Miten mökkilainan omarahoitusosuuden voi rahoittaa?

Monet haaveilevat omasta mökistä. Meillä kaikilla on varmasti jonkinlaisia muistoja mökiltä, joko lapsuuden kesälomilta tai aikuisena kavereiden mökillä vietetyistä mukavista illoista. Omalla mökillä noita onnellisia muistoja voi hankkia lisää. Mökillä sielu lepää luonnon hiljaisuudessa ja arjen huoliin saa nopesti etäisyyttä. Toisaalta etätöiden tekeminen on yleistynyt viime vuosina, joten voi mökkiä käyttää myös etätöiden tekemiseen.

Pankit myöntävät vakuudellisia mökkilainoja. Tavallisesti mökin omarahoitusosuus on noin 30-50 %. Tämä summa täytyy siis rahoittaa itse joko säästöillä tai muilla keinoilla. Henkilötakauskin on mahdollinen pankin vakuudellisessa mökkilainassa, mutta henkilötakaus ei enää nykyisin ole niin suosittu ratkaisu kuin ennen.

Omarahoitusosuuden voi rahoittaa vakuudettomalla lainalla, jos säästöjä tai vakuuksia ei ole. Voit tietysti myös maksaa osan omarahoitusosuudesta säästöillä ja loput vakuudettomalla lainalla. Vakuudetonta lainaa voi hakea Nordic Bankin kautta oman tarpeen mukaan 500-70 000 euroa.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Mökin voi rahoittaa kokonaan vakuudettomalla lainalla

Nordic Bankin kautta mökkilainaa voi hakea vakuudettomasti enintään 70 000 euroa. Voit siis ostaa koko mökin vakuudettomalla lainalla, jos hinta ei ylitä 70 000 euroa. Jos mökki on kalliimpi, tarvitse pankista vakuudellisen lainan. Siinä tapauksessa voit käyttää vakuudetonta lainaa omarahoitusosuuteen.

Kesämökin hinta riippuu mökin sijainnista, kunnosta ja koosta. Tavallisesti mökkien hinnat liikkuvat 30 000 euron ja 200 000 euron välillä. Järven tai meren lähellä olevat mökit ovat kalliimpia kuin muut. Myös mökin mukavuudet nostavat hintaa. Jos vapaa-ajanasunto on talviasuttava ja siellä on sähköt ja juokseva vesi, on hinta todennäköisesti korkeampi kuin sellaisen mökin, jossa näitä mukavuuksia ei ole. Muutenkin mökin kunto ja rakennusvuosi sekä korjaustarpeet vaikuttavat hintaan.

Mökkien hinnat saattavat vaihdella hieman myös vuodenajasta riippuen. Kuumimmillaan mökkikauppa käy keväällä, kesällä ja syksyllä. Mökkikauden loppuessa mökkien hinnat usein laskevat, eli syksyllä saattaa hyvinkin löytää kivan mökin hieman edullisemmin. Mökkejä voi tietysti etsiä ihan ympäri vuoden, sillä uusia mökkejä tulee myyntiin jatkuvasti.

Pelkkä hinta ei tietenkään voi olla ainoa kriteeri, jonka perusteella mökki valitaan. Kannattaa pohtia, mitä mökiltä haluaa. Jos tykkäät puuhastella ja tehdä remonttia, voi vähän huonokuntoisempikin mökki olla hyvä vaihtoehto. Mutta jos taas haluat rentoutua ja päästä helpommalla, on varmasti hyväkuntoinen, juoksevalla vedellä ja muilla mukavuuksilla varustettu mökki parempi ratkaisu.

Pystyt hankkimaan mökin omaksi vakuudettomalla lainalla, jos kyseessä ei ole kovin kallis luksusmökki. Vakuudettoman lainan parhaita puolia on sen nopeus. Lainaa on helppo hakea netistä ja rahat saa tilille jo yhden työpäivän kuluessa. Voit siis katsella mökkejä ja kun törmäät sopivaan, nostat vain vakuudettoman lainan tilillesi ja tartut tilaisuuteen.

Mökkilainan omarahoitusosuus kilpailutuksen avulla

Vakuudetonta mökkilainaa voi hakea yksin tai yhdessä

Vakuudetonta mökkilainaa voi hakea, vaikka ei olisi vakuutta tai takaajia käytettävissä. Hakijan pitää olla täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkka- tai eläketulot. Kunnossa olevat talousasiat toimivat eräänlaisena vakuutena luotonmyöntäjälle. Kun olet hoitanut raha-asiasi hyvin lainanmyöntäjä voi luottaa siihen, että maksat lainan takaisin ajallaan.

Lainaa voi hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa ja se onkin erittäin järkevä teko, kun kysessä on tällainen isompi summa. Kun lainasta on vastaamassa kaksi henkilöä, luotonmyöntäjän riski pienenee, minkä vuoksi lainaa voi saada pienemmällä korolla. Rinnakkaishakijan lisääminen hakemukseen on kannattavaa etenkin, jos pääasiallisen hakijan tulot ovat pienet tai epäsäännölliset.

Lainaa remonttia tai vierasmajan rakentamista varten

Mökkiä voi laajentaa tai sen pihalle voi rakentaa vierasmajan, kun tilantarve kasvaa. Kun suku kasvaa tai mökillä haluaa viettää aikaa kaveriporukan kanssa, on kiva, että kaikille on mukavasti tilaa olla ja nukkua. Laajennuksella tai erillisellä piharakennuksella mökille saadaan lisää nukkumapaikkoja ja kaikille riittää jatkossakin tilaa.

Pihalle voi rakentaa esimerkiksi monikäyttöisen grillikodan. Kodassa voi valmistaa ruokaa ja istua iltaa huonollakin säällä. Monet kodat soveltuvat erinomaisesti myös nukkumiseen. Leveille penkeille voi tehdä pedit mökkivieraille.

Jos grillikodalle ei ole tarvetta, voi pihaan hankkia pienen vierasmajan. Majassa voi yöpyä ja viettää aikaa tai sitä voi käyttää etätöiden tekemiseen. Vierasmajan ympärille voi rakentaa terassin, jossa on mukava istuskella nauttimassa virvokkeita ja ottamassa aurinkoa.

Voit rahoittaa myös remontin ja piharakennusten rakennuttamisen vakuudettomalla lainalla. Nordic Bankista voit hakea vakuudetonta remonttilainaa oman tarpeesi mukaan jopa 70 000 euroon asti.

Lainaa voi hakea mökin remonttiakin varten suoraan netistä

Vertaile mökkilainat Nordic Bankissa

Kaikki lainat kannattaa kilpailuttaa, mutta lainojen vertaileminen on erityisen tärkeää, kun kysessä on iso laina, jollainen mökkilaina yleensä on. Lainojen korot vaihtelevat lainanmyöntäjästä riippuen, joten lainatarjous kannattaa pyytää mahdollisimman monesta eri paikasta. Näin saat hyvän kuvan siitä, millä hinnalla voisit saada lainaa tällä hetkellä, ja löydät tarjousten joukosta edullisimman vaihtoehdon.

Suomalainen lainavertailupalvelu Nordic Bank kilpailuttaa yli 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Voit siis saada palvelumme kautta jopa yli 20 lainatarjousta. Sinun tarvitsee täyttää ainoastaan yksi hakemus.

Alat saada tarjouksia sähköpostiisi jo parissa minuutissa. Tavallisesti kaikki lainatarjoukset saapuvat noin 6 tunnin sisällä. Tarjoukset tulevat sähköpostiisi ja näet ne myös palvelustamme, jossa ne järjestyvät pienimmän koron mukaan. Voit tutustua lainatarjoksiin aivan rauhassa.

Kun olet valinnut sopivan lainan, allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksilla. Toimita vielä liitteet, jos luotonmyöntäjä sellaisia vaatii, niin saat pian rahat tilillesi. Rahat siirretään sinulle yhden työpäivän kuluessa, joten pääset nopeasti tekemään mökkikauppoja.

Vertaile mökkilainat

Lue myös:

Usein kysytyt kysymykset mökkilainan omarahoituksesta: 

Mökkiä ei voi rahoittaa kokonaan perinteisellä pankkilainalla, vaan osa summasta pitää maksaa omilla säästöillä. Omarahoitusosuus on 30 - 50 % mökin ostohinnasta.

Kilpailuta mökkilainat Nordic Bankissa. Voit saada yhdellä maksuttomalla hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. Lainojen kilpailutus palvelussamme on helppoa ja sujuvaa.

Vakuudettoman mökkilainan voi saada täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset palkka- tai eläketulot. Mökkilainaa voi hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa.

Perinteisessä pankkilainassa omia säästöjä pitää olla 30-50 % mökin ostohinnasta. Voit myös rahoittaa mökin kokonaan vakuudettomalla lainalla, jos mökin ostohinta on alle 70 000 euroa. Tällöin et tarvitse säästöjä tai takaajia.

Kyllä. Kun ostat mökin, sinun pitää maksaa varainsiirtovero. Varainsiirtovero on 4 % kauppahinnasta.

Perinteistä pankkilainaa varten tarvitaan säästöjä tai vakuuksia. Vakuudettoman mökkilainan voi saada ilman säästöjä. Myöskään vakuuksia tai takaajia ei tarvita. Voit saada mökkilainaa vakuudettomasti enintään 70 000 euroa.

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa ilman takaajia ja vakuuksia enintään jopa 70 000 euroa.

Mökin omarahoitusosuus on 30-50 % ostohinnasta.

Omarahoitusosuuden voi rahoittaa omista säästöistä. Jos säästöjä tai muita vakuuksia ei ole riittävästi, voi omarahoitusosuuden maksaa esimerkiksi osittain vakuudettomalla lainalla.

Kyllä, voit saada mökkilainaa ilman takaajia. Nordic Bankista voit hakea vakuudetonta mökkilainaa jopa 70 000 euroa. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.