Vesijetti eli vesiskootteri on moottorikelkan näköinen vesikulkuneuvo. Siinä on vesisuihkuvetolaite, jonka ansiosta sillä voi liikkua myös matalissa vesissä, toisin kuin esimerkiksi moottoriveneellä. Vesiskootterilla ajeleminen on hauska tapa nauttia Suomen kesästä. Vesijetit ovat yllättävän monipuolisia menopelejä. Niitä voi käyttää sekä huviajeluun että esimerkiksi kalastukseen tai vähän pidemmänkin matkan taittamiseen.

Siinäpä mukava retki-idea kesäksi: ota teltta ja evästä mukaan ja lähde vesijetillä ajelulle. Yövy teltassa jossakin mukavassa paikassa. Saat aamulla herätä luonnon ääniin ja pulahtaa järven viileään veteen virkistymään. Vesijettejä on monenlaisia ja osaan niistä saa kaikenlaisia lisävarusteita retkeilyä varten, kuten esimerkiksi kylmälaukku ja äänentoistojärjestelmä.

Vesiskootterien suosio on kasvanut viime vuosina. Mallit ovat kehittyneet ja niiden käyttömukavuus ja turvallisuus on parantunut. Nykyiset vesiskootterit ovat myös hiljaisempia kuin vanhat.

Hae edullinen osamaksu!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun on hankkimassa vesiskootteria?

Tärkeintä on miettiä, mihin käyttöön vesiskootteri tulee. Markkinoilta löytyy erilaisia malleja erilaisilla tehoilla ja kantavuudella. Vesiskoottereita saa sekä virkistyskäyttöön että vesiurheiluun.

Vesiskoottereita on kaksi- ja kolmipaikkaisia. Kaksipaikkainen vesiskootteri on hyvä valinta, jos ajat useimmiten yksin ja kyydittäviä on silloin tällöin. Nämä pienemmät vesijetit soveltuvat hyvin järvellä ajeluun.

Isompi, kolmipaikkainen vesiskootteri on hyvä, jos kyydittäviä on usein. Isompi vesijetti on myös vakaampi ja siinä on enemmän säilytystilaa. Se voi siis soveltua paremmin merellä ajelemiseen, ja säilytystilan vuoksi se sopii pidempienkin matkojen taittamiseen. Vesiskootteri kuluttaa melko paljon bensaa, joten polttoaineitta on hyvä olla mukana pidemmillä matkoilla.

Monia vesiskoottereita on mahdollista muokata eri käyttöön sopiviksi lisävarusteilla. Kaupoista löytyy myös skoottereita, jotka ovat valmiiksi jotain tiettyä tarkoitusta varten suunniteltuja. Esimerkiksi kalastukseen suunnitellussa vesiskootterissa voi olla vakiovarusteena kylmälaukku ja vapateline. Vesisuksien ja muiden vesilelujen vetämiseen suunniteltuun vesijettiin voi laittaa esimerkiksi äänentoistojärjestelmän.

Vesijetti osamaksulla

Muista turvallisuus vesillä

Pidä aina huoli turvallisuudesta, kun liikut vesijetillä. Vesijetillä ajoa koskevat samat säännöt kuin veneellä ajoa:

  • Vesiskootterin kuljettajan pitää olla vähintään 15-vuotias.
  • Ajokorttia ei vaadita.
  • Vesiskootterin kyydissä olevilla pitää olla päällä pelastusliivit.

Joissain tilanteissa myös märkäpuku ja kypärä saattavat olla tarpeen. Lisäksi skootterin mukana pitää olla mela tai ankkuri.

Ensikertalaisen kannattaa aluksi opetella vesiskootterilla ajamista ihan rauhassa tutulla seudulla ennen pidemmille matkoille lähtemistä. Opettele hallitsemaan skootteria ja opettele myös, miten pääset takaisin sen kyytiin, jos tiput veteen. Lisäksi pitää ottaa selvää vesiliikennelain perussäännöistä, kuten esimerkiksi ohitussäännöistä.

Ota huomioon myös, että vesijetillä ei välttämättä saa ajaa joka paikassa ihan millä tahansa nopeudella. Joissakin paikoissa ajoa on rajoitettu esimerkiksi mökkirauhan takaamiseksi tai ympäristösyistä.

Vesijetin ostaminen

Esimerkkilaskelma: Paljonko voit säästää kilpailuttamalla vesijetin rahoituksen?

Lainan kilpailuttaminen todellakin kannattaa, koska sillä tavalla voit säästää merkittäviä summia rahaa. Jokaisen lainan kilpailuttaminen – myös pienten – on järkevää, mutta kilpailuttamisen merkitys tietysti korostuu, kun kyseessä on isompi lainasumma. Lainojen vertailu on helppoa, joten voit saada säästettyä paljon rahaa pienellä vaivalla.

Alle olevasta laskelmasta näet, miten paljon voit säästää rahaa, kun vertailet lainoja Nordic Bankissa. Laskelma on laskettu 20 000 euron lainasummalle 6 vuoden maksuajalla. Nettisivuiltamme löydät lainalaskurin, jonka avulla voit laskea sinulle sopivan maksuajan.

