Kylpyhuoneremontti on yksi kodin suurimmista ja kalleimmista remonteista. Se on kuitenkin erittäin tärkeä, sillä huonokuntoinen kylpyhuone voi aiheuttaa vaurioita talon rakenteisiin. Siksi märkätilat kannattaa pitää hyvässä kunnossa ja korjauksia kannattaa tehdä heti, kun huomaa vaurioita pinnoissa.

Remontin hinta riippuu monesta asiasta. Etenkin remontin laajuus vaikuttaa paljon hintaan. Silikonisaumat voi uusia muutamilla satasilla, kun taas perusteellinen remontti voi maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja. Muutokset tilan jakoon ja rakenteisiin saattavat olla kalliita, sillä ne vaativat usein viemäreiden siirtoa ja lattiavalujen uusimista.

Tietysti myös tilan koko ja muoto vaikuttaa hintaan. Pieni kylpyhuone on tavallisesti edullisempi remontoida kuin suuri. Jos samalla uusitaan sauna, kodinhoitohuone tai erillinen wc, nousee hinta vielä lisää.

Pakollisten rakennusmateriaalien hinta on melko kiinteä. Sen sijaan pintamateriaalivalinnoilla on iso vaikutus remontin kustannuksiin.

Esimerkiksi yksiväriset kaakelit ovat todennäköisesti paljon halvempia kuin koristeelliset laatat.

Saunassa taas hinta voi nousta, jos esimerkiksi valitset laudemateriaaliksi jonkin eksoottisen puulajin tai haluat lauteista erikoisen muotoiset. Mittatilaustyönä tehtyjen ratkaisujen toteuttaminen vie enemmän aikaa, minkä vuoksi ne myös maksavat enemmän.

Remontissa voi aina myös tulla vastaan yllätyksiä. Vanhasta kylpyhuoneesta saattaa löytyä esimerkiksi kosteusvaurioita tai asbestia.

Remonttibudjetti kannattaa pyrkiä jo etukäteen miettimään sellaiseksi, että se kattaa eteen tulevat yllätykset ja niistä aiheutuvat lisäkustannukset.

Riippuu ihan kohteesta ja remontin laajuudesta, minkä verran kylpyhuone- ja saunaremontti lopulta maksaa. Kannattaa pyytää tarjouksia eri remonttifirmoilta. Suuri osa hinnasta muodostuu työn osuudesta. Työn osuudesta saa kuitenkin kotitalousvähennyksen, joka on vuonna 2022 enintään 2250 euroa per henkilö. Kyseessä on siis merkittävä etu, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Työn lisäksi hintaan vaikuttaa kalusteet, rakennusmateriaalit ja pintamateriaalit. Sivuiltamme löytyvällä remonttilaina-laskurilla lasket helposti kotitalousvähennyksen osuuden ja samalla arvion remonttilainen kuukausierästä.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Milloin on kylpyhuoneremontin aika?

Kylpyhuone on hyvä remontoida viimeistään sitten, kun sen tekninen käyttöikä on lähestymässä loppuaan. Vanhat kylpyhuoneet kannattaa kartoittaa perusteellisesti. Esimerkiksi kosteusvauritoita ei näe paljaalla silmällä.

Märkätilojen kuntoa kannattaa seurata koko ajan ja korjauksiin ryhtyä heti, jos huomaa jonkinlaisen vaurion. Silikonisaumat on hyvä pitää kunnossa uusimalla ne säännöllisesti. Myös esimerkiksi laattasaumat voi olla hyvä toisinaan vaihtaa.

Remontti saattaa tulla ajankohtaiseksi myös vaikka pinnat sinänsä olisivat ihan hyvässä kunnossa, eikä vaurioita ole. Jos huone ei enää vastaa omia tarpeita tai tuntuu nuhjuiselta, on sille hyvä tehdä pieni kasvojen kohotus. Esimerkiksi perheen kasvaminen voi aiheuttaa sen, että nykyiset märkätilat eivät enää palvele arjessa hyvin. Tällöin tila kannattaa remontoida paremmin omia tarpeita vastaavaksi ja toimivammaksi.

Mitä maksaa: Kylpyhuoneremontin hinta?

Vinkkejä kylpyhuoneen ja saunan remontoimiseen

On tärkeää suunnitella remontti huolellisesti, jotta huoneesta tulee käytännöllinen ja turvallinen. Kylpyhuoneremontti on sen verran iso projekti, että sitä ei kovin usein tehdä. Tilan täytyy siis kestää aikaa, joten suunnitteluun kannattaa todella panostaa. Usein samassa yhteydessä kylpyhuoneremontin kanssa kannattaa tehdä myös saunaremontti.

Mieti, millaisia toimintoja kylpyhuoneessa pitäisi olla. Mihin kalusteet kannattaisi sijoittaa ja millaisia niiden pitäisi olla. Kuinka paljon säilytystilaa tarvitset. Pohdi myös erilaisia materiaaleja ja vertaile niitä. Materiaalien ja kalusteiden olisi hyvä olla tietysti ulkonäöltään omaa makua vastaavia mutta myös käytännöllisiä ja helposti puhdistettavia. Suunnitteluunkin voi halutessaan palkata avuksi ammattilaisen.

