Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina

Vakuudellista lainaa voit saada vakuutta vastaan, Nordic Bankin kautta voit kuitenkin kilpailuttaa lainat jopa 70 000 euroon saakka.

Hakemuksen tekemiseen menee muutama minuutti.

Nordic Bank kilpailuttaa lainat puolestasi, jopa 30 eri rahalaitosta ja luotonmyöntäjää. Voit hakea lainaa ilman pankkitunnuksia helposti oheisen laskurin avulla.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Vakuudellista lainaa voit saada vakuutta vastaan, Nordic Bankin kautta voit kuitenkin kilpailuttaa lainat jopa 70 000 euroon saakka. Hakemuksen tekemiseen menee muutama minuutti.

Nordic Bank kilpailuttaa lainat veloituksetta puolestasi, jopa noin 30 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Voit hakea lainaa helposti oheisen laskurin avulla – ilman vakuuksia. Voit hakea lainaa myös yhdessä yhteishakijan kanssa. Yhdessä voitte saada isomman lainan ja pienemmän koron.

Lainatarjoukset saatuasi kannattaa vertailla mikä lainavaihtoehdoista on itselle edullisin ja sopivin. Vertailu tapahtuu helposti sähköpostiin automaattisesti saapuvista lainatarjouksista.

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Hakemuksen tekeminen Nordic Bankilla on veloituksetonta, auki vuorokauden ympäri ja vuoden jokaisena päivänä.

Lainatarjoukset saatuasi kannattaa vielä vertailla laina eri vaihtoehdoista, parhaan lopputuloksen saamiseksi. Vertailu tapahtuu helposti sähköpostiin automaattisesti saapuvista tarjouksista.

Vakuudellinen laina – mitä siihen tarvitaan?

Vakuudellisia lainoja on monenlaisia, mutta niitä yhdistää se, että joudut sitoutumaan lainan hankintaan omaisuuttasi. Lainan vakuudeksi voidaan asettaa esimerkiksi rahatalletus, auto tai asunto.

Vakuudeksi kelpaa tavallisesti omaisuus, joka säilyttää arvonsa hyvin ja joka on melko helppo muuttaa rahaksi.

Vakuudellisen lainan myöntäjä tietää, että tarjoamasi vakuus on hänen, jos et saa lainaa maksetuksi. Tämä on lainan myöntäjälle eräänlainen turva, joka antaa paremmat mahdollisuudet sille, että laina voidaan myöntää.

Vakuudellinen laina tuo tietenkin lainan ottajalle suuremman riskin kuin perinteinen vakuudeton laina. Vakuudellista lainaa on kuitenkin paljon helpompaa saada ja sen kustannukset tulevat olemaan pienemmät.

Vakuudellinen laina ja niitten ehdot

Vakuudellista lainaa ei missään nimessä kannata ottaa, jos et ole varma siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin, sillä muuten on voit menettää vakuudeksi merkityn omaisuuden.

Loppujen lopuksi lainanmyöntäjä päättää vakuudellisen lainan ehdot ja kuinka suuri vastine tarvitaan lainan vakuudeksi. Lainavakuuden lisäksi myös perusasioiden, kuten luottotietojen ja tulojen, täytyy olla kunnossa, ennen kuin lainaa voi hakea.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Kilpailuta lainat verkossa

Vakuudellinen laina yksityishenkilölle


Mitä tarvitset yksityishenkilönä vakuudellisen lainan saantiin? Lue lisää alta.

Puhtaat luottotiedot
Luottotiedot ovat isossa roolissa lainan hakemisessa. Mikäli nykyisiä laskujakaan ei pysty maksamaan ajoissa, niin miten luottoa voisi löytyä uudelta lainanmyöntäjältäkään?

Täysi-ikäisyys
18 vuoden ikä on ehdoton lainojen hankinnassa. Joillain pankeilla voi olla jopa 23 vuoden ikä vaatimuksena lainan saantiin. Vakuudellinen laina voi olla nuorelle lainanhakijalle toisaalta paras vaihtoehto saada lainaa, koska vakuus antaa turvaa lainan myöntäjälle.

