Sauna on aina ollut suomalaisille tärkeä paikka. Tälläkin hetkellä Suomessa on noin 3 miljoonaa saunaa. Saunassa on mukava rentoutua pitkän työpäivän jälkeen. Huolet unohtuvat varmasti hyvissä löylyissä istuskellessa.

Sauna kannattaa uusia ajoittain, jotta se pysyy kunnossa ja saat jatkossakin nauttia hyvistä löylyistä. Jo pelkkä kiuaskivien vaihtaminen ja lauteiden uusiminen voi riittää, jos tila on muuten hyväkuntoinen. Jos saunalla alkaa jo olla ikää ja paikat ovat vähän rempallaan, voi suurempi saunaremontti olla ajankohtainen.

Työn laajuus vaikuttaa paljon remontin hintaan: uusitaanko vain lauteet ja paneelit vai tehdäänkö tilassa kokonaisvaltainen remontti, jossa uusitaan aivan kaikki vesieritystä myöten. Usein samalla saunaremontin kanssa tehdään myös kylpyhuoneremontti ja saatetaan uusia lisäksi muitakin märkätiloja, kuten erillinen wc tai kodinhoitohuone. Uusittavien huoneiden määrä ja tietysti myös huoneiden pinta-ala vaikuttaa paljon remontin kokonaishintaan.

Kilpailuta edullinen remonttilaina!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen remonttilaina!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Esimerkiksi silikonisaumojen uusimisesta, seinien ja lauteiden käsittelemisestä, valaisinten vaihdosta ja muista vastaavista pienistä pintaremonteista voi selvitä alle tonnilla. Kokonaisvaltainen saunaremontti maksaa tietysti paljon enemmän. Tyypillisesti hinta liikkuu noin 3000–9000 euron välillä. Hintaan vaikuttaa moni asia. Tilan koon lisäksi hintaan vaikuttavat esimerkiksi materiaalit ja tarvikkeet.

Ainakin vedeneritystyöt ja sähkötyöt kannattaa jättää ammattilaiselle. Säästöä saunaremontissa voi saada esimerkiksi purkamalla vanhat lauteet itse ja toimittamalla ne kierrätykseen. Näin voi säästää työntekijöiden kuluissa.

Myös materiaali- ja kiuasvalinnoilla voi saada säästöjä. Edullisemman paneelimateriaalin ja kiukaan valitsemalla voi säästää jopa tuhansia euroja. Esimerkiksi kuusipaneeli on paljon edullisempi materiaali kuin lämpöleppä. Tavallinen kiuas maksaa joitain satasia, kun taas design-kiukaat saattavat maksaa reilusti yli 1000 euroa.

Saunaremontin hinta koostuu monista eri tekijöistä

Vinkkejä onnistuneeseen sauna- ja kylpyhuoneremonttiin

Remontti pitää suunnitella hyvin. Remonttia kannattaa suunnitella yhdessä urakoitsijan kanssa suunnittelukäynnillä. Ammattilainen osaa kertoa, millaisia ratkaisuja on järkevä tehdä ja mitä pystytään toteuttamaan. Suunnittelukäynnillä voidaan käydä läpi asiakkaan budjettia, jotta saadaan suunniteltua siihen sopiva kokonaisuus. Usein kylpyhuone ja sauna remontoidaan samalla. Näin kokonaisuudesta saadaan yhtenäinen ja molemmista tiloista siistit ja nykyaikaiset.

Etukäteen kannattaa pohtia kaikkea mahdollista. Millaisen kiukaan haluat ja minkä muotoiset ja mistä materiaalista valmistetut lauteet. Tilaan yksilöllisesti räätälöidyt lauteet maksavat toki enemmän, mutta saattavat silti olla ulkonäön ja käytännöllisyyden kannalta parempi ratkaisu.

Nykyään on suosittua laittaa saunaan lasiseinä. Lasiseinä on näyttävän näköinen ja sen läpi voi myös esimerkiksi vahtia kylpyhuoneessa leikkiviä lapsia samalla kun itse saunoo. Lasiseinä on tavallisesti kirkas mutta voi olla myös esimerkiksi savun värinen.

Saunan lattia pitää toki laatoittaa. Myös kiukaan takana olevan seinän voi laatoittaa. Tällä tavalla saa kivan persoonallisen ilmeen saunaan. Kylpyhuoneen laatoituksella voi myös hieman leikitellä. Esimerkiksi pienet mosaiikkilaatat piristävät kylpyhuoneen ilmettä ja niillä voi korostaa tiettyjä kohtia huoneessa. Pienikokoiset laatat näyttävät hyvältä isompien laattojen vieressä.

