Peruskorjauslaina

Peruskorjauslaina ilman vakuuksia netistä

Peruskorjauslaina on rahoitus remonttiin, jossa uusitaan asunnon pinnat ja rakenteet uutta vastaavalle tasolle.

Kuten muutkin lainat, Nordic Bankin kautta kilpailutat peruskorjauslainan ja muut lainat helposti verkossa ilmaiseksi jopa yli 30 rahoituslaitokselta ja pankilta.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Peruskorjauslaina on rahoitus remonttiin, jossa uusitaan asunnon pinnat ja rakenteet uutta vastaavalle tasolle. Kuten muutkin lainat, Nordic Bankin kautta kilpailutat peruskorjauslainan ja muut lainat helposti verkossa ilmaiseksi jopa yli 30 rahoituslaitokselta ja pankilta.

Lue lisää peruskorjauslainasta sekä kenelle peruskorjauslaina sopii.

Lainahakemuksen täyttäminen ei veloita tai sido vastaanottamaan lainaa, voit siis rauhassa tutustua saamaasi lainatarjouksiin ja valita niistä itsellesi sopivimman lainan. 

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Lue lisää peruskorjauslainasta sekä kenelle peruskorjauslaina sopii.

Lainahakemuksen täyttäminen ei veloita tai sido vastaanottamaan lainaa, voit siis rauhassa tutustua saamaasi lainatarjouksiin ja valita niistä itsellesi sopivimman lainan. 

Miksi peruskorjauslaina?

Peruskorjauslaina eli remonttilaina on hyvä valinta tavallisen pankkilainan sijaan, koska usein peruskorjauslaina on vakuudeton toisin kuin pankkilaina.

Pankkilainaan saatat tarvita esimerkiksi henkilötakaajia tai joudut antamaan osan oman asunnon osakkeista vakuudeksi. Lisäksi remonttilaina on helppo kilpailuttaa netissä vertailusivulla.

Kilpailuttamalla lainan säännöllisesti saat parhaimman tarjouksen ja edullisimman koron.

Peruskorjauslaina – Mitä hyötyä ja haittaa?

Ennen kuin hankkii peruskorjauslainaa, on hyvä miettiä remonttilainan hyötyjä ja haittoja. Kuten muutkin lainat, myös peruskorjauslaina on maksettava takaisin. 

Peruskorjauslaina pieneen remonttiin nopeasti netistä

Peruskorjauslaina – hyödyt

Pääkaupunkiseudulla asuntojen arvo on noussut jo pitkään, mikä takaa sen, että sijoitettu pääoma pysynee plussalla. Heikkenevillä alueilla taas hinnat ja sen mukana asuntojen arvot saattavat laskea. Peruskorjaus nostaa asunnon jälleenmyyntiarvoa ja pidentää sen elinkaarta, minkä takia peruskorjaus on myös hyvä investointi.

Peruskorjauslaina – haitat

Asunnon peruskorjaus ei ole edullista puuhaa, joten saatat remontin laajuudesta riippuen joutua ottamaan ison lainan. Lainan lyhentäminen on laina-ajan aina pois muista kuluista ja jos korkotaso heittelee paljon lainan lyhentämisen aikana, tämä voi muodostua ongelmaksi lainan takaisinmaksussa.

Peruskorjauslainan korko ja takaisinmaksuaika

Vakuudettoman lainan korko määräytyy hakijan taloudellisen tilanteen ja varallisuuden mukaan. Mitä parempi lainanhakijan maksukyky pankin mielestä on, sitä edullisemman lainan hän voi tavallisesti saada. Lisäksi korkoon vaikuttaa moni muukin asia, kuten yleinen korkotaso, lainan määrä ja laina-aika. Tavallisesti pienissä ja lyhytaikaisissa lainoissa on kaikkein korkeimmat korot.

Huomaa myös, että nimelliskorko ja todellinen vuosikorko ovat eri asioita. Nimelliskorko on vain lainan korko eikä se kerro koko totuutta lainan kuluista. Todellinen vuosikorko on tärkeä luku lainojen vertailussa. Todellinen vuosikorko sisältää sekä lainan koron että kulut, joten se kertoo lainan kokonaiskulut nimelliskorkoa paremmin.

Peruskorjauslainalle myönnetään 1 – 15 vuotta maksuaikaa. Lainan voi maksaa pois alkuperäistä sopimusta nopeamminkin, jos taloudellinen tilanteesi paranee laina-aikana. Usein lainan voi maksaa pois etuajassa ilman ylimääräisiä kuluja.

Joissain tapauksissa lainaan on mahdollista saada myös lyhennysvapaa kuukausi. Lyhennysvapaa tarkoittaa, että sen aikana maksetaan vain korot ja kulut, mutta ei lyhennetä lainaa. Lyhennysvapaa voi olla tarpeen, jos taloudellinen tilanteesi heikkenee yllättäen hetkellisesti. Sen ansiosta saat irrotettua rahaa lainanlyhennyksestä muihin, kiireellisempiin tarpeisiin.

Peruskorjauslainojen vertaile

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota peruskorjauslainojen vertailussa

Lainan korko on yksi tärkeimmistä asioista, sillä se määrittää pitkälti lainan kustannukset. Nimelliskorko ei kuitenkaan kerro koko totuutta lainan kustannuksista.

Lainasta masketaan nimittäin aina myös erilaisia kuluja, kuten kerran maksettava tilinavausmaksu sekä kuukausittaiset palvelumaksut.

Peruskorjauslainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää sekä lainan koron että kaikki kulut. Todellinen vuosikorko siis antaa kokonaiskuvan lainan kustannuksista.

Todellisen vuosikoron avulla voit vertailla lainoja toisiinsa helposti.

Jos toisessa lainassa on 7 % nimelliskorko ja toisessa 10 % todellinen vuosikorko, et vielä tämän tiedon perusteella voi tietää, kumpi laina on halvempi. Nimelliskorot voivat myös olla samat eri lainoissa mutta kulut olla erilaiset, jolloin tietysti halvempi laina on se, jossa on pienemmät kulut, eli jonka todellinen vuosikorko on matalampi.

Kiinnitä huomiota myös takaisinmaksuaikaan. Kannattaa valita takaisinmaksuaika, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Laina-aika vaikuttaa sekä kuukausierän kokoon että lainan kokonaiskustannuksiin. Pitkällä laina-ajalla kuukausierästä tulee mukavan pieni, mutta kokonaiskustannukset voivat kasvaa suuriksi. Lyhyellä takaisinmaksuajalla taas kuukausierä kasvaa suureksi ja riskit kasvavat. Kuukausibudjettiin pitäisi jättää aina vähän väljyyttä, jotta et joudu ongelmiin lainanlyhennysten kanssa, jos taloudellisessa tilanteessasi tapahtuu muutoksia. On siis tärkeää sovittaa takaisinmaksuaika sinun yksilölliseen tilanteeseesi sopivaksi.

Lisäksi tietysti kannattaa tustua lainojen ehtoihin tarkasti. Jos haluat mahdollisuuden maksuvapaaseen kuukauteen tai haluat pystyä maksamaan lainan pois ennenaikaisesti ilman lisäkuluja, varmista, että lainassa on nämä ominaisuudet. Kiinnitä huomiota myös laina-aikaan, kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin.

Peruskorjaus ja kotitalousvähennys

Kotitalousvähennystä saa kotitalouden kunnossapito- ja perusparannustöistä. Vähennyksen määrä on 40 % työn kustannuksista ja omavastuu on 100 euroa. Vähennyksen maksimimäärä vuonna 2023 on 2250 euroa henkilöltä vuodessa.

Öljylämmityksestä luopumisesta saa vielä vuoteen 2027 asti korotettua kotitalousvähennystä. Työn osuudesta saa vähentää 60 % (omavastuu 100 euroa) ja kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3500 euroa.

Kotitalousvähennyksen voi saada vain työn osuudesta, ei siis esimerkiksi materiaali- tai matkakuluista. Vähennys on henkilökohtainen, eli useampi samassa taloudessa asuva henkilö voi saada vähennyksen töistä, jotka on maksettu hänen varoistaan. Kotiaan remontoiva pariskunta voi siis saada vähennystä remonttitöistä yhteensä enintään 4500 euroa.

Kotitalousvähennystä haetaan OmaVero-palvelussa. Vähennys tehdään sen vuoden veroista, jona lasku on maksettu. Jos remontti ajoittuu vuodenvaihteeseen, vähennyksen voi hyödyntää kahtena vuotena. Myös omavastuuosuus pitää tällöin maksaa molempina vuosina. Voit laskea kotitalousvähennyksen määrän kätevästi kotitalousvähennyslaskurilla.

Laina peruskorjaukseen kannattaa hakea yhteishakijan kanssa

Yhteishakija voi parantaa lainansaajan mahdollisuuksia saada lainaa. Myös yhteishakijan tulot otetaan huomioon laskelmissa, joten kaksi hakijaa voi yhdessä saada isomman lainan, mikä taas voi mahdollistaa perusteellisemman remontin tekemisen.

Yhteishakijan kanssa on mahdollista myös saada lainaa paremmilla ehdoilla, kuten matalammalla korolla. Kun lainasta vastaa kaksi ihmistä, lainanantajan riski pienenee ja sen vuoksi lainaa voidaan antaa matalammalla korolla. Siksi on järkevää hakea lainaa yhteishakijan kanssa silloin, kun se on mahdollista.

Kumpaakin hakijaa koskee samat vaatimukset, eli molempien pitää olla täysi-ikäisiä, joilla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa. Yhteishakijasta on hyötyä etenkin, jos haettava lainasumma on suuri tai ensisijaisella hakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot. Toisaalta, jos rinnakkaishakijan taloudellinen tilanne on heikko tai hänellä on maksuhäiriömerkintöjä, ei hänestä välttämättä ole hyötyä lainan hakemisessa.

Näin paljon voit säästää kilpailuttamalla lainat peruskorjausta varten

Lainojen vertailu todellakin kannattaa, sillä voit vertailemalla säästää huomattavia summia rahaa. Vertaileminen on helppoa Nordic Bankissa. Voit saada yhdellä maksuttomalla lainahakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia.

Alla olevasta esimerkkilaskelmasta näet, miten paljon voit parhaimmillaan säästää rahaa Nordic Bankin lainavertailun avulla. Esimerkkilaskelma on laskettu 40 000 euron lainasummalle 7 vuoden maksuajalla.

Laina
Nimelliskorko
Tilinhoitomaksu (kk)
Todellinen vuosikorko
Luottoa jälijellä (kk)
Kuukausierä
Kokonais-kustannus
Laina A
17,81 %
18,94 €
20,47 %
84
855,20 €
71 837,20 €
Laina B
12,94 %
9,90 €
14.33 %
84
736,27 €
61 847,05 €
Laina C
10,12 %
4,90 €
10,90 %
84
671,43 €
56 400,13 €
Nordic Bank lainavertailu
4,99 %
-
5,11 %
84
565,17 € / kk
Säästöä jopa 290,03 €/kk!
47 474,15€
Säästöä jopa 24 363,05 €!

Esimerkkilaskelman mukaan voit säästää jopa yli 20 000 euroa koko laina-aikana, eli lähes 300 euroa kuukaudessa, kun kilpailutat peruskorjauslainan. Laskelmasta käy ilmi, että nimelliskorot ja tilinhoitomaksut vaihtelevat huomattavasti. Siksi peruskorjauslaina kannattaa kilpailuttaa.

Ennen hakemuksen lähettämistä voit kokeilla lainalaskurillamme, mikä olisi sinun tilanteeseesi sopiva lainan määrä sekä takaisinmaksuaika. Laskurista näet heti arvion kuukausierästä, koroista sekä lainan kokonaiskustannuksista. Huomaa, että laskurissa näkyvät luvut ovat vain alustavia arvioita. Lainatarjoukset ovat aina asiakaskohtaisia. Ne perustuvat sinun yksilölliseen taloudelliseen tilanteeseesi. Lähetä lainahakemus ja tutustu lainatarjouksiin. Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

Kilpailuta lainat fiksusti verkossa

Peruskorjauslainan kilpailutus vaivattomasti Nordic Bankilla

Vaikka peruskorjauslainan kilpailuttaminen voikin kuulostaa työläältä ja vaativalta, Nordic Bankilla peruskorjauslaina on helppo kilpailuttaa.

Peruskorjauslainan haittoja ei siis kannata miettiä liikaa.

Me autamme sinut alkuun.

Kilpailutat kauttamme jopa yli 31 pankkia ja rahoituslaitosta nopeasti yhdellä lainahakemuksella.

Lainavertailu on kauttamme ilmaista eikä sido vastaanottamaan lainaa.

Voit valita sähköpostiin saapuvista lainatarjouksista sinulle sopivimman lainan ja näet helposti, mikä pankki tarjoaa sinulle parhaan peruskorjauslainan matalimmalla korkoprosentilla.

Kilpailuta itsellesi edullinen lainatarjous helposti

Peruskorjauslaina sijoitusasuntoon

Jos hankkimasi sijoitusasunnon yleiskunto tai varustelu on huono, saat peruskorjauslainalla sen nopeasti vuokrauskuntoon ja tekemään tuottoa. Remonttilaina on myös hyvä valinta sijoitusasuntoon, koska se on joustoluotto. Eli voit hakea lainaa sitä mukaa, kun remontti edistyy.