Tasaiset ja riittävät palkkatulot
Vakuudellista lainaa ei usein voi saada ilman tasaisia palkkatuloja. Mitä vakaammat ja suuremmat tulot ovat, sitä suurempi laina ja parempi korko lainalle myönnetään.

Lainavakuus
Vakuudelliseen lainaan tarvitaan tietenkin vakuus. Vakuuksia voi olla erilaisia ja niiden koko ja laatu riippuu täysin siitä, millaista lainaa on hakemassa. Lue vakuuksien tyypeistä lisää alta. Lainavakuus antaa turvaa lainan myöntäjälle, mikäli lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia.

Vakuudellinen laina yrityksen perustamiseen

Vakuudellinen laina yritykselle

Myös yritys voi hakea lainaa. Tämä eroaa hieman yksityishenkilön lainaprosessista, joihin Nordic Bank keskittyy.

Yrityslainassa henkilötunnuksen sijaan tarkastelussa on Y-tunnus ja sen tiedot, eli lainanhakijana on yritys.

Yrityslainoissa tärkeää on yrityksen kassavirta, joka takaa riittävän maksukyvyn – vähän kuin yksityishenkilön palkkatulot. Yritys voi käyttää vakuudellisessa lainassa lainan vakuutena irtainta omaisuutta kuten tuotantolaitteita tai muuta omaisuutta, joka antaa turvaa lainan myöntäjälle.

Yleensä yrityslainojen korot ovat reilusti korkeampia kuin yksityishenkilöiden lainat. Nordic Bankin avulla saat kilpailutettua parhaan lainatarjouksen jopa 70 000 euron saakka.

Kilpailuta lainat ja löydä sopiva lainatarjous

Yrittäjänä sinun kannattaakin pohtia, otatko edullisen koron yksityishenkilönä vai kalliin lainan yritykselle. Yleensä kannattaa valita pienin korko ja sellaisen saat todennäköisemmin, jos haet lainaa yksityishenkilönä.

Lainan vakuus – eri vakuustyyppejä


Vakuudellisessa lainassa sinun pitää antaa jotain lainanmyöntäjälle vakuuttamaan lainanmyöntäjä siitä, että sinulle voi myöntää lainan.

Esimerkiksi korun voi pantata rahaa vastaan liikkeessä, ja jos et saa rahaa millä maksaa sitä takaisin, siitä tulee pantin omaisuutta.

Vakuudellisessa lainassa on se riski, että menetät vakuudeksi tarjotun omaisuuden, jos ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Yleensä pantteina toimii henkilökohtaisia esineitä, joilla on tunnearvoa, mikä tekee tavaran menettämisestä vielä raskaampaa.

Henkilövakuus
Pienen lainan voi taata myös henkilö. Tässä ei puhuta kenenkään hengestä, vaan siitä että jos hakija ei pysty maksamaan lainaa, niin vastuu siitä siirtyy takaajan harteille. Suuremmissa lainoissa kannattaa olla tarkkana lähteekö muiden lainoihin takaajaksi.

Esinevakuus eli pantti
Yleisin vakuudellisista lainoista ainakin nimellisesti on pantti. Pantti toimii siten, että vaihdat esineen rahaan, ja voit käydä myöhemmin hakemassa esineen takaisin itsellesi rahaa vastaan. Panttien kanssa kannattaa olla tarkkana, etteivät perheen sukukalleudet vaihda omistajaa.

Vuokravakuus
On tavallista, että vuokralaisen pitää maksaa vuokravakuus, kun hän muuttaa yksityishenkilön omistamaan asuntoon. Yksityisen asunnon vuokraamisessa on suuremmat riskit, minkä vuoksi on yleistä, että otetaan pantiksi niin sanotusti ensimmäisen ja viimeisen kuukauden vuokra ja sillä katetaan mahdolliset asunnon korjauskulut. Jos asukkaan aiheuttamia korjaustarpeita ei ilmene eikä maksamattomia vuokria ole, palautetaan vuokravakuus asiakkaalle.

