Ostosraha

Ostosraha on suosittu 100% kotimainen lainapalvelu. Ostosraha tarjosi aiemmin lainaa harkittuihin hankintoihin, mutta ei myönnä enää uusia lainoja lakimuutosten takia.

Mikäli kuitenkin tarvitset lainaa, kilpailuta lainat Nordic Bank lainavertailupalvelussa. Voit saada lainaa jopa 70 000€. Rahat saapuvat tilillesi jopa saman päivän aikana ja näin helpotat arkeasi fiksusti!

Lue lisää Ostosrahan palveluista alta.

Ostosraha

Mikä on Ostosraha?

Ostosraha on OPR Finance Oy rahoitusyhtiön kehittämä rahoituspalvelu, joka myytiin vuonna 2020 Svea Bank AB:lle. Uusien Ostosraha kulutusluottojen myöntäminen päättyi 29.4.2020 ja avoimien kulutusluottojen takaisinmaksu jatkuu sovitulla tavalla maksusuunnitelman mukaisesti.

Myös Everyday-palvelusta tunnettu OPR-Finance yritys on perustettu jo vuonna 2005 palvelemaan suomalaisten rahoitustarpeita. Vakavarainen ja suomalaisomisteinen yritys tarjoaa mm. ulkomaille tuotteita nimeltä EverydayPlus ja Suomessa yrityslainoissa Yritysluotto-palvelun. Svea Bank taas on tunnettu ruotsalainen rahoituskonsrni, joka tarjoaa monipuolisia palveluja Suomessa.

Mikäli sinulla on voimassa oleva Ostosraha luotto, luottoasi hallinnoi lainan ottamishetkestä riippuen OPR-Finance Oy tai Svea Bank AB asiakaspalvelu.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Kilpailuta lainat Nordic Bankilla

Mikäli harkitset lainaa, kannattaa se kilpailuttaa ilmaisessa lainavertailupalvelussamme Nordic Bankilla.

Nordic Bank on maksuton lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa jopa noin 30 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä hakemuksella. Lainan kilpailutus kauttamme on nopeaa, turvallista ja helppoa. Saat vertailtua lainatarjoukset eri vaihtoehtoihin kätevästi yhdellä hakemuksella.

Hae monen pankin kautta kilpailutettua lainaa ilman minkäänlaista sitoutumista tai veloitusta. Saat hakemuksen jälkeen lainatarjoukset sähköpostiisi vain muutamassa minuutissa. Meille ei ole väliä mille tarkoitukselle haet lainaa. Meille on tärkeintä, että saat raha-asiasi kuntoon mahdollisimman edullisella lainalla ja autamme sinua siinä mielellämme.

Hae lainaa

Ostosraha-palvelut

Mikäli olet Ostosrahan vanha asiakas, voit edelleen käyttää Ostosrahan nettipalveluja ja asiakaspalvelua. Ostosrahan lainan hallinnointiin on käytössä OPR-online -palvelu, minne voi kirjautua vuorokauden ympäri hallinnoimaan Ostosraha-lainaa.

Aikanaan Ostosrahan lainan hakemisprosessi on ollut yksinkertainen ja lainahakemuksia on voinut tehdä ympäri vuorokauden. Lainoja kuitenkin käsiteltiin 8-22 välisenä aikana ja silloin sitä pystyi hakemaan 400-3 000 euroa ilman vakuuksia.

Pienenä lainana Ostosraha lainan korko oli tietenkin kohtuullisen suuri, 19,9 % nimelliskorko, mikä varsinkin pidemmällä lainausajalla sai aikaan suuremman takaisinmaksettavan summan lainasta.

Ostosraha palvelut verkossa

Kenelle Ostosrahan palvelut sopivat?

Ostosrahan palvelut sopivat pientä lainaa hakeville henkilöille, mutta kuitenkin vain 3000 euroon saakka.

Lainaan ei myöskään tarvittu vakuuksia tai takaajia, ja kaikki lainaan liittyvät asiat on kätevä hoitaa omien asiakassivujen kautta tietokoneella.

Lainanhakijan tuli täyttää tietyt kriteerit sitä hakiessa: 

  • Ikää 21-75 vuotta, vakituinen osoite Suomessa
  • Säännölliset tulot, ei maksuhäiriömerkintöjä sekä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Lainan pystyi saamaan joko suoraan tai joissain tilanteissa vaadittiin toimittamaan liitteitä esim. palkkatosite.

Yleisiä kysymyksiä Ostosrahasta:

Paljonko voin saada lainaa?

Ostosrahalta ei enään ole mahdollista saada lainaa. Mikäli haluat säästää aikaa ja rahaa kilpailuta yli 30 pankkia yhdellä ilmaisella lainahakemuksella Nordic Bankin verkkosivuilla ja hae lainatarjoukset 500 € aina 70 000 € saakka.

Kuka voi saada lainaa?

Nordic Bankin kautta lainaa voi hakea kuka tahansa vähintään 18-vuotias jolla säännölliset palkka- tai eläketulot, puhtaat luottotiedot sekä suomalainen henkilöturvatunnus.

Kuinka nopeasti lainarahat maksetaan tilille?

Lainarahat maksetaan tilille usein jo saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Huomioithan että suoritus tapahtuu aina arkisin toimistoaikoina.

Voinko maksaa lainan nopeammin takaisin?

Lainan voi aina suorittaa nopeammalla aikataululla pois. Jos haluat suorittaa lainan etuajassa niiin ole yhteydessä luotonmyöntäjään ja pyydä loppusumma. Maksamalla lainan pois ennenaikaisesti, maksat vähemmän tilin hoitokustannuksia ja korkoja. Selvitä ohjeet luotonmyöntäjältä ennen maksua.

Ostosraha tuotteet ja palvelut

Vakuudeton laina tuli nopeasti tilille ja sitä pystyi hakemaan vuorokauden ympäri. Lainat myönnettiin tosin lain puitteissa 8-22 välisenä aikana ja mikäli kaikki oli kunnossa voi rahat saada tilille jopa 15 minuutissa.

Yksinkertainen kulutusluotto eikä mitään sen enempää. Ei piilokuluja olevalle lainalle tuli kiinteä korko ja tiesit tasan tarkkaan mitä saat.

Muista rahoituslaitoksista poiketen lainassa oli aina kiinteä 19,9% nimelliskorko ja takaisinmaksuaika 12-36 kuukautta.

Kulutusluotto

Ostosraha on myöntänyt lainaa 21 vuotta täyttäneille henkilöille. Ostosraha luottojen lainasummat ovat olleet väliltä 400-3 000 euroa. Luoton takaisinmaksu on tapahtunut tasaerissä kuukausittain.

Pienempään lainaan pystyi hakemaan suppeampaa takaisinmaksuaikaa, mikä oli 1-3 vuotta.

Joustavalla takaisinmaksulla pystyi tasaamaan huonompaa rahatilannetta esimerkiksi maksuvapaalla kuukaudella, eräpäivän siirrolla tai uudella maksujärjestelyllä.

Lainan korotus

Lainaan oli mahdollista hakea myös korotusta tarpeen vaatiessa. Mikäli lainaa oli lyhentänyt moitteettomasti eli normaalin eräpäivän mukaisesti 6 kappaletta tai 30 % kokonaissummasta. Lainan korotus tapahtui Ostosrahan omilla verkkosivuilla ja päätös lainan korotuksesta tuli jopa 15 minuutissa.

Lainasopimuksen ehdot

Pienlainan hakeminen oli myös helppoa vuorokauden ympäri suoraan verkossa. Lainaan liittyvät kustannukset oli selkeitä eikä siitä koitunut minkäänlaisia piilokuluja.

Ostosraha kulutusluotto oli varustettu kiinteällä nimelliskorolla 19,9% ja pysyi samana koko lainan ajan. Verkkosivuilta löytyi esimerkki, missä 2000 euron pienlainalla oli 36 kuukauden takaisinmaksuaika ja todellinen vuosikorko 28,9%. Vastaavalla lainalla kuukausierä oli 80,23 euroa ja takaisinmaksettava summa 2888,11 euroa.

Ostosrahan sivuilta löytyi kätevä lainalaskuri, mistä näki kuukausittaisten erien määrän ilman piilokuluja. Mikäli lainan takaisinmaksussa olisi ollut ongelmia, pystyi maksuja järjestelemään eräpäivän siirrolla, maksuvapailla kuukausilla, lainan korotuksella tai uudella maksujärjestelyllä.

Laina-aika ja määrä

Lainamäärä sekä aika mitä aikanaan myönnettiin, perustui hakijan henkilökohtaisiin tietoihin ja sitä kautta voi olla että tarjous sisälsikin pienemmän summan mitä oli alunperin haluttu hakea.

Lainaa pystyi hakemaan ilman vakuuksia tai takaajia 400 eurosta 3000 euroon saakka nopealla verkossa tapahtuvalla hakemusprosessilla.

Laina-aika taas oli 1-3 vuotta ja sitä pystyi tarvittaessa lyhentämään maksamalla suurempaa erää takaisin tai ottamalla käyttöön maksuvapaita kuukausia.

Maksuvapaat kuukaudet

Lyhyt laina-aika määrittää kuinka usein maksuvapaita kuukausia on mahdollista hakea. Ostosrahalla maksuvapaita kuukausia oli mahdollista hakea 1-3 kappaletta kokonaisuudessaan.

Maksuvapaa kuukausi piti pyytää ennen uuden laskun myöntämistä, eikä sitä voinut jo muodostuneeseen tai erääntyneeseen laskuun pyytää. Tottakai niiden myöntäminen on Ostosrahan päätettävissä ja mikäli lainaa ei oltu lyhennetty oikein, voi olla ettei maksuvapaita myönnetty.

Maksuvapaa kuukausi ei kuitenkaan täysin ilmainen ollut, vaan siitä tuli 5 euron järjestelykulu sekä korkokulut siltä ajalta vuosikoron mukaisesti mitä maksuvapaa sisälsi. Maksuvapaan kuukauden hakeminen oli helppoa OPR-online -palvelussa omilla tunnuksillaan tai suoraan olemalla yhteydessä asiakaspalveluun.

Laskut

Ostosraha lähetti lainasopimuksen tekemisvaiheessa kirjeitse lainan takaisinmaksutiedot ja sitä kautta pystyi aina maksamaan tietyn summan sovitulla eräpäivällä.

OPR-Online -palvelussa pystyy myös tarkastelemaan vuorokauden ympäri omaan lainaansa liittyviä tietoja, tehdä maksusopimuksen, katsella avoimia laskuja ja hakea maksuvapaan kuukauden.

Omat kirjautumistunnukset sai suoraan lainahakemuksen yhteydessä ja kirjautuminen tapahtui joko omilla verkkopankkitunnuksilla tai pin-koodilla.

Pidennä laina-aikaa

Laina-aika ei periaatteessa ollut suoraan mahdollista siirtää, vaan sitä pystyi pidentämään vain maksuvapaalla kuukaudella, eli maksimissaan kolmella kuukaudella.

Pahan tilanteen sattuessa Ostosraha-lainaan on myös mahdollista sopia uusi maksusuunnitelma, esimerkiksi uusilla eräpäivillä tai erilaisella kuukausisuorituksella.

Peruutusturva

Suomen lainsäädännön mukaan etämyynnissä tehdyt sopimukset on mahdollista purkaa 14 vuorokauden kuluessa sen solmimisesta.

Täysin ilmaista sopimuksen purkaminen ei kuitenkaan ole, sillä lainan korkokulut tuli maksaa ajalta, minä laina oli käytössä. Ja toki myös kokonaisuudessaan lainattu lainapääoma.

Ostosraha lainan todellinen vuosikorko

Ostosraha myöntää lainaa kiinteällä nimelliskorolla 19,9%, mikä ei tule muuttumaan lainan aikana. Vaikka lisäkuluja lainalle ei muodostu, voi silti nimelliskorko hämätä hieman tietämättömämpää lainan hakijaa.

Esimerkiksi Ostosrahan lainaehdoissa on mainittu 2000 euron laina 36 kuukauden takaisinmaksuajalla sisältävän 28,9 % todellinen vuosikorko. Löydät kuitenkin oman todellisen vuosikorkosi lainasopimuksestasi, ja se määräytyy lainattavan summan sekä takaisinmaksuajan yhdistelmästä.

Lainalaskuri

Ostosrahan verkkosivuilla oli aikanaan yksinkertainen laskuri, millä pystyi tarkistamaan eri lainojen mahdollisia kuukausieriä. Lainalaskurissa oli liuku näppäin mitä siirtämällä pysty tarkistamaan eri summilla ja laina-ajoille kuukausierän suuruuden sekä takaisinmaksettavan lainasumman. Luku sisälsi korot ja kulut eikä yllätyksiä siis ollut luvassa.

Asiakkaiden kokemuksia Ostosrahasta

Tuoreampia Ostosrahan kokemuksia on hankala löytää, sillä rahoituslaitos ei muutamaan vuoteen ole myöntänyt uusia lainoja. Kuitenkin joitain palautteita löytyy internetin syövereistä.

Aiempina vuosina vaadittiin työnantajan puhelinnumero työsuhteen ja palkkatason tarkistusta varten, mikä ei herättänyt intoa lainan hakemisen helppoudessa tai nopeudessa. Kuitenkin myöhemmin laina oli mahdollista saada jopa 15 minuutin sisällä tilille.

Monien mielestä oli hienoa, että saat heti lainaa tilille ja toiminta oli moitteetonta.  Joidenkin mielestä taas kyseessä oli huijaus-yritys. Ostosrahalta sai lainaa myös viikonloppuisin, mikä oli myös miellyttänyt asiakkaita.

Ostosraha verkkopalvelut

Ostoraha mahdollisti asiakkailleen täydet verkkopalvelut lainan hakemiselle vuorokauden ympäri. Lainaa voi hakea myös viikonloppuisin ja saat lainapäätöksen jälkeen jopa 15 minuutissa rahat tilille.

Tällä hetkellä vanhat laina-asiakkaat pääsevät kätevästi omien sivujen kautta tarkastelemaan lainaansa liittyviä tietoja. Kirjautuminen onnistuu vuorokauden ympäri omilla verkkopankkitunnuksilla tai pin-koodilla.

Verkkosivuilta on poistettu lainan hakeminen, mutta sieltä löytyy esimerkiksi yrityksen tietoja, asiakaspalvelun yhteystiedot, blogitekstiä sekä kirjautumismahdollisuudet.

OPR-Online

Verkkopalveluun on mahdollista kirjautua tarkastelemaan omaan lainaansa liittyviä tietoja vielä jäljellä oleville laina-asiakkaille.

Palveluun voi kirjautua koska tahansa, ja sieltä voit tarkistaa Ostosrahan myöntämien lainojen laskuja, hakea maksuvapaata kuukautta tai tehdä uuden maksusopimuksen.

Kirjautuminen on mahdollista omilla verkkopankkitunnuksilla tai pin-koodilla, minkä on itse määrittänyt omilta sivuiltaan.

Asiakaspalvelu

Ostosrahan asiakaspalvelun yhteystiedot ovat edelleen helposti löydettävissä verkkosivuilta. Lainan ottamisen ajankohta vaikuttaa siihen, mihin asiakaspalveluun sinun tulee ottaa yhteyttä.

OSTOSRAHA Laina otettu 1.9.2019 tai myöhemmin

Asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 9-15 välisenä aikana numerosta 020 741 2030 ja sähköpostitse osoitteessa [email protected]

OSTOSRAHA Laina otettu ennen 1.9.2019

Asiakaspalvelu ennen 1.9.2019 otetuille lainoille toimii numerossa 020 741 2040 ja on avoinna 9-15 välisenä aikana arkisin. Sähköpostiosoite tällä ajankohdalla otetuille lainoille on [email protected]

Kirjeitse voi ottaa yhteyttä tiedoilla OPR-Finance Oy, Lautatarhankatu 8 b 00580 Helsinki.

Lainaa turvallisesti Nordic Bankista

Kysymyksiä Ostosrahan lainoista:

Ostosrahan pystyi aikanaan saamaan Suomen kansalainen vähintään 21 vuotta täyttänyt säännöllisillä tuloilla varustettu henkilö. Luottotiedot piti myös olla kunnossa.

Ostosrahan asiakaspalvelu palvelee edelleen vanhoja asiakkaita, joilla on olemassa oleva laina. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9-15, lainaa voi hakea koska vain ja lainaa myönnetään 8-22 välisenä aikana. Saat sähköpostitse myös helposti yhteyden osoitteesta [email protected] Kirjeitse saat yhteyden tiedoilla OPR-Finance Oy, Lautatarhankatu 8 b 00580 Helsinki.

Ostosraha ei ole myöntänyt uusia lainoja 29.4.2020 jälkeen. Voit hakea kätevästi lainaa Nordic Bankin lainakilpailutuksen avulla kymmenistä rahoituslaitoksista. Saat kauttamme lainaa jopa 70 000€ euroa, joka soveltuu hankintaan kuin hankintaan.

Ostosrahan osti vuonna 2020 ruotsalainen rahoitusyhtiö Svea Bank AB, joka omistaa Ostosrahan tänäkin päivänä. Alunperin Ostosrahan omisti yritys nimeltä OPR-Vakuus Oy (nykyään OPR-Finance Oy, Y-tunnus: 1993902-6).

Ostosraha kulutusluotto mahdollisti aikanaan 1-3 maksuvapaata kuukautta lainaa kohti. Maksuvapaata kuukautta voit hakea verkkopalvelusta Ostosrahalta vuorokauden ympäri.

Ostosraha.fi sivuilta löytyy laskuri mikä kertoi suoraan korko prosentit ja muut kulut. Laskurin lukujen valossa näit mitkä ovat todelliset kulut ja kuinka paljon pitää maksaa takaisin lainaa loppujen lopuksi.

Ostosraha.fi sivulta on saanut aikanaan lainaa 400-3000 euroa ilman takaajia tai käsirahaa. Vuoden 2020 huhtikuun jälkeen ei uusia lainoja ole saanut haettua.

Ostosrahalta sai aikanaan lainaa 400-3000 euroa ilman takaajia jopa saman päivän aikana. Saat lainapäätöksen 15 minuutin kuluessa hakemuksesta. Takaisinmaksuaika vaihteli 12-36 kuukautta.

Arvostele palvelu: Ostosraha

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sen!

Keskiarvio: 4.5 / 5. Arvostelujen määrä: 2

Ei arvosteluita toistaiseksi! Ole ensimmäinen, joka arvioi tämän palvelun.