Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko kertoo lainan kustannukset

Nordic Bank auttaa sinua löytämään lainoja, joissa on mahdollisimman edullinen vuosikorko. Palvelumme on sujuva ja helppokäyttöinen.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Nordic Bank auttaa sinua löytämään lainoja, joissa on mahdollisimman edullinen vuosikorko. Palvelumme on sujuva ja helppokäyttöinen.

Täytä sivuillamme vain yksi ilmainen hakemus, niin voit saada lainatarjouksen jopa 35 eri pankista ja rahoitusyhtiöstä!

Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei velvoita sinua mitenkään, joten se on riskitöntä. Vertaile lainat Nordic Bankissa, niin voit saada isoja säästöjä korkokuluissa. Meidän kauttamme vertailet lainat 500 eurosta 70 000 euroon asti.

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Täytä sivuillamme vain yksi ilmainen hakemus, niin voit saada lainatarjouksen jopa 35 eri pankista ja rahoitusyhtiöstä!

Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei velvoita sinua mitenkään, joten se on riskitöntä. Vertaile lainat Nordic Bankissa, niin voit saada isoja säästöjä korkokuluissa. Meidän kauttamme vertailet lainat 500 eurosta 70 000 euroon asti.

Nimelliskoron ja todellisen vuosikoron ero

Olet varmasti törmännyt termeihin nimelliskorko ja todellinen vuosikorko. Nimelliskorko tarkoittaa lainasta perittävää korkoa, johon ei sisälly mitään muita lainasta aiheutuvia kustannuksia. Siihen ei siis sisälly esimerkiksi avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja. Pelkkää nimelliskorkoa ei kannata tuijottaa, sillä se ei kerro koko totuutta lainan kustannuksista.

Todellinen vuosikorko sen sijaan pitää sisällään sekä lainan koron että muut kustannukset. Esimerkiksi tilinhoitomaksut, avausmaksut, laskutuspalkkiot ja muut mahdolliset lainasta aiheutuvat kulut sisältyvät todelliseen vuosikorkoon. Tämä luku siis kertoo lainan kokonaiskustannukset.

Pystyt näppärästi vertailemaan lainoja keskenään tarkastelemalla niiden todellista vuosikorkoa. Laina on sitä edullisempi, mitä pienempi todellinen vuosikorko on. Todellista vuosikorkoa käytetään lainoissa, luotoissa ja luottokorteissa. EU-direktiivi ja kuluttajansuojalaki edellyttävät, että luotonmyöntäjät ilmoittavat todellisen vuosikoron selkeästi.

Kilpailuta edullinen todellinen vuosikorko netissä

Mistä tunnistaa edullisen lainan

Todellinen vuosikorko: Todellinen vuosikorko näyttää lainan kokonaiskustannukset. Se on siis yksi tärkeimmistä luvuista, joita lainatarjouksista on syytä tarkastella. Lisäksi pitää tutustua tarkasti lainan ehtoihin, jotta tietää varmasti, mihin on sitoutumassa.

Nimelliskorko: Lue tarjouksista myös esimerkiksi minkälaista nimelliskorkoa kyseinen pankki tai rahoitusyhtiö tarjoaa. Nimelliskorko ei kerro koko totuutta lainan kuluista, mutta se on silti tärkeä tieto lainoja vertailtaessa. Varmista, että lainanmyöntäjän tarjoama nimelliskorko on kohtuullinen verrattuna muihin vastaaviin lainoihin.

Edulliset kulut: Lainasta peritään tavallisesti koron lisäksi muita kuluja, esimerkiksi tilinhoitomaksuja ja laskutuslisiä. Lainassa tulisi olla mahdollisimman matalat kulut.

Reilut ehdot: Valitse laina, jossa on reilut ehdot. Esimerkiksi olisi hyvä, että laina olisi sellainen, että voit halutessasi tehdä ylimääräisiä lainanlyhennyksiä tai maksaa koko lainan kerralla pois ilman lisäkuluja.

Lainan todellisen vuosikoron voit tarkistaa nettisivuillamme

Vertaile myös lainojen kokonaiskustannuksia

Todellinen vuosikorko sopii erityisen hyvin pitkäaikaisempien lainojen vertailemiseen. Lyhytaikaisten pikavippien kohdalla todellinen vuosikorko voi hämätä. Luotto voi vaikuttaa sen perusteella kalliilta, vaikka euroiksi muutettuna se ei sitä välttämättä olekaan.

Jos olet ottamassa pikavippiä, tarkastele tarjouksista myös lainojen kokonaiskustannuksia. Tuo luku kertoo sinulle, minkä verran luotto tulee sinulle maksamaan euromääräisesti.

Todellinen vuosikorko saattaa pikavipissä kohota esimerkiksi useisiin kymmeniin prosentteihin. Se kuulostaa hurjalta, mutta kun luku muutetaan euroiksi, käy ilmi, että se saattaa tarkoittaa käytännössä vain joitakin euroja.

Pitkä laina-aika nostaa luoton kokonaiskustannuksia. Laina tulee sinulle sitä edullisemmaksi, mitä nopeammin maksat sen pois. Kokeile kätevällä lainalaskurillamme, mikä laina-aika olisi sinulle sopiva. Kuukausierä kannattaa sopia juuri sopivan kokoiseksi omaan budjettiisi nähden. Pieni kuukausierä on mukava, mutta tarkoittaa sitä, että maksat lainaa pitkään, joten korkojakin kertyy paljon maksettavaksi. Liian suuri kuukausierä taas laittaa taloutesi tiukalle ja riskit kasvavat, eli et välttämättä pystykään lyhentämään lainaa sovitusti.

Jos taloudellinen tilanteesi paranee, kannattaa luotonmyöntäjän kanssa neuvotella mahdollisuudesta muuttaa maksusuunnitelmaa siten, että maksaisitkin lainan nopeammin pois. Tällä tavalla saat minimoitua lainasta aiheutuvat kustannukset.

Lainalaskuristamme näet arvion todellisesta vuosikorosta

Nordic Bankin lainalaskurilla pystyt suunnittelemaan, mikä olisi sinun tilanteeseesi sopiva lainasumma ja laina-aika. Kirjoita laskuriin haluamasi summa ja laina-aika, niin näet heti arvion kuukausierästä. Laina-aikaa vaihtelemalla näet, miten se vaikuttaa kuukausierään.

Lainalaskurissa on lisäksi arvio nimelliskorosta ja luoton todellisesta vuosikorosta. Todellinen vuosikorko on yksilöllinen ja siihen vaikuttaa moni seikka, minkä vuoksi laskurissa oleva luku ei välttämättä ole lopullinen. Tutustu lainan ehtoihin aina huolellisesti ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Valitse sopiva todellinen vuosikorko lainallesi

Edulliset lainat löytyvät kilpailuttamalla

Nordic Bank auttaa sinua löytämään edullisen lainan. Täytä yksi ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin voit saada jopa 27 lainatarjousta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä!

Lainojen vertaileminen lainavertailupalvelussa on erittäin helppoa ja nopeaa. Enää ei tarvitse lähettää hakemusta erikseen jokaiselle luotonmyöntäjälle, vaan saat yhdellä helpolla hakemuksella kilpailutettua lainat. Me autamme sinua siis säästämään myös kallisarvoista aikaasi.

Voit vertaille palvelussamme uusien lainojen lisäksi olemassa olevat lainasi. Jos maksat tällä hetkellä pois kalliskorkoista luottoa, kannattaa sinun pyrkiä etsimään edullisempi vaihtoehto. Tarkista, minkä verran sinulla on vielä maksamatta lainaa ja hae tuota summaa meiltä. Saat jo parissa minuutissa tarjouksia sähköpostiisi. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei velvoita mihinkään, joten se on riskitöntä.

Jos sinulla on maksettavanasi monta lainaa, osamaksuja ja kenties luottokorttivelkaakin, kannattaa sinun harkita lainojen yhdistämistä. Tavallisesti nimittäin yksi isompi yhdistelylaina tulee halvemmaksi kuin monta pientä.

Vertaile lainat fiksusti Nordic Bankissa

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa 500–70 000 euroa 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla. Pystyt toteuttamaan avullamme sekä pieniä että isoja haaveita. Oletpa sitten ostamassa uuden pyykinpesukoneen tai auton tai vaikka remontoimassa kotiasi, voit kääntyä puoleemme.

Me autamme sinua löytämään edullisia lainoja. Riippumatta siitä oletko hakemassa pientä vai isoa lainaa, kannattaa lainat kilpailuttaa ensin. Suuri korko tarkoittaa paljon enemmän maksettavaa sinulle – myös pienessä lainassa. Kun kyseessä on iso laina, voit säästää jopa tuhansia euroja, kun valitset edullisemman vaihtoehdon.

Markkinoilla on monenlaisia lainatuotteita. Lisäksi eri pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat erilaista korkoa lainoille.

Nordic Bankin lainalaskurin avulla kilpailutat edullisen lainan nopeasti

Nordic Bank auttaa löytämään sinulle sopivan, mahdollisimman edullisen lainan. Täytä vain yksi ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin välitämme sen 35 pankille ja rahoitusyhtiölle.

Saat lainatarjoukset sähköpostiisi. Sen lisäksi ne tulevat näkyviin palveluumme, jossa ne järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan. Me olemme tehneet luottojen vertailemisesta erittäin helppoa ja sujuvaa. Tee vertailu palvelussamme, niin säästät rahaa ja aikaa!

Usein kysytyt kysymykset todellisesta vuosikorosta:

Lainavertailun voi tehdä kuka tahansa täysi-ikäinen jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa.

Kauttamme voit hakea lainaa ilman vakuuksia aina 70 000 euroon asti.

Lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja määräytyy asiakkaan tietojen perusteella. Voit tarkistaa todellisen vuosikoron veloituksetta tekemällä helpon lainahakemuksen.

Pisin laina-aika on 15 vuotta. On silti mahdollista hakea myös maksuvapaata jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Kyllä voit! On suositeltavaa hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, sillä näin voit saada edullisemmalla korolla, isompaa lainaa jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia.

Lainavertailun avulla, voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa. Vertaile lainat aina säännöllisin aikavälein, näin varmistat ettet maksa koskaan liikaa!

Vakuudeton laina maksetaan tilille nopeasti, usein yhden työpäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, saat lainatarjoukset järjestettynä parhaan lainan koron mukaan. Näin on helpompi erottaa edullisin laina.

Vakuudeton laina on lainamuoto jonka saamiseen ei edellytetä vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomaan lainan hakemiseen et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Säännölliset palkka- tai eläketulot toimivat vakuutena. Kannattaa kuitenkin varautua todistamaan tulosi, esimerkiksi tiliotteilla.

Lue lisää lainojen koroista: