Veneeseen vauhtia perämoottorilla

Jos olet kyllästynyt soutamaan ja kaipaat enemmän vauhtia veneeseen, on aika hankkia perämoottori. Laadukkaalla ja luotettavalla perämoottorilla on kiva ajella järvellä tai merellä. Eteneminen paikasta toiseen on helppoa ja mukavaa.

Perämoottoreita löytyy monenlaisia, niin pieniin kumiveneisiin kuin suurempiinkin veneisiin sopivia. Perämoottoreita valmistaa moni yritys, esimerkiksi Suzuki, Mercury ja Yamaha. Tärkeintä on valita perämoottori, joka sopii kyseiseen veneeseen ja käyttötarkoitukseen.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun on hankkimassa perämoottoria?

Bensiinikäyttöinen perämoottori on perinteinen vaihtoehto. Tällaiset moottorit ovat tehokkaita mutta ikävän äänekkäitä. Polttomoottori on kuitenkin edelleen erinomainen valinta, kun kaivataan nopeutta ja voimaa. Tällainen moottori sopii myös isompiin veneisiin.

Perämoottori osamaksulla fiksusti netistä

Perämoottori kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi kalastamista harrastavalle sopiva perämoottori voisi olla äänetön sähköperämoottori. Hiljainen moottori ei säikytä kaloja. Äänetön moottori on toki mukava veneilijän itsensäkin kannalta ja mökkinaapuritkin tykkäävät, kun järvellä ei pöristellä kovaäänisillä laitteilla.

Kevyttä sähköperämoottoria on helppo käsitellä ja se sopii myös esimerkiksi kumiveneen kanssa. Pieni perämoottori on helppo ottaa mukaan, eikä bensan hajuakaan tarvitse haistella. Sähköperämoottorilla ei kuitenkaan yleensä voi ajaa meressä, sillä laite ei kestä suolaista merivettä. Tämä kuitenkin vaihtelee mallista ja valmistajasta riippuen.

Yhteenvetona voisi todeta, että sähköperämoottori sopii erityisesti pieniin veneisiin, joilla ajetaan makeissa vesissä. Hiljainen moottori soveltuu erinomaisesti kalastukseen. Bensamoottori taas sopii isoille veneille ja pidempien matkojen taittamiseen.

Tavallisen sähköperämoottorin saa noin 200 eurolla, mutta hinta ei välttämättä sisällä akkua. Perinteisen bensaperämoottorin hinnat alkavat noin 300 eurosta. Hinta riippuu moottorin tehokkuudesta.

Käyttökustannukset sähköperämoottorissa ovat tavallisesti paljon edullisemmat, sillä sähkö on halvempaa kuin bensa. Sähköperämoottorien akku voi maksaa yllättävän paljon. Akun pitäisi kuitenkin kestää käytössä noin 4-6 vuotta, kunhan siitä pitää hyvää huolta, joten ihan jatkuvasti uutta akkua ei tarvitse olla ostamassa.

Markkinoilta löytyy myös käytettyjä perämoottoreita. Niiden kanssa pitää kuitenkin olla todella tarkkana. Selvitä ainakin, onko moottoria huollettu säännöllisesti sekä mitkä ovat laitteen käyttötunnit ja vuosimalli. Perämoottorin ulkomuotokin kertoo jotakin laitteen kunnosta ja siitä, onko siitä pidetty huolta. Tutustu moottoriin huolellisesti ennen ostopäätöksen tekemistä.

Olipa moottori millainen tahansa, sitä kannattaa huoltaa säännöllisesti, jotta se pysyy hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään. Huolto kannattaa suorittaa syksyllä, kun veneilykausi on päätetty. Tarkat konekohtaiset huolto-ohjeet löytyvät laitteen ohjekirjasta.

Voit kilpailuttaa venelainat fiksusti Nordic Bankin verkkosivuilla

Perämoottori osamaksulla vai kilpailutetulla pienlainalla?

Perämoottorin voi ostaa liikkeen osamaksulla. Tämä on kuitenkin yleensä melko kallis vaihtoehto, sillä osamaksun todellinen vuosikorko saattaa kohota jopa yli 20 prosenttiin. Osamaksuista maksetaan korkoja ja muita kuluja kuten tilinhoitomaksuja, ja näiden hinnat ovat usein melko korkeat.

Nordic Bankin kautta saat osamaksun todennäköisesti edullisemmin. Voit hakea kauttamme vakuudettoman lainan, jolla saat ostettua uuden perämoottorin. Lainaa lyhennetään erissä kuukausittain, aivan kuten osamaksua.

Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Korkoon vaikuttaa myös lainanhakijan henkilökohtainen taloudellinen tilanne. Liikkeiden tarjoamissa osamaksuissa taas on tavallisesti kiinteä korko, joka on kaikille sama. Siinä ei huomioida asiakkaan yksilöllistä tilannetta, toisin kuin lainoissa.

Vakuudettomalla pienlainalla voit ostaa perämoottorin ihan mistä itse tahdot, myös yksityiseltä myyjältä. Yksityiseltä ostettaessa ei muunlaista osamaksumahdollisuutta olekaan. Kätevää on myös se, että voit samassa lainahakemuksessa hakea rahaa muitakin hankintoja varten. Jos esimerkiksi tarvitset jotain varusteita veneeseen tai vaikkapa kalastusvälineet, voit hakea kerralla lainaa, jolla saat ostettua varusteetkin.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Näin kilpailutat lainat Nordic Bankissa

Edullinen vakuudeton laina löytyy kilpailuttamalla. Lainojen kilpailutus on helppoa ja nopeaa Nordic Bankissa. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi ilmainen lainahakemus nettisivuillamme, niin välitämme sen yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Voit saada siis yhdellä hakemuksella jopa noin 30 lainatarjousta.  Niistä on helppoa valita edullisin vaihtoehto. Kun olet valinnut tarjouksista itsellesi parhaiten sopivan lainan, saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa.

Juuri nopeus on vakuudettomien lainojen paras puoli. Saat rahat tilillesi nopeasti, joten pääset parhaassa tapauksessa jo samana päivänä ostamaan uutta perämoottoria. Vakuudettomia lainoja varten ei tarvita takaajia eikä vakuuksia, joten sellaisen voi saada myös henkilö, jolla ei ole vakuuksia käytettävissä.

Pienin mahdollinen lainasumma, jonka Nordic Bankin kautta voi hakea, on 500 euroa. Tällaisella pienelläkin lainalla voi jo hyvin saada hankittua perämoottorin veneeseen. Mutta jos tarvitset muitakin tarvikkeita, esimerkiksi kalastusvälineitä, voit hakea isomman lainan, joka kattaa kaikki hankinnat.

Lainahakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se sido tai velvoita sinua mitenkään. Voit siis kokeilla huoletta, millä hinnalla saisit nyt lainaa.

Täytä ilmainen lainahakemus

Lisää esimerkkejä hankinnoista, joiden rahoittamisessa Nordic Bank voi auttaa

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.