Mistä edullinen reissuluotto kesäksi?

Pian on taas lomakausi, ja moni haaveilee ihanista lomamatkoista. Ehkä haluat mennä rentouttavalle kylpylälomalle tai tehdä viikonlopun mittaisen shoppailureissun ystävien kanssa. Hotellin mukavassa sängyssä nukut hyvin ja aamulla pääset valmiiseen pöytään syömään herkullista aamiaista. Kaupungeista löytyy varmasti paljon tapahtumia ja kaikenlaista viihdetarjontaa, joten tylsyys ei pääse yllättämään.

Tai ehkä olet enemmän luontoihmisiä, joten haluat mennä mökkeilemään tai vaikka telttaretkelle. Jos et omista omaa mökkiä, voit vuokrata sellaisen käyttöösi. Mökillä tai telttaillessa saat nauttia luonnon rauhasta ja herätä aamulla auringonpaisteeseen ja luonnon ääniin. Saunassa viimeisetkin stressin rippeet lähtevät pois ja keho ja mieli lepää. Jos läheltä löytyy uimaranta, voit käydä vedessä viilentymässä vaikka monta kertaa päivässä.

Suomen kesä on kaunis, mutta välillä on silti mukavaa käydä ulkomaillakin. Pääset tutustumaan uusiin ruokiin ja kulttuureihin ja tapaat uusia ihmisiä. Maailmalla on paljon mahtavia lomakohteita. Valitsetko kaupunkiloman jossain Euroopan kaupungissa vai matkustatko kaukomaille esimerkiksi Thaimaahan tai Karibialle?

Suuntaatpa sitten lomalla naapurikaupunkiin tai toiselle puolelle maapalloa, saatat tarvita hieman lainarahaa reissun toteuttamiseen. Nordic Bankin lainavertailu auttaa sinua löytämään edullisen reissuluoton. Meidän palvelussamme voit vertailla jopa noin 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Rahat saat tilillesi jo yhden työpäivän kuluttua, joten voit ottaa reissuluoton myös äkkilähdön rahoittamista varten.

Reissuluotot ovat vakuudettomia lainoja, eli niitä varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Hakijan pitää olla ainoastaan täysi-ikäinen ja hänellä pitää olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot, jotta hän voi saada lainaa.

osta lomamatka osamaksulla

Tällaisiin tilanteisiin reissuluotto sopii

Reissuluotto on vakuudeton rahoitusvaihtoehto, joka sopii kaikenlaisten matkailijoiden tarpeisiin. Se on tavallisesti lyhytaikainen, pienehkö laina, jonka avulla voit maksaa matkakuluja etukäteen tai matkan aikana ilmeneviä yllättäviä kuluja.

Matkan aikana saattaa tulla mitä tahansa yllättäviä kuluja, joihin ei ole osannut varautua. Tällaisia voivat olla esimerkiksi odottamattomat lääkärikulut tai lennon viivästyminen ja siitä aiheutuvat ylimääräiset hotelliyöt. Siksi on hyvä suunnitella budjetti jo etukäteen niin, että siinä on hieman väljää ja ylimääräistä rahaa myös yllättäviä kuluja varten.

Reissuluotolla voi rahoittaa mitä tahansa matkoja. Sillä onnistuvat niin lyhyet viikonloppureissut kotimaassa kuin pitemmät ulkomaanmatkakin. Ehkä haluat tehdä muutaman päivän shoppailureissun läheiseen kaupunkiin. Tai ehkä lähdet tutustumaan johonkin Euroopan maahan. Jos haluat kunnon irtioton arjesta, voit lähteä vaikkapa Afrikkaan tai Aasiaan tutustumaan erilaisiin kulttuureihin.

Reissuluotto voi olla joko kerralla tilille maksettava kertalaina tai joustava, jatkuva joustolaina. Jos osaat arvioida jo etukäteen melko tarkasti, minkä verran luottoa tarvitset, voit hakea kertalainan. Joustoluotto taas sopii paremmin tilanteisiin, joissa et vielä tiedä tarkasti, millaisen lainasumman tarvitset. Tällainen luotto on siinä mielessä hyvä, että koko summaa ei ole pakko nostaa kerralla omalle tilille, vaan voit nostaa sitä omassa tahdissa useassa erässä.

