Moni haaveilee omasta mökistä. Arki on kiireistä, joten sen vastapainoksi kaivataan paikkaa, jossa voi nauttia elämästä ilman aikatauluja. Mökillä on mukavaa viettää kesälomaa yhdessä läheisten kanssa. Voi grillata ja nauttia luonnosta ja vaikkapa pelata pihapelejä. Järvessä tai meressä voi käydä viilentymässä kuumana kesäpäivänä, jos läheltä löytyy kiva uimaranta. Mökillä tai vapaa-ajan asunnolla voi myös tehdä etätöitä mukavasti samalla luonnon rauhasta nauttien.

Mökkejä on todella monen hintaisia. Ne voivat maksaa oikeastaan mitä tahansa 30 000 euron ja 200 000 euron väliltä. Vanhoissa mökeissä saattaa olla monenlaista remonttitarvetta. Mökin myyntihinta on tällöin todennäköisesti edullisempi, mutta remontointiin kuluu paljon rahaa, aikaa ja vaivaa. Remonttikohde voi silti olla erinomainen valinta, jos sinulla pysyy vasara kädessä ja tykkäät puuhastella kaikenlaista. Ota kuitenkin jo ostovaiheessa huomioon myös remonttikustannukset, niin voit suunnitella, minkä verran tarvitset mökki- ja remonttilainaa yhteensä.

Uudempien tai kunnostettujen mökkien hinnat ovat tavallisesti korkeammat. Uudemmissa mökeissä on se hyvä puoli, että remontteja ei todennäköisesti ole pakko tehdä lähitulevaisuudessa. Voit tietysti myös rakentaa kokonaan uuden mökin. Niin saat upouuden mökin ja ihan omia tarpeitasi vastaavan. Muita mökkien hintaan vaikuttavia asioita ovat esimerkiksi sijainti, koko ja mukavuudet.

Mökkien hinnat vaihtelevat, ja niin vaihtelevat myös mökkilainojen korot. Kyseessä on sen verran iso ostos, että harvalla on mahdollisuutta toteuttaa sitä pelkillä säästöillä. Tarvitaan siis lainaa. Mökkilainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, koska sillä tavalla voit saada merkittäviä säästöjä. Voit säästää satoja tai jopa tuhansia euroja, kun etsit edullisemman mökkilainan.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan korkoon?

Luotonantajat tekevät aina riskiarvion jokaisesta lainanhakijasta erikseen. Sen perusteella lainalle määritellään korko. Vakuudettoman lainan korko on siis yksilöllinen ja riippuu myös luotonmyöntäjästä. Mitä korkeampi luottohäiriöriski, sen korkeampi on mökkilainan korko. Vastaavasti jos omat raha-asiat on hoidettu hyvin, on lainan korko matalampi.

Luotonmyöntäjät ovat kiinnostuneita esimerkiksi lainanhakijan tuloista, veloista, työsuhteesta ja luottotiedoista. Mökkilainaa voi hakea rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin molempien taloudellista tilannetta tarkastellaan. Usein lainaa voi saada rinnakkaishakijan kanssa enemmän ja pienemmällä korolla kuin yksin hakiessa.

Korkoon vaikuttaa myös haettu lainasumma ja maksuaika. Tavallisesti pienissä lyhytaikaisissa lainoissa on korkeampi korko kuin pitkäaikaisissa. Jos esimerkiksi maksuaika on kovin lyhyt ja lainasumma suuri, nostaa se riskejä. Liian suuri kuukausierä saattaa johtaa siihen, että lyhennyksiä ei pystykään enää hoitamaan. Siksi korko lainatarjouksessa saattaa olla korkea. Tällaisessa tilanteessa voit kokeilla tehdä lainahakemuksen uudestaan pienemmällä lainasummalla tai pidemmällä maksuajalla.

Kilpailuta mökkilainan korko ja säästä kuluissa

Vakuudettoman mökkilainan saa nopeasti tilille

Mökkilainoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Monet pankit myöntävät vakuudellisia mökkilainoja. Jos mökki hankitaan tällä tavalla, toimii ostettava mökki yleensä lainan vakuutena. Lisäksi hakijan pitää tavallisesti kattaa noin 40 % hinnasta joko säästöillä tai muilla vakuuksilla. Vakuudellista mökkilainaa ei siis välttämättä saa, jos ei ole säästöjä tai jotain vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, kuten metsää tai asunto. Mökkilainan omarahoitusosuuden voi rahoittaa myös vakuudettomalla lainalla.

Vakuudetonta mökkilainaa sen sijaan voi saada, vaikka käytettävissä ei olisi vakuutta eikä säästöjäkään olisi kertynyt kovin paljon. Hakijan pitää olla täysi-ikäinen ja hänellä pitää olla säännölliset palkka- tai eläketulot ja puhtaat luottotiedot. Muuta ei vaadita. Hakija voi kattaa koko mökin hinnan lainalla, eikä omarahoitusosuutta siis tarvita.

