Kun jokin tärkeä laite menee rikki tai kysyntä yllättää ja varastoa on sen vuoksi täydennettävä nopeasti, yritys saattaa tarvita lyhytaikaista rahoitusta. Lisärahoituksen tarve saattaa tulla aivan yllättäen. Siksi yrityksellä pitää olla väylä, jonka kautta se saa tarvittaessa lyhytaikaisen rahoituksen nopeasti.

Lyhytaikainen vakuudeton yrityslaina sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Lyhytaikainen laina on kertaluontoinen yrityksille tarkoitettu laina, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika. Tavallisesti takaisinmaksuaika on alle vuoden mittainen. Summat voivat vaihdella esimerkiksi muutamasta tuhannesta eurosta aina sataan tuhanteen euroon. Nordic Bankin kautta yrityslainaa voi hakea enintään 250 000 euroa. Tällainen laina tarjoaa tilapäisen, nopean rahoituksen, eikä lainaan tarvitse sitoutua pitkäksi ajaksi.

Millaisiin tilanteisiin lyhytaikainen laina sopii?

Lyhytaikainen laina sopii todella moniin erilaisiin tilanteisiin. Lyhytaikaista yrityslainaa voi hakea esimerkiksi tällaisiin käyttötarkoituksiin:

  • varaston täyttö
  • hankinnat
  • työntekijöiden palkkaus
  • markkinointi
  • kassavajeen tasaaminen
  • liiketoiminnan kasvattaminen

Ajoittaisia kassavajeita tulee monille yrityksille. Ne saattavat johtua esimerkiksi asiakkaiden maksuvaikeuksista. Tällaisessa tilanteessa yritys tarvitsee jostakin nopeasti lyhytaikaisen rahoituksen, jotta toiminta saadaan pidettyä käynnissä, eikä kriisi pääse pahaksi.

Myös uusien laitteiden hankinnat ovat suuri menoerä, johon usein tarvitaan ylimääräistä rahoitusta. Hankinta voi olla etukäteen suunniteltu tai yllättävä, esimerkiksi laiterikosta johtuva. Vakuudeton yrityslaina on nopea ratkaisu, joten se on hyvä valinta myös kiireellisissä ja yllättävissä tilanteissa.

Varaston täydennys on yksi yleinen kohde, johon lyhytaikaista yrityslainaa haetaan. Kun kysynnän kasvu yllättää yrityksen, varastoa pitää täydentää nopeasti, jotta kasvaneeseen kysyntään pystytään reagoimaan.

Lyhytaikaisten yrityslainojen kustannukset

Lainan kustannukset muodostuvat lainan lyhennyksestä, koroista sekä muista kuluista kuten tilinhoitokuluista tai laskutuslisistä. Korot ja kulut vaihtelevat luotonmyöntäjän mukaan, minkä vuoksi lainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää.

Yrityslainan korko määräytyy lainanantajan tekemän arvion perusteella. Siihen vaikuttavat yrityksen maksukyky, toimiala, tulevaisuuden näkymät sekä yrityksestä tehty riskiarvio. Myös lainasummalla on vaikutusta. Korko on yleensä suurempi, jos lainasumma on pieni.

Yritysten lyhytaikaisten lainojen hyödyt

Yrityksen lyhytaikaisen lainan merkittävin etu on sen nopeus. Tällaiset lainat ovat todella nopeita etenkin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna. Yrityslainahakemus täytetään netissä ja se vie aikaa vain pienen hetken. Parhaassa tapauksessa laina on yrityksen käytössä jo samana arkipäivänä.

Hakemusta täyttäessä kannattaa ottaa valmiiksi esille ainakin tilikauden kirjanpito ja tuorein tilinpäätös. Lainanmyöntäjät todennäköisesti haluavat nähdä kyseiset asiakirjat. Mitä nopeammin saat toimitettua tiedot, sitä nopeammin saat rahat käyttöösi.

Yrityksen ei tarvitse sitoutua lainaan pitkäksi ajaksi. Lainan voi ottaa esimerkiksi vain puoleksi vuodeksi. Ja lainan voi maksaa pois nopeamminkin, jos yritys niin tahtoo. Lyhyt laina-aika tuo huomattavia säästöjä, koska korkoja ei ehdi kertyä pitkältä ajalta.

Lisäksi tällaista lyhytaikaista vakuudetonta lainaa on helpompi saada kuin perinteistä vakuudellista pankkilainaa. Sitä voi siis saada esimerkiksi sellainen yritys, joka on aloittanut toimintansa vasta vähän aikaa sitten ja jonka on vaikea todistaa, että toiminta on kannattavaa.

Lyhytaikainen laina yritykselle

Yritysten lyhytaikaisten lainojen haitat

Lyhytaikaisten lainojen suurin haittapuoli on korkeampi korko. Se on usein korkeampi kuin pidempiaikaisten, vakuudellisten lainojen korot. Lyhyt laina-aika ja korot saattavat johtaa siihen, että kuukausierä kasvaa suureksi.

Lyhyt takaisinmaksuaika on sekä hyvä että huono puoli. Se voi aiheuttaa yritykselle ylimääräisiä paineita. Jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin ajallaan, voi yritys joutua ongelmiin. Jos takaisinmaksua laiminlyödään, korot ja kulut nostavat lainan kustannuksia ja laina tulee kalliiksi. Siksi lainan ottamista kannattaa aina harkita tarkkaan.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 10 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae lyhytaikainen laina yritykselle helposti netistä

Yritysrahoituksen hakeminen onnistuu vaivattomasti Nordic Bankin kautta. Haku tapahtuu nettisivuillamme ilmaisella lomakkeella. Lainahakemus välitetään yli 10 eri pankille ja rahoitusyhtiöllle, joten yrityksesi voi saada useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella.

Lainatarjouksia alkaa tulla tavallisesti puolen tunnin sisällä. Voit rauhassa tutustua tarjouksiin ja vertailla niitä. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei sido ottamaan lainaa, eli voit huoletta tehdä hakemuksen ja katsoa, millaisia tarjouksia yrityksesi saa.

Yrityksesi voi hakea Nordic Bankin kautta lainaa enintään 250 000 euroa. Laina voidaan myöntää, jos yrityksen maksukyky on hyvä ja luottotiedot ovat kunnossa. Yrityslainaa voi hakea suomalainen osakeyhtiö, avoin yhtiö, toiminimi ja kommandiittiyhtiö.

Kilpailuta yrityslainat

Usein kysytyt kysymykset:

Lyhytaikainen yrityslaina sopii esimerkiksi varaston täydentämiseen, työntekijöiden palkkaamiseen tai kassavajeen paikkaamiseen. Lyhytaikainen rahoituksen tarve saattaa tulla yllättäen. Vakuudeton yrityslaina on nopea ja helppo ratkaisu tällaisessa tilanteessa.

Lyhytaikaisen yrityslainan saa nopeasti käyttöön, parhaassa tapauksessa jo samana arkipäivänä. Sitä on helppo hakea. Vakuuksia ei tarvita, eikä lainaan tarvitse sitoutua pitkäksi ajaksi.

Nordic Bankissa voit kilpailuttaa lyhytaikaiset yrityslainat helposti. Voit yhdellä täysin ilmaisella hakemuksella saada jopa yli 10 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä.

Yrityslainojen korot, kulut sekä ehdot vaihtelevat suuresti lainanmyöntäjien välillä. Siksi lainatarjous kannattaa pyytää monesta eri paikasta. Kun valitset edullisen lainan, yritys voi säästää huomattavia summia rahaa.

Lyhytaikainen yrityslaina on tarkoitettu yrityksille lyhytaikaisten rahoitustarpeiden täyttämiseen. Kyseessä on vakuudeton laina, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika.

Lue lisää yrityslainoista:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.