Tasaerälaina

Kilpailuta tasaerälainat netissä

Kilpailuta tasaerälainat helposti Nordic Bankissa, niin löydät edullisen lainan. Voit saada jopa yli 30 lainatarjousta yhdellä hakemuksella. Kilpailuta lainat Nordic Bankissa aina 70 000 euroon asti.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Kilpailuta tasaerälainat helposti Nordic Bankissa, niin löydät edullisen lainan. Voit saada jopa yli 30 lainatarjousta yhdellä hakemuksella. Kilpailuta lainat Nordic Bankissa aina 70 000 euroon asti.

Voit täyttää lainahakemuksen nettisivuillamme koska tahansa. Hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista, eikä se velvoita ottamaan lainaa. Saat ensimmäiset tarjoukset sähköpostiisi hetkessä, ja rahat siirretään tilillesi parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Säästät aikaa ja rahaa. Kilpailutat yhdellä hakemuksella 35 pankkia fiksusti verkossa ja näin voit löytää itsellesi edullisen tasaerälainan ilman vakuuksia tai takaajia. 

 

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Voit täyttää lainahakemuksen nettisivuillamme koska tahansa. Hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista, eikä se velvoita ottamaan lainaa. Saat ensimmäiset tarjoukset sähköpostiisi hetkessä, ja rahat siirretään tilillesi parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Mikä on kiinteä tasaerälaina?

Tasaerälainassa jokainen maksuerä on kiinteä, eli samankokoinen. Maksuerä sisältää lainan lyhennyksen ja koron. Kuukausierä siis pysyy samana koko laina-ajan, vaikka korossa tapahtuisikin muutoksia.

Koron muutokset vaikuttavat laina-aikaan. Usein esimerkiksi osamaksut ovat tällaisia tasaerälainoja.

Kun lainan lyhentäminen aloitetaan, maksuerä sisältää enemmän korkoa ja vähemmän varsinaista lainanlyhennystä. Kun laina lyhenee, koron osuus maksuerästä pienenee. Jatkossa siis suurempi osa maksuerästä on lainan lyhennystä ja pienempi osuus menee korkoihin.

Koska aluksi iso osa maksuerästä menee korkoihin, tarkoittaa se käytännössä sitä, että laina lyhenee aluksi hitaammin.

Lyhennysvauhti kiihtyy sitä mukaan, kun maksueriä maksetaan. Eli jatkossa lainan pääoma pienenee nopeammin.

Hae edullinen tasaerälaina kilpailuttamalla monta pankkia verkossa

Kokeile kätevällä tasaerälainalaskurillamme, mikä olisi sinun tilanteeseesi sopiva lainasumma ja laina-aika. Laskuri on erittäin helppokäyttöinen. Valitse vain sopiva lainan määrä ja laina-aika, niin laskuri näyttää sinulle arvioidun kuukausierän. Kun vaihtelet laina-aikaa, näet heti, miten se vaikuttaa kuukausierään. Laskuri auttaa sinua suunnittelemaan lainan ottamista. Muista kuitenkin, että kun kyseessä on tasaerälaina, laina-aikaa ei voi etukäteen tietää aivan tarkasti, koska koron muutokset vaikuttavat siihen.

Kun viitekorko nousee, laina-aika pitenee

Viitekoron nousu ei kasvata tasaerälainan kuukausittaisen maksuerän kokoa. Maksuerä pysyy koko ajan samana, mutta kun korko nousee, laina-aika pitenee. Jos viitekorko taas laskee, laina-aika lyhenee. Tällä tavalla koron muutokset vaikuttavat laina-aikaan.

Maksuerä on aina vähintään koron suuruinen. Jos käy niin, että korko nousee voimakkaasti laina-aikana, laina ei välttämättä enää juurikaan lyhene ja laina-aika vain pitenee ja pitenee. Tällaisessa tilanteessa luotonmyöntäjän kanssa kannattaa sopia uusi lyhennyssuunnitelma.

Kiinteä tasaerälaina on hyvä vaihtoehto, jos haluat tietää tarkalleen, minkä verran rahaa lainan lyhentämiseen kuluu joka kuukausi. Kun tarkka lainanlyhennyssumma on tiedossa, on helpompi suunnitella kuukausibudjetti.

Tasaerälainan plussat ja miinukset:

+ Tiedät tarkasti jokaisen maksuerän koon.
+ Kun korko laskee, laina-aika lyhenee.

– Kiinteässä tasaerälainassa tarkkaa laina-aikaa ei voi tietää etukäteen.
– Jos korko nousee kovin korkeaksi, laina ei välttämättä enää lyhene ja laina-aika pitenee kohtuuttoman pitkäksi. Tällöin täytyy neuvotella uusi lyhennyssuunnitelma.

Tasaerälainan kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan

Mitä eroa on annuiteettilainalla ja tasaerälainalla?

Tasaerälainassa kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan, mutta etukäteen ei tiedetä tarkasti, minkä mittainen laina-aika lopulta tulee olemaan. Koron muutokset eivät siis vaikuta maksuerään, vaan ne vaikuttavat laina-aikaan.

Annuiteettilainassa sen sijaan kuukausierän koko muuttuu, jos korko muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Jos siis korko nousee, maksuerä muuttuu suuremmaksi, mutta laina-aika pysyy samana. Jos taas korko laskee, maksuerä pienenee. Korko on usein sidottu 12 kuukauden euriboriin. Tällöin korko tarkistetaan 12 kuukauden välein.

Annuiteettilaina on hyvä vaihtoehto, jos haluat tietää tarkasti etukäteen laina-ajan pituuden. Jos korot nousevat, kuukausierä kasvaa. Tällainen laina sopii siis henkilölle, jolla on vakaa taloudellinen tilanne ja jonka talous kestää myös korkojen nousun.

Maksuerä voi myös pienentyä, mikä on tietysti kaikkien mielestä mukava asia. Maksuerä pienenee, jos korko laskee.

Sekä annuiteettilainassa että kiinteässä tasaerälainassa iso osa kuukausierästä muodostuu aluksi korosta. Kun lainaa lyhennetään, koron osuus pienenee vähitellen. Tasaerälainassa koron nousu pidentää laina-aikaa, mutta kuukausierä pysyy aina samana. Annuiteettilainassa taas maksuerä kasvaa, jos korko nousee.

Annuiteettilainan ja tasaerälainan lisäksi kolmas vaihtoehto on tasalyhenteinen laina. Tasalyhennyslainan maksuerä koostuu kiinteästä lyhennys-osasta ja muuttuvasta koron osasta. Lyhennysosa pysyy koko ajan samana, mutta korot saattavat vaihdella. Tasalyhenteinen laina lyhenee alusta asti nopeasti, koska huomattava osa kuukausierästä koostuu lyhennyksestä. Korkotason pysyessä samana maksuerät pienenevät vähitellen, kun lainan määrä pienenee. Tasalyhenteisen lainan huono puoli on se, että lainanlyhennyksen kuukausittaiset maksuerät ovat alkuvaiheessa suuria. 

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Lainavertailu on helppo ja kätevä tapa säästää satoja euroja kuukaudessa

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa yli 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Voit säästää huomattavia summia, kun kilpailutat lainat

Kilpailuta tasaerälainat Nordic Bankissa, niin voit säästää huomattavia summia rahaa. Korot ja kulut vaihtelevat luotonmyöntäjän mukaan. Sen vuoksi kannattaa pyytää lainatarjous monesta eri paikasta ja vertailla eri tahojen tarjoamia lainoja. Tällä tavalla löydät edullisen lainan ja säästät rahaa.

Nordic Bankissa lainojen vertaileminen on erittäin helppoa. Sinun ei tarvitse lähettää lainahakemusta erikseen jokaiseen rahoituslaitokseen. Täytä vain yksi ilmainen lainahakemus sivuillamme, niin voit saada jopa yli 30 lainatarjousta. Tarjoukset lähetetään suoraan sähköpostiisi. Vertaile niitä ja valitse niistä itsellesi sopivin laina. Usein ainakin osa tarjouksista on voimassa monta viikkoa, joten saat miettiä asiaa rauhassa.

Vakuudettoman lainan voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Näin ollen voit kääntyä puoleemme aina, kun mielessäsi on mikä tahansa hankinta tai projekti. Oletpa sitten ostamassa omaa autoa, tekemässä remonttia, järjestämässä hääjuhlia tai viemässä läheisesi lomamatkalle, voit hakea lainaa Nordic Bankin kautta. Meidän kauttamme voit hakea lainaa 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti, joten sekä pienten että vähän isompienkin projektien toteuttaminen onnistuu avullamme.

Vakuudetonta lainaa varten ei tarvita ollenkaan vakuuksia eikä takaajia. Tällaista lainaa voi siis saada sellainenkin henkilö, jolla ei ole vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, kuten omistusasuntoa. Lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei vielä velvoita ottamaan lainaa. Voit siis huoletta kokeilla vaikka vain uteliaisuudesta, millä hinnalla voisit tällä hetkellä saada lainaa.

Myös olemassa olevien lainojen kilpailuttaminen on mahdollista. Jos sinulla on laina, jota et ole kilpailuttanut pitkään aikaan, voisi nyt olla hyvä aika tehdä se. Voit nimittäin löytää jostain toisesta rahoituslaitoksesta nykyistä lainaa matalampikorkoisen lainan. Jos sinulla on useita pieniä lainoja ja osamaksuja, kannattaa tutustua lainojen yhdistämiseen.

Usein kysytyt kysymykset tasaerälainoista:

Tasaerälainassa jokainen maksuerä on samankokoinen. Maksuerä sisältää lainan lyhennyksen ja koron. Kuukausierä siis pysyy samana koko laina-ajan, vaikka korossa tapahtuisikin muutoksia. Koron muutokset vaikuttavat laina-aikaan.

Tasaerälainassa kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan, mutta etukäteen ei tiedetä tarkasti, minkä mittainen laina-aika lopulta tulee olemaan. Koron muutokset eivät siis vaikuta maksuerään, vaan ne vaikuttavat laina-aikaan.

Annuiteettilainassa sen sijaan kuukausierän koko muuttuu, jos korko muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Jos siis korko nousee, maksuerä muuttuu suuremmaksi, mutta laina-aika pysyy samana.

Korkojen nousu vaikuttaa eri tavoilla erilaisiin lainoihin. Tasaerälainassa koron nousu ei vaikuta kuukausierän kokoon, vaan jos korko nousee, laina-aika pitenee.

Korkojen nousu vaikuttaa eri tavoilla erilaisiin lainoihin. Annuiteettilainassa koron nousu vaikuttaa suoraan kuukausierän kokoon, mutta laina-aika pysyy samana.

Lyhennyserä tarkoittaa lainan kuukausierää. Se koostuu lainan pääoman lyhennyksestä ja korkokuluista.

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa. Voit saada yhdellä täysin ilmaisella hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi helppo lainahakemus nettisivuillamme. Alat jo parissa minuutissa saada tarjouksia sähköpostiisi.

Lainasta maksetaan aina korkoa. Sen lisäksi pitää usein maksaa muita kuluja, kuten avausmaksu ja erilaiset käsittelykulut. Kaikki lainan korot ja kulut käyvät ilmi lainatarjouksesta.

Todellinen vuosikorko sisältää lainan korot sekä kaikki kulut. Todellinen vuosikorko kertoo lainan todelliset kustannukset.

Korkoon, eli lainan hintaan, vaikuttaa moni asia. Siihen vaikuttaa esimerkiksi valtion rahapolitiikka, inflaatio ja rahan kysyntä ja tarjonta.

Lainatarjous perustuu sinun henkilökohtaisiin tietoihisi ja taloudelliseen tilanteeseesi. Lisäksi lainan korkoon vaikuttaa esimerkiksi lainan määrä ja takaisinmaksuaika.

Korkokatto on erikseen sovittava yläraja, jonka yli lainan korko ei voi nousta. Korkokatto tuo turvaa pitkäaikaisessa lainassa, kun ei tarvitse pelätä, että korko nousisi kohtuuttomasti.

Vakuus tarkoittaa omaisuutta, jonka velallinen asettaa laina vakuudeksi siltä varalta, ettei syystä tai toisesta pystykään maksamaan lainaa takaisin. Vakuudeksi kelpaa esimerkiksi omistusasunto tai oma metsä.

Kyllä, monet rahoituslaitokset myöntävät lainoja eläkeläisille. Eläkeläinen voi saada lainaa, jos hänellä on luottotiedot kunnossa ja eläketuloja tai muita tuloja tulee säännöllisesti.

Osa lainapaikoista tarjoaa lainoja nuorille aikuisille. Nuoren aikuisen on mahdollista saada etenkin pieniä, lyhytaikaisia lainoja. Täytä ilmainen hakemus Nordic Bankin nettisivuilla, niin saat pian tietää, voitko saada lainaa tällä hetkellä.