Joskus elämä yllättää tuomalla eteen odottamattoman rahantarpeen, johon ei löydy rahaa puskurirahastosta. Tai ehkä aiot toteuttaa jonkin isomman hankinnan, etkä halua säästää sitä varten monta kuukautta. Näissä tilanteissa saatat tarvita kulutusluottoa.

Kulutusluottoa voi hakea mistä tahansa pankista riippumatta siitä, minkä pankin asiakas itse olet. Vertailut osoittavat, että tavallisesti halvin kulutusluotto löytyy omasta pankista. Osa pankeista tarjoaa kulutusluotolle edullisempaa korkoa vain omille asiakkailleen. Lainatarjouksia kannattaa silti pyytää muistakin pankeista ja rahoitusyhtiöistä, sillä niistä saattaa löytyä oman pankin tarjoamaa luottoa huomattavasti edullisempi vaihtoehto.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on vakuudeton kertalaina, joka on tarkoitettu yksityishenkilöille kulutukseen. Yleensä sen koko on 500025 000 euroa. Laina-aika on 1 – 15 vuotta, mutta lainan voi tietysti maksaa pois nopeamminkin. Kulutusluottoa haetaan tavallisesti netistä ja sen saa tilille jo parissa päivässä. Kyseessä on kertalaina, eli koko summa maksetaan tilille yhdessä erässä. Jos kaipaat joustavampaa lainaa, tutustu joustoluottoon.

Tyypillisesti kulutusluotto käytetään erilaisiin arjen menoihin tai lomamatkaan. Rahat saa käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Voit hakea kerralla sellaisen lainasumman, joka kattaa useita hankintoja. Esimerkiksi jos tarvitset uuden tietokoneen, autoon uudet renkaat ja lisäksi haluat tehdä vähän pintaremonttia kodissasi, kannattaa hakea yksi laina, joka kattaa kaikki nämä menot.

Kulutusluotto on vakuudeton laina. Se tarkoittaa sitä, että lainanhakijalla ei tarvitse olla vakuuksia eikä myöskään takaajia tarvita. Lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen. Laina voidaan myöntää, jos hakijan luottotiedot ovat kunnossa ja hänellä on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Halvin kulutusluotto: pankista vai rahoitusyhtiöstä?

Lainan ottaminen tutusta pankista saattaa tuntua turvallisimmalta ja helpoimmalta ratkaisulta. Kulutusluotto omasta pankista ei kuitenkaan aina ole halvin ratkaisu. Pankkien tarjoamat halvimmat lainat ovat aina vakuudellisia. Jos vakuutta ei ole käytössä, sitä ei halua käyttää tai kyseessä on pieni lainasumma, ei vakuudellinen laina ole vaihtoehto.

Tällöin täytyy hakea kulutusluottoa. Pankista otettu vakuudeton kulutusluotto voi olla yllättävän kallis, sillä usein pankit tarjoavat matalakorkoisia lainoja vain osalle omista asiakkaistaan. Netistä voi löytää edullisemman kulutusluoton, jos kilpailutat lainan eri rahoitusyhtiöiden kesken.

Nykyään netissä toimii kymmeniä lainantarjoajia. Kilpailu hyödyttää asiakasta, sillä se johtaa vääjäämättä matalampiin korkoihin. Lainantarjoajat kilpailevat asiakkaista, joten totta kai ne pyrkivät houkuttelemaan ihmisiä asiakkaikseen tarjoamalla matalamman koron kuin muut.

Jokainen lainatarjous on asiakaskohtainen. Kulutusluoton hintaan vaikuttavat esimerkiksi hakijan tulot ja menot, luottotiedot sekä omaisuus. Luotonmyöntäjät tekevät arvionsa hakijasta omien kriteeriensä mukaan. Siksi saatat saada erilaiset lainatarjoukset eri paikoista. Ja eri ihmiset saattavat saada erilaiset tarjoukset samasta lainapaikasta.

Ei siis ole olemassa pankkia tai rahoitusyhtiötä, josta jokainen saisi automaattisesti halvimman kulutusluoton. Mikä on paras pankki toiselle, ei välttämättä ole sitä jollekin muulle. Siksi kulutusluottojen kilpailuttaminen on tärkeää. Kun pyydät lainatarjouksen useista eri paikoista, saat tietää millä hinnalla mikäkin paikka on valmis myöntämään sinulle lainaa. Kulutusluottoja kannattaa ehdottomasti vertailla, sillä halvin kulutusluotto ei välttämättä suinkaan löydy perinteisestä pankista.