Näin reissuluottoa haetaan

Reissuluoton hakeminen on erittäin helppoa eikä se vien kauan aikaasi. Hakemus on helppo täyttää. Siinä kysytään henkilötietojasi, tulotietojasi sekä tietysti sitä, minkä kokoista lainasummaa olet hakemassa. Lisäksi luotonmyöntäjät ovat kiinnostuneita muista veloistasi. Voit etsiä jo valmiiksi viimeisimmän palkkatodistuksesi, sillä lainanantaja saattaa vaatia sitä nähtäväkseen ennen lainan myöntämistä.

Lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti, jotta saat kilpailukykyisiä tarjouksia. Puutteet hakemuksessa tai virheellisesti täytetty hakemus saattavat johtaa kielteiseen lainapäätökseen. Varmista siis vielä ennen hakemuksen lähettämistä, että kaikki tiedot ovat varmasti oikein.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, alat saada lainatarjouksia tavallisesti jo muutaman minuutin kuluttua. Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostiisi. Voit tarkastella niitä rauhassa, sillä tavallisesti ainakin osa tarjouksista on voimassa monta viikkoa. Pääset katsomaan tarjouksia myös Nordic Bankin verkkopalveluun, jossa tarjoukset järjestyvät koron mukaan. Tämä ominaisuus tekee vertailusta vielä entistäkin helpompaa, sillä näet heti yhdellä silmäyksellä, missä reissuluotossa on matalin korko. Päätät silti itse, minkä tarjouksen hyväksyt.

Muista, että reissuluottoa on mahdollista hakea myös yhdessä yhteishakijan kanssa. Yhteishakija, jota voidaan kutsua myös rinnakkaishakijaksi, tekee yleensä lainan saamisesta helpompaa. Yhdessä voitte saada suuremman lainan matalammalla korolla.

Lainaa reissua varten

Reissuluoton korko ja kulut

Reissuluoton korot ja kulut vaihtelevat luotonmyöntäjän, lainasumman ja takaisinmaksuajan mukaan. Reissuluottohan on vakuudeton luotto, ja yleisesti ottaen tällaisten lainojen korot ovat hieman korkeammat kuin vakuudellisten lainojen. Nopea reissuluotto on kuitenkin hyvä vaihtoehto monissa tilanteissa.

Reissuluottoa hakiessa kannattaa aina tarkistaa lainaehdot ja korot huolellisesti. Varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Reissuluotto on kulutusluotto ja niiden korot voivat olla mitä tahansa noin 4 ja 20 %:n väliltä. Vaihtelua on siis paljon ja juuri siksi lainojen kilpailuttaminen on tärkeää.

Koron lisäksi lainasta maksetaan kuluja. Avausmaksu maksetaan vain kerran, mutta lainaan liittyy aina myös erilaisia kuukausittain maksettavia kuluja. Nämäkin pitää ottaa huomioon lainatarjouksia vertaillessa, sillä ne vaikuttavat kokonaishintaan.

Todellinen vuosikorko pitää sisällään sekä koron että kulut, joten se antaa kokonaiskuvan lainan kustannuksista vuositasolla. Tämän luvun avulla luottoja on helppo verrata toisiinsa. Pelkkä nimelliskorko ei kerro koko totuutta kustannuksista, vaan kulut saattavat nostaa lainan hintaa huomattavasti.

Korko riippuu luotonmyöntäjästä ja sen lisäksi siihen vaikuttaa lainanhakijan yksilöllinen taloudellinen tilanne. Mitä parempi maksukyky on, sitä edullisempaa lainaa yleensä voidaan tarjota. Muista myös, että voit hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Yhdessä voitte saada edullisemman lainan.

Nosta lomarahat tilillesi ennakkoon edullisena kulutusluottona

Yleinen käytäntö on, että lomarahat maksetaan työntekijälle vasta syksyllä tai loppukesästä, loman jälkeen. Rahat siis tulevat tilille vasta sitten, kun lomat on jo pidetty, vaikka oikeastaan rahoille olisi ehkä enemmän tarvetta loman aikana.

Lomarahoja odotellessasi voit ottaa edullisen kulutusluoton. Ota selvää, minkä verran lomarahaa olet saamassa ja hae tuota summaa vastaavaa kulutusluottoa. Kulutusluotolla voit maksella lomareissun kuluja ja muita lomailusta aiheutuvia kustannuksia.

Lainan voit maksaa pois sitten, kun olet saanut lomarahat tilillesi. Kun laina-aika on lyhyt, ei korkojakaan ehdi kertyä kovin paljon, joten lomalaina tulee sinulle todennäköisesti melko halvaksi.

Kuinka paljon reissuluottoa voin saada?

Nordic Bankin kautta voit hakea reissuluottoa oman tarpeesi mukaan 500–70 000 euroa. Avullamme pystyt toteuttamaan sekä pienet viikonloppureissut lähellä olevaan kaupunkiin että unelmien ulkomaanmatkat kaukomaille. Laina-aika on tavallisesti 1–15 vuotta, paitsi aivan pienissä pikalainoissa laina-aika on voi olla reilusti alle vuoden mittainen. 

Pohdi, mikä olisi sinun tilanteeseesi sopiva lainasumma. Pyri sisällyttämään lainahakemukseen kaikki matkasta aiheutuvat kulut. Näitä voivat olla esimerkiksi matkakustannukset, yöpyminen, ruoat, erilaiset aktiviteetit lomakohteessa, autojen vuokrakulut ja tuliaiset. Nettisivuillamme on kätevä lainalaskuri, jolla voit kokeilla, mikä summa ja laina-aika olisi sinulle sopiva. Näet laskurista heti, miten laina-aika vaikuttaa lainan kuukausierään. Useimmiten lomareissua varten haetaan lainaa noin 20003000 euroa, mutta varsinkin lapsiperheet tarvitsevat monesti huomattavasti enemmänkin rahaa reissuun. 

Muista, että voit hakea reissuluottoa myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Jos olet puolisosi kanssa lähdössä ihanalle lomareissulle tai vaikkapa häämatkalle ja tarvitsette matkaa varten lainaa, voitte tehdä lainahakemuksen yhdessä. Kun lainaa on hakemassa kaksi henkilöä, luotonmyöntäjän riski pienenee. Sen vuoksi voitte saada yhdessä lainaa pienemmällä korolla. Rinnakkaishakijasta on hyötyä etenkin, jos lainasumma on iso.

Reissuluotto helposti netistä

Luottoa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Kun olet lähdössä matkalle yhdessä toisen henkilön kanssa, voit hakea reissuluottoa rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija on tavallisesti puoliso mutta voi olla myös esimerkiksi sukulainen. Rinnakkaishakija parantaa mahdollisuuksia saada lainaa, sillä kummankin hakijan tulot otetaan laskelmissa huomioon. Yhdessä voitte saada suuremman lainasumman kuin yksin.

Lisäksi voitte saada lainalle matalamman koron. Rinnakkaishakija nimittäin pienentää luotonmyöntäjän riskiä, minkä vuoksi reissuluottoa voidaan tarjota edullisemmalla korolla. Kun lainasta vastaa kaksi ihmistä, on todennäköisempää, että laina tulee maksettua pois kokonaan.

Yhteishakijasta on hyötyä etenkin, jos lainasumma on suuri tai päähakijalla on epäsäännölliset tai pienet tulot. Rinnakkaishakijaa koskevat samat vaatimukset kuin päähakijaa. Hänen tulee siis olla täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot.

Rinnakkaishakija on reissuluotosta vastuussa samalla tavalla kuin päähakija. Kumpikin vastaa koko lainasummasta, ei siis esimerkiksi vain sen puolikkaasta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos toinen hakija ei pystykään maksamaan omaa osuuttaan lainasta, vastuu koko lainasummasta siirtyy toiselle hakijalle.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Reissuluotot kannattaa kilpailuttaa

Luotot kannattaa kilpailuttaa riippumatta siitä, minkä kokoista luottoa olet hakemassa. Luotonmyöntäjien tarjoamat korot ja lainojen kulut vaihtelevat, joten voit säästää yllättävän paljon rahaa, kun etsit lainan, jossa on matala korko.

Kilpailuttaminen on todella helppoa, kiitos lainavertailupalveluiden. Nordic Bankissa saat vertailtua yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa yli 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä. Meidän avullamme löydät edullisen reissuluoton.

Näin helppoa kilpailuttaminen ja lainan hakeminen on:

  1. Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme.
  2. Jo parissa minuutissa alat saada tarjouksia sähköpostiisi.
  3. Vertaile tarjouksia rauhassa, allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksillasi ja nosta rahat tilillesi.

Laina haetaan siis netistä – alusta loppuun. Parhaassa tapauksessa saat rahat tilille jo samana päivänä hakemuksen tekemisestä. Nopeus onkin vakuudettomien lainojen parhaita ominaisuuksia. Rahat saa todella nopeasti, joten reissuluotolla pystyy rahoittamaan myös äkkilähdön.

Hae reissuluottoa

Usein kysytyt kysymykset reissuluotosta:

Reissuluottoa voi hakea jokainen täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset palkka- tai eläketulot. Se sopii henkilölle, joka tarvitsee joustavaa, lyhytaikaista rahoitusta matkailun kuluihin.

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa enintään jopa 70 000 euroa. Reissuluotot ovat usein tietysti paljon tätä pienempiä. Yleensä luottoa haetaan 2000-3000 euroa, mutta etenkin lapsiperhe voi tarvita lainaa huomattavasti tätä enemmänkin. Sopiva lainan määrä riippuu hakijan yksilöllisestä taloudellisesta tilanteesta, kuten tuloista ja menoista. On tärkeää hakea sellainen lainasumma, jonka pystyt realistisesti maksamaan pois ajallaan.

Laina-ajan pituus voi olla mitä tahansa 1 ja 15 vuoden väliltä. Reissuluotot ovat usein pienehköjä lainoja, joten myös niiden laina-ajat ovat lyhyempiä. Laina-aika vaikuttaa kuukausierän kokoon sekä lainan kokonaiskustannuksiin, joten kannattaa valita sellainen takaisinmaksuaika, jolla kuukausierästä tulee sopiva.

Reissuluoton saa tilille todella nopeasti. Rahat siirretään pankkitilillesi jo yhden arkipäivän kuluessa, parhaassa tapauksessa jo saman arkipäivän aikana lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.

Kyllä, lainan voi maksaa pois kokonaan alkuperäistä sopimusta nopeammin. Yleensä tämä onnistuu ilman lisäkuluja, mutta asia kannattaa vielä tarkistaa luotonmyöntäjältä.

Lainahakemuksessa kysytään henkilötietoja, tuloja ja tietoja työsuhteestasi. Lisäksi hakemuksessa voidaan kysyä tietoja esimerkiksi muista lainoistasi. Voit etsiä jo valmiiksi viimeisimmän palkkatodistuksen, sillä usein luotonmyöntäjät haluavat nähdä sen ennen lainan myöntämistä.

Luoton korot ja kulut vaihtelevat suuresti luotonmyöntäjän mukaan. Lisäksi hakijan yksilöllinen taloudellinen tilanne vaikuttaa korkoon. Jokainen lainatarjous on asiakaskohtainen.

Kyllä, voit hakea reissuluottoa yhdessä puolison tai muun henkilön kanssa. Yhdessä rinnakkaishakijan kanssa voit saada suuremman lainasumman sekä matalamman koron. Siksi lainahakemus kannattaa tehdä yhdessä, etenkin jos kyseessä on isompi lainasumma tai päähakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot.

Voit aina hakea reissuluottoa, vaikka et olisi varma, voitko saada lainaa tällä hetkellä. Hakemuksen tekeminen ei velvoita tai sido mihinkään. Muut lainat eivät todennäköisesti estä reissuluoton saamista, jos lainoja on kohtuullinen määrä, eli pystyt lyhentämään sekä niitä että uutta reissuluottoa ongelmitta. Jos lainoja on useita, voit harkita yhdistelylainan hakemista.

Reissuluottojen korot vaihtelevat suuresti eri luotonmyöntäjien välillä. Sen vuoksi lainatarjous kannattaa pyytää monesta eri paikasta. Näin voit tutustua eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjouksiin ja valita itsellesi parhaiten sopivan sekä edullisimman luoton. Mitä edullisempi luotto on, sitä enemmän säästät rahaa.

Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit saada yli 30 lainatarjousta eri tahoilta. Saat kaikki tarjoukset sähköpostiisi. Sen lisäksi pääset tarkastelemaan niitä verkkopalveluumme, jossa tarjoukset järjestyvät koron mukaan. Kiinnitä huomiota tarjouksissa etenkin todelliseen vuosikorkoon. Tuo luku sisältää sekä nimelliskoron että kaikki kulut, joten se antaa kuvan lainan kokonaiskuluista.

Lue myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.