Maalämmön rahoitus

Maalämpö on energiatehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, jossa on monia etuja muihin lämmitysjärjestelmiin verrattuna. Maalämmön ansiosta saat nauttia mukavan lämpimästä kodista ympäri vuoden ja voit samalla säästää huomattavan määrän rahaa lämmityskustannuksissa.

Uuden lämmitysjärjestelmän asentaminen voi olla kallis investointi. Maalämmön rahoitus on kuitenkin helppoa, sillä saat rahoituksen kuntoon kätevästi vakuudettomalla lainalla. Kilpailutettu laina auttaa sinua säästämään rahaa pitkällä aikavälillä. Kilpailuta maalämmön rahoitus Nordic Bankissa, niin voit saada yhdellä hakemuksella parhaimmillaan kymmeniä tarjouksia eri rahoituslaitoksista.

Vaikka kyseessä on suuri investointi, on maalämpöön siirtyminen tavallisesti kannattavaa myös taloudellisesti. Maalämmön lämmityskustannukset ovat matalammat kuin monien muiden lämmitysmuotojen, joten säästöjä syntyy koko ajan. Lisäksi maalämpöjärjestelmän asentaminen voi nostaa talon arvoa, jolloin saat investoinnillesi paremman tuoton.

Maalämmön rahoitus

Lämmitysmuotona maalämpö

Ympäristövalveutuminen sekä energiatehokkuus ovat tuoneet tullessaan liudan uusia lämmitysmuotoja, eikä vanhanaikaisia öljylämmityksiä ole asennettu enää vuosikausiin. Yksi suosituimmista lämmitysmuodoista on maalämpö, eikä suotta. Määlämpö on uusiutuvaa energiaa, jossa maaperän lämpöenergiaa hyödynnetään lämmitykseen ja jäähdyttämiseen.

Maalämpöpumppu toimii syklimäisesti keräämällä ensin varastoitunutta auringon lämpöenergiaa maaperästä, kalliosta tai vedestä ja siirtää sitten energian maalämpöpumpun avulla talon lämmitysjärjestelmään. Lopuksi pumppu poistaa ylimääräisen lämmön takaisin maaperään. Järjestelmä voi toimia myös käänteisesti jäähdyttäen taloa kesäisin.

Muihin lämmitysjärjestelmiin nähden maalämmössä on pienemmät energiakustannukset. Vaikka maalämmössä on usein korkeammat asennuskustannukset, pitkällä aikavälillä se todennäköisesti maksaa itsensä takaisin, sillä yleisesti arvioituna maalämpö laskee omakotitalon lämmistyslaskun yhteen kolmasosaan verrattuna suoraan sähkölämmitykseen.

Miksi maalämpö?

Maalämpö on ennen kaikkea ympäristöystävällinen ja energiaa säästävä lämmitysmuoto. Se vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä ja riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Maalämpö on myös pitkäikäinen ja sen huoltotarve on vähäinen, joten se on yleensä huoleton ratkaisu.

Maalämpöjärjestelmän asentaminen voi olla kallis investointi, mutta koska sen avulla on mahdollista saada huomattavia säästöjä energiakustannuksissa, investointi maksaa itsensä takaisin. Nykyisissä maalämpöpumpuissa on korkea hyötysuhde. Lämmityskustannukset ovat edulliset moneen muuhun lämmitysmuotoon verrattuna.

Öljylämmittäjille suositellaan yleensä maalämpöön siirtymistä, koska maalämpö on energiaremonttitoimenpiteistä kaikkein tehokkain tapa, jolla lämmityskustannuksia saadaan pienennettyä ja ympäristöystävällisyyttä parannettua. Kun maalämpö asennetaan öljykattilan tilalle, lämmitysenergiaa säästyy 70 %. Muita energiaremonttitoimenpiteitä pitäisi tehdä useita, ennen kuin 70 % säästö saavutettaisiin. Esimerkiksi ikkunoiden vaihtaminen ja yläpohjan lisäeristäminen tuottavat molemmat vain 10 % säästön.

Maalämpä kotiin

Kohteet

Maalämpö on suosittu valinta omakotitalojen lämmitysmuotona, joskin pienessä ja hyvin energiatehokkaassa talossa se ei ehkä maksa itseään koskaan takaisin alentuneina lämmityskustannuksina. Yleisesti voisikin ajatella, että mitä isompi ja vähemmän lämpöeristetty rakennus on, sitä kannattavampaa maalämpöön vaihtaminen on.

Karkeasti sanottuna maalämpöä voidaan käyttää missä tahansa rakennuksessa, joka tarvitsee lämmitystä ja jäähdytystä. Omakotitalojen lisäksi maalämpöä voidaan siis käyttää myös suuremmissa asuinkerrostaloissa tai rivitaloissa, jolloin lämpöpumppujärjestelmä voidaan asentaa keskitettyyn lämmönjakojärjestelmään. Maalämpöä käyttävät myös useat erilaiset julkiset rakennukset, kuten koulut, kirjastot, liikuntahallit ja sairaalat. Voidaanpa sitä käyttää lämmitysjärjestelminä myös teollisuuskiinteistöissä tai lämmön tuottamisessa erilaisissa teollisuusprosesseissa.

On tärkeää mitoittaa lämmitysjärjestelmä oikein, jotta siitä saadaan paras mahdollinen hyöty. Järjestelmän mitoitukseen vaikuttavat talon koko, sijainti, ikä sekä käyttöveden kulutus. Usein taloon asennetaan täyden tehon maalämpöjärjestelmä, jossa maalämpö hyödynnetään sataprosenttisesti. Tällöin maalämmöstä saadaan paras mahdollinen taloudellinen hyöty ja eniten säästöä lämmityskustannuksissa. Tällaisen järjestelmän investointikulut ovat luonnollisesti suuremmat, koska laitteen tehot ovat suuremmat. Pumppu voidaan mitoittaa myös niin, että se kattaa vain osan vuotuisesta energiantarpeesta. Kovimmilla pakkasilla lämmitystä tuetaan sähköllä.

Kustannukset ja luvat

Maalämmön asentamisen kokonaishinta omakotitaloon on tyypillisesti 13 000 – 35 000 €. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi se, asennetaanko maalämpö uuteen vai vanhaan taloon, mutta myös lämmitettävän alueen pinta-ala ja lämpimän veden tarve. Lopullinen hinta muodostuu monesta osasta. Maalämpumpun ja putkiston laitteistojen hinta on 5 000 – 10 000 € ja usein ennen asennusta joudutaan purkamaan vanhaa tai tekemään muita pohjatöitä. Maalämpökaivon poraaminen yksittäin maksaa noin 4 000 – 7 000 €.

Lämpökaivon porauttamiseen ja maalämpöputkiston asennuttamiseen tarvitaan kunnan toimenpidelupa, joka on kunnasta ja kohteesta riippuen 100-700 €. Uudiskohteissa lupa haetaan rakennusluvan yhteydessä. Ennen toimenpideluvan hakemista tarvitaan kirjallinen hyväksyminen kaikilta rajanaapureilta, sekä vesialueen omistajalta, mikäli maalämmön keruuputkisto asennetaan vesistöön. Esteitä luvan saamiselle voivat olla esimerkiksi porauskohdan sijainti pohjavesialueella tai maanalaisten rakenteiden lähellä tai liian lyhyt etäisyys tontin rajoista, rakennuksista tai muista kaivoista.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Maalämpö rahoituksella – kilpailuta lainat

Määlämpöjärjestelmän hankinta on iso investointi ja sitä varten tarvitaan iso laina, joka kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa. Lainanantajien tarjoamat korot ja kulut vaihtelevat, joten kannattaa pyytää lainatarjouksia monesta eri paikasta.

Lainahakemuksen lähettäminen jokaiseen pankkiin erikseen olisi hankalaa ja aikaa vievää. Onneksi niin ei tarvitse tehdä, sillä Nordic Bankin lainavertailupalvelun avulla voit saada yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta!

Voi hakea lainaa maalämmön rahoitukseen, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Sinun ei tarvitse tarjota vakuuksia, sillä hyvin hoidetut raha-asiat ovat riittävä vakuus.

Lainaa voi hakea yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhteishakijan kanssa teidän on mahdollista saada isompi laina ja pienempi korko. Nordic Bankin kautta voi hakea lainaa enintään 70 000 euroa ja laina-aika on 1-15 vuotta. Tavallisesti lainan voi maksaa pois myös alkuperäistä sopimusta nopeammin ilman lisäkuluja.

Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Saat pian lainatarjouksia rahoituslaitoksista. Kun olet vertaillut tarjouksia ja valinnut niistä parhaan, saat rahat tilillesi nopeasti jopa yhden arkipäivän kuluessa.

Kilpailuta rahoitukset

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.