Lue tästä mistä halvin kulutusluotto

Halvempi kulutusluotto rinnakkaishakijan kanssa

Aina välillä eteen tulee tilanteita, jolloin tarvitaan ylimääräistä rahaa esimerkiksi odottamattomiin menoihin tai unelmien toteuttamiseen. Kulutusluotto voi olla hyvä vaihtoehto, jolla ylimääräistä rahaa saa käyttöön nopeasti. Moni kuitenkin miettii sen kustannuksia. Yksi hyvä keino, jolla kustannuksia voi saada alemmaksi, on rinnakkaishakija.

Rinnakkaishakija hakee kulutusluottoa yhdessä kanssasi. Rinnakkaishakijana toimii useimmiten oma puoliso. Lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa helpottaa lainan saamista ja voi mahdollistaa edullisemman lainan. Rinnakkaishakija nimittäin pienentää lainanmyöntäjän riskiä. Siksi lainaa voidaan myöntää matalammalla korolla ja lainasumma voi olla isompi.

Yhdessä rinnakkaishakijan kanssa muodostatte tiimin, joka voi saavuttaa taloudellisen vapauden ja toteuttaa unelmia. Edullisemman luoton avulla otatte askeleita kohti unelmianne. Rinnakkaishakija tuo tukea ja resursseja, jotka auttavat selviytymään takaisinmaksusta ilman suuria huolia. Lainan hakeminen yhdessä luo pohjan vakaalle ja kestävälle taloudelle.

Luottoa kannattaa hakea yhdessä varsinkin, jos päähakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot. Silloin isompituloinen rinnakkaishakija on turvaamassa takaisinmaksua. Myös työsuhteen laatu ja pituus saattavat vaikuttaa lainan saamiseen. Jos päähakijan määräaikainen työsuhde on päättymässä pian, voi pitempiaikaisessa työpaikassa oleva rinnakkaishakija helpottaa lainan saamista.

Kumpaakin hakijaa koskevat samat vaatimukset ja vastuut. Molempien pitää olla täysi-ikäisiä, joilla on puhtaat luottotiedot ja vakaat tulot. Kumpikin on yleensä vastuussa koko lainasummasta, ei siis vain sen puolikkaasta. Jos toinen ei siis jostain syystä pystykään maksamaan omaa osuuttaan lainasta takaisin, siirtyy vastuu siitä kokonaisuudessaan toiselle.

Halvempi kulutusluotto yhteishakijan kanssa

Säästä rahaa yhdistämällä kulutusluotot

Haluatko löytää keinon säästää rahaa ja helpottaa taloudellista taakkaasi? Yksi tehokas ja helppo keino tämän saavuttamiseen on kulutusluottojen yhdistäminen. Yhdistelylaina voi auttaa vähentämään kuukausittaisia kuluja, saamaan lainalle matalamman koron ja selkeyttämään taloudellista tilannettasi.

Kulutusluottojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että haet lainan, joka kattaa kaikki muut lainasi, ja maksat tuolla uudella lainalla kaikki muut kulutusluotot pois. Näin sinulle jää vain yksi laina. Sinun ei tarvitse enää hallita useita eri luottoja ja seurata niiden eräpäiviä. Sen sijaan voit keskittyä yhden lainan lyhentämiseen ja yhteen kuukausierään. Tämä selkeyttää huomattavasti taloudellista tilannettasi.

Kulutusluotot yhdistämällä voit myös hyötyä paremmasta korkotarjouksesta. Usein yhdistelylainalle saa matalamman koron verrattuna erillisten kulutusluottojen korkoihin. Voit siis säästää paljon rahaa korkokuluissa pitkällä aikavälillä. Pienemmät korkomenot vapauttavat rahaa muihin tarkoituksiin tai ihan vain säästöön. Mahdollisesti voit myös lyhentää yhdistelylainaa nopeammin säästyneillä rahoilla.

Kun yhdistät kulutusluotot, saat taloutesi taas parempaan kontrolliin. Yksi selkeä kuukausierä ja yksi eräpäivä helpottavat maksujen hallintaa ja budjetointia. Ei tarvitse enää muistella, kuinka paljon eri luottoja piti lyhentää ja milloin eräpäivät ovat. Sen sijaan voit keskittyä yhteen maksuun ja suunnitella talouttasi sen perusteella.

Rahallisen säästön lisäksi säästät hermojasi ja helpotat raha-asioista aiheutuvaa stressiä. Usein eri kulutusluottojen hallinta on haastavaa ja kuormittavaa. Yhdistelylainan ansiosta voit saavuttaa mielenrauhan ja keskittyä muihin tärkeisiin asioihin elämässäsi.

Miten kilpailutan eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden kulutusluotot?

Kulutusluoton kilpailuttaminen eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä on fiksu tapa, jolla voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen. Yksinkertaisinta kilpailuttaminen on lainavertailusivustolla. Kotimainen Nordic Bank välittää lainahakemuksesi yli 30 eri pankille ja rahoitusyhtiölle. Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit siis saada lukuisia hyviä lainatarjouksia eri tahoilta.

Voit hakea kulutusluottoa 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti. Laina-aika on 1–15 vuotta. Lainahakemuksen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Ja mikä parasta, se on ilmaista. Se ei myöskään sido sinua mihinkään, joten voit aivan huoletta lähettää hakemuksen ja tutustua tarjouksiin.

Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme, niin alat jo hetken päästä saada tarjouksia sähköpostiisi. Saat tarjoukset myös verkkopalveluumme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä ominaisuus tekee lainatarjousten vertailusta erittäin helppoa.

Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon. Tuohon lukuun on laskettu sekä korot että kulut, joten se antaa kokonaiskuvan lainan todellisista kustannuksista. Vaikka nimelliskorko olisi matala, saattavat kulut nostaa hintaa huomattavasti. Siksi niitä ei kannata jättää huomiotta.

Nämä asiat vaikuttavat kulutusluoton korkoon

Luoton korko määritellään asiakaskohtaisesti lainanhakijan yksilöllisen tilanteen perusteella. Tavallisesti vakuudelliset lainat ovat vakuudettomia edullisempia. Jos kuitenkaan vakuutta ei ole käytössä tai tarvitset lainaa nopeasti, on lyhytaikainen vakuudeton luotto hyvä vaihtoehto.

Kulutusluoton koko ja laina-aika vaikuttavat korkoon. Tavallisesti pienille lainasummille määritellään korkeampi korko kuin suuremmille lainoille. Laina kannattaa maksaa aina pois mahdollisimman nopeasti, koska sillä tavalla korkoja ei ehdi kertyä maksettavaksi niin paljon.

Pankit ovat kiinnostuneita sinun taloudellisesta tilanteestasi. Ne haluavat tietää, minkä verran tienaat ja onko sinulla varallisuutta. Lisäksi pankit ovat kiinnostuneita työsuhteestasi. Lainaa hakiessa vakituinen työsuhde on totta kai usein parempi kuin määräaikainen.

Lisäksi pankit tarkastelevat muita lainojasi. Jos lainoja on jo paljon, ei uutta välttämättä enää myönnetä. Tämä johtuu siitä, että riskit kasvavat liian suureksi. Jos elämäntilanteesi muuttuu tai korot nousevat, voi lainojen lyhentämisen kanssa tulla ongelmia.

Lainaa voi hakea myös eläkeläinen. Tällöin pankit ovat kiinnostuneita eläkkeen koosta. Eläkeläinenkin voi hyvin saada kulutusluoton, jos maksukyky ja luottotiedot ovat kunnossa.

Lainaa voi hakea yhdessä yhteishakijan kanssa. Kun lainasta on vastuussa kaksi henkilöä, luotonmyöntäjän riski pienenee. Sen vuoksi lainalle voidaan luvata matalampi korko. Kulutusluottoa kannattaa hakea yhdessä etenkin jos kyseessä on iso summa.

Katso mistä pankista löydät halvimman kulutusluoton

Edullisin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla

Usein edullisin kulutusluotto löytyy omasta pankista, jossa myös asuntolaina on. Näin ei kuitenkaan aina ole. Rahoituslaitokset voivat hyvinkin pystyä tarjoamaan omaa pankkia edullisemman lainan. Siksi lainatarjous kannattaa pyytää monesta eri paikasta, eli lainat kannattaa kilpailuttaa.

Kulutusluottojen kilpailuttaminen käy helposti lainavertailupalvelu Nordic Bankissa. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus ja voit sillä saada jopa yli 30 lainatarjousta eri tahoilta. Kaikki lainatarjoukset toimitetaan sähköpostiisi. Pääset pian vertailemaan tarjouksia ja tarkastelemaan, mistä pankista löytyy halvin kulutusluotto.

Kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa senkin vuoksi, että luotonmyöntäjien vaatimukset lainanhakijoiden suhteen vaihtelevat jonkin verran. Pankit tekevät riskiarvion lainanhakijasta ja pankkien kriteerit saattavat poiketa toisistaan. Esimerkiksi osa luotonmyöntäjistä ei myönnä lainoja nuorille aikuisille. Kaikilla ei kuitenkaan ole tällaista sääntöä. Saattaa siis käydä niin, että yksi pankki ei myönnä lainaa, mutta joku toinen myöntää.