Peruskorjauslaina vakituiseen asuntoon

Vakituiseen asuntoon peruskorjauksen tekeminen nostaa asunnon jälleenmyyntiarvoa. Asumiskulut voivat madaltua, kun sähkölaitteet vaihtaa nykyaikaisiin järjestelmiin tai lämmitysjärjestelmän muuttaa esimerkiksi energiatehokkaampaan ja näin ollen ajan kanssa edullisemmaksi tulevaan järjestelmään. Lisäksi toisin, kuin sijoitusasunnon, vakituisen asunnon peruskorjauslainaa voit vähentää verotuksessa.

Kuinka paljon asunnon peruskorjaus kustantaa?

Asunnon peruskorjauksen hinta vaihtelee todella paljon muun muassa asunnon koosta ja kunnosta ja tekijöistä riippuen. Nordic Bankin kautta voit saada peruskorjauslainaa jopa 70 000 euroon saakka, jotta suurempikin peruskorjaus onnistuu. Laina-ajan voi suunnitella esimerkiksi 15 vuoden ajalle, jolloin ei tarvitse upottaa kaikkia säästöjä remonttiin kerralla. Kannattaa tutustua myös sivuiltamme löytyvään remonttilaina-laskuriin, josta näet myös kotitalousvähennyksen osuuden, jonka saat verovähennyksinä remontointityöstä.

Asunnon nykyinen kunto

Asunnon nykyinen kunto on yksi tekijä peruskorjauksen hinnassa. Asunto, jossa on lahot rakenteet, on työläämpi ja kalliimpi korjata kuin asunto, jossa ei tarvitse uusia kaikkea rakenteita myöten.

Asuntoa hankkiessa onkin hyvä, myös sen unelma-asunnon kohdalla, tarkistaa rakenteet perusteellisesti. Näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä ja hintalapussa voi säästää jopa useita tuhansia euroja.

Kuka toteuttaa peruskorjauksen?

Peruskorjauksen tekijä vaikuttaa remontin hintaan, mutta myös lopputulokseen. Lähtökohtaisesti iso remonttifirma voi olla luotettavin ja varmin vaihtoehto, vaikka yleensä onkin hintavampi. Tietysti myös yksityisyrittäjä voi olla vähintään yhtä pätevä ja usein suostuu tekemään edullisemmin, kuin iso firma. Kaikki ovat varmasti kuitenkin kuulleet tarinoita vasemmalla kädellä tehdystä työn jäljestä tai siitä, että vakuutukset ovat alimitoitettuja.

Pätevyyden omatessaan aina voi peruskorjauksen myös tehdä itse. Silloin on kuitenkin myös itse vastuussa lopputuloksesta.

Mihin ratkaisuun tekijän osalta päädytkin, valinnassa kannattaa olla huolellinen ja kilpailuttaa useita tekijöitä, ettei remonttia tarvitse heti tehdä uusiksi.

Kuinka paljon saan remonttilainaa?

Myönnettävän remonttilainan suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi nykyiset tulosi. Lisäksi lainaan vaikuttavat muut sen hetkiset lainasi, lainan vuosikorko, lainan pituus sekä lisäksi on huomioitava luoton todellinen vuosikorko.

Todellinen vuosikorko muodostuu esimerkiksi avausmaksusta, nimelliskorosta, käsittely- ja tilinhoitomaksuista sekä laskutuspalkkiosta.

Vakuudetonta remonttilainaa voit saada jopa 50 000 euroa, mutta vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisen lainan. On myös huomioitava, että pankin myöntämää lainaa voi saada enemmän, mutta pankkilainassa on usein myös jäykemmät ehdot.

Voit hakea remonttilainaa myös yhteishakijan kanssa. Yhteislainaa voitte saada paremmilla lainaehdoilla ja suuremman summan, koska rinnakkaishakija lainahakemuksella pienentää luotonmyöntäjän riskiä.

Hae peruskorjauslaina Nordic Bankilta

Voit hakea peruskorjauslainan helposti Nordic Bankin ilmaisella lainavertailupalvelulla.

Kilpailutat Nordic Bankin kautta peruskorjauslainan jopa yli 30 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

Säästät selvää rahaa, kun näet kaikki korot ja kulut läpinäkyvästi ja voit vertailla eri lainatarjouksia.

Lainatarjoukset tulevat nopeasti sähköpostiisi hakemuksen jälkeen jopa viidessä minuutissa. Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään. Lainan voi käyttää kokonaisuudessaan mihin tahansa, eikä luotonantaja valvo rahan käyttötarkoitusta.

Peruskorjaukseen tarvittava lainasumma voi olla suuri, mutta kauttamme voit hakea 70 000 euroa lainaa jopa 15 vuoden maksuajalla.

Hae edullinen peruskorjauslaina Nordic Bankin lainavertailun avulla ja säästä.

Säästä vaivaa remonttiprojektin hallinnoinnissa ja vertaile lainat fiksusti Nordic Bankilla. Valitse sinulle sopiva laina aika ja ehdot eri lainatarjouksista. Hakeminen hoituu helposti verkossa ja et tarvitse vakuuksia rahoitusta varten.

Voiko peruskorjausta varten otetun lainan vähentää verotuksessa?

Remonttilainan korot voi vähentää verotuksessa. Vuonna 2022 verovähennysoikeuden korkoprosentti on 5 prosenttia ja vuonna 2021 10 prosenttia. Jos vähennät peruskorjauslainan työosuutta, laita kuitit ja urakoitsijan Y-tunnus verohallintoon.

Voit myös kysyä apua asiakaspalvelustamme. Asiakaspalvelumme vastaa sinulle peruskorjauslainaan liittyviin kysymyksiin sekä muihin kysymyksiin osoitteessa [email protected]

Kilpailuta peruskorjauslaina

Lue myös:

Usein kysytyt kysymykset peruskorjauslainasta:

Peruskorjauksessa rakennus korjataan yhtä hyväksi kuin se oli uutena. Peruskorjausta ovat esimerkiksi seinien tiivistäminen, keittiön tai kylpyhuoneen remontoiminen sekä lattiarakenteiden uusiminen. Tyypillisiä peruskorjauksia ovat myös julkisivu-, katto- ja putkiremontit.

Peruskorjaus tarkoittaa, että tila korjataan yhtä hyväksi kuin se oli uutena. Kylpyhuoneremontti voi siis olla peruskorjausta.

Nordic Bankin kautta haettu remonttilaina on vakuudeton luotto, eli et tarvitse vakuuksia, takaajia etkä käsirahaa.

Peruskorjauslainan todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan koron ja mahdolliset lainan kuukausittaiset hoitomaksut. Selvität todellisen vuosikoron helposti lainaa hakemalla ja ne ilmoitetaan selvästi lainatarjouksessa.

Pisin mahdollinen laina-aika on 15 vuotta. On silti mahdollista hakea myös maksuvapaata, jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Lainavertailun voi tehdä kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa.

Parhaimmillaan remontti voi nostaa asunnon arvoa kymmeniä tuhansia euroja. Tämä on kuitenkin tapauskohtaista ja riippuu aivan kohteesta ja tehdyistä remonteista. Usein pienten pintaremonttien tekeminen ennen asunnon myyntiä on kustannustehokkaampaa kuin isojen remonttien tekeminen.

Lainavertailun avulla voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa. Vertaile lainat aina säännöllisin aikavälein, niin varmistat ettet maksa koskaan liikaa!

Vakuudeton laina maksetaan nopeasti tilille - usein yhden työpäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Nordic Bankin kautta peruskorjauslainaa voi saada jopa 70 000 euroa. Lainamäärä määrittyy lainanhakijan yksilöllisten tietojen perusteella.

Peruskorjaukseen otetun lainan korkokuluja ei voi vähentää. Korkovähennys poistui vuonna 2023.

Kyllä, voitte tehdä lainavertailun yhdessä. On suositeltavaa hakea lainaa yhteishakijan kanssa, sillä näin voitte saada edullisemmalla korolla isompaa lainaa, jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen saat remonttilainatarjouksia sähköpostiisi. Verkkopalvelussamme lainat on järjestettynä parhaan koron mukaan. Näin sinun on helpompi erottaa edullisin laina.

Lainaturvavakuutus on vakuutusyhtiöiden sekä pankkien tarjoama turva lainaajalle, mikäli lainaajalle tulee yllättävä maksukyvytön tilanne vastaan. Lainaturva voi tuoda turvaa esimerkiksi kuoleman, vakavan sairauden tai työkyvyttömyyden varalta. Lainaturvavakuutus tuo jonkun verran kustannuksia peruskorjauslainan maksuun, mutta tuo myös turvaa yllättävien elämäntilanteiden varalta. Varsinkin isompien lainojen osalta kannattaa harkita lainaturvan ottamista.

Siisti ja hyväkuntoinen asunto houkuttelee ostajia ja voi nostaa asunnon arvoa sekä lyhentää myyntiaikaa. Remontoinnilla ei kuitenkaan välttämättä saada voittoa, jos remontin kustannukset ovat korkeammat kuin remontilla saavutettava arvonnousu. Tavallisesti pintaremontin tekeminen on kustannustehokkaampaa kuin isojen remonttien tekeminen.