Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina

Vakuudellista lainaa voit saada vakuutta vastaan, Nordic Bankin kautta voit kuitenkin kilpailuttaa lainat jopa 70 000 euroon saakka.

Hakemuksen tekemiseen menee muutama minuutti.

Nordic Bank kilpailuttaa lainat puolestasi, jopa 30 eri rahalaitosta ja luotonmyöntäjää. Voit hakea lainaa ilman pankkitunnuksia helposti oheisen laskurin avulla.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Vakuudellista lainaa voit saada vakuutta vastaan, Nordic Bankin kautta voit kuitenkin kilpailuttaa lainat jopa 70 000 euroon saakka. Hakemuksen tekemiseen menee muutama minuutti.

Nordic Bank kilpailuttaa lainat puolestasi, jopa 27 eri rahalaitosta ja luotonmyöntäjää. Voit hakea lainaa ilman pankkitunnuksia helposti oheisen laskurin avulla.

Hakemuksen tekeminen Nordic Bankilla on veloituksetonta, auki vuorokauden ympäri ja vuoden jokaisena päivänä.

Lainatarjoukset saatuasi kannattaa vielä vertailla laina eri vaihtoehdoista, parhaan lopputuloksen saamiseksi. Vertailu tapahtuu helposti sähköpostiin automaattisesti saapuvista tarjouksista.

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Hakemuksen tekeminen Nordic Bankilla on veloituksetonta, auki vuorokauden ympäri ja vuoden jokaisena päivänä.

Lainatarjoukset saatuasi kannattaa vielä vertailla laina eri vaihtoehdoista, parhaan lopputuloksen saamiseksi. Vertailu tapahtuu helposti sähköpostiin automaattisesti saapuvista tarjouksista.

Vakuudellinen laina – mitä siihen tarvitaan?

Vakuudellisia lainoja on monenlaisia, mutta niitä yhdistää se, että joudut sitoutumaan jollain pääomalla lainan hankintaan. Oli se sitten rahatalletus, auto tai asunto lainan vakuudeksi.

Vakuudellisella lainalla lainanmyöntäjä tietää, että tarjoamasi vakuus on hänen, jos et saa lainaa maksetuksi. Tämä on eräänlainen turva lainan myöntäjälle, joka antaa paremmat mahdollisuudet sille, että lainaa voidaan myöntää.

Vakuudellinen laina tuo tietenkin lainan ottajalle suuremman riskin kuin perinteinen vakuudeton laina, mutta laina on paljon helpompaa saada sekä kustannukset tulevat olemaan pienemmät.

Vakuudellista lainaa ei missään nimessä kannata ottaa jos ei ole varma siitä että pystyy maksamaan lainaa takaisin, sillä muuten on riski menettää vakuudeksi merkitty omaisuus.

Vakuudellinen laina ja niitten ehdot

Loppujen lopuksi lainanmyöntäjä päättää vakuudellisen lainan ehdot ja kuinka suuri vastine tarvitaan lainan vakuudeksi. Lainavakuuden lisäksi myös perusasiat täytyy olla kunnossa, ennen kuin lainaa voi hakea.

Vakuudellinen laina yksityishenkilölle

Mitä tarvitset yksityishenkilönä vakuudellisen lainan saantiin? Lue lisää alta.

Puhtaat luottotiedot

Luottotiedot ovat isossa roolissa lainan hakemisessa. Mikäli nykyisiä laskujakaan ei pysty maksamaan ajoissa, niin miten luottoa voisi löytyä uudesta lainanmyöntäjältäkään?

Täysi-ikäisyys

18 vuoden ikä on ehdoton lainojen hankinnassa. Joillain pankeilla voi olla jopa 23 vuoden ikä vaatimuksena lainan saantiin. Vakuudellinen laina voi olla nuorelle lainanhakijalle toisaalta paras vaihtoehto saada lainaa, koska vakuus antaa turvaa lainan myöntäjälle.

Tasaiset ja riittävät palkkatulot

Vakuudellista lainaa ei usein voi saada ilman tasaisia palkkatuloja. Mitä vakaammat ja suuremmat tulot ovat sitä suurempi laina ja parempi korko lainalle myönnetään.

Lainavakuus

Vakuudelliseen lainaan tarvitaan tietenkin vakuus. Vakuuksia voi olla erilaisia ja sen suuruus ja laatu riippuu täysin siitä millaista lainaa on hakemassa, vakuuksien tyypeistä hieman lisää alla. Lainavakuus antaa turvaa lainan myöntäjälle, mikäli lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia.

Vakuudellinen laina yrityksen perustamiseen

Vakuudellinen laina yritykselle

Myös yritys voi hakea lainaa. Tämä eroaa hieman yksityishenkilön lainaprosessista, joihin Nordic Bank keskittyy. Yrityslainassa henkilötunnuksen sijaan tarkastelussa on Y-tunnus ja sen tiedot, eli yritys.

Yrityslainoissa tärkeää on yrityksen kassavirta, joka takaa riittävän maksukyvyn, vähän kuin yksityishenkilön palkkatulot. Vakuudellisessa lainassa lainan vakuutena yritys voi käyttää irtainta omaisuutta kuten tuotantolaitteita tai muuta omaisuutta, joka antaa turvaa lainan myöntäjälle.