Luottoa voi hakea uudestaan, jos ei saa ensimmäisellä kerralla myönteistä lainapäätöstä tai tarjoukset eivät muuten vaikuta hyviltä. Uudessa hakemuksessa voi esimerkiksi hakea hieman aiempaa pienempää lainasummaa tai laina-aikaa voi pidentää. Tai jos hait aiemmin lainaa yksin, voi sitä hakea nyt yhdessä puolison kanssa.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Miksi kulutusluotot kannattaa vertailla Nordic Bankissa?

Kulutusluottojen vertailu Nordic Bankissa on erittäin helppoa ja palvelu on sujuva. Sinun tarvitsee täyttää ainoastaan yksi lainahakemus ja voit sillä saada jopa yli 30 lainatarjousta. Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo parissa minuutissa, joten pääset heti tekemään vertailua. Toimimme yhteistyössä vain luotettavien tahojen kanssa, joten voit luottaa siihen, että laina on turvallinen.

Tavallisesti kulutusluottoa haetaan pari tuhatta euroa, mutta meiltä voit hakea mitä tahansa summaa 70 000 euroon saakka. Et tarvitse kulutusluottoa varten takaajia tai vakuuksia. Lainahakemuksen tekeminen ja tarjousten tarkastelu ei velvoita ottamaan lainaa.

Nordic Bank on tehnyt lainojen vertailusta erittäin helppoa. Saat kaikki tarjoukset sähköpostiisi ja sen lisäksi voit tarkastella niitä verkkopalvelussamme. Palvelussamme tarjoukset järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Näet siis helposti, missä tarjouksessa on matalin korko.

Jos sinulla on useita osamaksuja, lainoja ja luottoja, kannattaa tutustua kulutusluottojen yhdistämisen mahdollisuuteen. Voit säästää huomattavasti rahaa yhdistämällä useat pienemmät kulutusluotot yhdeksi isommaksi lainaksi.

Kilpailuta kulutusluotot

Kulutusluotoista usein kysyttyä:

Kulutusluotto on vakuudeton kertalaina. Se on tarkoitettu yksityishenkilöiden kulutustarpeisiin. Tavallisesti kulutusluoton koko on 5000 - 25 000 euroa. Kulutusluotto on vakuudeton laina, eli et tarvitse vakuuksia tai takaajia.

Edullisin kulutusluotto löytyy usein omasta pankista. Näin ei kuitenkaan aina ole, vaan joku toinen pankki voi tarjota lainaa matalammalla korolla. Lainat kannattaa siis kilpailuttaa, jotta löydät matalakorkoisen kulutusluoton.

Kulutusluottoa haetaan netistä. Se on kertalaina, jonka koko voi olla parista tuhannesta eurosta noin 25 000 euroon asti. Kyseessä on vakuudeton laina, eli vakuuksia tai takaajia ei tarvita. Kulutusluottoa maksetaan takaisin osissa kuukausittain.

Kulutusluotto voi olla järkevä vaihtoehto, jos taloudellinen tilanteesi on vakaa ja pystyt varmasti maksamaan lainan takaisin ajallaan ilman ongelmia. Kulutusluottojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää, koska sillä tavalla löydät edullisen luoton ja voit säästää merkittäviä summia.

Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme. Tuolla yhdellä hakemuksella voit saada jopa yli 30 lainatarjousta. Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostiisi ja sen lisäksi voit tarkastella niitä verkkopalvelussamme. Vertaile tarjousten korkoja ja valitse paras laina.

Kulutusluottoa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja vakaat tulot. Kulutusluottoa voi hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa.

Pankkien tarjoamien kulutusluottojen korot ja muut kulut vaihtelevat huomattavasti. Kannattaa siis pyytää lainatarjous monesta eri paikasta, jotta löydät itsellesi mahdollisimman edullisen lainan.

Nordic Bankin palvelu on helppokäyttöinen, ilmainen ja sujuva. Voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. Oman sähköpostisi lisäksi voit tarkastella tarjouksia verkkopalvelussamme, jossa tarjoukset järjestyvät pienimmän koron mukaan.

Todellinen vuosikorko sisältää sekä koron, että kaikki muut lainan kulut. Se siis kuvaa lainan kustannuksia nimelliskorkoa paremmin. Todellinen vuosikorko on asiakaskohtainen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.