Koska vakuuksia ei ole ja lainanhakuprosessi tapahtuu kokonaisuudessaan netissä, vakuudettomat lainat ovat todella nopeita. Hakemuksen täyttämiseen menee vain hetki ja rahat saa tilille parhaassa tapauksessa jo samana arkipäivänä. Nopeus on erinomainen asia, sillä hyvät myyntikohteet saattavat mennä kaupaksi jo alle viikossa. Jos satut löytämään unelmiesi mökin, pääset hieromaan kauppoja melkein heti.

Vakuudettomia lainoja on myös paljon helpompi vertailla kuin vakuudellisia. Vakuudellisia mökkilainoja vertaillaan pyytämällä lainatarjous jokaisesta pankista erikseen. Tämä on hidasta ja melko vaivalloista. Vakuudettomia lainoja sen sijaan vertaillaan lainavertailupalvelussa yhdellä hakemuksella. Yhdellä hakemuksella voi saada jopa kymmeniä tarjouksia. Hyvin pienellä vaivalla voi saada merkittäviä säästöjä.

Kuinka paljon mökkilainaa voi saada?

Nordic Bankin kautta mökkilainaa voi hakea enintään 70 000 euroa. Jos tarvitset tätä isomman summan, tarvitset pankista vakuudellisen mökkilainan. Voit myös täydentää pankkilainaa vakuudettomalla lainalla. Mökkejä on monen hintaisia, joten voit hyvinkin saada katettua koko hinnan vakuudettomalla lainalla.

Jos löydät edullisen mökin, jonka aiot remontoida mieleiseksi, voit hakea lainaa, joka kattaa sekä mökin ostamisen että sen remointoinnin. Vakuudettomien lainojen kohdalla rahojen käyttökohdetta ei nimittäin määrätä, joten mökkilainaa voi hyödyntää myös remontin tekemiseen.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta mökkilainat Nordic Bankissa

Suomalaisessa lainavertailupalvelu Nordic Bankissa kilpailutat mökkilainat hetkessä. Kilpailuttaminen on erittäin helppoa, sillä sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus. Voit sillä saada jopa noin 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä.

Lainojen korot vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Me autamme sinua löytämään edullisen mökkilainan. Muista, että lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Voitte yhdessä saada suuremman lainan ja pienemmän koron.

Kaikki lainatarjoukset tulevat sähköpostiisi. Voit vertailla tarjouksia aivan rauhassa, sillä usein ainakin osa niistä on voimassa monta viikkoa. Näet tarjoukset myös palvelustamme, jossa ne järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan.

Kun olet valinnut tarjouksista itsellesi sopivan, allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla ja toimita vaaditut liitteet. Sen jälkeen saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa, parhaassa tapauksessa jo samana päivänä. Näin helppoa lainojen kilpailuttaminen on Nordic Bankissa!

Kilpailuta mökkilaina

Usein kysytyt kysymykset mökkilainan koroista:

Lainanhakijan yksilöllinen taloudellinen tilanne vaikuttaa mökkilainan korkoon. Luotonantajat ovat kiinnostuneita etenkin lainanhakijan tuloista ja menoista, muista lainoista ja työsuhteesta. Korkoon vaikuttaa myös lainasumma ja laina-aika.

Mökkilaina on asuntolainan kaltainen laina. Molempien vakuutena toimii ostettava kohde.

Mökin omarahoitusosuus on 30-50 %. Tuon verran pitää olla omia säästöjä tai vakuuksia. Voit myös ostaa mökin kokonaan vakuudettomalla lainalla, jos ostohinta on enintään 70 000 euroa.

Mökin voi rahoittaa vakuudellisella tai vakuudettomalla lainalla ja omilla säästöillä. Vertaile eri vaihtoehtoja ja kilpailuta lainat palvelussamme.

Vakuudetonta mökkilainaa varten ei tarvita säästöjä eikä takaajia. Mökkilainaa ilman vakuuksia voi saada enintään 70 000 euroa.

Nordic Bankin kautta voit hakea mökkilainaa ilman vakuuksia enintään 70 000 euroa. Voit siis rahoittaa koko mökin vakuudettomalla lainalla, jos ostohinta on alle 70 000 euroa.

Kilpailuta vakuudettomat mökkilainat Nordic Bankissa. Voit saada meidän kauttamme mökkilainaa enintään 70 000 euroa. Täytä hakemus nettisivuillamme, niin voit saada jopa yli 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä.

Vakuudettoman lainan hakeminen on helppoa ja rahat saa nopeasti tilille. Mökkirahat siirretään jo yhden työpäivän kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta.

Vakuudetonta mökkilainaa voi saada enintään 70 000 euroa. Takaajia ja vakuuksia ei tarvita ollenkaan.

Lisää aiheesta ja aiheen vierestä:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.