Vakuudellinen vai vakuudeton laina

Kun tarvitset lainaa, yksi ensimmäisistä asioista on päättää, otatko vakuudellisen vai vakuudettoman lainan. Kummassakin vaihtoehdossa on omat etunsa ja haittansa. Valinta riippuu useasta tekijästä, kuten lainan määrästä, laina-ajan pituudesta sekä omaisuudestasi. Kannattaa vertailla huolellisesti eri vaihtoehtoja.

Vakuudellisen lainan hyvät ja huonot puolet

Vakuudellisessa lainassa lainanantaja vaatii jotain omaisuutta lainan vakuudeksi. Vakuutena voi olla esimerkiksi asunto, mökki tai sijoitukset. Vakuuden tarkoitus on varmistaa, että lainanantaja saa lainaamansa rahat takaisin myös silloin, jos lainaaja ei pystykään maksamaan rahoja takaisin sovitussa ajassa. Vakuudelliset lainat ovat tyypillisesti edullisempia kuin vakuudettomat. Tämä johtuu siitä, että luotomyöntäjän riski on pienempi, joten lainaa voi antaa matalammalla korolla.

Vakuudellisen lainan hakeminen on hankalampaa kuin vakuudettoman. Lainanantaja tarvitsee lisätietoja lainanhakijalta sekä arviot vakuuden arvosta. Pankin kanssa pitää käydä lainaneuvottelut ja vakuuksien arvo pitää arvioida. Tämä kaikki vie aikaa.

Lisäksi vakuudeksi asetettu omaisuus voidaan joutua myymään, jos hakija ei pysty maksamaan ottamaansa lainaa takaisin ajallaan. Tällaisessa tilanteessa lainanottaja menettää omaisuutensa, mikä on tietysti ikävää.

Vakuudellisen laina plussat

 • Matalampi korko
 • Suurempi lainasumma
 • Pitempi laina-aika
 • Omaisuus turvaa lainan takaisinmaksua

Vakuudellisen lainan miinukset

 • Täytyy olla kiinteää omaisuutta lainan vakuudeksi
 • Hankalampi hakuprosessi
 • Vakuuden menettämisen riski

Vakuudettoman lainan hyvät ja huonot puolet

Vakuudettomissa lainoissa ei vaadita vakuutta eikä takaajia. Vakuudettomia lainoja on yleensä helpompi saada, koska niiden hakuprosessi on nopeampi ja yksinkertaisempi. Lainaa haetaan netistä ja rahat voi saada tilille jo muutaman minuutin kuluttua.

Vakuudettomien lainojen haittapuoli on se, että ne ovat kalliimpia. Tämä johtuu siitä, että koska vakuutta ei ole, lainan myöntämisessä on luotonantajan näkökulmasta suuremmat riskit. Lisäksi vakuudetonta lainaa ei voi saada niin paljon kuin vakuudellista. Vakuudettomat lainat ovat siis pienempiä summia. Nordic Bankin kautta lainaa ilman vakuuksia voi hakea enintään 70 000 euroa. Tätä isompia summia pitää hakea suoraan pankeilta ja silloin kyseessä on perinteinen vakuudellinen pankkilaina.

Lainavertailu on helppoa Nordic Bankin avulla

Vakuudettoman lainan plussat

 • Helppo hakea ja kilpailuttaa
 • Lainan saa nopeasti
 • Ei tarvetta vakuuksille eikä takaajille
 • Ei vakuuden menettämisen riskiä

Vakuudettoman lainan miinukset

 • Korkeampi korko
 • Pienempi lainasumma
 • Lyhyempi laina-aika

Vakuudeton laina helposti Nordic Bankilta

Vakuudellisen lainan hakuprosessi on huomattavasti hitaampi kuin vakuudettoman lainan haku. Vakuudellisen lainan kanssa pitää mennä pankkiin tai liikkeeseen arvioimaan onko oma vakuus sopiva ja mikä sen arvo on. Lisäksi pitää todennäköisesti käydä lainaneuvotteluja.

Vakuudettoman lainan hakemisessa ei tarvitse miettiä mitään ylimääräistä ja hakemuksen tekemiseen menee vain muutama minuutti.

Nordic Bankin sivuilla voit tehdä lainahakemuksen minä vuorokauden aikana tahansa ja täysin veloituksetta. Mikäli kielteinen päätös tulee lainahakemuksesta, voit aina hakea uudestaan ja kokeilla saatko lainaa myöhemmin.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat lainatarjouksia sähköpostiin ja näet myös palvelustamme kätevästi korkojen mukaan järjestetyt tarjoukset. Niistä voit helposti löytää parhaan ja taloudelliseen tilanteeseesi sopivimman lainan.

Kilpailuta edullinen lainatarjous muutamassa minuutissa ja säästä aikaa

Miksi ottaa vakuudellinen laina?

Vakuudellinen laina voidaan yleensä ottaa silloin, jos perinteisen pankkilainan saanti on vaikeampaa. Vakuutena voi käyttää myös esimerkiksi ylimääräisiä esineitä, kuten koruja, joilla ei ole tunnearvoa. Et kuitenkaan välttämättä myydäkään niitä, joten voit käyttää niitä panttina rahaa vastaan.

Asunto on myös yleensä vaihtoehto vakuudelle. Asuntolaina on helpompi saada, jos pankille lupaa asunnon arvosta osan vakuudeksi. Lainaan voi silloin saada paremmat kulut ja usein se nopeuttaa myös lainan saantia.

Kannattaa olla tarkkana sen suhteen, mitä lainan vakuutena käytetään ja mikä on tosiasiallinen vakuudellisen lainan korko. Vakuudellista lainaa voidaan tarjota erilaisilla ehdoilla kuin perinteistä, joten kannattaa lukea sopimus tarkkaan, etteivät lainan vakuudet häviä minnekään.

Laina-aika on myös aika lailla sopimuskeskeinen asia. Jotkut panttilainaamot pitävät tavaroita todella pitkään ja jotkut taas voivat huutokaupata tavaroita tietyn ajan jälkeen pois.

Kannattaa kiinnittää huomiota myös vakuudellisen lainan korkoon

Vakuudellisen lainan korko

Vakuudellisten lainojen korko vaihtelee aina lainanhakijan yksilöllisten tietojen mukaisesti.

Laina-aika vaikuttaa suuresti siihen millainen vakuudellisen lainan korko tulee olemaan. Yleensä mitä pidempi laina-aika on, sitä suuremmaksi vakuudellisten lainojen todellinen vuosikorko tulee lainan kulujen myötä. Vakuudellista lainaa voi maksaa myös takaisin nopeammin ilman lisäkuluja, jos siltä tuntuu.

Vakuudellisissa tai vakuudettomissa lainoissa, todellinen vuosikorko lasketaan aina lainan hakijan yksilöllisistä tiedoista. Nordic Bankin kautta kilpailutat edullista lainaa esimerkiksi vain 4,5 % nimelliskorolla ja 5,05 % todellisella vuosikorolla.

20 000 euron lainalla maksettavaa 10 vuoden laina-ajalla maksat takaisin 212 euroa kuukaudessa, yhteensä 25 535 euroa.

Kilpailuta lainat Nordic Bankilla

Kilpailuta lainat Nordic Bankin ilmaisella lainavertailu-palvelulla. Näet lainalaskurilta helposti sinulle sopivan laina-ajan ja todellisen vuosikoron kaikkien kulujen kera.

Lainan hakeminen Nordic Bankilla on läpinäkyvää, helppoa ja nopeaa. Lainaa voi saada 500 eurosta jopa 70 000 euroon saakka. Vertaile kulutusluotto, joustoluotto, pienlaina, pikavippi tai muu laina helposti kanssamme. Asiakaspalveluumme vastaa kysymyksiin koskien lainavertailua arkisin klo 8.00–17.00 osoitteessa [email protected]

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainoista:

Vakuudellinen lainan on laina, jossa lainanantaja vaatii lainanhakijalta jonkinlaista omaisuutta lainan vakuudeksi. Vakuutena voi toimia esimerkiksi omistusasunto, sijoitukset tai metsäomaisuus.

Vakuudellista lainaa varten pitää olla jotain omaisuutta, joka käy lainan vakuudeksi. Tällainen on esimerkiksi omistusasunto. Vakuudetonta lainaa varten sen sijaan ei tarvita vakuuksia eikä takaajia. Vakuudellisen lainan korko on tavallisesti matalampi, koska siinä luotonmyöntäjän riskit ovat pienemmät.

Monet pankit myöntävät vakuudellisia lainoja. Voit hakea sitä suoraan pankkien omilla nettilomakkeilla.

Lainanantaja vaatii hakijalta vakuuden, joka toimii takaisinmaksun turvana. Jos hakija ei pysyt maksamaan lainaa takaisin, hän voi menettää vakuudeksi asetetun omaisuuden. Lainanhakija voi saada lainalle matalamman koron, sillä tällaisessa lainassa on pienempi riski luotonmyöntäjälle, minkä vuoksi lainalle voidaan myöntää matalampi korko.

Lainan vakuudeksi sopii arvonsa hyvin säilyttävä omaisuus, joka on melko helppo muuttaa rahaksi. Tällaisia ovat esimerkiksi omistusasunnot ja metsäomaisuus.

Vakuudellisen lainan hyvä puoli on matalampi korko. Vakuudet mahdollistavat myös suuremman lainasumman. Toisaalta vakuudellisen lainan hakeminen on hankalampaa ja vie enemmän aikaa kuin vakuudettoman lainan hakeminen. Lainanantaja tarvitsee tietoja vakuuksista ja aikaa kuluu niiden arvioimiseen ja lainaneuvotteluihin. Lisäksi lainan vakuudeksi pantatun omaisuuden voi joutua myymään, jos lainaa ei pystykään maksaman takaisin sovitussa aikataulussa.

Lainavertailun voi tehdä kuka tahansa täysi-ikäinen jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa.

Kauttamme voit hakea lainaa ilman vakuuksia aina 70 000 euroon asti.

Lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja määräytyy asiakkaan tietojen perusteella. Voit tarkistaa todellisen vuosikoron veloituksetta tekemällä helpon lainahakemuksen. Saat lainatarjoukset pian sähköpostiisi ja todellinen vuosikorko on selkeästi merkattu niihin.

Pisin laina-aika on 15 vuotta. On silti mahdollista hakea myös maksuvapaata jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Kyllä, voitte tehdä lainavertailun yhdessä. On suositeltavaa hakea lainaa yhteishakijan kanssa, sillä näin voitte saada edullisemmalla korolla isompaa lainaa, jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia.

Tasalyhennyslaina on nimensä mukaisesti laina, jossa lainan maksuerä pysyy tasasuuruisena eli samana koko laina-ajan. Et siis joudu maksamaan tasalyhennyslainassa suurempia eriä lainan alussa tai lopussa. Kuten kaikissa lainoissa, myös tasalyhennyslainassa kannattaa valita matalin korko.

Lainavertailun avulla voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa. Vertaile lainat aina säännöllisin aikavälein, niin varmistat ettet maksa koskaan liikaa!

Vakuudeton laina maksetaan nopeasti tilille - usein yhden työpäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen saat lainatarjouksia sähköpostiisi. Verkkopalvelussamme lainat on järjestettynä parhaan koron mukaan. Näin sinun on helpompi erottaa edullisin laina.

Vakuudeton laina on lainamuoto jonka saamiseen ei edellytetä vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomaan lainan hakemiseen et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Säännölliset palkka- tai eläketulot toimivat vakuutena. Kannattaa kuitenkin varautua todistamaan tulosi, esimerkiksi tiliotteilla.

Kyllä, voit hakea tonttilainaa tontin ostamista varten. Tonttilainoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Nordic Bankin kautta voit hakea tonttilainaa ilman vakuuksia enintään 70 000 euroa.

Koska korot ja lainan muut kulut vaihtelevat luotonmyöntäjien välillä, voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa vertailemalla tonttilainat kauttamme!

Lue myös: