Luottopäätös

Hae edullinen luottopäätös netistä!

Luottopäätös nopeasti sähköpostiin. Jopa muutamassa minuutissa. 

Täytä lainahakemus, ja saat ensimmäiset luottopäätökset samantien, kilpailutamme kymmeniä eri rahalaitoksia puolestasi.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Luottopäätös nopeasti sähköpostiin. Jopa muutamassa minuutissa.

Täytä lainahakemus, ja saat ensimmäiset luottopäätökset saman tien, kilpailutamme kymmeniä eri rahalaitoksia puolestasi.

Luottopäätös tehdään automaattisesti. Jos rahalaitos tarvitsee liitteitä, ne toimitettuasi tehdään luottopäätös ja saat lainatarjouksia sähköpostiisi.

Lainahakemusten tekeminen ja täyttäminen vie vain muutaman minuutin, eikä sido teitä mihinkään ja voitte selailla rauhassa lainatarjouksia. Lainaa ei ole pakko ottaa ja tarjouksia voi jättää hyödyntämättä ilman seuraamuksia.

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Luottopäätös tehdään automaattisesti, jos rahalaitos tarvitsee liitteitä, ne toimitettuasi on luottopäätös tehty ja saat lainatarjouksia sähköpostiisi.

Lainahakemusten tekeminen ja täyttäminen vie vain muutaman minuutin, eikä sido teitä mihinkään ja voitte selailla rauhassa lainatarjouksia. Lainaa ei ole pakko ottaa ja tarjouksia voi jättää hyödyntämättä ilman seuraamuksia.

Luottopäätös jopa 5 minuutissa

Joskus lainan tarve voi yllättää, eikä välttämättä ole tietoa miten lainaa voisi saada. Auto menee rikki tai tulee äkillinen sairaalalasku, silloin kannattaa hakea lainaa korjaamaan tilapäinen talousongelma.

Nordic Bankin kautta lainan hakeminen on helppoa. Tehdyillä lainahakemuksilla luottopäätös voi tulla muutamissa minuuteissa ja laina on tililläsi tuota pikaa.

Voit saada lainan nopeasti tilillesi sekä luottopäätöksen kymmeniltä eri rahalaitoksilta yhdellä lainahakemuksella.

Hakemuksen täyttö vie muutaman minuutin ja on täysin veloitukseton.

Lainat kannattaa kilpailuttaa tarjousten saapuessa. Voit halvimmasta lainasta lähtien alkaa tarkastelemaan tarjouksia ja valita itsellesi sopivimman lainan.

Voit säästää ison määrän rahaa jos kilpailutat lainan.

Luottopäätös jopa 5 minuutissa netistä

Mitä luottopäätös tarkoittaa?

Lopullinen luottopäätös tarkoittaa sitä, että rahoituslaitos näyttää vihreää valoa lainahakemuksellesi ja sinulle myönnetään laina. Kun olet täyttänyt lainahakemuksen nettisivuillamme, saat lainatarjouksia sähköpostiisi. Voit saada useita, yhteensä jopa kymmeniä tarjouksia eri rahoituslaitoksista. Ensimmäiset tarjoukset saapuvat yleensä jo parissa minuutissa, joten pääset heti suorittamaan lainavertailua.

Luottoa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Luotonmyöntäjän riski pienenee, kun lainaa on lyhentämässä kaksi henkilöä. Sen vuoksi yhteislainalle saa helpommin positiivisen luottopäätöksen. Yhdessä voitte saada myös isomman lainan ja sille pienemmän koron. Kun siis olette esimerkiksi puolisosi kanssa aloittamassa remonttia tai tekemässä hankintoja, kannattaa lainahakemus tehdä yhdessä, molempien nimellä.

Luottopäätös voi olla myös negatiivinen. Negatiivinen lainapäätös voi johtua monesta eri syystä. Tavallisesti lainaa ei myönnetä, jos hakijan tiedoissa on maksuhäiriömerkintä. Lisäksi esimerkiksi huolimattomasti ja puutteellisesti täytetty hakemus saattaa johtaa kielteiseen päätökseen. Negatiivinen luottopäätös saattaa tulla silloinkin, jos hakijalla ei ole riittävästi ikää tai hänellä ei ole säännöllisiä palkka- tai eläketuloja.

Alustava luottopäätös

Automaattinen luottopäätös saattaa olla vasta alustava luottopäätös. Tämä tarkoittaa sitä, että päätös ei vielä ole sitova, vaan esimerkiksi todellinen vuosikorko voi vielä muuttua. Vakuudettomien lainojen myöntäminen on pitkälti automatisoitu prosessi. Juuri sen vuoksi se onkin niin nopea. Lainapäätöksen saa todella pian.

Kun saat alustavan luottopäätöksen, sinua pyydetään samalla toimittamaan joitain liitteitä, joilla todistat omat tulosi tai muita lainahakemukselle syötettyjä tietoja. Yleensä kyse on siis aivan tavallisista asiakirjoista, jotka jokainen löytää melko pienellä vaivalla. Liitteet toimitetaan sähköisesti. Toimita vaaditut liitteet nopeasti, niin saat pian lopullisen luottopäätöksen. Luottopäätösten voimassaoloajat vaihtelevat paljon. Osa saattaa olla voimassa vain noin vuorokauden, osa taas on voimassa monta viikkoa.

Lopullinen luottopäätös

Kun olet toimittanut vaaditut liitteet, saat pian lopullisen luottopäätöksen. Lopullinen päätös voi tulla jo samana päivänä. Luottopäätöksestä käy ilmi esimerkiksi lopullinen sinulle myönnetty korko.

Sinulle saatetaan myöntää lainaa hakemasi summan verran. Toisinaan kuitenkin saattaa käydä niin, että luotonmyöntäjä tekeekin vastatarjouksen toimittamiesi liitteiden perusteella ja tarjoaa joko pienempää tai suurempaa summaa. Tarkista lopullinen luottopäätös ja hyväksy pankkitunnuksillasi, niin saat rahat tilillesi pian.

Kaikki luotonmyöntäjät eivät vaadi liitteitä. Jos liitteitä ei vaadita, sinun pitää vain allekirjoittaa lainasopimus, niin saat lopullisen luottopäätöksen ja rahat tilille.

Maksuhäiriömerkintä

Mikäli olet joskus jättänyt maksujasi maksamatta, voi sinulla olla pahimmassa tapauksessa merkintä luottotiedoissasi. Luottopäätös on suurella todennäköisyydellä kielteinen, mikäli maksuhäiriömerkintöjä löytyy. Täältä voit lukea lisätietoja omien luottotietojen tarkistamisesta.

Säännölliset tulot

Säännölliset tulot sekä vakituinen työpaikka parantaa mahdollisuuksia saada myönteinen luottopäätös. Luotonmyöntäjä on silloin varmempi siitä, että pysyt laskuissa mukana ja onnistut lyhentämään lainaa ajallaan.

Lainan hakijan ikä

Lainan saantiin vaikuttaa ikä, yleisesti ikä on 18 vuoden rajamailla. Jotkut suuremmat lainat voivat vaatia jopa 24 vuoden ikää lainan myöntämiseen.

Hakemuksen tiedot

Yksi useimmin saaduista syistä kielteiseen luottopäätökseen on väärin kirjoitettu lainahakemus. Mikäli saat kielteisen luottopäätöksen, kannattaa silloin tehdä uusi hakemus ja tarkistaa, että kaikki tiedot ovat oikein ja totuudenmukaisesti syötetty.

Mitkä vaikuttavat luottopäätöksen saantiin?

Asiaa voi miettiä omalta kannaltasi, jos lainaisit jollekkin henkilölle rahaa, niin mitkä asiat vaikuttavat omaan päätökseesi?

Lainanmaksukyky, onko luotettava henkilö, miten paljon ennestään on ollut lainaa yms vastaavat tiedot voivat vaikuttaa lainapäätökseen.

Luottopäätökseen vaikuttavia tekijöitä muutama alle listattuna:

Luottotiedot

Tärkein luottopäätökseen vaikuttava tekijä on ehdottomasti luottotiedot. Automaattisesti tehdyllä hakemuksella monet pankit eväävät suoraan lainahakemuksen jos luottotietoja ei ole.

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa suurimmaksi osaksi myönnetäänkö hakemuksella luottoa pankkien puolesta.

Lainan hakijan ikä

Lainahakijan iällä on myös suuri merkitys. Täysi-ikäisyys on monelle pankille vähintään se ikä, joka hakijalla tulee olla.

Joillekin pankeille vaaditaan asiakkaan iäksi usein yli 20 vuoden ikää. Vanhempi ikä antaa pankin tehdä helpommin luottopäätös ja iän avulla rahat tulevat varmemmin lainatuksi.

Lainan hakijan tulot

Vakaat eläke- tai palkkatulot vaikuttavat paljon myönnetäänkö laina ja saako millaisen luottopäätöksen. Hyvä vakaa työpaikka antaa Suomessa hakijalle hyvät pohjat lainan hakemiseen, mutta myös pienituloinen voi saada lainaa, jos talous on tasapainossa. Pankki saattaa kysyä myös työnantajan tietoja tulojesi todentamiseksi, niitä ovat esimerkiksi y-tunnus ja mahdollisesti muut yhteystiedot. 

Ennen lainapäätöksen tekoa järjestelmä saattaa käydä pankkitiedot ja luottotiedot läpi automaattisesti, ja tietojen perusteella luoton myöntäjä tekee luottopäätöksen.

Siviilisääty

Talouden tilanne ylipäätään vaikuttaa toki luottopäätökseen. Jos asut yksin ja sinulla on 3 elätettävää lasta, on silloin suurempi riski ettet voi maksaa lainaa takaisin esimerkiksi hätätilanteiden sattuessa.

Toki jos pariskunta hakee lainaa yhdessä, ja hakemuksen täyttää kaksi vakaata henkilöä, on silloin suurempi mahdollisuus saada lisää lainaa kerralla.

Entiset lainat

Joillain lainan myöntäjillä on todella tarkkaa miten paljon entistä lainaa on, mikäli aikaa saada uuden luottopäätöksen.

Voit saada lainan myös vaikka sinulla olisi entisiä lainoja, mutta todennäköisyys pienenee jos lainoja on enemmän.

Mikäli lainanhoitokulut ylittävät 25 % kaikista tuloistasi, ei silloin suurin osa luotonantajista myönnä lainaa helposti. Silloin kannattaa muutenkin hyvin vakavasti arvioida, että onko järkevää ottaa enempää lainaa. Yhdistelylainan avulla voi monessa tilanteessa olla mahdollista järjestellä lainoja siten, että kuukausittaisten lainanhoitokulujen määrää saa pienemmäksi.

Asuminen

Voit saada lainaa myös helpommin, jos sinulla on entisestään isompi laina. Aika kummallista eikö vain?

Luottopäätöksen tekeminen on pankin puolesta huomattavasti helpompaa, mikäli sinulle on ennestään jo myönnetty suuri laina ja taustatutkimukset tehty jo sen osalta.

Kiinteistön voi myös esimerkiksi kiinnittää uutta lainaa varten ja sitä kautta pankki saa takuun omalle lainalleen.

Luottopäätöksen tekeminen voi esimerkiksi olla kielteinen jos osoite on muuttunut kovin usein. Silloin pankille ei tule vakaata kuvaa tilanteestasi ja maksukyvystäsi.

Raha-asioiden hoitaminen

Luottopäätös tehdään pääasiassa siitä näkökulmasta miten käsittelet rahaa. Lainan voi saada jos on joskus ollut maksuhäiriömerkintä, mutta se voi hankaloittaa tilannetta kuitenkin.

Jos laskut maksetaan aina nopeasti ajallaan, voit saada silloin todennäköisemmin lainaa.

Haet lainaa liian monesta paikasta

Pankit näkevät jos haet monesta paikasta lainaa samaan aikaan, se saa aikaan epätoivoisen kuvan ja mietityttää miksi lainaa haetaan tuolla tavalla.

Hakemus kannattaa toki tehdä uudestaan mutta ei välttämättä samaan aikaan moneen eri paikkaan. Luottopäätöksen saa kuitenkin suhteellisen nopeasti ja kielteinen päätös on kielteinen kuitenkin pitkään jos luottotiedot on menneet.

Muut esteet

Pankkeja kiinnostaa tietää kuinka kauan olet asunut Suomessa ennen kuin hakemus on tehty. Mikäli et ole Suomalaisten pankkien asiakas, ei pankki saa hyvää kuvaa lainan myöntämiselle.

Kaikki voi lisäksi olla huolimattoman hakemuksen syytä. Aina kannattaa tehdä hakemus uudestaan hetken päästä jos samantien tulee kielteinen päätös. Inhimillinen virhe voidaan silloin sulkea pois kuvioista.

Miten saan myönteisen luottopäätöksen?

Myönteisen luottopäätöksen voi saada pitämällä luottotietojen puolesta kiinni maksujen ajantasaisuudesta. Lainapäätös perustuu siihen, miten hoidat raha-asioitasi esimerkiksi muiden lainojen aikana. Jos näyttää olevan tietoa siitä, että et maksa lainaa takaisin, tulee siitä mahdollisesti merkintä rekisteriisi.

Positiivinen luottopäätös

Positiivinen, eli myönteinen luottopäätös tarkoittaa sitä, että olet saanut lainaa. Tämä on hyvä uutinen, sillä olet hakenut lainaa jostain tietystä syystä ja nyt olet sen saanut, eli ei enää huolta budjetin korjaamisesta.

Negatiivinen luottopäätös

Negatiivinen eli kielteinen luottopäätös voi olla taas isku kasvoille. Lainaa tarvitsisi saada, mutta lainaa ei myönnetä. Voit silloin kokeilla tehdä hakemuksen uudestaan ja katsoa, jos lainaa saisit uudemmalla kerralla, kun kaikki tiedot on varmasti syötetty oikein hakemukseen. Kielteinen luottopäätös voi johtua myös huolimattomasta hakemuksen täyttämisestä. Kannattaa olla tarkkana hakemuksen kanssa, jotta voi saada lainaa suuremmalla todennäköisyydellä.

Luottopäätöksen tekee aina luotonmyöntäjä

Mitä teen kielteisen luottopäätöksen jälkeen?

Luottopäätöksen tekee aina luotonmyöntäjä. Käytännössä kaikilla eri pankeilla on oma riskitasonsa, johon lainojen myötäminen perustuu. Kielteisen luottopäätöksen saaminen ei ole maailmanloppu, vaan voit saada lainaa jos tilanteesi muuttuu.

Esimerkiksi jos saat uuden työpaikan, josta saat enemmän palkkaa, voi pankki arvioida tilanteen positiiviseksi ja siten myöntää sinulle lainaa.

Mikäli kielteinen luottopäätöksesi johtuu siitä, että luottotiedot eivät ole kunnossa, täytyy sinun odottaa, että luottotiedot ovat kohdallaan. Suurin osa pankeista ei myönnä luottoa, jos asiakkaan tiedot kertovat, että hän ei ole luotettava lainanhakija ja on jättänyt edellisen lainan maksamatta.

Talousasiat kannattaakin hoitaa kunnolla, niin vältyt tällaisilta ikäviltä tilanteilta! Lainojen yhdistäminen voi olla hyvä ratkaisu talouden tasapainottamiseen, mutta se ei välttämättä onnistu, jos et saa yhdistelylainaa.

Lainavertailu on helppoa kauttamme

Lainojen vertailu ja luottopäätös

Lainatarjouksia ei kannata ottaa heti vastaan, vaan hetki pysähtyä ja miettiä mikä lainan kulurakenne on. Jos olet juuri saanut myönteisen luottopäätöksen, niin silloin saatat olla innoissasi lainasta ja haluta sen heti muutamassa minuutissa hyväksyntään.

Lainat kannattaa kuitenkin kaikki aina kilpailuttaa vielä keskenään. Nordic Bankin palvelun kautta haetut lainat ilmestyvät verkkopalveluumme korkojärjestyksessä halvimmasta kalleimpaan. Todellinen vuosikorko määrittyy vasta lainatarjouksessa ja se kannattaa katsoa tarkkaan.

Korko vaikuttaa eniten lainan takaisinmaksuun, hakijan kannattaa tehdä lainalaskurilla ensin testi minkälaisesta vuosikorosta on kyse. Laskurin antamat luvut ovat kuitenkin vain suuntaa antavia ja niitä pitää ajatella vain arvioina.

Ennen kuin hakija on saanut luottopäätöksen ja lainatarjouksen, ei todellinen vuosikorko tai muut lainakulut ole tarkkaan tiedossa. Vasta tarjoukset saatuasi olet tietoinen lainan kokonaiskustannuksista.

Miten pitkään luottopäätös on voimassa?

Lainatarjoukset saatuasi olet tietoinen onko sinulle annettu kielteinen vai myönteinen luottopäätös. Yksinkertaisesti jos saat lainatarjouksia, olet saanut joltain hyväksytyn lainan ja silloin sinulle on tehty myönteinen luottopäätös.

Myönteinen luottopäätös on voimassa niin pitkään, kuin lainatarjouksessa on kerrottu sen olevan voimassa. Mikäli luottopäätös ehtii vanheta, voit aina tehdä lainahakemuksen uudestaan ja voit saada silloin uuden luottopäätöksen.

Kielteinen luottopäätös toimii samalla tavalla, kannattaa tehdä uusi hakemus, jos tulee suoraan kielteinen luottopäätös. Mikäli luottopäätös on kokoajan kielteinen, voi se tarkoittaa sitä, ettet esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän takia saa lainaa pankeilta.

Yksityishenkilön ja yrityksen luottopäätöksen eroja

Yrityksille ja yksityishenkilöille myönnetään eri perustein lainaa.

Mainitsimmekin jo muutamia syitä miksi yksityishenkilö saa kielteisen luottopäätöksen, mutta tässä muutama asia yrityslainan hakijalle.

Mikäli yrityksesi y-tunnus on uusi ja olet vasta perustanut yrityksen, et todennäköisesti saa yrityslainaa. Voit tässä tilanteessa rahoittaa yritystoimintaasi henkilökohtaisen lainan kautta. Edellyttäen, että sinulla on riittävä tulotaso ja muut asiat kunnossa lainan hakemiseen liittyen.

Yleensä yrityksen y-tunnus tulee olla voimassa kaksi vuotta, ennen kuin pankit alkavat  myöntää yrityksellesi lainaa.

Luottopäätös yritykselle

Saat Nordic Bankilla luottopäätöksen jo muutamassa minuutissa

Tee lainojen kilpailutus Nordic Bankilla. Valitse itsellesi sopiva laina-aika ja lainan suuruus laskurilla. Lainan kuukausierä näkyy heti laskurin etusivulla. Täytä tietosi lainahakemukselle ja lähetä hakemus.

Nordic Bank kilpailuttaa puolestasi jopa 35 pankkia ja rahoituslaitosta. Automatisoidun prosessin ansiosta voit saada hyväksytyn luottopäätöksen jopa muutamassa minuutissa. Kun luottopäätöksesi on hyväksytty, pankit usein varmistavat tietosi jälkikäteen esimerkiksi palkkatositteen kautta.

Näin helppoa on lainan hakeminen Nordic Bankilla!

Usein kysytyt kysymykset luottopäätöksestä:

Luottopäätös tehdään lainanmyöntäjän toimesta ja saat heiltä lainatarjouksia, mikäli saat myönteisen luottopäätöksen. Mikäli raha-asiat ovat kunnossa ja täytät kaikki muut vaatimukset, on sinulla suuri todennäköisyys saada myönteinen luottopäätös.

Automaattisesti lainahakemuksen tietojen perusteella luotu luottopäätös on alustava luottopäätös. Toimita luotonmyöntäjälle liitteet. Saat lopullisen luottopäätöksen, kun rahoitusyhtiö on varmistanut lainahakemukselle syöttämiesi tietojen todenmukaisuuden.

Kauttamme voit hakea lainaa ilman vakuuksia aina 70 000 euroon asti.

Alustava luottopäätös saattaa tulla jo muutamissa minuuteissa. Toimita sen jälkeen luotonmyöntäjälle vaaditut liitteet, joilla todistat kuukausitulosi. Sen jälkeen saat lopullisen luottopäätöksen.

Luottopäätösten voimassaoloaika vaihtelee. Osa luottopäätöksistä saattaa olla voimassa vain vuorokauden, osa taas saattaa olla voimassa jopa useita viikkoja. Luottopäätöksen voimassaoloaika ilmenee lainatarjouksesta.

Lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja määräytyy asiakkaan tietojen perusteella. Voit tarkistaa todellisen vuosikoron veloituksetta tekemällä helpon lainahakemuksen. Saat lainatarjoukset pian sähköpostiisi ja todellinen vuosikorko on selkeästi merkattu niihin.

Pisin laina-aika on 15 vuotta. Voit hakea myös maksuvapaata, jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Lainaturvavakuutus on vakuutusyhtiöiden sekä pankkien tarjoama turva lainaajalle, mikäli lainaajalle tulee yllättävä maksukyvytön tilanne vastaan. Lainaturva voi tuoda turvaa esimerkiksi kuoleman, vakavan sairauden tai työkyvyttömyyden varalta. Lainaturvavakuutus tuo vähän jonkun verran kustannuksia lainan maksuun, mutta tuo myös turvaa yllättävien elämäntilanteiden varalta. Varsinkin isompien lainojen osalta kannattaa harkita lainaturvan ottamista.

Luottopäätös voi olla negatiivinen jos sinulla on luottotiedoissasi maksuhäiriömerkintä. Kielteinen luottopäätös voi johtua myös väärin täytetystä lomakkeesta, kannattaa hakea lainaa uudestaan, jos hakemusta täyttäessä on käynyt joku inhimillinen virhe tai esimerkiksi lainatiedot on jäänyt ensimmäisellä kertaa syöttämättä.

Vakuudeton laina maksetaan nopeasti tilille - usein yhden työpäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Lainavertailupalvelu Nordic Bankin kautta voit saada lainapäätöksen vain muutamissa minuuteissa. Täytä ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin alat nopeasti saada lainatarjouksia sähköpostiisi.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, saat lainatarjouksia sähköpostiisi. Verkkopalvelussamme lainat on järjestettynä parhaan koron mukaan. Näin sinun on helpompi erottaa edullisin laina.

Vakuudeton laina on lainamuoto, jonka saamiseen ei edellytetä vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomaan lainan hakemiseen et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Säännölliset palkka- tai eläketulot toimivat vakuutena. Kannattaa kuitenkin varautua todistamaan tulosi, esimerkiksi tiliotteilla.

Kyllä, voitte tehdä lainavertailun yhdessä. On suositeltavaa hakea lainaa yhteishakijan kanssa, sillä näin voitte saada edullisemmalla korolla isompaa lainaa, jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia.

Luottopäätös tarkoittaa pankin tai luotonmyöntäjän lopullista päätöstä lainan myöntämisestä. Luottopäätös tehdään asiakkaan antamien tietojen ja luottotietojen perusteella.

Voit saada positiivisen luottopäätöksen, eli saada lainan, jos olet hoitanut raha-asiasi hyvin ja sinulla ei ole merkintöjä luottotiedoissa. Lainaa voi saada, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on vakaat tulot.

Positiivisen luottopäätöksen voi saada, jos luottotiedot ovat kunnossa. Lisäksi tulojen ja menojen pitää olla tasapainossa.

Lue lisää lainoista: