Tietokoneen hankinta osamaksulla on kätevä tapa saada hankkia tarvitsemasi tärkeä työväline. Voit myös hankkia tietokoneen käyttöluotolla. Kumpi siis on parempi vaihtoehto? 

Nordic Bankin kautta tehdyllä lainavertailulla saat kilpailutettua nopeasti monen eri rahoituslaitoksen ja pankin lainat. Muutaman minuutin kestävä lainahakemuksen teko säästää sinulta paljon aikaa ja rahaa, sillä voit kätevästi valita tarjotuista lainoista itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Ja mikä parasta – se on ilmaista!

Kun olet täyttänyt sivuillamme lainahakemuksen, saat itsellesi tarjoukset kätevästi sähköpostiisi. Automaattisesti lainat kilpailuttava lainavertailu on avoinna sinulle vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Voit siis kilpailuttaa lainan, kun siltä tuntuu. Kilpailuttaminen on aina kannattavaa, jotta et joudu turhaan maksaa liikaa kuluja. Parhaassa tapauksessa lainat voit saada muutamissa minuuteissa tilillesi!

Osamaksulla ostettu tietokone voi olla tiettyyn elämäntilanteeseen tai hetkeen sopiva vaihtoehto verrattuna käyttöluottoon, mutta molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Suurin merkitys on sillä oletko kilpailuttanut lainasi vai et, sillä monet ihmiset ottavat heti ensimmäisen lainan tarjouksen saatuaan ja voivat menettää jopa satoja euroja kuukaudessa lainan myöntäville yrityksille.

Mitä eroa on lainalla ja osamaksurahoituksella?

Vaikka monet verkkokaupat ja liikkeet tarjoavat tietokoneita osamaksulla, niissä voi olla monesti kohtuuttoman kovat korot ja tilinhoitopalkkiot – tai sitten joudut ostamaan tietokoneen jostain sellaisesta kaupasta, jossa itse tuote on hinnoiteltu paljon kalliimmaksi kuin muissa kaupoissa. Osamaksurahoitus kannattaakin kilpailuttaa esimerkiksi käyttölainalla!

Käyttölainaan verrattuna osamaksusopimus ei ole yhtä joustava tai helppo. Käyttölainan rahat saatuasi tilille, voit mennä minne tahansa ostopaikkaan ja etsiä sopivimman laitteen itsellesi. Enää et ole sidottuna eri kauppojen osamaksusopimuksiin, vaan ostat tuotteen suoraan itsellesi ja saat sen vaihtaa tai myydä missä vaiheessa tahansa. Sovit käyttölainan takaisinmaksusta sinulle sopivalla kuukausierällä. Käyttölaina tarjoaa sinulle paljon vaihtoehtoja.

Kannattaa myös harkita muita rahoitusmuotoja osamaksun sijasta, koska voit lyödä hankinnan yhteydessä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Voit esimerkiksi suuremman hankinnan yhteydessä hakea lainaa muihin tarpeisiin, yhdistellä vanhat lainasi ja hankkia samalla haluamasi tietokoneen erillisen osamaksun sijasta. Lainojen yhdistäminen kannattaa, koska voit saada matalamman koron nykyiselle lainalle ja säästät paljon rahaa.

Nordic Bankin kilpailuttama laina mahdollistaa sinulle rahat tilillesi nopeasti sekä voit käydä hakemassa uuden laitteen itse valitsemastasi kaupasta. Voit vaihtaa laitetta koska haluat etkä ole sidottuna mihinkään tiettyyn yritykseen tai kauppaan. Osamaksulla voit toki saada suoraan laitteen myyjältä, mutta silloin olet rajoitettu juuri siihen liikkeeseen mistä rahoitus myönnetään. 

Mitä ottaa huomioon tietokoneen hankinnassa?

Tietokone hankitaan perinteisesti sen oheislaitteiden kanssa joko suoraan osamaksulla, käteisellä tai luottokortilla teleoperaattoriltasi suoraan. Voit myös mennä elektroniikkaliikkeeseen hakemaan itsellesi sopivimman laitteen. Moni ei kuitenkaan jaksa sitä vaivaa, vaan ostavat liittymämyyjän kanssa suoraan omilta operaattoreilta laitteet turhan kalliilla kuluilla. Entä jos ensin kilpailuttaisit luoton lainavertailupalvelussa ja sitten katsoo sopivimmasta paikasta löytyvän laitteen?

Tietokoneen hankinta on suuri sijoitus ja on kannattavaa miettiä tarkkaan mitä tietokoneelta haluaa ja mihin käyttötarkoitukseen se hankitaan. Voit laskea tietokoneellesi kuukausittaisen hinnan ja jyvittää summan lainasi takaisinmaksua vastaavalle ajanjaksolle. Eli voit joko suunnitella takaisinmaksua lainan takaisinmaksun muodossa tai kiinteällä osamaksurahoituksella.

Tietokone kannattaa valita käyttötarkoituksesi mukaan. Mikäli pääsääntöisesti teet töitä kotona monella näytöllä, et tule tarvitsemaan kannettavaa tietokonetta. Pöytätietokoneelle saa helposti tehokkaammat välineet ilman lisähintaa siitä, että ne on yritetty pakata pieneen kompaktiin tilaan. Pöytäkoneella voi eri osia päivitellä sitä mukaan, kun niille tulee tarvetta, eikä kannettavassa tietokoneessa välttämättä edes voi muuttaa kovalevyn kokoa ilman, että hankkii ulkoista muistia. Tässä kohtaa kannattaa myös ajatella miten rahoitat hankintasi. Mikäli käytössäsi on esimerkiksi 2000 euron laina ja olet ostanut 1200 euron pöytätietokoneen, voit ostaa siihen tehokkaamman kovalevyn sillä rahalla mitä sinulla jäi tietokoneen hankinnan jälkeen käteen.

Tietokoneen ominaisuudet määrittelevät tietenkin kuinka arvokas tietokone on. Videoiden muokkaus, animaatioiden teko, 3D mallinnuksien teko, graafinen pelisuunnittelu ja moni muu ammatti vaatii todella paljon tehoja tietokoneelta ja sitä vaativaa summaa voi olla vaikea säästää itselleen. Hyvällä työvälineellä voit saada kuitenkin paljon aikaan ja se maksaa itsensä nopeasti takaisin. Siksi kannattaa kilpailuttaa edullinen laina heti, jotta pääset tienaamaan sinun osaamisellasi, koska aika on rahaa! Nordic Bankilla kilpailutat lainasi nopeasti vain muutamassa minuutissa.

Osta tietokone edullisesti joko osamaksulla tai käyttöluotolla

Miten Nordic Bank laina toimii?

Nordic Bank kilpailuttaa kymmeniä pankkeja sekä rahoituslaitoksia puolestasi. Lainojen kilpailutus vie vain muutaman minuutin. Nordic Bankilla säästät siis heti aikaa ja rahaa! Voit saada paremman koron nykyiselle lainallesi. Laina kannattaakin siis kilpailuttaa muutaman kerran vuodessa, sillä parempia tarjouksia voi tulla vuoden mittaan. 

Lainan voi saada täysi-ikäiset henkilöt, joilla on luottotiedot kunnossa sekä säännölliset palkka- tai eläketulot. Pienet maksuhäiriöt eivät kaikkia rahoituslaitoksia haittaa, mutta luottotiedottomana on todella vaikea löytää sopivaa lainaa. 

Lainavertailustamme löytyy lainoja 500 eurosta 70 000 euroon asti ja laina-aika sijoittuu 1 – 15 vuodelle. Mitä suuremmaksi lainan määrä tulee ja pidemmäksi laina-aika, sitä tärkeämpää lainan kilpailutus on loppusummaa ajatellen.

Myös lainojen yhdistäminen kannattaa! Samaan lainaan voi tietokoneen lisäksi yhdistää muita hankintoja ja maksaa muut osamaksut/lainat ja luottokorttivelat pois, jotta jäljelle jää vain yksi maksettava laina – joka on kilpailutettu mahdollisimman halvaksi. Rahaa jää silloin enemmän elämiseen ja muihin hankintoihin.

Lainavertailun tekeminen Nordic Bankilla on täysin ilmaista ja erittäin nopea tapa saada selville millaisilla ehdoilla voisit saada lainan. Se ei tietenkään velvoita sinua ottamaan lainaa, vaan päätät tarjoukset saatuasi, oletko vielä halukas ottamaan lainaa lainkaan.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.