Yleensä yrityslainojen korot ovat reilusti korkeampia, kuin yksityishenkilöiden lainat. Nordic Bankin avulla saat kilpailutettua parhaan lainatarjouksen jopa 70 000 euron lainaan saakka.

Yrittäjänä sinun kannattaakin pohtia, otatko edullisen koron yksityishenkilönä vai kalliin lainan yritykselle. Yleensä kannattaa valita pienin korko ja tämä on todennäköisintä yksityihenkilön lainassa.

Kilpailuta lainat ja löydä sopiva lainatarjous

Lainan vakuus – eri vakuustyyppejä

Vakuudellisessa lainassa sinun pitää antaa jotain lainanmyöntäjälle vakuuttamaan siitä, että sinulle voi myöntää lainan.

Esimerkiksi korun voi pantata rahaa vastaan liikkeessä, ja jos et saa rahaa millä maksaa sitä takaisin niin se on pantin omaisuutta.

Vakuudellisessa lainassa on riskejä menettää omaisuus mitä on tarjonnut vakuudeksi, jos ei pysty maksamaan lainaa takaisin.

Yleeensä pantteina toimii henkilökohtaisia asioita, mikä tekee tavaran menettämisestä vielä tärkeämpää.

Henkilövakuus

Pienen lainan voi taata myös henkilö. Tässä ei puhuta kenenkään hengestä, vaan siitä että jos toinen henkilö ei pysty lainaa maksamaan, niin tulee se vastuu silloin toisen henkilön vastuulle. Suuremmissa lainoissa kannattaa olla tarkkana lähteekö muiden lainoihin takaajaksi.

Esinevakuus eli pantti

Yleisin vakuudellisista lainoista ainakin nimellisesti on pantti. Pantti toimii sillä tavalla, että vaihdat esineen rahaan, ja voit käydä vaihtamassa se takaisin myöhemmin rahaa vastaan.

Panttien kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei perheen sukukalleudet vaihda omistajaa.

Vuokravakuus

Vuokravakuus on tyypillistä yksityishenkilön omistamaan asuntoon muuttaessa. Yksityistä asuntoa vuokrattaessa tulee suuremmat riskit, minkä vuoksi on yleistä, että otetaan pantiksi ensimmäisen ja viimeisen kuukauden vuokra niin sanotusti, ja sillä katetaa mahdolliset asunnon korjauskulut tai palautetaan asiakkaalle.

Vakuudellinen vai vakuudeton laina

Lainaa hakiessa kannattaa aina miettiä sitä minkä vuoksi lainaa alunperin ollaan lähdetty hakemaan. Mikä on syy sille että vakuudellinen laina olisi pakko ottaa, mikä vakuudellisen lainan ottamisessa on se perimmäinen syy?

Vakuudellisen lainan kanssa lainan ottajalle tulee huomattavasti suurempia riskejä. Vakuudellisen lainan saanti voi olla helpompaa, mutta mikäli se on ainut tapa sinun saada lainaa, voisiko syy olla jossain muualla?

Vakuudellisen lainan riski on menettää pantattu omaisuus, mitä ei välttämättä sitten saa takaisin jos oma maksukyky ei siihen riitä. Vakuudellinen laina kantaa mukanaan erilaiset riskit kuin vakuudeton laina.

Vakuudeton laina on yksinkertaista hakea ilman minkäänlaisia pantteja tai takauksia. Toki jos vakuudellinen laina ei tule heti ensimmäisellä hakemuksella niin vakuudellisen lainan voi saada myös kumppanin kanssa yhdessä, tai odottaa että oma tilanne paranee ennenkuin hakee lainaa taas.

Lainavertailu on helppoa Nordic Bankin avulla

Vakuudeton laina helposti Nordic Bankilta

Vakuudellinen laina prosessin puolesta on aineki hitaampi kuin vakuudeton laina. Vakuudellisen lainan kanssa pitää mennä pankkiin tai liikkeeseen arvioimaan onko oma vakuus sopiva ja mikä sen arvo on yms.

Vakuudettoman lainan hakemiseen ei tarvi miettiä mitään ylimääräistä ja hakemuksen tekemiseen menee vain muutama minuutti.

Nordic Bankin sivuilla voit tehdä lainahakemuksen minä vuorokauden aikana tahansa ja täysin veloituksetta. Mikäli kielteinen päätös tulee lainahakemuksesta, aina voi hakea uudestaan ja kokeilla toimiiko se myöhemmin.

Lainahakemuksen täytön jälkeen tarjouksia lähetetään sähköpostiin ja näet myös palvelustamme kätevästi korkojen mukaan järjestetyt tarjoukset josta voit löytää parhaimman lainan tilanteesi.

Kilpailuta edullinen lainatarjous muutamassa minuutissa ja säästä aikaa

Miksi ottaa vakuudellinen laina?

Vakuudellinen laina voidaan yleensä ottaa silloin, jos perinteisen pankkilainan saanti on vaikeampaa. Vakuutta voi myös olla ylimääräistä, esim koruja millä ei ole sinulle mitään tunnearvoa, mutta välttämättä et haluaisi myydäkään, niin niitä voi pitää panttina rahaa vastaan.

Asunto on myös yleensä vaihtoehto vakuudelle. Asuntolaina on helpompi saada jos pankille lupaa asunnon arvosta osan vakuudeksi. Lainasta voi silloin saada paremmat kulut ja usein se nopeuttaa myös lainan saantia.

Lainasta kannattaa pitää huomiolla mitä lainan vakuutena käytetään ja mikä on tosiasiallinen vakuudellisen lainan korko. Vakuudellista lainaa voidaan tarjota erilaisilla ehdoilla kuin perinteistä, joten kannattaa lukea sopimus tarkkaan ettei lainan vakuudet häviä minnekään.

Laina-aika on myös aika lailla sopimuskeskeinen asia. Jotkut panttilainaamot pitävät tavaroita todella pitkään ja jotkut taas voivat huutokaupata tavaroita tietyn ajan jälkeen pois.

Vakuudellisen lainan korko

Vakuudellisten lainojen korko vaihtelee aina lainanhakijan yksilöllisten tietojen mukaisesti. Vakuudellinen laina aika vaikuttaa suuresti siihen millainen vakuudellisen lainan korko tulee olemaan. Yleensä mitä pidempi laina-aika on, sitä suuremmaksi vakuudellisten lainojen todellinen vuosikorko tulee lainan kulujen myötä. Vakuudellista lainaa voi maksaa myös takaisin nopeammin ilman lisäkuluja, jos siltä tuntuu.

Vakuudellisissa tai vakuudettomissa lainoissa, todellinen vuosikorko lasketaan aina lainan hakijan yksilöllisistä tiedoista. Nordic Bankin kautta kilpailutat edullista lainaa esimerkiksi vain 4,5 % nimelliskorolla ja 5,05 % todellisella vuosikorolla. 20 000 euron lainalla maksettavaa 10 vuoden laina-ajalla maksat takaisin 212 euroa kuukaudessa, yhteensä 25 535 euroa.

Kilpailuta lainat Nordic Bankilla

Kilpailuta lainat Nordic Bankin ilmaisella lainavertailu-palvelulla. Näet lainalaskurilta helposti sinulle sopivan laina-ajan ja todellisen vuosikoron kaikkien kulujen kera.

Lainan hakeminen Nordic Bankilla on läpinäkyvää, helppoa ja nopeaa. Lainaa voi saada jopa 500 eurosta 70 000 euroon saakka. Vertaile kulutusluotto, joustoluotto, pienlaina, pikavippi tai muu laina helposti kanssamme. Asiakaspalveluumme vastaa kysymyksiin koskien lainavertailua arkisin klo. 08.00 – 17:00 osoitteessa: [email protected]

Usein kysytyt kysymykset lainavertailusta:

Lainavertailun voi tehdä kuka tahansa täysi-ikäinen jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa.

Kauttamme voit hakea lainaa ilman vakuuksia aina 70 000 euroon asti.

Lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja määräytyy asiakkaan tietojen perusteella. Voit tarkistaa todellisen vuosikoron veloituksetta tekemällä helpon lainahakemuksen. Saat lainatarjoukset pian sähköpostiisi ja todellinen vuosikorko on selkeästi merkattu niihin.

Pisin laina-aika on 15 vuotta. On silti mahdollista hakea myös maksuvapaata jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Kyllä, voitte tehdä lainavertailun yhdessä. On suositeltavaa hakea lainaa yhteishakijan kanssa, sillä näin voitte saada edullisemmalla korolla isompaa lainaa, jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia.

Tasalyhennyslaina on nimensä mukaisesti laina, jossa lainan maksuerä pysyy tasasuuruisena eli samana koko laina-ajan. Et siis joudu maksamaan tasalyhennyslainassa suurempia eriä lainan alussa tai lopussa. Kuten kaikissa lainoissa, myös tasalyhennyslainassa kannattaa valita matalin korko.

Lainavertailun avulla voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa. Vertaile lainat aina säännöllisin aikavälein, niin varmistat ettet maksa koskaan liikaa!

Vakuudeton laina maksetaan nopeasti tilille - usein yhden työpäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen saat lainatarjouksia sähköpostiisi. Verkkopalvelussamme lainat on järjestettynä parhaan koron mukaan. Näin sinun on helpompi erottaa edullisin laina.

Vakuudeton laina on lainamuoto jonka saamiseen ei edellytetä vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomaan lainan hakemiseen et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Säännölliset palkka- tai eläketulot toimivat vakuutena. Kannattaa kuitenkin varautua todistamaan tulosi, esimerkiksi tiliotteilla.

Kyllä, voit hakea tonttilainaa tontin ostamista varten. Tonttilainoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Nordic Bankin kautta voit hakea tonttilainaa ilman vakuuksia enintään 70 000 euroa.

Koska korot ja lainan muut kulut vaihtelevat luotonmyöntäjien välillä, voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa vertailemalla tonttilainat kauttamme!