Pihasaunassa pääset mökkitunnelmaan omalla kotipihalla

Saunomista on harrastettu Suomessa jo tuhansien vuosien ajan. Suomen Saunaseura ry:n mukaan ensimmäiset saunat olivat yksinkertaisia, maakuoppiin rakennettuja eräänlaisia telttasaunoja, jotka oli helppo siirtää paikasta toiseen, kun asuinpaikkaa vaihdettiin. 2000 vuotta sitten saunat nousivat maanpinnalle ja saunoista alettiin rakentaa maanpäällisiä hirsimökkejä.

Ennen vanhaan saunoja ei siis rakennettu asuinrakennukseen, vaan pihassa oli erillinen pihasauna. Suomen Saunaseuran mukaan pihasaunat olivat hyvin tavallisia vielä 1950-luvulla, myös kaupunkien omakotialueilla. 1960-luvulla omakotitonttien koko alkoi pienentyä, mistä seurasi se, että pihasaunoja ei enää juurikaan rakennettu.

Pihasauna osamaksulla netistä

Paljon on tultu eteenpäin noista ajoista. Nykyään saunaosasto voi olla upea teknologialla varustettu kotikylpylä. Suomen Saunaseura ry:n mukaan Suomessa on tällä hetkellä lähes kolme miljoonaa saunaa. Edelleen saunominen on siis selvästi lähellä suomalaisten sydäntä ja olennainen osa elämää.

Pihasauna on edelleen tyypillinen näky monilla mökeillä. Pihasaunan voisi hyvin rakentaa myös omalle kotipihalle, jos vain tontilla riittää tilaa. Näin mökkitunnelmaan pääsee helposti omalla kotipihallakin. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin rentoutua hyvissä löylyissä työpäivän jälkeen. Jos hankit pihalle vielä paljunkin, on rentoutus taattu.

Kilpailuta edullinen osamaksu

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen osamaksu

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Vinkkejä pihasaunan valintaan

Pihasaunoja löytyy jokaiseen makuun ja tyyliin moderneista elementtisaunoista tynnyrisaunoihin ja perinteisiin hirsisaunoihin. Saunoja saa sekä puukiukaalla että sähkökiukaalla varustettuna. Niihin voi hankkia kaikenlaisia lisävarusteita kuten esimerkiksi erilaisia valoja tunnelmaa luomaan. Saunatuoksut ovat myös suosittuja. Tyypillisiä saunassa käytettäviä eteerisiä öljyjä ovat terva ja koivu.

Tontin koko määrittää pitkälti sen, minkä kokoisen saunan pihalle voi laittaa. Pienimmät pihasaunat ovat kooltaan vain noin 4 m². Tällainen pieni sauna on hyvä valinta, kun tilaa on vähän. Suurimmat pihasaunat ovat kymmenien neliömetrien kokoisia rakennuksia. Niissä on usein tilava tupa ja ehkä myös parvi, joissa voi oleskella ja yöpyä useampikin ihminen. Tällainen rakennus voi toimia vierasmajana.

Sauna pitää sijoittaa tasaiselle alustalle, joka kestää saunan painon. Pohjan voi esimerkiksi valaa betonista ja pohjan voi myös eristää. On tärkeää varmistaa, että sauna ei jää heinikon tai pitkän nurmikon ympäröimäksi. Silloin puu ei pääse hengittämään ja se voi mädäntyä. Varmista siis, että saunan alaosa pääsee aina tuulettumaan.

Pihasaunassa rentoutuminen

Pihasauna osamaksulla

Oletko jo päättänyt millaisen pihasaunan haluat, mutta rahoitus puuttuu vielä? Saunan voi hankkia helposti vakuudettomalla lainalla. Sillä tavalla saat maksettua hankinnan mukavasti pienemmissä kuukausierissä. Etsi Nordic Bankin lainavertailun avulla edullinen vakuudeton laina ja maksa laina takaisin vähitellen kuukausimaksulla osissa. Lähetä lainahakemus meidän kauttamme – välitämme sen noin 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Näin saat nopeasti ja helposti vertailtua rahoitusvaihtoehdot ja löydät mahdollisimman edullisen lainan saunalle.

Voit kokeilla lainalaskurillamme, millainen laina-aika olisi sinulle sopiva. Kirjoita laskuriin lainasumma ja laina-aika, niin näet heti arvion kuukausierästä. Täytä muut tiedot lainahakemukseen ja lähetä hakemus. Saat ensimmäiset tarjoukset sähköpostiisi jo muutamissa minuuteissa. Vertaile tarjouksia rauhassa. Allekirjoita sopimus ja nosta rahat tilillesi. Näin helppoa lainojen kilpailuttaminen on Nordic Bankissa!

Voit hakea lainaa myös yhteishakijan kanssa. Yhteishakija pienentää luotonmyöntäjän riskiä. Yhdessä voitte saada siksi isomman lainan paremmilla lainaehdoilla – kuten pienemmällä korolla.

Kilpailuta pihasaunan osamaksu fiksusti netisä

Muista, että voit hakea samassa hakemuksessa lainaa muitakin hankintoja varten. Jos esimerkiksi haluat pihasaunan kaveriksi samalla lainalla paljunkin ja puhelinkin kaipaisi uusimista, niin voit heti hakea sellaista lainasummaa, jolla saat hankittua nekin.

Jos pihasaunalle puuttuu vielä paikka, niin Nordic Bankin kautta saat kilpailutettua myös tonttilainan, mökkilainan ja metsälainan.

Kilpailuta osamaksut

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.