Lainaa netistä hakiessa kannattaa olla tarkkana. Netissä on monenlaisia toimijoita, ja valitettavasti kaikilla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Tutustu tarkasti yrityksen nettisivuihin ja tietoihin ennen kuin syötät sivustolle mitään tietojasi. Varmista, että kyseessä on varmasti luotettava toimija.

Nordic Bank on suomalainen lainavertailupalvelu, jossa voit kilpailuttaa lainasi turvallisesti. Olemme valinneet palveluumme vain luotettavia toimijoita, jotka noudattavat Suomen lakeja ja hyvää luotonantotapaa. Lainojen kilpailuttaminen palvelussamme on sujuvaa ja turvallista.

Nordic Bankin asiakkaana et päädy huijatuksi tai postituslistalle. Noudatamme hyvää markkinointitapaa, eli emme koskaan lähetä asiakkaille viestejä ilman lupaa. Jos saat meiltä tekstiviestejä tai sähköpostiviestejä, saat viestit loppumaan helposti perumalla ne nettisivujemme kautta.

Kilpailuta pankit verkossa!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Vertaile pankit verkossa!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Näin tunnistat luotettavan lainavertailupalvelun

Huolellisuus ja tarkkaavaisuus ovat avainasemassa nettihuijausten ennaltaehkäisyssä. Yrityksen nettisivustoon kannattaa tutustua huolellisesti. Sivuston pitäisi olla selkeä ja sieltä pitäisi löytyä tiettyjä tietoja yrityksestä, jos kyseessä on luotettava toimija.

Kieliasu
Kun olet lainantarjoajan nettisivustolla, tarkastele ensimmäiseksi sivuston kieliasua. Se jo usein kertoo paljon siitä, millaisesta toimijasta on kyse. Nettisivuston kieliasun pitäisi olla hyvää suomen kieltä, eikä esimerkiksi vain osittain suomenkielinen.

Selkeä sivusto, yhteystiedot esillä
Yleensä luotettavat sivustot ovat selkeitä. Niitä on helppo käyttää ja niistä löytää kaikki tarvittavat tiedot. Esimerkiksi tietosuojaselosteet ja palvelun käyttöehdot pitäisi löytyä sivustolta helposti. Myös näiden kieliasun pitäisi olla hyvä ja tekstin pitäisi olla selkeästi ymmärrettävää. Yrityksen perustiedot sekä yhteystiedot ovat selkeästi esillä. Sivustolla kerrotaan myös asiakaspalvelun yhteystiedot.

Finanssivalvonta ja Aluehallintovirasto valvovat
Suomessa lainanantajien toimia valvovat Finanssivalvonta ja Aluehallintovirasto. Tästä pitäisi siis löytyä maininta lainanantajan sivustolta. Nordic Bankin kaikki yhteistyökumppanit toimivat Finanssivalvonnan ja Aluehallintoviraston valvonnan alla.

Asiakkaiden kommentit, lehtiartikkelit
Kun olet tarkastellut näitä asioita, voi lisäksi lueskella netistä muiden asiakkaiden kokemuksia kyseisestä palvelusta sekä etsiä arvosteluita ja lehtiartikkeleita aiheesta. Jos mitään tietoja ei löydy, kyseessä saattaa olla huijaus.

Maltillista lainavertailua turvallisesti verkossa

Näin tunnistat huijaussivuston

Osittain suomenkielinen ja sekava sivusto
Huijaussivustot ovat usein vain osittain suomenkielisiä ja nettisivusto voi muutenkin olla sekava ja epämääräinen. Yrityksen yhteystietojen löytäminen on hankalaa. Tietoja ei välttämättä löydy ollenkaan ja jos löytyy, tiedot viittaavat usein ulkomaille. Yritystä ei löydy suomalaisesta yritysrekisteristä, eikä yrityksen nettisivustolta löydy mainintaa Finanssivalvonnasta tai Aluehallintovirastosta.

Poikkeuksellisen matala korko
Poikkeuksellisen matala korko viittaa usein huijaukseen, koska lainan tarjoaminen lähes ilmaiseksi ei ole kannattavaa liiketoimintaa. Tavallisesti luottojen korot liikkuvat Suomessa 4–20 % välillä. Nettihuijarit pyrkivät naamioimaan huijauksen houkuttelevaksi tarjoukseksi, joten huijaussivustolla saatetaan mainostaa vielä tätäkin matalampaa korkoa. Lainojen korot vaihtelevat paljon eri luotonantajien välillä, mutta tavallista korkotasoa huomattavasti matalampi lainatarjous saa hälytyskellot soimaan.

Ennakkomaksun pyytäminen
Jos lainantarjoaja pyytää sinulta ennakkomaksua, on suuri mahdollisuus, että kyseessä on huijaus. Ennakkomaksua saatetaan pyytää jonkin uskottavalta kuulostavan syyn vuoksi. Syiksi voidaan esittää esimerkiksi veron maksaminen tai käsittelykulut. Tällaisiin pyyntöihin kannattaa kuitenkin suhtautua erittäin kriittisesti.

Henkilötietojen pyytäminen
Huijaussivuston hakemuslomakkeessa sinulta saatetaan pyytää myös kuvaa henkilökortistasi tai passistasi. Tällaisessa tilanteessa tavoite saattaa olla henkilötietojen varastaminen ja väärinkäyttäminen. Tietoja saatetaan yrittää kalastaa myös puhelimitse ja sähköpostitse. Muista, että mikään viranomainen, pankki tai muu luotettava taho ei ikinä pyydä esimerkiksi pankkitunnuksia puhelimitse tai sähköpostitse.

Nordic Bank on luotettava lainavertailu netissä

Toimi näin, jos epäilet joutuneesi huijaussivuston uhriksi

Jos epäilet joutuneesi huijaussivuston uhriksi, lopeta heti ennakkomaksujen maksaminen ja ilmoita tapahtuneesta pankkiin. Kerää kaikki todistusaineisto (sopimukset, sähköpostiviestit, puhelut jne.) aiheeseen liittyen ja tee rikosilmoitus. Poliisi alkaa selvittää, onko rikosta tapahtunut. Voit myös hankkia omaehtoisen luottokiellon Suomen Asiakastiedolta tai Bisnodelta, niin kukaan ei voi nostaa lainaa sinun henkilötiedoillasi.

Rikosilmoituksen tekeminen poliisille on tärkeää, jotta rikolliset saadaan kiinni, eikä lisää uhreja tulisi. Huijauksen takana voi olla jopa kansainvälistä rikollisuutta.

Jos rikosta ei ole ehtinyt vielä tapahtua, mutta jokin toimija tai nettisivusto saa sinut epäilemään, että kyseessä voi olla huijausyritys, voit ilmoittaa epäilyttävästä toiminnasta valvontaviranomaisille. Esimerkiksi totuudenvastaisesta markkinoinnista voi ilmoittaa Kilpailu- ja kuluttajavirastoon ja sijoitushuijauksesta Finanssivalvonnalle.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.