Valaistukseen kannattaa panostaa, sillä valaistus on tärkeä osa kokonaisuuden kannalta. Erilaisilla valoilla luodaan tunnelmaa saunaan. Voit asentaa sinne himmennettävät valot, jolloin valaistusta voi säätää helposti ja siten luoda tilaan juuri halutunlainen tunnelma. Valoja voi asentaa esimerkiksi kattoon, selkänojan takaosaan tai lauteen etureunaan.

On tärkeää valita luotettava urakoitsija. Tarjouspyyntöjä kannattaa pyytää useista yrityksistä. Hinta ei kuitenkaan ole ainoa kriteeri, jonka perusteella urakoitsija kannattaa valita. On syytä myös tarkastella urakoitsijan taustoja ja aiempien asiakkaiden kokemuksia. Taloyhtiössä asuvan pitää muistaa tehdä ilmoitus remontista taloyhtiölle.

Kilpailuta remonttilaina saunaremonttiin

Saunaremontista saa kotitalousvähennystä

Osan remonttiin laitetuista rahoista saa takaisin verotuksessa. Kotitalousvähennystä saa 40 % remonttityön osuudesta, jos remontin teettää yrityksellä. Jos palkkaat työntekijän hommaan, voit vähentää 15 % palkasta ja sivukuluista. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2022 on 2250 euroa henkilöä kohden, ja omavastuu on 100 euroa. Vähennys on henkilökohtainen. Puolisot voivat siis saada kotitalousvähennystä yhteensä 4500 euroa.

Kotitalousvähennys on merkittävä summa etenkin isommassa remontissa, joten sitä kannattaa ehdottomasti hakea. Saat jo pelkillä vähennyksillä lyhennettyä mukavasti ottamaasi remonttilainaa. Kotitalousvähennystä voi hakea sekä kodin että loma-asunnon remontoinnista. Remonttilainalaskurilla voit laskea helposti kotitalousvähennyksen määrän.

Vähennystä ei tehdä automaattisesti, vaan se pitää itse muistaa hakea. Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti verottajan sivuilla. Remonttityön tekevän yrityksen pitää olla ennakkoperintärekisterissä. Jos palkkaat työntekijän remonttihommaan, tarvitset hänen henkilötunnuksensa, kun teet ilmoituksen kotitalousvähennyksestä verottajalle.

Hae edullinen remonttilaina verkosta

Sauna- ja kylpyhuoneremontin rahoitus vakuudettomalla remonttilainalla

Saunaremontti maksaa tavallisesti tuhansia euroja. Jos tällaisia summia ei löydy säästöstä, tai säästöjä ei halua käyttää, voi remontin maksaa osittain tai kokonaan vakuudettomalla lainalla

Jos tiedät jo melko tarkkaan, minkä verran lainarahaa tarvitset remontin toteuttamiseen, voit hakea kertaluontoisen remonttilainan.

  • Nordic Bankin kautta voit hakea ja kilpailuttaa remonttilainaa 500–70 000 euroa. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Kauttamme voit remontin lisäksi kilpailuttaa myös esimerkiksi pihasaunan rakennuttamisen rahoituksen. Jos taas et ole vielä aivan varma, millaisen lainasumman tarvitset, voit hakea joustoluottoa. Joustoluotossa sinulle myönnetään luottotili, josta voit tehdä nostoja luottorajan puitteissa silloin, kun itse haluat. Remontissa voi tulla eteen yllätyksiä ja muutoksia. Joustoluotosta saat nopeasti avun, jos remonttibudjetti ylittyy.

Kaikki vakuudettomat lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä lainojen korot ja kulut vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Nordic Bankissa saat vertailtua yhdellä ilmaisella lainahakemuksella kätevästi jopa noin 30 lainantarjoajaa. Sinun tarvitsee täyttää siis ainoastaan yksi lainahakemus ja voit sillä saada kymmeniä tarjouksia. Vertaile lainat Nordic Bankissa, niin säästät rahaa ja aikaa.

Voit hakea lainaa kauttamme, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on vakaat tulot ja puhtaat luottotiedot. Voit tehdä hakemuksen myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Jos olette puolisosi kanssa tekemässä saunaremonttia yhteisessä kodissanne tai mökillänne, voitte tehdä lainahakemuksen molempien nimellä. Yhdessä voitte saada suuremman lainasumman ja pienemmän koron lainalle.

Lue myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.