Lainaturvavakuutus auttaa silloin kun et pysty maksamaan lainaa takaisin.

Yllättäviä hetkiä voi tulla, milloin ei pysty takaisinmaksuerää maksamaan ja sitä varten kannattaa ottaa lainaturvavakuutus!

Se on vähän kuten matkavakuutus, ikinä ei tapahdu mitään mutta silloin kun tarvitsee vakuutusta niin sillä on suuri merkitys!

Mikä on lainaturvavakuutus?

Lainaturvavakuutus on vakuutusyhtiöiden sekä pankkien tarjoama turva lainaajalle, mikäli lainaajalle tulee yllättävä maksukyvytön tilanne vastaan.

Lainavakuutus saattaa kulkea myös muutamalla eri nimellä esim. takaisinmaksuturva, tuloturva, lainasuoja sekä lainaturva.

Lainaturva vaihtelee eri yhtiöittäin ja kannattaa selvittää mitä kaikkea omassa lainassasi vakuutus kattaa. Lainavakuutuksia voi lähtökohtaisesti ottaa niin suurempia kuin pienempiäkin lainoja tukemaan.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Kilpailuta pankit verkossa

Mistä saan lainaturvavakuutuksen?

Lainaturvavavakuutuksia tarjoavat eri luotonmyöntäjät. Lainaturvavakuutuksen vakuutusmaksu on tavallisesti pieni kuukausierä, joka tulee lainan päälle lisäpalveluna.

Myös useat Nordic Bankin lainavertailu-palvelussa olevat pankit tarjoavat lainaturvavakuutuksen lisäpalveluna.

Mikäli sinulla on kysyttävää lainaturvavakuutuksesta tai lainavertailupalvelustamme, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa [email protected]

Lainaturvavakuutus turvaa tilanteesi

Lainaturvavakuutus antaa turvaa eri tilanteisiin

Saat lainaturvavakuutuksesta turvaa maksukyvyttömyyttä vastaan. Jos muutama erä jää lainasta maksamatta, voi silloin koko loppulaina mennä ulosottoon tai perintään ja sinulta saatetaan pyytää koko pottia yhdellä kertaa takaisin.

Ehdoissa lukee toki mitä kaikkea lainaturvavakuutus kattaa, mutta yleisimpiä voisi olla työkyvyttövyys, kuolemantapaus tai työttömyys. Kannattaa katsoa lainavakuutuksen ehdot tarkkaan ja miettiä mikä on itselle sopivin vaihtoehto, onko se suppeampi vakuutus vai laajempi jopa.

Lainaturvavakuutuksen voidaan maksaa samalla kun lyhentelee lainaakin, tai se voi olla kertaluonteinen maksu tai sitten vakuutus voi olla jopa suurempikin kuin maksettava lainaerä. Kaikki riippuu sovitusta vakuutuksesta sekä siitä miten paljon se kattaa.

Lainaturva työttömyyden varalle

Jos miettii nykyaikaa ja miten paljon esimerkiksi muun muassa konfliktit ja pandemiat ovat vaikuttaneet talouteemme, voi vain miettiä että miten oman työn kanssa käy. Entäs sitten robotit? Kaikkeen kannattaa varautua ja lainaturvavakuutuksen hankkimista kannattaakin pohtia esimerkiksi työkyvyttömyyden takia.

Lainaturvavakuutus sairauden takia

Lainaturvavakuutuksen ottaminen voi pelastaa sinut sairauden aikana. Sairaudet voivat kestää todella pitkään, jos teet fyysistä työtä ja selkä venähtää, voi se tarkoittaa viikkoja työttömyyttä. Pidemmissä sairaslomissa ei välttämättä palkkataso ole normaalilla, joten lainaturva on kannattavaa ottaa myös sairauden ennalta.

Lainaturva ja työkyvyttömyys

Työkyvyttömyyttä voi myös paikata lainaturvavakuutuksella. Mitä jos kolautat pääsi ja et voi tehdä pitkään aikaan normaalisti töitä? Miten silloin lainalyhennykset maksetaan?

Silloin tulee turvaksi lainaturvavakuutus, joka työttömäksi joutumisen yhteydessä turvaa lainan takaisinmaksua ilman että se pilaa omaa taloudellista tilannettasi.

Työkyvyttömyysmaksut voivat olla huomattavasti pienempiä kuin palkka ennen, eihän se ota kuitenkaan huomioon kaikkia pyhäkorvauksia ja ylitöitä tai ekstra vuoroja mitä olisi normaalisti mahdollista tehdä.

Työkyvyttömyyden turvana lainaturvavakuutuksen tuoma helpotus. Lainaturvavakuutusmaksut eivät välttämättä tarvitse olla kovin suuria, mutta ne toimii siltä varalta jos jää työkyvyttömyyden vuoksi työttömäksi.

Lainaturva yritystoiminnan päättymiseen

Lainaturvavakuutus voidaan ottaa myös yritystoiminnan päättymistä varten.

Jos yritystoiminta lakkaa kokonaan, on silloin rahantulo huomattavasti pienempää kuin esim. kelan tai työttömyyskassan puolella olevalle palkansaajalle.

Yritystoiminta kun loppuu niin silloin ei lainalyhennyksiä maksella, tai yrittäjänä todennäköisesti jo paljon aiemmin kuin liiketoiminta loppuu niin rahahanat alkavat hiipumaan ja hankaloituu takaisinmaksu lainalle.

Mitä lainaturvavakuutus korvaa?

Vakuutus voidaan ottaa esimerkiksi työttömyyden tai vakavan sairauden ennaltaehkäisyyn ja se voi olla suppeampi tai kattavampi vakuutus.

Lainaturvavakuutus on ainut turvaverkko, jos saat pysyvän haitan, jonka vuoksi olet työttömyyden rajamailla. Ennen vakuutuksen ottamista kannattaa lukea ehdot tarkkaan ja miettiä minkätasoinen vakuutus itselle kannattaa ottaa.

Lue lisää mille voidaan lainaturvavakuutuksen voi ottaa:

  • Kuolema
  • Vakavan sairauden vuoksi
  • Työttömyys
  • Sairaalahoito
  • Pysyvä työkyvyttömyys
  • Ohimenevä työkyvyttömyys

Lainaturvavakuutuksen ehdot ovat tosi tarkkoja ja kannattaa miettiä tarkkaan lainaturvavakuutuksen laajutta sekä sitä mitä haluat niiden kattavan. Vakuutus on vakuutus mutta eivät pankit sitä mielellään maksa, joten he ovat tarkkoja ehdoistaan, ole sinäkin.

Lainaturvavakuutus auttaa korjaamaan pysyvän haitan taloudellisessa tilanteessa, jota ei ennen vakuutuksen ottamista osannut ottaa edes huomioon.

Hanki lainaturvavakuutus ja toteuta unelmasi, fiksusti!

Lisää lainaturvavakuutuksesta

Lainaturvavakuutus on suhteellisen monipuolinen vakuutuspalvelu. Sen voi ottaa niin monen eri asian puolesta, ja niin monelle erilaiselle lainalle, että kannattaa olla tarkkana mitä se voisi auttaa jäljellä olevan lainan turvaamiseen. Voit aina kysyä lainaturvan tarjoajalta mitä palvelut sisältävät ja minkä varalta ne vakuuttavat.

Lainojen yhdistämisessä kannattaa ottaa huomioon se, että jos yhdistät lainan, niin tulee sinun ottaa aina uudelle lainalle vakuutus uudestaan.

Jos kumppanin kanssa otetaan pariturva, on yleensä jommallakummalla paljon suurempi suoja lainaturvan osalta kuin toisella. Usein asiakas ei tiedä että turva on erisuuruinen toisella osapuolella.

Vakuutukset saattavat sisältää aikarajan, mihin asti se kattaa tapaturmia tai muita työttömyys asioita. Kannattaa selvittää jo sopimuksen haun aikana mikä aika enintään laina on vakuutettuna ja sopimus voimassa.

Kannattaa tarkistaa vakuutuksesta voiko sinulla olla esimerkikis työttömyys turva olemassa jo jotain toista kautta tai sairaus korvaukset olemassa. On turhaa ottaa kahta samanlaista päällekkäin ja se voi olla todella kannattamatontakin.

Asuntolainan vakuutusmaksu

Asuntolaina on todella pitkä ja suurikokoinen laina, ja sen takaisinmaksuerät ovat huomattavan suuria. Jos jotain käy ja jäät vaikka työttömäksi, saattaa vakuutusmaksu tuntua pieneltä verrattuna asuntolainan lyhennykseen.

Voit joko saada itsellesi turvallisemman olon pitkäksi aikaa lainan osalta, tai sitten olla maksamatta pientä summaa kuukaudessa ja elää kokoajan pelko takaraivossa.

Entäs jos kuitenkin lainan takaisinmaksut ovat myöhässä ja joutuu miettimään miten seuraavan lyhennyksen kanssa menetellään.

Onneksi on olemassa lainaturvavakuutus, ja pieni vakuutusmaksu kuukaudessa suojaa lainasi sekä kaikki taloutesi työkyvyttömyyden tai kuoleman varalta.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kannattaako lainaturvavakuutuksen ottaminen?

Lainaturvavakuutuksen ottaminen pienentää lainan ottajan riskiä erinäisten tilanteiden varalta. Mikäli lainaturvavakuutuksen ehdot täyttyvät, voit saada korvausta kiperässä tilanteessa. Suosittelemmekin sitä kaikille, jotka kokevat, että lainan ottamiselle on olemassa riskejä.

Kuvitteleppa esimerkiksi tilanne, jossa sinulla on 40 000 euroa lainaa ja joudut työttömäksi, mutta sinulla on lainaturvavakuutus. Lainaturvan myötä vakuutuksenantaja maksaa lainan kuukausierän puolestasi tilapäisen tai pysyvän työttömyyden tai sairauden ajalta.

Korvaus voikin siis olla elintärkeä, koska pankki ei välttämättä odottele monia kuukausia, jos asiakas ei maksa lainaa takaisin. Harkitse siis hartaasti vakuutuksen ottamista lainasi ja elämäsi turvaksi. Se on todella pieni vaiva pahan päivän varalle.

Usein kysytyt kysymykset lainaturvavakuutuksesta:

Lainaturvavakuutus on vakuutusyhtiöiden ja pankkien tarjoama vakuutus, jolla lainaaja voi suojautua yllättävältä maksukyvyttömyydeltä. Se suojaa asiakasta maksukyvyttömyydeltä vakuutusehdoissa määritellyissä tilanteissa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi työttömyys, työkyvyttömyys tai kuolemantapaus. Vakuutusmaksua maksetaan yleensä kuukausittain lainanlyhennyksen yhteydessä.

Lainaturvan kannattavuudesta voi olla montaa mieltä. Se voi antaa turvallisuuden tunteen, jos velka on suuri, laina-aika pitkä ja omassa taloudellisessa tilanteessa on epävarmuuksia. Lainaturvavakuutuksia suositellaan usein erityisesti lapsiperheille ja myös yhden hengen talouksille. Vakuutusehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti ja pohtia, onko kyseisen vakuutuksen ottaminen varmasti kannattavaa.

Lainaturvavakuutuksia tarjoavat monet eri pankit ja luotonmyöntäjät. Myös monet Nordic Bankin lainavertailupalvelussa olevat toimijat tarjoavat lisäpalveluna lainaturvavakuutusta.

Riippuu vakuutuksen ehdoista, mitä lainaturva kattaa. Yleisimmin lainaturva antaa suojaa työkyvyttömyyden, kuolemantapauksen ja työttömyyden varalle.

Lainaturva ei ole pakollinen. Sen ottaminen saattaa olla järkevää, jos haluat suojautua tietyiltä riskeiltä. Lainaturvan kannattavuutta pitää arvioida tapauskohtaisesti.

Lainaturvan voi irtisanoa. Irtisanomisesta pitää tehdä kirjallinen ilmoitus.

Lue lisätietoa lainan hakemisesta:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.