Palju tuo luksusta kotipihalle – hanki palju osamaksulla

Kylpytynnyrit ovat saavuttaneet suuren suosion. Se ei ole mikään ihme, sillä paljussa on mukava rentoutua ja nauttia elämästä yksin tai porukassa. Palju sopii erinomaisesti sekä kotipihalle että mökin pihalle.

Paljuun on mukava pulahtaa rentoutumaan säällä kuin säällä. Voit viilentyä paljussa saunan jälkeen tai lämmitellä siinä viileällä ilmalla. Arjen huolet unohtuvat hetkessä, kun pulahdat paljun lämpimään veteen. Paljussa on mukava rentoutua myös rankan treenin jälkeen, kun keho kaipaa hemmottelua ja lepoa. Palju sopii erinomaisesti monenlaisiin tilanteisiin ja tuo arkeen hieman luksusta.

Voit kylpeä paljussa joko yksin tai pyytää kaveritkin mukaan. Isoihin kylpytynnyreihin mahtuu mukavasti useampi ihminen. Kylpypaljussa on kiva vaihtaa kuulumisia ja nautiskella virvokkeita. Paljusta voi nauttia ihan ympäri vuoden. Kesällä kuuntelet linnunlaulua ja katselet kaunista luontoa. Talvella saat ihastella upeaa tähtitaivasta ja ehkä revontuliakin, jos tuuri käy.

Vinkkejä paljun valintaan

Paljun koko
Paljun koko kannattaa valita sen perusteella, kuinka monta kylpijää siinä tulee olemaan. Yleisin paljun koko on 4–6 hengen palju. Toki myös käytettävissä oleva tila saattaa asettaa rajoitteita kylpytynnyrin koolle. Palju pitää sijoittaa niin, että myös sen kamiinan ympärille jää hyvin tilaa.

Paljun sijoittelu
Paljun sijoittelua mietittäessä kannattaa ottaa huomioon myös pihan yleinen viihtyvyys ja paljun sijainti kulkureitteihin nähden. Kylpytynnyri ei välttämättä ole kaikkein kaunein näky keskellä pihaa, joten sopivampi paikka sille saattaisi olla joko terassilla tai sitten jossain sivummalla kuten esimerkiksi lähellä rantaa. Olisi hyvä, että paljulle olisi helppoa ja turvallista kulkea. Jos paljulle haluaa näkösuojan, voi sen ympärille rakentaa jonkinlaisen kevyen seinämän.

Vedellä täytetty kylpytynnyri painaa melko paljon, joten tee tynnyrille sopiva, vakaa ja painoa kestävä alusta. Paljun pitäisi olla sen verran irti maasta, että ilma pääsee kiertämään sen alla ja paljun pohja pysyy kuivana. Tämä on erityisen tärkeää, jos kylpytynnyri on tehty puusta.

Palju osamaksulla fiksusti verkosta

Paljun materiaali
Puisten kylpytynnyrien lisäksi on olemassa muovisia paljuja. Muovi on kestävämpi ja helppohoitoisempi materiaali kuin puu. Nykyään useimpien paljujen kaukalot on valmistettu muovista ja kaukalo on verhoiltu puulla tai puukomposiitilla tunnelma- ja ulkonäkösyistä.

Paljun malli
Upotettava kylpytynnyri sopii erinomaisesti suurelle terassille. Silloin paljuun on helppo kiivetä, eivätkä jalat sotkeennu paljulle kävellessä. Tynnyri suojataan kannella, joka myös tehostaa veden lämpenemistä. Jos paljua ei halua upottaa olemassa olevaan terassiin tai se ei mahdu siihen, voi paljulle rakentaa oman erillisen terassialueen. Laita alueelle vielä kauniita valoja ja lyhtyjä, niin saat luotua sinne mukavan tunnelman.

Paljut voivat olla joko uppokamiinalla tai ulkokamiinalla varustettuja tai sähköllä lämpeneviä. Uppokamiinassa lämmitettävä vesi on kosketuksessa palotilan seinämiin. Ulkokamiinassa taas kamiina on paljun ulkopuolella ja vesi lämpenee siellä. Jos polttopuilla lämmittäminen ei innosta, on vaihtoehtona ostaa sähkölämmitteinen palju. Se toimii samaan tapaan kuin ulkoporealtaat.

Paljun lisävarusteet
Paljuihin on saatavana monenlaisia lisävarusteita, joilla kylpemisestä tulee entistä mukavampaa. Kun hankit juomatelineet, juotavat ovat aina käden ulottuvilla. Lämpömittarilla varmistat, että vesi on varmasti juuri sopivan lämmintä.

Paljun hinta
Paljujen hinnat vaihtelevat. Tavallisesti hyvä palju varusteineen maksaa noin 2000–7000 euroa, riippuen valmistajasta ja paljun koosta. Paljuja saa toki käytettynäkin. Käytettyjen hinnat ovat tavallisesti edullisemmat kuin uusien. Tai jos et heti halua ostaa kylpytynnyriä omaksi, vaan hieman testailla ensin, millaista sen käyttäminen on, voit vuokrata paljun käyttöösi vaikkapa viikonlopuksi.

Paljun huoltaminen
On hyvä käväistä pesulla ennen paljuun menemistä ja pestä rasvat ja epäpuhtaudet iholta pois. Näin paljun vesi pysyy puhtaampana. Paljua pitää huoltaa säännöllisesti. Esimerkiksi suodattimia pitää puhdistaa ja vaihtaa ajoittain. On hyvä huomioida myös se, että paljun vesiä ei saa päästää luontoon, jos vettä on pidetty puhtaana allaskemikaaleilla. Tällaisessa tilanteessa oikea osoite vesille on kunnallinen jätevesiviemäri. Jos paljussa sen sijaan käytetään pelkkää vettä, sen voi usein imeyttää maahan.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kylpytynnyri osamaksulla vai kilpailutetulla lainalla?

Vakuudettomalla lainalla saat hankittua kylpytynnyrin takapihallesi tai vaikkapa mökin pihaan. Vakuudettomassa lainassa on usein matalampi korko kuin liikkeiden osamaksuissa. Lainaa lyhennät osissa kuukausittain, aivan kuten liikkeen osamaksuakin.

Nettisivuiltamme löydät lainalaskurin, jolla voit kokeilla ennen lainahakemuksen täyttämistä, mikä olisi sinulle sopiva laina-aika. Näet laskurista myös arvion todellisesta vuosikorosta sekä luoton kokonaiskustannuksista. Nämä ovat suuntaa-antavia arvioita. Lopullinen todellinen vuosikorko käy ilmi sinulle lähetetyistä lainatarjouksista. Todellinen vuosikorko on yksilöllinen, eli siihen vaikuttaa sinun henkilökohtaiset tietosi ja taloudellinen tilanteesi.

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa, niin saat hankittua kylpytynnyrin kuukausimaksulla. Palvelussamme kilpailutat lainat yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä yhdellä hakemuksella, joten löydät helposti edullisen rahoituksen paljun hankintaan. Täytä nettisivuillamme ilmainen lainahakemus ja alat jo minuuteissa saada tarjouksia eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Tarjouksia voi tulla parhaimmillaan jopa lähes 30 kappaletta. Saat avullamme kattavan kuvan Suomen lainamarkkinoista yhdellä ilmaisella hakemuksella.

Vakuudettomien lainojen etuja ovat mm helppous ja luottopäätöksen nopeus. Kun olet valinnut lainatarjouksista sopivan, allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla ja toimita mahdollisesti vaaditut liitteet. Sen jälkeen saat rahat tilillesi. Ne siirretään sinulle yhden työpäivän kuluessa, mutta usein jo samana päivänä. Pääset siis samantien toteuttamaan haaveitasi ja hankkimaan uutta paljua pihallesi.

Kilpailuta osamaksut

Lue myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.