Remontti kannattaa teettää ammattilaisilla. Urakoitsijan valinnassa pitää olla tarkkana. Kannattaa pyytää tarjouksia useista eri remonttiyrityksistä, koska sillä tavalla voit säästää paljon rahaa. Hinta ei kuitenkaan ole ainoa peruste urakoitsijan valinnassa, vaan lisäksi on hyvä käydä läpi urakoitsijan taustatietoja ja aiempien asiakkaiden arvosteluja. Remontista kannattaa myös tehdä kirjallinen remonttisopimus. Sopimukseen kirjataan esimerkiksi päämäärät, aikataulut ja osapuolten vastuut.

Taloyhtiössä asuvan pitää muistaa tehdä ilmoitus remontista taloyhtiölle. Ilman lupaa ei saa tehdä tämänkaltaisia remontteja. Pahimmillaan remontin voi joutua purkamaan, jos siitä ei ole tehty ilmoitusta.

Remonttilaina kylpyhuoneen remonttiin

Kylpyhuoneremontin rahoittaminen vakuudettomalla remonttilainalla

Vakuudeton remonttilaina sopii niin pienten kuin isojenkin remonttien rahoittamiseen. Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa oman tarpeesi mukaan 500-70 000 euroa. Meidän avullamme toteutat pienet projektit, kuten saumojen uusimisen tai lauteiden käsittelyn, sekä perusteelliset kylpyhuone- ja saunaremontit.

Vakuudetonta lainaa varten et tarvitse lainkaan vakuuksia tai takaajia. Lainaa voi saada kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Näin kannattaakin toimia varsinkin, jos kyseessä on suurempi lainasumma tai ensisijaisella hakijalla on esimerkiksi epäsäännölliset tulot. Yhdessä rinnakkaishakijan kanssa voitte saada paremman lainatarjouksen kuin yksin lainaa hakiessa.

Kaikki lainat kannattaa kilpailuttaa riippumatta lainan koosta. Lainan korko ja kulut vaihtelevat pankista tai rahoitusyhtiöstä riippuen. Voit säästää paljon rahaa, kun etsit luotonmyöntäjän, jonka lainassa on matala korko ja kulut ovat edulliset.

Suomalainen lainavertailupalvelu Nordic Bank kilpailuttaa jopa yli 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Lainan hakeminen on erittäin helppoa. Saat ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi tavallisesti jo parissa minuutissa. Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi ja saat remonttirahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa.

Kylpyhuoneremonteista usein kysyttyjä kysymyksiä:

Kylpyhuoneremontin hinta riippuu remontoitavan tilan koosta ja remontin laajuudesta. Remontin hinta voi olla mitä tahansa 200 euron ja 20 000 euron väliltä. Pienet työ, esimerkiksi silikonisaumojen uusiminen tai suihkukaapin asentaminen, ei paljoa maksa, kun taas kokonaisvaltainen remontti voi maksaa reilusti yli 10 000 euroa.

Kylpyhuoneremontin aika on viimeistään silloin, kun tilan tekninen käyttöikä alkaa olla lopussa. Huone kannattaa remontoida jo aiemmin, jos tila alkaa tuntua epäkäytännölliseltä ja nuhjuiselta.

Saunan voi remontoida itse, jos on kätevä käsistään. LVI- ja sähkötyöt pitää jättää ammattilaiselle.

Kyllä. Saunan ja pesuhuoneen lattia ja seinät pitää aina vesieristää. Vesieristyksen tulee olla yhtenäinen tiivis kalvo, jotta se toimii. Saumakohdissa ja nurkissa käytetään vedeneristyskangasta vahvikkeena, jotta vedeneristyskalvo kestää myös seinän eläessä.

Kilpailuta remonttilainat Nordic Bankissa, niin löydät edullisen remonttilainan, nopeasti. Tavoitat yhdellä ilmaisella hakemuksella yli 30 lainantarjoajaa.

Vertaile remonttilainat Nordic Bankissa. Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme, niin voit saada yli 30 lainatarjousta. Tarjoukset lähetetään sähköpostitse, ja sen lisäksi näet ne kirjautumalla palveluumme. Palvelussamme lainat järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan. Kun olet päättänyt minkä tarjouksen hyväksyt, saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa.

Remontti pitää suunnitella huolellisesti. Remontointityöt kannattaa teettää ammattilaisella, jotta jälki on varmasti laadukasta ja määräysten mukaista. Remontista pitää tehdä kirjallinen ilmoitus taloyhtiölle.

Kokonaisvaltainen kylpyhuoneremontti kestää tavallisesti 3–4 viikkoa. Jos rakenteista löytyy kosteusvaurioita tai muita ongelmia, remontti yleensä viivästyy.

Remontin hinta riippuu remontin laajuudesta ja valituista materiaaleista. Kannattaa pyytää tarjouksia eri remonttiyrityksiltä. Jos eteen tulee yllätyksiä, esimerkiksi kosteusvaurio, remontin hinta nousee.

Kyllä, kylpyhuoneremontin työn osuudesta saa kotitalousvähennyksen.

Kotitalousvähennys on vuonna 2022 enintään 2250 euroa/henkilö. Omavastuu on 100 euroa.

Kylpyhuoneremontista pitää tehdä ilmoitus taloyhtiölle. Remontista pitää ilmoittaa kirjallisesti, kun remontti vaikuttaa talon rakenteisiin. Pieniä kunnostustöitä, kuten maalaus, voi tehdä ilman taloyhtiön lupaa.

Yleensä kylpyhuoneremontin yhteydessä remontoidaan myös sauna ja muita märkätiloja, kuten kodinhoitohuone tai erillinen wc.

Sinua saataa kiinnostaa myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.