Mopoauto on hyödyllinen itsenäistyvälle nuorelle

Mopoautolla eli mautolla nuori pääsee liikkumaan paikasta toiseen itsenäisesti. Mopoauto on hyödyllinen etenkin sellaisilla alueilla, joilla ei ole toimivaa julkista liikennettä. Omalla kulkupelillä nuori pääsee näppärästi harrastuksiinsa ja tapaamaan kavereita, eikä vanhempien tarvitse olla viemässä häntä joka paikkaan. Eniten mopoautoja on Pirkanmaalla ja muualla Länsi-Suomessa, jossa välimatkat ovat lyhyempiä. Vähiten mopoautoja löytyy Suomen itäisistä osista. Kun välimatkat ovat pitkiä, ei niitä haluta välttämättä ajella hitaalla mopoautolla.

Suurin osa mopoautokortin hankkivista on 15-vuotiaita. Kuitenkin joka vuosi myös jokunen yli 70-vuotias hankkii mopoautokortin. Heillä ei välttämättä ole ollut koskaan ajokorttia ja nyt kun jonkinlaiselle kulkuvälineelle olisi tarvetta, on edullisempi ja pienempi mopoauto hyvä vaihtoehto.

Traficomin mukaan vuoden 2020 lopussa liikennekäytössä oli noin 5000 mopoautoa. Mopoautojen suosio on hieman laskenut, sillä vielä vuonna 2015 niitä oli liikennekäytössä yli 8000. Suosion laskuun voi olla useita syitä. Vuonna 2018 Suomessa suunniteltiin kevytautojen eli hidasautojen käyttöönottoa. Moni jätti tuolloin mopoauton ostamatta ja jäi odottamaan kevytautoja, joita ei sitten koskaan tullutkaan.

Toinen syy mautojen suosion laskuun saattaa olla se, että hytilliset mönkijät ovat yleistyneet. Mönkijää pääsee ajamaan helpommalla. Sitä saa ajaa traktorikortilla, jonka voi hankkia 15-vuotiaana. Traktorikorttia varten vaaditaan neljä tuntia teoriaopetusta ja teoriakoe. Mopoautokorttiin tarvitaan niiden lisäksi ajokoe. Myös nopeus houkuttelee. Mopoautot kulkevat 45 kilometriä tunnissa kun taas jotkut mönkijät kulkevat 60 kilometriä tunnissa.

Kuinka paljon mopoauto maksaa?

Mopoautoja on paljon erimallisia ja merkkisiä, joten hintahaitarikin on laaja. Edullisimmat uudet mautot maksavat hieman yli 10 000 euroa ja kalleimmat voivat maksaa lähes 20 000 euroa.

Käytettyjä mopoautoja saa luonnollisesti halvemmalla. Käytettyjen ajoneuvojen kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana. Ostettava mopoauto pitää tarkastaa huolellisesti. Myös ajettuihin kilometreihin kannattaa kiinnittää huomiota. Niitä ei kuitenkaan pidä verrata henkilöauton kilometrikestoon, sillä mopoauton tietyt osat saattavat mennä rikki jo 10 000 ajokilometrin jälkeen. Korjausten tekeminen on usein kallista.

Mopoauton käyttökustannukset ovat usein halvemmat kuin mönkijän. Monissa mönkijöissä on bensamoottori, joka voi viedä bensaa yli 10 litraa sadalla kilometrillä. Dieselkoneella varustettu mopoauto taas voi viedä alle 4 litraa sadalla kilometrillä.

Mopoauto osamaksulla nopeasti verkosta

Mopoauton rahoitusvaihtoehdot

Uusi mopoauto on iso hankinta, joten sitä varten tarvitaan usein jonkinlainen rahoitusratkaisu. Jos mopoauto ostetaan liikkeestä, tarjoaa liike todennäköisesti rahoitusta. Siihen ei kuitenkaan kannata sitoutua tutustumatta ensin muihin vaihtoehtoihin. Liikkeen tarjoama rahoitus ei nimittäin välttämättä ole paras ja halvin ratkaisu. Tällaisen rahoituksen todellinen vuosikorko voi kohota yllättävän korkeaksi.

Vakuudeton laina on usein edullisempi vaihtoehto. Kilpailutetun lainan korko on usein matalampi kuin kaupan rahoituksen korko. Siksi kannattaa tehdä lainahakemus ja vertailla lainat ennen autoliikkeeseen marssimista. Lainahakemuksen tekeminen ja tarjousten vertaileminen ei sido ottamaan lainaa, joten vertailun voi tehdä huoletta.

Lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää sekä nimelliskoron että kaikki muut lainan kulut, kuten avausmaksun ja kuukausittaiset palvelumaksut. Siksi tämä luku kuvaa hyvin lainan kokonaiskustannuksia.

Vakuudettomalla lainalla mopoauton ostohinnan saa pilkottua osiin, aivan kuten osamaksussa. Lainaa lyhennetään kuukausittain. Laina-aika on tavallisesti 1 – 15 vuotta. Toki sen voi maksaa pois myös nopeammin kuin oli alunperin sovittu.

Vakuudeton laina sopii erinomaisesti myös yksityishenkilöiden väliseen kaupantekoon. Tällaisessa tilanteessahan osamaksumahdollisuutta ei tavallisesti ole, vaan myyjä haluaa koko hinnan kerralla. Lainan ansiosta voit maksaa koko summan kerralla myyjälle ja lyhentää omaa lainaasi vähitellen kuukausittain.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 35 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 35 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa

Mopoauton saa hankittua kätevästi Nordic Bankin kautta haettavalla vakuudettomalla lainalla. Meidän avullamme saat ostettua mopoauton osamaksulla. Lainaa lyhennetään kuukausittain, eli saat pilkottua mopoauton ostohinnan kätevästi pienempiin osiin.

Kilpailuta lainat palvelussamme. Voit saada yhdellä ilmaisella ja helpolla hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Palvelussamme voit kilpailuttaa lainat aina 70 000 euroon saakka. Takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta. Lainalaskurin avulla voit arvioida sopivan maksuajan lainalle.

Täytä siis lainahakemus nettisivuillamme. Alat jo parissa minuutissa saada ensimmäisiä lainatarjouksia sähköpostiisi. Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostitse. Sen lisäksi voit tarkastella niitä kirjautumalla verkkopalveluumme, jossa tarjoukset järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä ominaisuus tekee tarjousten vertailusta erittäin helppoa, sillä näet helposti missä tarjouksessa on matalin korko.

Voit hakea lainaa, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Lainahakemuksen tekeminen ja lainatarjousten katsominen ei velvoita ottamaan lainaa. Voit siis huoletta kilpailuttaa mopoautorahoituksen netissä. Tutustu tarjouksiin huolellisesti ja päätä sitten lainan ottamisesta.

Kilpailuta lainatarjoukset

Mopoauton hankinnasta usein kysyttyä:

Uuden mopoauton hinnat liikkuvat 10 000 ja 20 000 euron välillä.

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa. Voit saada jopa yli 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Kilpailutettu vakuudeton laina on usein halvempi kuin kauppojen tarjoamat osamaksut.

Lainaa mopoautoon voi hakea täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot.

Mopoautolla voi ajaa ympäri vuoden. Talvella mopoautossa pitää olla talvirenkaat.

Mopoauton suurin sallittu nopeus on 45 kilometriä tunnissa.

Kyllä, mopoauto katsastetaan henkilöauton tapaan. Ensimmäinen katsastus pitää tehdä, kun mopoauto on ollut käytössä kolme vuotta.

Lainojen korot vaihtelevat suuresti lainanantajasta riippuen. Siksi lainatarjous kannattaa pyytää monesta eri paikasta. Tällä tavalla löydät edullisen rahoituksen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.