Joskus elämä yllättää tuomalla eteen odottamattoman rahantarpeen, johon ei löydy rahaa puskurirahastosta. Tai ehkä aiot toteuttaa jonkin isomman hankinnan, etkä halua säästää sitä varten monta kuukautta. Näissä tilanteissa saatat tarvita kulutusluottoa.

Kulutusluottoa voi hakea mistä tahansa pankista riippumatta siitä, minkä pankin asiakas itse olet. Vertailut osoittavat, että tavallisesti halvin kulutusluotto löytyy omasta pankista. Osa pankeista tarjoaa kulutusluotolle edullisempaa korkoa vain omille asiakkailleen. Lainatarjouksia kannattaa silti pyytää muistakin pankeista ja rahoitusyhtiöistä, sillä niistä saattaa löytyä oman pankin tarjoamaa luottoa huomattavasti edullisempi vaihtoehto.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on vakuudeton kertalaina, joka on tarkoitettu yksityishenkilöille kulutukseen. Yleensä sen koko on 500025 000 euroa. Laina-aika on 1 – 15 vuotta, mutta lainan voi tietysti maksaa pois nopeamminkin. Kulutusluottoa haetaan tavallisesti netistä ja sen saa tilille jo parissa päivässä. Kyseessä on kertalaina, eli koko summa maksetaan tilille yhdessä erässä. Jos kaipaat joustavampaa lainaa, tutustu joustoluottoon.

Tyypillisesti kulutusluotto käytetään erilaisiin arjen menoihin tai lomamatkaan. Rahat saa käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Voit hakea kerralla sellaisen lainasumman, joka kattaa useita hankintoja. Esimerkiksi jos tarvitset uuden tietokoneen, autoon uudet renkaat ja lisäksi haluat tehdä vähän pintaremonttia kodissasi, kannattaa hakea yksi laina, joka kattaa kaikki nämä menot.

Kulutusluotto on vakuudeton laina. Se tarkoittaa sitä, että lainanhakijalla ei tarvitse olla vakuuksia eikä myöskään takaajia tarvita. Lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen. Laina voidaan myöntää, jos hakijan luottotiedot ovat kunnossa ja hänellä on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Nämä asiat vaikuttavat kulutusluoton korkoon

Luoton korko määritellään asiakaskohtaisesti lainanhakijan yksilöllisen tilanteen perusteella. Tavallisesti vakuudelliset lainat ovat vakuudettomia edullisempia. Jos kuitenkaan vakuutta ei ole käytössä tai tarvitset lainaa nopeasti, on lyhytaikainen vakuudeton luotto hyvä vaihtoehto.

Kulutusluoton koko ja laina-aika vaikuttavat korkoon. Tavallisesti pienille lainasummille määritellään korkeampi korko kuin suuremmille lainoille. Laina kannattaa maksaa aina pois mahdollisimman nopeasti, koska sillä tavalla korkoja ei ehdi kertyä maksettavaksi niin paljon.

Pankit ovat kiinnostuneita sinun taloudellisesta tilanteestasi. Ne haluavat tietää, minkä verran tienaat ja onko sinulla varallisuutta. Lisäksi pankit ovat kiinnostuneita työsuhteestasi. Lainaa hakiessa vakituinen työsuhde on totta kai usein parempi kuin määräaikainen.

Lisäksi pankit tarkastelevat muita lainojasi. Jos lainoja on jo paljon, ei uutta välttämättä enää myönnetä. Tämä johtuu siitä, että riskit kasvavat liian suureksi. Jos elämäntilanteesi muuttuu tai korot nousevat, voi lainojen lyhentämisen kanssa tulla ongelmia.

Lainaa voi hakea myös eläkeläinen. Tällöin pankit ovat kiinnostuneita eläkkeen koosta. Eläkeläinenkin voi hyvin saada kulutusluoton, jos maksukyky ja luottotiedot ovat kunnossa.

Lainaa voi hakea yhdessä yhteishakijan kanssa. Kun lainasta on vastuussa kaksi henkilöä, luotonmyöntäjän riski pienenee. Sen vuoksi lainalle voidaan luvata matalampi korko. Kulutusluottoa kannattaa hakea yhdessä etenkin jos kyseessä on iso summa.

Katso mistä pankista löydät halvimman kulutusluoton

Edullisin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla

Usein edullisin kulutusluotto löytyy omasta pankista, jossa myös asuntolaina on. Näin ei kuitenkaan aina ole. Rahoituslaitokset voivat hyvinkin pystyä tarjoamaan omaa pankkia edullisemman lainan. Siksi lainatarjous kannattaa pyytää monesta eri paikasta, eli lainat kannattaa kilpailuttaa.

Kulutusluottojen kilpailuttaminen käy helposti lainavertailupalvelu Nordic Bankissa. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus ja voit sillä saada jopa yli 30 lainatarjousta eri tahoilta. Kaikki lainatarjoukset toimitetaan sähköpostiisi. Pääset pian vertailemaan tarjouksia ja tarkastelemaan, mistä pankista löytyy halvin kulutusluotto.

Kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa senkin vuoksi, että luotonmyöntäjien vaatimukset lainanhakijoiden suhteen vaihtelevat jonkin verran. Pankit tekevät riskiarvion lainanhakijasta ja pankkien kriteerit saattavat poiketa toisistaan. Esimerkiksi osa luotonmyöntäjistä ei myönnä lainoja nuorille aikuisille. Kaikilla ei kuitenkaan ole tällaista sääntöä. Saattaa siis käydä niin, että yksi pankki ei myönnä lainaa, mutta joku toinen myöntää.

Luottoa voi hakea uudestaan, jos ei saa ensimmäisellä kerralla myönteistä lainapäätöstä tai tarjoukset eivät muuten vaikuta hyviltä. Uudessa hakemuksessa voi esimerkiksi hakea hieman aiempaa pienempää lainasummaa tai laina-aikaa voi pidentää. Tai jos hait aiemmin lainaa yksin, voi sitä hakea nyt yhdessä puolison kanssa.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Miksi kulutusluotot kannattaa vertailla Nordic Bankissa?

Kulutusluottojen vertailu Nordic Bankissa on erittäin helppoa ja palvelu on sujuva. Sinun tarvitsee täyttää ainoastaan yksi lainahakemus ja voit sillä saada jopa yli 30 lainatarjousta. Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo parissa minuutissa, joten pääset heti tekemään vertailua. Toimimme yhteistyössä vain luotettavien tahojen kanssa, joten voit luottaa siihen, että laina on turvallinen.

Tavallisesti kulutusluottoa haetaan pari tuhatta euroa, mutta meiltä voit hakea mitä tahansa summaa 70 000 euroon saakka. Et tarvitse kulutusluottoa varten takaajia tai vakuuksia. Lainahakemuksen tekeminen ja tarjousten tarkastelu ei velvoita ottamaan lainaa.

Nordic Bank on tehnyt lainojen vertailusta erittäin helppoa. Saat kaikki tarjoukset sähköpostiisi ja sen lisäksi voit tarkastella niitä verkkopalvelussamme. Palvelussamme tarjoukset järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Näet siis helposti, missä tarjouksessa on matalin korko.

Jos sinulla on useita osamaksuja, lainoja ja luottoja, kannattaa tutustua kulutusluottojen yhdistämisen mahdollisuuteen. Voit säästää huomattavasti rahaa yhdistämällä useat pienemmät kulutusluotot yhdeksi isommaksi lainaksi.

Kilpailuta kulutusluotot

Usein kysytyt kysymykset halvimmasta kulutusluotosta

Kulutusluotto on vakuudeton kertalaina. Se on tarkoitettu yksityishenkilöiden kulutustarpeisiin. Tavallisesti kulutusluoton koko on 5000 - 25 000 euroa. Kulutusluotto on vakuudeton laina, eli et tarvitse vakuuksia tai takaajia.

Edullisin kulutusluotto löytyy usein omasta pankista. Näin ei kuitenkaan aina ole, vaan joku toinen pankki voi tarjota lainaa matalammalla korolla. Lainat kannattaa siis kilpailuttaa, jotta löydät matalakorkoisen kulutusluoton.

Kulutusluottoa haetaan netistä. Se on kertalaina, jonka koko voi olla parista tuhannesta eurosta noin 25 000 euroon asti. Kyseessä on vakuudeton laina, eli vakuuksia tai takaajia ei tarvita. Kulutusluottoa maksetaan takaisin osissa kuukausittain.

Kulutusluotto voi olla järkevä vaihtoehto, jos taloudellinen tilanteesi on vakaa ja pystyt varmasti maksamaan lainan takaisin ajallaan ilman ongelmia. Kulutusluottojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää, koska sillä tavalla löydät edullisen luoton ja voit säästää merkittäviä summia.

Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme. Tuolla yhdellä hakemuksella voit saada jopa yli 30 lainatarjousta. Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostiisi ja sen lisäksi voit tarkastella niitä verkkopalvelussamme. Vertaile tarjousten korkoja ja valitse paras laina.

Kulutusluottoa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja vakaat tulot. Kulutusluottoa voi hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa.

Todellinen vuosikorko sisältää sekä koron, että kaikki muut lainan kulut. Se siis kuvaa lainan kustannuksia nimelliskorkoa paremmin. Todellinen vuosikorko on asiakaskohtainen.

Pankkien tarjoamien kulutusluottojen korot ja muut kulut vaihtelevat huomattavasti. Kannattaa siis pyytää lainatarjous monesta eri paikasta, jotta löydät itsellesi mahdollisimman edullisen lainan.

Nordic Bankin palvelu on helppokäyttöinen, ilmainen ja sujuva. Voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. Oman sähköpostisi lisäksi voit tarkastella tarjouksia verkkopalvelussamme, jossa tarjoukset järjestyvät pienimmän koron mukaan.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.