Pintaremontin hinta riippuu remontin laajuudesta

Pintaremontti voi olla ajankohtainen, jos olet kyllästynyt asunnon värimaailmaan ja kaipaat jotain uutta. Pintojen uusiminen on usein hyvä idea myös silloin, kun olet laittamassa asuntoa vuokralle tai myymässä sitä. Hienosti laitetusta asunnosta voi todennäköisesti pyytää hieman korkeampaa vuokraa, ja siistit pinnat houkuttelevat paikalle enemmän potentiaalisia ostajia.

Pienelläkin remontilla saa uutta ilmettä huoneeseen. Pintaremontti voi kohdistua vain esimerkiksi seiniin tai lattiaan tai johonkin tiettyyn huoneeseen. Joskus voi olla paikallaan tehdä isompi remontti, jossa kaikkien huoneiden kaikki pinnat uusitaan lattiasta kattoon.

Pintaremontti pitää sisällään pintojen uusimista, kuten tapetointia, seinien ja kattojen maalaamista, pieniä asennustöitä sekä lattian kunnostamista esimerkiksi hiomalla. Pintaremontti maksaa keskimäärin 1000–8000 euroa. Hintaan vaikuttaa remontoitavan tilan koon lisäksi käsiteltävät pinnat ja remontin laajuus. Luonnollisesti tulee halvemmaksi maalata kaksion seinät kuin remontoida omakotitalon kaikki pinnat.

Kunnostettavien pintojen pinta-alan perusteella voidaan arvioida työn kestoa, laajuutta ja hintaa. Hintaan vaikuttaa toki paljon se, miten pinnat kunnostetaan. Mahdollisuuksia on monia. Esimerkiksi seiniä voi maalata, tapetoida tai luoda niihin näyttävä pinta mikrosementillä. Saman tilan seinissä voidaan käyttää useita eri materiaaleja.

Pintaremonttia voi tehdä missä tahansa huoneessa. Saunan voi uudistaa esimerkiksi käsittelemällä lauteet ja paneelit. Keittiössä kaapinovien maalaaminen tai lattian uusiminen tuovat tilan nykyaikaan. Makuuhuoneeseen saa rauhoittavan tunnelman uusilla tapeteilla. Siisti eteinen tekee hyvän ensivaikutelman.

Selvitä pintaremontti hinta ja hae edullinen rahoitus Nordic Bankista

Teetkö pintaremontin itse vai palkkaatko ammattilaisen?

Jos olet kätevä käsistäsi, voi pintaremontin tehdä itse. Tällöin saa säästöä työn kustannuksista, kun itselle jää maksettavaksi ainoastaan maalit, tapetit ja muut tarvikkeet. Mieti kuitenkin, onko sinulla oikeasti aikaa remontin tekemiseen. Itse tekemällä remontin jäljestä voi tulla erinomainen, mutta projektin toteuttaminen voi viedä paljon aikaa, jos remontoinnista ei ole kokemusta. Ammattilaiselta tavalliset pintaremontit hoituvat yleensä nopeammin. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että remontointityön kustannuksista voi hakea kotitalousvähennystä. Voit laskea kotitalousvähennyksen osuuden helposti remonttilaina-laskurilla.

Työn jälki on usein parempaa, kun homman on tehnyt ammattilainen. Toki jotkin työt ovat helpompia tehdä itse kuin toiset, esimerkiksi maalaaminen voi onnistua varsin hyvin melkein keneltä tahansa, kun taas lattioiden remontoiminen on usein haastavampaa. Kannattaa siis arvioida omaa osaamista ja pohtia sen kautta, mitkä työt antaa remonttifirman hoidettavaksi ja mitkä tekee itse. Ammattilaista tarvitaan esimerkiksi sähkö- ja lvi-töihin. Näitä ei saa tehdä itse ilman ammattitaitoa.

Muista nämä asiat, kun suunnittelet pintaremonttia

Jos teetät remonttityön ammattilaisilla, kannattaa remonttifirmat ehdottomasti kilpailutta. Tällä tavalla löydät edullisen ja hyvän urakoitsijan. Hinta ei kuitenkaan voi olla ainoa peruste urakoitsijan valinnassa. Kannattaa myös tutustua huolellisesti kyseisen yrityksen taustoihin ja muiden asiakkaiden kokemuksiin. Urakasta pitää tehdä kirjallinen sopimus, jossa sovitaan urakan yksityiskohdista.

Remonteista saa kotitalousvähennystä, joka on vuonna 2022 enintään 2250 euroa per henkilö. Vähennystä saa työn osuudesta. Kotitalousvähennyksellä saa mukavasti maksettua remontin kuluja tai esimerkiksi lyhennettyä remonttia varten otettua lainaa.

Huomio nämä kun suunnittelet pintaremonttia

Millaisia remontteja saa tehdä ilman taloyhtiön lupaa?

Taloyhtiössä saa tehdä pintaremontteja ilmoittamatta remontista taloyhtiölle. Kuivien tilojen pintojen uusimiseen ei tarvita taloyhtiön lupaa. Pintoja saa siis maalata ja tapetoida ihan vapaasti. Lisäksi esimerkiksi listoja, väliovia, hyllyjä, kaapistoja ja saunan lauteita saa uusia ilman erillistä ilmoitusta.

Kirjallinen ilmoitus taloyhtiöön pitää tehdä aina, jos remontti vaikuttaa talon rakenteisiin. Esimerkiksi vesieristykseen vaikuttava märkätilaremontti tai kiinteiden sähköjohtojen poistaminen tai asentaminen pitää ilmoittaa taloyhtiöön. Myös huoneiston ulkopuolisille muutostöille pitää pyytää lupa taloyhtiöstä ja usein lisäksi rakennusviranomaiselta. Esimerkiksi viilennyslaitteen tai parvekelasitusten asentamiselle pitää pyytää lupa.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta remonttilainat Nordic Bankissa

Pintaremontti voi maksaa oikeastaan mitä tahansa 100 euron ja 10 000 euron väliltä, tai toki paljon enemmänkin, jos remontoitava talo on suuri. Säästöä voi saada tekemällä ainakin osan töistä itse ja etsimällä materiaaleja kierrätyksestä ja alennusmyynneistä.

Kaikessa ei kannata säästää, vaan toisinaan on parempi luottaa ammattilaiseen, vaikka se maksaakin enemmän kuin työn tekeminen itse. Ammattilainen tekee kuitenkin työt nopeammin ja voit luottaa siihen, että työn jälki on laadukasta.

Jos tililtä ei juuri nyt löydy riittävästi rahaa pintaremontin rahoittamiseen, voit turvautua vakuudettomaan remonttilainaan. Nordic Bankin kautta voi hakea remonttilainaa ilman vakuuksia 500–70 000 euroa. Lainaa voi hakea täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot.

Remonttilainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää, sillä pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamat korot vaihtelevat. Nordic Bankissa saat vertailtua jopa noin 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Täytä lainahakemus nettisivuillamme, niin saat jo minuuteissa ensimmäiset tarjoukset. Tarjoukset lähetetään sähköpostiisi, ja sen lisäksi näet ne palvelustamme, jossa ne järjestyvät pienimmän koron mukaan. Lainojen vertaileminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Pienellä vaivalla voit saada tuntuvia säästöjä.

Kilpailuta remonttilainat

Usein kysytyt kysymykset pintaremontin hinnasta:

Pintaremontti tarkoittaa pintojen uusimista. Se voi sisältää esimerkiksi tapetointia, seinien ja kattojen maalaamista ja lattian kunnostamista. Pintaremontin tarkoitus on siistiä ja uudistaa asunnon ilmettä.

Pintaremontin voi hyvin tehdä itse, jos osaamista ja aikaa löytyy. Itse tekemällä voi säästää remontin kuluissa. Ammattilainen tekee kuitenkin yleensä siistiä jälkeä ja hommat hoituvat nopeammin, joten ammattilaisen palkkaaminenkaan ei ole huono vaihtoehto.

Siistit ja omaan makuun sopivat pinnat lisäävät asumisviihtyvyyttä. Pintaremontti saattaa olla hyvä idea myös silloin, kun asuntoa ollaan laittamassa vuokralle tai myyntiin. Laitetusta asunnosta voi pyytää hieman enemmän vuokraa, ja siistit pinnat saattavat houkutella paikalle enemmän ostajaehdokkaita.

Pieniin pintaremontteihin ei tarvita taloyhtiön lupaa. Esimerkiksi seinien maalaus ja tapetointi ovat tällaisia töitä, joita saa tehdä ilman taloyhtiön lupaa. Taloyhtiölle pitää ilmoittaa kaikki sellaiset remontit, jotka vaikuttavat talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin.

Riippuu siitä, mitä ollaan tekemässä. Esimerkiksi seinien maalaaminen voi olla helpompaa kuin kuvioidun tapetin tapetointi.

Pintaremontin voi rahoittaa säästöillä tai kokonaan tai osittain vakuudettomalla lainalla. Vakuudettoman lainan ansiosta remontin kulut saa pilkottua pienempiin osiin. Lainaa lyhennetään kuukausittain.

Pohdi ensin minkä verran lainaa tarvitset. Täytä sitten ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Voit saada jopa yli 30 lainatarjousta. Alat jo parissa minuutissa saada lainatarjouksia sähköpostiisi. Valitse tarjouksista itsellesi sopivin ja nosta rahat tilillesi.

Monet pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa pintaremontteihin. Kilpailuta lainat Nordic Bankissa, niin voit saada yhdellä maksuttomalla hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta.

Pintaremontista saa kotitalousvähennystä, kun työn teettää yrityksellä. Vähennystä saa työn osuudesta. Vähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa/henkilö vuodessa.

Kyllä tarvitaan. Vuokranantaja omistaa asunnon, joten siellä ei saa tehdä remonttitöitä ilman vuokranantajan lupaa. Pintaremontista kannattaa sopia vuokranantajan kanssa kirjallisesti.

Lisätietoja kodin remonteista ja niiden rahoittamisesta

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.