Usein kysytyt kysymykset 

Tältä sivulta löydät usein kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi olethan yhteydessä asiakaspalveluun.

Minkälaista lainaa voi hakea?

Nordic Bankin kautta voi hakea vakuudetonta lainaa ilman takaajia. Voit nostaa lainan ihan mitä tarkoitusta varten – onko se sitten auto, harrastus, matka, remontti tai häät. Kilpailutamme lainan puolestasi, jotta saat kattavan valikoiman eri lainatarjouksia.

Mikä on lainan korko?

Kilpailutamme lainan puolestasi, jotta saat pankeilta ja rahoituslaitoksilta kattavan katsauksen lainatarjouksia eri koroilla. Näin voit helposti valita itsellesi koroista edullisimman lainatarjouksen. Todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja selviää parhaiten tekemällä maksuttoman lainojen kilpailutuksen.

Kuinka löydän edullisen lainan?

Helpoin tapa löytää edullinen laina on antaa meidän kilpailuttaa lainat puolestasi. Täyttämällä maksuttoman lainahakemuksen, joka ei sido sinua mihinkään pääset jo muutamassa tunnissa vertailemaan eri lainatarjouksia. Näin mahdollistat kattavan katsauksen eri lainatarjouksia yli 30 pankilta ja rahalaitokselta.

Usein kysytyt kysymykset

Miten pitkä takaisinmaksuaika lainoilla on?

Lainan takaisinmaksuaika riippuu lainasummasta ja lainahakemuksessa ilmoittamastasi takaisinmaksuajasta. Takaisinmaksuaika voi olla jopa 15 vuotta. Valitse takaisinmaksuaika sopivaksi, jotta elämiseen jää myös rahaa lainanlyhennyksen jälkeen. Lainan voit aina maksaa nopeammin takaisin, jos maksukykyä löytyy.

Voiko maksaa lainan etuajassa pois?

Lainan voi aina maksaa nopeammin takaisin ja lyhentää isommissa erissä. Tällöin säästät korkokuluissa. Lainan maksu etuajassa on laissa määritetty oikeutesi. Jos haluat lyhentää lainasi kerralla pois, ole yhteydessä rahoituslaitokseen, joka lainan myönsi.

Miksi kilpailuttaminen kannattaa?

Miksi tyytyä yhteen lainatarjoukseen, kun lainan voi kilpailuttaa? Sen sijaan, että saat yhden tarjouksen yhdellä korolla, kilpailutamme lainasi yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kautta, jotta saat kattavan valikoiman eri lainatarjouksia. Kilpailuttamalla voit koko laina-ajalta säästää jopa tuhansia euroja.

Voinko yhdistää nykyiset lainani?

Kyllä, suosittelemme yhdistämään kulutusluotot, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat yhdeksi isommaksi matalakorkoisella lainalla. Sen sijaan että maksat lainanhoitokuluja ja korkoja eri lainoista maksat jatkossa vain yhtä lainaa.

Lue lisää lainojen yhdistelystä.

Mihin tarkoitukseen lainaa voi hakea?

Päätät itse mihin tarkoitukseen lainaa haet. On se sitten edellisten lainojen poismaksu tai uuden lainan hakeminen remonttia, auton korjaamiseen tai mökin hankintaan. Itse päätät mihin lainasumman käytät.

Hae edullinen laina vaivattomasti kauttamme, kilpailutamme yli 30 pankkia ja luotonmyöntäjää puolestasi. 

Maksaako lainan hakeminen?

Lainahakemuksen täyttö ja kilpailutus ei maksa mitään. Palvelun käyttöö on maksuton. Toiminta perustuu yhteistyösopimuksiin, jotka olemme solmineet pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Pankit ja rahoituslaitokset haluavat saada lainatarjouksen listatuksi käyttäjillemme, joten lainantarjoajat myös rahoittavat toimintamme.

Sitooko lainahakemus minua mitenkään?

Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei sido sinua ottamaan lainaa, jos et löydä mieleistä lainatarjousta tai et haluakaan ottaa lainaa. Lainatarjous vanhenee 30 päivän jälkeen, jonka jälkeen voit taas kilpailuttaa lainasi.

Mitä tarkoittaa rinnakkaishakija?

Rinnakkaishakija tarkoittaa toista hakijaa lainahakemukselle, joka on yhteisvastuussa lainan takaisinmaksussa. Rinnakkaishakija tarkoittaa myös sitä, että mikäli päähakijalla ei ole mahdollisuutta maksaa lainaa takaisin, on luotonantajalla oikeus vaatia maksun saantia rinnakkaishakijalta.

Miksi kannattaa lisätä rinnakkaishakija lainahakemukselle?

Lisääämällä rinnakkaishakija yleensä mahdollistaa paremman lainatarjouksen, koska hakemuksella on kaksi hakijaa. Näin pankit ja rahoituslaitokset arvioivat maksukyvyn paremmin mikäli hakemuksessa on kaksi hakijaa. Näin pankit ja rahoituslaitokset voivat myöntää lainalle paremmat ehdot.

Tarvitaanko lainaan takaajia?

Mikäli kyse on vakuudettomista lainoista 70 000 euroon asti, niin lainan hakeminen ja saaminen ei vaadi takaajia samalla tavalla kun asuntolaina. Siksi lainan hakeminen on suoraviivaista ja helppoa.

Miten voin hakea lainaa?

Lainaa voit hakea täyttämällä maksuton lainahakemus toivomalla summalla ja takaisinmaksuajalla. Lisää mukaan nykyiset lainasi ja lähetä. Näin saat jo muutamassa minuutissa ensimmäiset lainatarjoukset. Pidäthän huoli, että täytät hakemuksen perusteellisesti ja oikeilla tiedoilla, jotta lainan haku onnistuu.

Kuinka kauan lainatarjous on voimassa?

Lainatarjoukset ovat voimassa 30 päivää riippuen hieman lainanantajasta. Tarjous on selkeästi ilmoitettu lainatarjouksessa. Mikäli lainatarjous vanhenee, voit aina kilpailuttaa lainat uudelleen 30 päivän jälkeen.

Mitä dokumentteja tarvitaan lainan hakemisessa?

Lainahakemuksen täyttämiseen et tarvitse minkäänlaisia dokumentteja. Jos löydät mieleisen lainatarjoukset, niin jotkut pankit ja rahalaitokset vaativat sitten dokumenttina palkkakuitin tai verotuspäätöksen lainan saamiseen.

Tutustu huolellisesti usein kysyttyihin kysymyksiin missä ja milloin tahansa

Miten allekirjoitan lainasopimuksen?

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen ja löytänyt mieleisesi lainatarjouksen sekä toimittanut mahdolliset dokumentit lainatarjoukseen, saat verkkopankkitunnuksia hyödyntäen allekirjoitettua lainasopimuksen ja rahat siirtyvät tilillesi jopa saman päivän aikana.

Miten nopeasti saan rahat tililleni?

Parhaassa tapauksessa jopa parin tunnin kuluttua hakemuksen jättämisestä. Yleensä kuitenkin 1-2 päivää lainasopimuksen allekirjoittamisesta alkaen.

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voi hakea jokainen joka asuu suomessa ja saa säännöllistä palkkaa- tai eläketuloa ja omaa puhtaat luottotiedot. Olet vähintään 18 vuotias.