Veneilykausi 2022 on taas täällä!

Moottoriveneellä matkustat mukavasti mökille, viet kaverit kalareissulle tai vain nautiskelet Suomen kesästä ja kauniista luonnosta.

Soutuveneellä liikkuessa saa kätevästi liikuntaa samalla kun nauttii upeasta luonnosta.

Veneily onkin monen suosikkiharrastus juuri monipuolisuutensa vuoksi.

 

Vene osamaksulla

Veneillä voi toki ilman omaa venettäkin. Kuitenkin usein käy niin, että kun veneilyinnostus iskee oikein kunnolla, pitää se oma vene saada hankittua. Jos säästöjä ei löydy tarpeeksi, voi veneen rahoittaa osamaksulla, vakuudellisella lainalla tai vakuudettomalla lainalla.

Toisaalta kannattaako säästöjä käyttää veneen hankintaan laisinkaan? Mikä näistä sitten olisi järkevin vaihtoehto? Kannattaa tutustua kaikkiin vaihtoehtoihin huolellisesti ja vertailla niitä. 

Kilpailuta venelainat verkossa!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta venelainat verkossa!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Vene osamaksulla

+ Vene kuukausimaksulla

– Yleensä 10-30% käsiraha

Monet veneliikkeet tarjoavat osamaksuvaihtoehtoa. Osamaksussa venettä maksetaan osissa kuukausittain. Vene toimii kaupan panttina ja on rahoitusyhtiön omistuksessa siihen asti, että kaikki maksuerät on maksettu.

Tavallisesti osamaksussa pitää maksaa ensin käsiraha, joka on yleensä noin 10-30 % tuotteen hinnasta. Käsirahastakin voi siis jo kertyä melko paljon maksettavaa. Käsirahan voi maksaa säästöillä tai hakea sitä varten kulutusluottoa.

Muilta osin osamaksu on lainan kaltainen siinä mielessä, että sitäkin lyhennetään kuukausittain ja siitäkin maksetaan korkoja ja kuluja. Korot ja kulut kannattaa selvittää tarkasti ennen sopimuksen solmimista, jotta ei tule yllätyksiä.

Veneen osamaksun korko ei välttämättä ole kaikkein edullisin. Osamaksun korko on tavallisesti kiinteä, kun taas kulutusluottojen korkoihin vaikuttaa lainanhakijan yksilöllinen taloudellinen tilanne.

Vene vakuudellisella lainalla

– Vaatimuksena vakuudet

– Prosessi voi viedä viikkoja

Pankit myöntävät vakuudellisia venelainoja. Jotta lainaa voi saada, pitää hakijalla olla jotain vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta. Lainan vakuudeksi käy esimerkiksi asunto, mökki tai metsä. Vakuuden avulla pankki saa edes osan lainan arvosta takaisin, jos asiakas ei jostain syystä pystykään maksamaan lainaa takaisin.

Vakuudellisen venelainan määrä ja korko riippuu pankista. Vakuudellisen lainan saaminen kestää yleensä kauemmin kuin vakuudettoman, koska vakuudet pitää tarkistaa ennen lainan myöntämistä.

Vene vakuudettomalla lainalla

+ Ei tarvitse olla takaajia tai muita vakuuksia

+ Säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot riittää

+ Vene heti oman omistukseen

Vakuudettomia kulutusluottoja varten ei tarvita omaisuutta lainan vakuudeksi. Kulutusluottoa voi siis saada myös henkilö, jolla ei ole vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, mutta jonka taloudellinen tilanne on muuten hyvä. Koska vakuuksia ei tarvitse tarkistella, lainan saa nopeasti tilille, usein jo samana päivänä.

Kulutusluoton nostaminen on todella helppoa. Se on hyvä keino veneen rahoittamiseen siinä mielessä, että veneen voi heti rekisteröidä omiin nimiin. Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto myös jos aiot ostaa veneen yksityiseltä, koska yksityiseltä ostettaessa ei ole osamaksumahdollisuutta.

Kulutusluottojen korot vaihtelevat pankista ja rahoitusyhtiöstä riippuen. Jokainen rahoituslaitos tekee oman arvionsa lainanhakijasta, joten eri tahojen antamat tarjoukset voivat poiketa toisistaan paljonkin. Siksi lainat kannattaa ehdottomasti vertailla ensin. Lainavertailu tehdään netissä. Hakemuksen tekeminen on helppoa ja saat hetkessä lainatarjoukset sähköpostiisi.

Veneen varustus

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun on hankkimassa venettä?

Veneen käyttötarkoitus määrittää pitkälti sen, millainen vene kannattaa hankkia sekä millaisia lisävarusteita tarvitaan. Pohdi esimerkiksi, kuinka monta henkilöä veneeseen pitäisi mahtua, yövytäänkö veneessä ja millaisilla säillä venettä käytetään. Lisäksi kannattaa miettiä, mitä veneellä tehdään. Käytetäänkö sitä kalastukseen vai harrastetaanko sillä vesiurheilua kuten vesihiihtoa. Myös veneen materiaalia on hyvä pohtia.

Tietysti veneen ostajan pitää tehdä valinta myös sen välillä, ostaako moottori- vai purjeveneen. Moottorivenettä on helpompi ohjata kuin purjevenettä, joten moottorivene lienee aloittelijalle parempi ratkaisu. Purjehtiminen vaatii taitoa ja enemmän kokemusta vesillä olosta.

Pienet soutuveneet ja moottoriveneet ovat yleisimpiä veneitä Suomessa. Avovene on mainio yleisvene ensikertalaisellekin, sillä pienikokoisella veneellä on helppo rantautua ja sitä on muutenkin helppo käsitellä. Se sopii hyvin mökkiveneeksi ja kalastuskäyttöön.

Avovenettä isompia ovat retkiveneet. Niissä on tilaa yöpymiseenkin kahdelle tai kolmelle henkilölle. Joissain retkiveneissä on katettu keula, osa on päältä avoimia. Retkivene soveltuu hieman pidempienkin matkojen taittamiseen. Katetun tilan ansiosta veneily on mukavaa huonommallakin säällä.

Jos olet ostamassa käytettyä venettä, kannattaa veneen kuntoa tarkastella huolellisesti ennen ostopäätöksen tekemistä. Käytettyjä veneitä voi löytää monesta paikasta edulliseen hintaan. Varmista kuitenkin, että vene on kaikinpuolin hyväkuntoinen. Ota selvää sen historiasta ja varmista, että akku ja moottori toimivat.

Kilpailuta venelaina

Kilpailuta venelainat ja hae lainaa helposti

Halvin venelaina löytyy kilpailuttamalla. Luottojen korot vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen, joten voit säästää merkittäviä summia, kun valitset edullisemman lainan. Nordic Bankissa voit vertailla venelainat jopa 70 000 euroon asti.

Vertailemme jopa noin 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Saat kätevästi yhdellä lainahakemuksella kattavan kuvan Suomen lainamarkkinoista. Hakemuksen tekeminen on erittäin helppoa eikä vie kauan aikaasi. Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat jo parissa minuutissa ensimmäiset lainatarjoukset.

Kaikki tarjoukset tulevat sähköpostiisi. Sen lisäksi näet ne palvelustamme, jossa ne järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan. Valitse tarjousten joukosta itsellesi sopivin lainavaihtoehto ja allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksilla. Lainarahat siirretään sinulle jo yhden työpäivän kuluessa.

Katso myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.