Luottokortin korko voi yllättää

Luottokortin korko vaikuttaa oleellisesti luottokortin käytöstä aiheutuviin kuluihin. Silti harva kilpailuttaa luottokortteja. Hyvin tavallista on, että luottokortti otetaan omasta pankista. Raha-asioiden keskittäminen samaan pankkiin tekee niiden hoitamisesta selkeämpää ja helpompaa. Tällä tavalla toimiessa saattaa kuitenkin päätyä maksamaan palveluista tarpeettoman suuria summia.

Luottokortti on tietyissä tilanteissa järkevä ratkaisu. Usein kuitenkin tavallinen laina voi osoittautua paremmaksi rahoitusvaihtoehdoksi, sillä luottokorttien korot voivat olla yllättävän korkeat.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Mikä on luottokortti ja miten sitä voi käyttää?

Luottokortti on maksukortti, jolla voit tehdä ostoksia kaupoissa ja netissä. Kun maksat luottokortilla, summa veloitetaan luottotililtä, ei siis pankkitililtäsi kuten pankkikortilla maksettaessa. Luotolla maksetut ostokset veloitetaan jälkikäteen laskulla. Luottokortti ei ole välttämättä pelkkä maksuväline, vaan siihen saattaa liittyä muitakin palveluita, esimerkiksi matkavakuutus.

Luottokortilla voi maksaa samaan tapaan kuin pankkikortilla. Jos sinulla on yhdistelmäkortti, jossa on sekä luotto- että pankkikortti, voit valita kaupan maksupäättellä, kummalta puolelta maksu veloitetaan. Joiltakin luottokorteilta voi myös siirtää luottoa omalle pankkitilille.

Laskutuskauden aikana, eli kuukauden aikana, tehdyt ostokset kerätään samaan laskuun. Voit maksaa laskun kerralla tai voit lyhentää sitä erissä kuukausittain. Jos lyhennät laskua erissä, siihen lisätään eräpäivän jälkeen korko sekä tilinhoitomaksu.

Luottokortin korko voi olla korkea, myös luottokorttien korot kannattaa kilpailuttaa

Miten luottokortin korko muodostuu?

Korko on pankin tai luottoyhtiön keino saada korvausta antamastaan luotosta. Korko muodostuu kahdesta asiasta: Euribor-korosta ja pankin marginaalista. Tavallisesti luottokorttien koroissa käytetään 3 kuukauden Euriboria. Tämä tarkoittaa sitä, että korko tarkistetaan 3 kuukauden välein. Marginaali on se osuus, jolla pankki kattaa luottoriskin.

Nimelliskorko on luotolla tehdyille ostoksille kertyvä korko. Nimelliskorko vaihtelee paljon luotonantajien välillä, mutta tavallisesti se on 7 – 25 %. Jos lyhennät luottokorttilaskua vähitellen, alkaa ostoksille kertyä korkoa.

Monissa luottokorteissa on kuukauden tai puolentoista kuukauden mittainen koroton maksuaika. Tämä tarkoittaa sitä, että jos maksat velan pois korottoman maksuajan puitteissa, ei ostoksille kerry korkoa, eli maksat vain ostosten alkuperäisen hinnan.

Nimelliskoron lisäksi luottokorttiin voi liittyä muitakin maksuja. Niitä voivat olla esimerkiksi avausmaksu, kuukausimaksu ja nostopalkkio. Pelkkä nimelliskorko ei siis kerro koko totuutta luottokortin kustannuksista.

Kun vertailet luottokortteja tai lainoja, kannattaa tarkastella erityisesti todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko sisältää sekä koron että kaikki luottokortin käyttämisestä aiheutuvat kulut, joten se antaa hyvän kokonaiskuvan lainan todellisista kustannuksista. Todellinen vuosikorko pitää ilmoittaa kaikkien lainatuotteiden yhteydessä.

Luottokorttilaskun voi kuitata kilpailutetulla vakuudettomalla lainalla

Jos luottokorttilaskulle kertyy paljon saldoa, esimerkiksi tuhansia euroja, jota pystyt lyhentämään vain vähitellen, kilpailutettu laina saattaa tulla paljon halvemmaksi. Luottokorttien korot ovat usein yllättävän korkeat, joten koroista kertyy paljon maksettavaa. Kilpailutetun lainan korot voivat olla huomattavasti matalammat. Kilpailuta siis lainat Nordic Bankin nettisivuilla, niin voit säästää merkittäviä summia.

Samaan lainaan voit yhdistää myös osamaksut ja muut kulutusluotot. Hae sellainen lainasumma, joka kattaa luottokorttilaskun, osamaksut ja kaikki muut pienet luottosi. Jos saat lainan, maksa sillä pois kaikki muut pienet luotot ja näin sinulle jää maksettavaksi ainoastaan yksi yhdistelylaina.

Kilpailuta lainat fiksusti verkossa

Luottokorttien vertailu joustoluottoon

Luottokorttien todellinen vuosikorko on usein reilusti yli 10 %. Se voi olla jopa 19 % paikkeilla. Luottokortti saattaa siis olla yllättävän kallis ratkaisu, jos haluat maksaa ostoksesi erissä. Monilla luottokorteilla on kuitenkin 30 tai 45 päivää korotonta maksuaikaa. Jos maksat velan pois korottoman maksuajan puitteissa, korkoja ei ehdi kertyä ja tällöin luottokortti voi olla todella edullinen vaihtoehto.

Jos et kuitenkaan pysty tai halua maksaa ostoksiasi korottoman maksuajan puitteissa, saattavat ostokset tulla kalliiksi. Kilpailutettu vakuudeton laina voi osoittautua edullisemmaksi vaihtoehdoksi.

Esimerkiksi joustoluotto on ominaisuuksiltaan luottokortin kaltainen. Isoin ero on siinä, että et saa fyysistä korttia, vaan luottotilin, josta saat nostaa rahaa omalle pankkitilillesi. Myös joustoluotto on jatkuva luotto, eli laina palautuu takaisin käyttöösi sitä mukaan, kun olet maksanut sitä takaisin.

Joustoluotossa on usein korkeampi luottoraja kuin luottokortissa. Luottokortin luottoraja voi olla esimerkiksi vain 1000 euroa, kun taas joustoluottoa on mahdollista hakea jopa kymmeniä tuhansia euroja. Tavallisesti joustoluoton määrä on kuitenkin 2000 – 3000 euroa.

Jos taskustasi ei vielä löydy luottokorttia, saat joustoluoton käyttöösi nopeammin. Voit saada luoton käyttöösi jopa jo samana päivänä. Voit saada joustoluottoon myös edullisemman koron kuin luottokortille.

Moni käyttää luottokorttia ja vakuudettomia lainoja rinnakkain. Luottokortti on hyvä vaihtoehto esimerkiksi matkustajille. Matkojen ja lentojen ostaminen on järkevää tehdä luottokortilla. Joustoluotto taas on siinä mielessä fyysistä luottokorttia turvallisempi, että luottoa voi nostaa vain sille pankkitilille, johon luottotili on liitetty lainahakemuksessa.

Lainahakemus

Usein kysytyt kysymykset luottokorteista

Luottokortin korot vaihtelevat paljon luotonantajien välillä. Tavallisesti korko on 7 - 25 %.

Luottokortti on maksukortti, jolla voit tehdä ostoksia kaupoissa ja nettikaupoissa. Kun maksat ostokset luottokortilla, tililtäsi ei lähde heti rahaa, vaan velka maksetaan myöhemmin joko kerralla tai sitä lyhennetään erissä kuukausittain.

Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki luottokortin käytöstä aiheutuvat kulut. Tällaisia voivat olla esimerkiksi avausmaksu ja kuukausimaksut.

Luottokortti voi olla hyvä valinta joissakin tilanteissa, esimerkiksi lomamatkojen tai lentojen varaamiseen. Luottokortti voi olla halpa ratkaisu, varsinkin jos maksat ostoksesi korottoman maksuajan puitteissa. Luottokorttien korot ovat usein yllättävän korkeat, joten jos haluat maksaa ostoksiasi erissä, voi vakuudeton laina olla edullisempi vaihtoehto.

Kun maksat ostoksesi pankkikortilla, summa veloitetaan heti tililtäsi. Kun taas maksat ostokset luottokortilla, summa ei lähde heti tililtäsi, vaan maksat luottokorttilaskun myöhemmin kerralla tai erissä kuukausittain.

Käyttöraja tai luottoraja on euromääräinen raja, jonka puitteissa luottokorttia voi käyttää. Raja voi olla esimerkiksi 1000 - 5000 euroa.

Luottokortin luotto kannattaa maksaa pois nopeasti, jotta korkoja ei ehdi kertyä paljon. Monissa luottokorteissa on kuukauden tai parin koroton maksuaika. Luottokorttivelka kannattaa pyrkiä maksamaan pois tuon ajan sisällä.

Luottokortin kustannukset saattavat olla yllättävän suuret. Luotto kannattaa siis kilpailuttaa, jotta voit säästää huomattavia summia rahaa.

Kilpailuta luotot helposti Nordic Bankin lainavertailupalvelussa. Täytä nettisivuillamme yksi ilmainen lainahakemus, niin voit saada jopa yli 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Tarkastele tarjouksista etenkin todellista vuosikorkoa. Se pitää sisällään sekä lainan koron että kulut.

Luottokortin vaihtoehtoja:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.