Metsälaina

Metsälaina edullisesti lainavertailusta

Harkitsetko metsän ostoa? Metsä on suosittu sijoituskohde. Hae laina kätevästi Nordic Bankin kautta. Metsälainaa on mahdollista hakea ympäri vuorokauden ja hakemuksen täyttämiseen menee muutama minuutti.

Lainalaskurin avulla voit arvioida todellisen vuosikorkosi sekä kuukausierät. Voit tehdä laskurilla helposti eri vaihtoehtoja.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Harkitsetko metsän ostoa? Metsä on suosittu sijoituskohde. Hae laina kätevästi Nordic Bankin kautta. Metsälainaa on mahdollista hakea ympäri vuorokauden ja hakemuksen täyttämiseen menee muutama minuutti.

Lainalaskurin avulla voit arvioida todellisen vuosikorkosi sekä kuukausierät. Voit tehdä laskurilla helposti eri vaihtoehtoja.

Nordic Bank kilpailuttaa jopa 35 eri rahalaitosta ja luotonmyöntäjää puolestasi. Säästät aikaa ja rahaa yhden hakemuksen tekemisellä.

Lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa vielä ne saatuasi, sillä lainatarjoukset tulevat palveluumme pienimmästä korosta suurimpaan. 

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Nordic Bank kilpailuttaa jopa 35 eri rahalaitosta ja luotonmyöntäjää puolestasi. Säästät aikaa ja rahaa yhden hakemuksen tekemisellä.

Lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa vielä ne saatuasi, sillä lainatarjoukset tulevat palveluumme pienimmästä korosta suurimpaan. Lue lisää ja katso muutama vinkki metsänomistajan

Hae metsälainaa suureen hankintaan

Metsän hankintaan voi tarvittaessa ottaa suuremman lainan, sillä rahat menevät kuitenkin tuottavaan omaisuuteen. Metsää voi toki olla myös hieman pienemmällä summalla tarjolla, tarvittaessa lainalla kattaa ylimääräisen summan puuttumisen.

Avuksi tulee laina. Metsälaina on metsän hankintaan otettu laina, millä paikataan puuttuvaa pääomaa metsän ostamistarkoitukseen. Lainasumma voi tarkoittaa tuhannesta eurosta aina 70 000 euroon asti. Sopivan metsäpläntin hankinta ei pitäisi olla lainan jälkeen ongelma.

Lainojen vertaileminen on Nordic Bankin sivuilta erittäin helppoa – kilpailutamme kymmeniä rahalaitoksia ja lainanmyöntäjiä puolestasi yhdellä hakemuksella. Voit saada tarjouksia lainoista jo muutamassa minutissa. Parhaimmassa tapauksessa muutamassa minuutissa on myös rahat tililläsi.

Kilpailuta edullinen metsälaina Nordic Bankin avulla

Lainatarjoukset kannattaa vielä itse kilpailuttaa, sillä tarjouksia tulee todennäköisesti monia, ja jokaisella niillä on eri kulut ja korkoprosentit. Palvelussamme näät korkoprosentit pienimmästä suurimpaan, ja oikean lainan valinta on nopeaa ja helppoa.

Yleisiä kysymyksiä metsälainasta:

Paljonko voin saada lainaa?

Edullisen metsälainan löydät kilpailuttamalla. Nordic Bankin avulla löydät metsälainan vaivattomasti, tee yksi ilmainen lainahakemus Nordic Bankin verkkosivuilla ja kilpailuta metsälainat aina 70 000 € saakka.

Kuka voi saada lainaa?

Nordic Bankin kautta lainaa voi hakea kuka tahansa vähintään 18-vuotias jolla säännölliset palkka- tai eläketulot, puhtaat luottotiedot sekä suomalainen henkilöturvatunnus.

Kuinka nopeasti lainarahat maksetaan tilille?

Lainarahat maksetaan tilille usein jo saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Huomioithan että suoritus tapahtuu aina arkisin toimistoaikoina.

Voinko maksaa lainan nopeammin takaisin?

Lainan voi aina suorittaa nopeammalla aikataululla pois. Jos haluat suorittaa lainan etuajassa niin ole yhteydessä luotonmyöntäjään ja pyydä loppusumma. Maksamalla lainan pois ennenaikaisesti, maksat vähemmän tilin hoitokustannuksia ja korkoja. Selvitä ohjeet luotonmyöntäjältä ennen maksua.

Miten lainaa haetaan metsän hankintaan?

Metsä ja yleisesti tontit ovat kautta aikojen olleet hyviä sijoituskohteita. Vihreän energian tarve nousee ja metsää voidaan käyttää tuottavaan toimintaan. Tottakai metsää voi myös ostaa kuusien kasvattamiseen ja jouluna kerätä voitot talteen.

Lainaa voi hakea metsää varten todella kätevästi. Kilpailutamme puolestasi jopa 35 rahalaitosta ja saat valittua itsellesi sopivimmalla korolla varustetun lainan. Voit rauhassa katsella tarjouksia, sillä niiden vastaanottaminen ei sido mihinkään.

Lainahakemuksen täyttäminen metsälainaa varten on myös täysin veloituksetonta. Eri summia voi kokeilla rauhassa ja katsoa minkälaisia lainatarjouksia voisit vastaanottaa. Hakemuksen tekeminen ei velvoita mihinkään, sinä päätä otatko lainan vastaan vai et.

Metsälaina kätevästi Nordic Bankista

Miksi en saanut metsälainaa?

Metsälainahakemuksen täyttö on todella helppoa, ja näet parhaimmassa tapauksessa muutamissa minuuteissa voisitko saada lainaa. Sähköpostiin tulee ilmoitukset lainatarjouksista ja palvelumme kautta voit nähdä myös tarjouksesi. Kuitenkin jos lainatarjousta ei tule, niin alla muutama mahdollinen selitys:

Liian nuori lainan hakija

Monet lainanmyöntäjät vaativat vähintään täysi-ikäisyyttä, mutta suuremmissa lainoissa pohjoismaisissa pankeissa voi vaatia jopa 24 vuoden ikää.

Maksuhäiriömerkintä

Todennäköisin syy hylättyyn lainapäätökseen on maksuhäiriömerkinnät. Jos lainanmyöntäjä saa selville ettet maksa laskujasi ajallaan, on silloin todella epätodennäköistä ettei lainaakaan myönnetä. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta, hakemus kannattaa tehdä silti vaikka olisi merkintöjä.

Ei suomalaista kotiosoitetta tai pankkitiliä

Monet pankit vaativat että sinulla tulisi olla Suomessa sijaitseva kotiosoite tai pankkitili. Ilman niitä ei välttämättä lainan hankinta ole mahdollista.

Huolimattomasti täytetty hakemus

Yksinkertaisesti huonosti täytetty hakemus voi olla hylätyn lainapäätöksen syy. Lainahakemus kannattaa täyttää vähintään kerran uudestaan, jos saat hylätyn lainapäätöksen.

Liikaa lainaa suhteessa tuloihin

Lainaa ei voi olla liikaa suhteessa tuloihin. Vastuulliset lainanmyöntäjät analysoivat voiko lainaerien lyhennyksistä tulla taloudellista riskiä sinulle, ja tulot pitää olla suuremmat kuin menot. Lainakustannukset kuukaudessa eivät saa yleensä ylittää 20-30 prosenttia tuloista.

Metsälainan hakeminen on helppoa Nordic Bankin avulla

Metsänomistajan rahoitus

Metsälainaa voidaan käyttää tontin tai metsän ostamisen lisäksi myös vaikka metsän hoidon laitteisiin.

Traktorit tai suuret koneet voivat mennä rikki äkillisesti, ja silloin on koko liiketoiminta mahdollisesti seis. Jos metsien kaato on liiketoimintaasi, ilman kaatovälinettä ei bisnekset pyöri.

Silloin tulee apuun laina, sillä rahoitat rikki menneet laitteet ja tarvittavat materiaalit liiketoimintasi tueksi.

Oli sitten kyse traktorista tai moottorisahasta, rahantarve voi yllättää parhaimmankin budjetoijan. Nordic Bankin sivuston kautta voit laskurilla katsoa potentiaalisia lainasummia, kuukausieriä sekä saat arvion todellisesta vuosikorosta.

Huom, todellinen vuosikorko on arvio, ja todelliset kulut lasketaan tuleville lainatarjouksille.

Lainavertailu on helppoa Nordic Bankin avulla verkossa

Lainahakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti, ja parhaimmassa tapauksessa laina tulee jo minuuteissa tilillesi. Nopealla toimituksella tulet korjaamaan budjetin kuntoon pikaisesti.

Lainahakemuksen täyttö metsälainaa varten ei sido sinua mihinkään ja voit rauhassa valita otatko lainatarjouksia vastaan vai et. Mikäli laina otetaan, kannattaa katsoa tarkasti mikä on halvin vaihtoehto ja sopiva laina sinulle.

Kuinka tuottavaa metsän osto on?

Omaisuuden hankinta on aina kannattavaa, varsinkin niin perustavanlaatuinen kuin tontti tai metsä. Metsän arvo ja tarve nousee entisestään, ilmastonmuutoksen huolet kasvattavat metsien tarvetta ja sen arvo tulee varmasti nousemaan.

Halutessaan metsää ei tarvitse hoitaakkaan ja se on sinulla aina omistuksessa. Jos joku haluaa rakentaa sinne mökin, voit osan myydä vaikka hyvällä tuotolla pois.

Harkitsetko metsätilan hankintaa? Hae lainaa Nordic Bankista

Metsä ja metsätilan hankinta voi olla melko kalliskin sijoituskohde, jos puhutaan suuresta metsäalueesta. Mitä suurempi metsä on, sitä suurempi on yleensä myös metsän hinta. Toisaalta metsätila sijaitsee aina jossakin, joten hintaan vaikuttaa myös metsän sijainti.

Vaikka metsän hankinta olisi monimutkaista, Nordic Bank helpottaa metsätilan hankintaa. Kilpailutamme puolestasi jopa 35 pankkia ja rahoituslaitosta, hait sitten lainaa metsän hankintaan tai johonkin muuhun suurempaan tarpeeseen. Kauttamme voit saada jopa 70 000 tuhatta euroa lainaa.

Meidän kanssamme et mene metsään lainan hakemisessa! Tarvittaessa asiakaspalvelumme auttaa sinua osoitteessa [email protected]

Hae metsälainaa

Hae lainaa metsän ostoon yhteishakijan kanssa

Metsän osto on usein suuri investointi, jota varten tarvitaan lisärahoitusta lainan muodossa. Yksi tapa metsän oston rahoittamiseen on hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Lainan hakeminen yhdessä on hyvä vaihtoehto, sillä se parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia ja voitte yhdessä saada paremmat lainaehdot. Yhteishakijan avulla voit parantaa lainanantajan näkemystä taloudellisesta tilanteestasi ja näin lisätä luoton myöntämisen todennäköisyyttä.

Kummankin hakijan tulot otetaan huomioon laskelmissa. Siksi voitte yhdessä saada isomman lainan. Lainaa kannattaakin aina hakea yhdessä, kun kyseessä on isompi lainasumma, esimerkiksi 10 000 euroa tai sitä enemmän. Luotonmyöntäjän riski pienenee, kun lainasta on vastuussa kaksi henkilöä. Siksi lainalle voi saada matalamman koron. Yhteinen laina saattaa siis tulla paljon halvemmaksi.

Hae lainaa metsän ostoon yhteishakijan kanssa

Lainaa metsän ostoon kannattaa hakea yhdessä varsinkin, jos päähakijalla on pienet tai erityisen epäsäännölliset tulot. Tällaisissa tilanteissa voisi pahimmillaan käydä niin, että päähakija ei saa lainaa ollenkaan yksin tai lainasumma olisi aivan liian pieni. Parempituloinen yhteishakija on turvaamassa takaisinmaksua ja näin parantaa lainan saamisen mahdollisuutta.

Myös työsuhteen laatu saattaa vaikuttaa lainan myöntämiseen. Jos päähakija on määräaikaisessa työsuhteessa, joka on päättymässä lähiaikoina, voi pidemmässä työsuhteessa olevasta yhteishakijasta olla tällöin hyötyä.

Yhteishakijalla on samat vastuut kuin päähakijalla. Kumpikin on siis yleensä vastuussa koko lainasummasta. Eli jos toinen ei pysykään maksamaan omaa osuuttaan lainasta pois, vastuu siitä siirtyy kokonaisuudessaan toiselle hakijalle. Siksi jo ennen lainan ottamista kannattaa sopia yhdessä pelisäännöt sille, miten lainaa lyhennetään ja miten toimitaan, jos toiselle tai molemmille tulee vaikeuksia lyhennysten kanssa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä metsälainasta:

Metsälainaa voit hakea tuhannesta eurosta aina 70 000 asti. Nordic Bankin kautta haettu laina on vakuudetonta, ja laina-aika on yleensä 1-15 vuotta. Lainan voi maksaa myös ilman kustannuksia nopeammin pois.

Sijoittaminen tapahtuu aina omalla riskillä, mutta lähtökohtaisesti metsän ostaminen on ollut kannattavaa liiketoimintaa ja melko suosittu suomalainen sijoituskohde. Metsän sijoitustoiminta on toisaalta myös hyvä asia metsätalouden kannalta, sillä metsänomistajat pitävät hyvää huolta metsistä.

Lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja määräytyy asiakkaan tietojen perusteella. Voit tarkistaa todellisen vuosikoron veloituksetta tekemällä helpon lainahakemuksen. Saat lainatarjoukset pian sähköpostiisi ja todellinen vuosikorko on selkeästi merkattu niihin.

Pisin laina-aika on 15 vuotta. On silti mahdollista hakea myös maksuvapaata jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Kyllä, voitte tehdä lainavertailun yhdessä. On suositeltavaa hakea lainaa yhteishakijan kanssa, sillä näin voitte saada edullisemmalla korolla isompaa lainaa, jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia.

Lainoissa on aina omat riskinsä, mikäli lyhennyseriä jättää maksamatta. Mikäli kaikki erät hoituvat normaalisti, ei silloin riskejä synny. Jos ei maksa laskuja, voi pahimmassa tapauksessa maksut mennä ulosottoon ja luottotiedot mennä.

Vakuudeton laina maksetaan nopeasti tilille - usein yhden työpäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen saat lainatarjouksia sähköpostiisi. Verkkopalvelussamme lainat on järjestettynä parhaan koron mukaan. Näin sinun on helpompi erottaa edullisin laina.

Vakuudeton laina on lainamuoto jonka saamiseen ei edellytetä vakuuksia tai takaajia. 

Vakuudettomaan lainan hakemiseen et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Säännölliset palkka- tai eläketulot toimivat vakuutena. Kannattaa kuitenkin varautua todistamaan tulosi, esimerkiksi tiliotteilla.

Metsää voi ostaa vakuudellisella lainalla, jolloin ostettava metsä toimii lainan vakuutena ja lisäksi tarvitaan omia säästöjä tai muita vakuuksia. Metsän voi ostaa myös vakuudettomalla lainalla, jolloin ei tarvita lainkaan vakuuksia.

Tavallisesti metsätilasta ei makseta kiinteistöveroa, paitsi jos tilalla on asuinrakennus. Silloin siitä maksetaan kiinteistöveroa.

Metsätila on kiinteistörekisteriin merkitty tila, johon kuuluu metsämaa, puustot ja taimikot. Metsätilalla on rekisterinumero ja nimi.

Metsänomistaja voi vähentää verotuksessa kaikki metsänhoidosta aiheutuvat kulut. Vähennettäviä kuluja ovat esimerkiksi puun korjuusta aiheutuvat menot, metsävakuutukset, metsätalouskoneiden hankintaa varten otettujen velkojen korot sekä toimistokulut.

Metsän hinta liikkuu keskimäärin 2800–5000 eurossa hehtaarilta riippuen sijainnista. Kalleinta metsä on Etelä-Suomessa. Metsätilan hinnassa kannattaa huomioida sijainnin lisäksi teiden kunto ja se, miten metsää on hoidettu vai onko se jätetty hoitamatta.

Katso myös: