennysten tekeminen olla järkevää.

Pankit kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät pankin, joka tarjoaa sinun tarvitsemiasi palveluita edullisesti. Lainojen korot ja kulut vaihtelevat, minkä vuoksi lainatarjous kannattaa aina pyytää monesta eri paikasta.

Tämä riippuu tilanteesta, omasta maksukyvystä sekä riskinsietokyvystä. Lyhyempi viitekorko muuttuu useammin, eli koron muutokset näkyvät nopeammin lainan kustannuksissa. Lyhyempi viitekorko on kuitenkin matalammalla tasolla kuin pitkä korko, joten se saattaa tuoda säästöjä. Pitkä korko on parempi ratkaisu, jos et pidä yllätyksistä ja haluat tietää tarkemmin lainanhoidon kustannukset. Lue lisää aiheesta artikkelista Euribor korot: 3kk, 6kk vai 12kk?

Lisätietoja pankkien kilpailuttamisesta:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.