Laskurit

Nordic Bankin nettisivuilta löydät monta kätevää, käyttäjäystävällistä laskuria eri tarkoituksiin. Laskureidemme avulla suoritat laskutoimitukset nopeasti ja voit luottaa siihen, että tulos on oikein.

Voit käyttää laskureitamme esimerkiksi kun olet hakemassa lainoja. Erilaisten lainalaskureiden lisäksi löydät sivuiltamme myös veroprosentti- ja ulosottolaskurin. Sivuillamme lasket myös tavalliset prosenttilaskut, joita jokaiselle väistämättä tulee eteen arjessa.

Laskurit

Lainalaskuri

Lainan kokonaiskustannuksia ja kuukausierää voi olla vaikea laskea itse. Nordic Bankin lainalaskurilla saat nopeasti arvion kuukausierästä, vuosikorkosta ja kokonaiskustannuksista. Lainalaskuri on erittäin kätevä apuväline, kun harkitset lainan hakemista. Sen avulla voit helposti suunnitella, mikä olisi sopiva lainasumma ja laina-aika. Näet heti, millä tavalla laina-ajan pituus vaikuttaa lainan kuukausierään ja kokonaiskustannuksiin.

Lainalaskuri

Lainojen yhdistely -laskuri

Yleensä yksi isompi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä. Siksi osamaksut, kulutusluotot ja muut pienet lainat kannattaa yhdistää. Kätevä ja helppokäyttöinen lainalaskuri yhdistelylainoille auttaa sinua, kun suunnittelet lainojen yhdistämistä. Kirjoita laskuriin olemassa olevien lainojesi tiedot sekä uuden yhdistelylainan tiedot, niin näet heti, minkä verran säästät rahaa kuukausittain yhdistelylainan ansiosta.

Lainojen yhdistely laskuri

Remonttilainalaskuri

Nordic Bankin remonttilainalaskuri auttaa sinua arvioimaan, millaisen lainasumman tarvitset remontin toteuttamiseen. Laskuri auttaa suunnittelemaan remonttibudjettia ja varautumaan remontin kustannuksiin. Monista remonteista saa kotitalousvähennystä. Näet laskurista myös kotitalousvähennyksen määrän.

Remonttilaina laskuri

Koron nousu -laskuri

Koron nousu -laskurilla voit kokeilla, miten korkojen nousu vaikuttaa lainaasi ja kuukausittaisiin lainanhoitokuluihin. Lisäksi saat tietää, mitkä tekijät vaikuttavat koron nousuun sekä miten voit suojautua korkojen nousulta.

Koron nousu -laskuri

Lahjaverolaskuri

Kun omaisuus siirtyy toiselle henkilölle ilman korvausta, on kyse lahjasta. Suomessa yli 4999 euron arvoisista lahjoista pitää maksaa lahjavero. Veron määrä riippuu veroluokasta ja lahjan arvosta. Veroluokka määritellään sen mukaan, mikä on suhteesi lahjan antajaan. Nordic Bankin lahjaverolaskurista näet veron määrän sekä veroluokassa 1 että veroluokassa 2. Voit käyttää laskuria sekä silloin, kun olet itse saanut lahjan että silloin, kun aiot antaa lahjan toiselle.

Lahjaverolaskuri

Korkoa korolle laskuri

Korkoa korolle -laskuri kertoo, millä tavalla korkoa korolle -ilmiö vaikuttaa säästöjesi karttumiseen. Korkoa korolle tarkoittaa sitä, että kun sijoitat kertyvät tuotot uudelleen sen sijaan että ottaisit ne käyttöön, myös kertyneille tuotoille alkaa kertyä tuottoa. Kun kirjoitat laskuriin alkusijoituksen määrän, kuukausittain säästettävän summan sekä tuotto-odotuksen ja sijoitusajan, näet heti, mikä on sijoituksen arvio sijoitusajan lopussa.

Korkoa korolle laskuri

Prosenttilaskuri

Prosenttilaskuihin törmää arjessa usein. Kaupossa on tuotteita alennuksessa, lainan korot muuttuvat ja veroja maksetaan tietyn prosentin mukaan. Aina ei ehdi tai viitsi laskea prosenttilaskuja päässä, vaikka se hyvää aivojumppaa onkin. Prosenttilaskurimme ratkaisevat prosenttilaskut puolestasi hetkessä. Kirjoita vain laskuriin valitsemasi muunnokseen kaksi lukua ja klikkaa ”Laske”, niin saat nähdä tuloksen.

Prosenttilaskuri

Autolainalaskuri

Helppokäyttöinen autolainalaskuri auttaa löytämään sopivan lainan auton hankintaan. Valitse sopiva lainasumma sekä laina-aika. Näet heti, mikä lainan kuukausierä olisi. Laskuri kertoo myös alustavan arvion todellisesta vuosikorosta. Voit siirtyä lainahakemukseen kätevästi suoraan autolainalaskurista.

Autolainalaskuri

Kuukausipalkka tuntipalkaksi

Kuukausipalkka tuntipalkaksi -laskurilla muunnat hetkessä kuukausipalkan tuntipalkaksi tai toisin päin tuntipalkan kuukausipalkaksi. Myös kuukausipalkkaisen on tarpeen tietää oma tuntipalkka. Sitä voi käyttää esimerkiksi silloin, kun teet ylitöitä tai muita lisätöitä tai olet menossa palkkaneuvotteluun. Tai kun etsit uutta työpaikkaa, voit vertailla nykyistä palkkaasi muiden työpaikkojen palkkoihin.

Kuukausipalkka tuntipalkaksi

Kotitalousvähennys-laskuri

Kotitalousvähennystä saa monista remontti-, siivous- ja hoitotöistä. Kotitalousvähennyslaskurimme laskee, kuinka paljon saat vähennystä teettämästäsi työstä. Työn osuudesta saa vähentää 40 %. Vähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa vuodessa henkilöltä.

Kotitalousvähennyslaskuri

Ulosottolaskuri

Ulosottolaskuri kertoo, minkä verran tuloista menee ulosottoon kuukaudessa. Laskurimme laskee sekä ulosoton määrän että suojaosuuden. Koko palkkaa ei voida ulosmitata, vaan rahaa pitää jäädä myös elämiseen. Aluksi siis määritellään suojaosuus, jota ei voi ulosmitata. Suojaosuus on korkeampi, jos sinulla on huollettavia. Tuon osuuden yli menevästä osasta suoritetaan ulosmittaus.

Ulosottolaskuri

Veroprosenttilaskuri

Veroprosenttilaskurista näet, minkä verran sinulle jää rahaa käteen palkasta verojen jälkeen. Helppokäyttöisestä laskurista on hyötyä etenkin, kun suunnittelet kuukausibudjettia tai olet vaihtamassa työpaikkaa. Laskurin avulla voit laskea, miten veroprosenttisi muuttuu eri tulotasoilla ja millä tavalla se vaikuttaa kuukausibudjettiisi. Laskuria voi käyttää apuna myös, kun valmistaudut palkkaneuvotteluihin.

Veroprosenttilaskuri

Perintöverolaskuri

Perintöveroa maksetaan perinnöstä, jonka arvo on 20 000 euroa tai yli. Nordic Bankin perintöverolaskuri laskee alustavasti veron määrän. Laskuri ottaa huomioon myös puolisovähennyksen tai alaikäisyysvähennyksen, jos olet oikeutettu niistä jompaankumpaan. 

Ulosottolaskuri

Katso myös yrittäjän laskurit

Nordic Bankin nettisivuilta löydät suositut ja hyödylliset yrittäjille tarkoitetut laskurit maksutta käyttöösi. Yrittäjän laskureista löydät mm viitenumerolaskurin, alv-laskurin ja vuokratuottolaskurin. Kätevät ilmaiset laskurit helpottamaan yrittäjän arkea.

Katso laskurit yrittäjälle