Laina
Nimelliskorko
Tilinhoitomaksu (kk)
Todellinen vuosikorko
Luottoa jälijellä (kk)
Kuukausierä
Kokonais-kustannus
Laina A
18,11 %
19,95 €
22,09 %
72
477,35€
34 369,23 €
Laina B
14,30 %
14,95 €
17,07 %
72
430,28 €
30 980,48 €
Laina C
11,51 %
4,95 €
13,96 %
72
390,88 €
28 143,10 €
Nordic Bank lainavertailu
7,04 %
-
7,27 %
72
341,36€ / kk
Säästöä jopa 135,99 €/kk!
24 578,24€
Säästöä jopa 9 790,99 €!

Esimerkkilaskelman mukaan voit säästää jopa 9 790,99 euroa lainan koroissa ja kuluissa, kun kilpailutat 20 000 euron lainan palvelussamme. Kuukaudessa säästöä kertyy mukavat 135,99 euroa. Kaikki nuo rahat voit käyttää muihin elämisen kuluihin tai laittaa vaikkapa säästöön pahan päivän varalle.

Jokainen lainatarjous on asiakaskohtainen. Saat tietää, minkälaisia lainatarjouksia sinä saat, kun teet lainahakemuksen nettisivuillamme. Lainan hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten lainasumma ja laina-aika sekä hakijan taloudellinen tilanne. Isommissa ja pitkäaikaisemmissa lainoissa on tavallisesti matalampi korko. Myös mahdollinen yhteishakija vaikuttaa lainan hintaan. Yhdessä haetulle lainalle saa usein matalamman koron, jolloin yhteinen laina voi tulla paljon halvemmaksi kuin yksin haettu.

Kuinka paljon vesijetti maksaa?

Uusien vesijettien hinnat liikkuvat 5000 ja 25 000 euron välillä. Käytetyn vesiskootterin voi saada 4000–10 000 eurolla. Käytettyjen laitteiden kanssa pitää toki olla erityisen tarkkana. Kannattaa pohtia, pitäisikö hankintaan sijoittaa sittenkin muutama tonni lisää ja ostaa uusi menopeli. Jos kuitenkin päädyt käytettyyn, varmista, että vesiskootteri on kaikin puolin hyväkuntoinen.

Lisäksi voidaan tarvita erilaisia lisävarusteita. Vesiskootteria voi säilyttää jettilaiturissa tai jettikärryn päällä. Venelaiturissa sitä ei kannata säilyttää, koska vesijetti on sen verran kevyt, että tuuli voi painaa sen laiturin alle ja tällöin vesijetti voi vahingoittua. On siis syytä hankkia jokin paikka, jossa vesijettiä voi säilyttää turvallisesti kesän ajan. Täältä voit lukea vinkkejä laiturin rakentamiseen. Hanki valmiiksi myös talvisäilytyspaikka.

Moniin vesijetteihin saa kaikenlaisia muitakin lisävarusteita, joilla niitä voi muokata eri tarkoituksiin sopiviksi. Vesiskootteriin voi esimerkiksi laittaa varusteita, joilla siitä saa kalastukseen sopivan, tai jos haluat vetää kavereita skootterin perässä vesilelujen avulla, on sekin mahdollista.

Kun suunnittelet vesijetin rahoitusta, ota siis huomioon sekä vesiskootterin hinta että kaikki tarvittavat lisävarusteet. Jos päätät rahoittaa vesijetin vakuudettomalla lainalla, voit hakea kerralla lainasummaa, joka kattaa aivan kaikki hankinnasta aiheutuvat kulut.

Vesijetin rahoitusvaihtoehdot

Vesijetti on mahdollista hankkia joko omilla säästöillä, liikkeen osamaksulla tai vakuudettomalla lainalla. Kauppaliikkeen osamaksu saattaa olla yllättävän kallis. Osamaksuissa on nimittäin usein yllättävän kallis korko. Lisäksi asiakkaalla pitää yleensä olla käsiraha. Kannattaa siis tutustua muihinkin rahoitusvaihtoehtoihin ennen osamaksuun sitoutumista.

Voit esimerkiksi maksaa osan vesijetistä säästöillä ja kuitata loput vakuudettomalla lainalla. Tai halutessasi voit myös maksaa koko summan lainalla. Et tarvitse käsirahaa, kun ostat vesijetin vakuudettomalla lainalla. Kilpailutetun lainan korko saattaa myös olla paljon matalampi kuin osamaksun.

Osamaksun korko on tavallisesti kiinteä, kaikille sama, kun taas vakuudettomien lainojen korko riippuu hakijasta ja luotonmyöntäjästä. Kun pyydät lainatarjouksia useista eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä, voit löytää niiden joukosta edullisen vakuudettoman lainan, jossa on matalampi korko kuin osamaksussa. Helpointa lainojen vertaileminen on lainavertailupalvelussa.

Kilpailuta rahoitusvaihtoehdot vesijettiin verkossa

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa

Suomalainen lainavertailupalvelu Nordic Bank vertailee noin 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Hakemuksen tekeminen ei sido tai velvoita mihinkään, joten voit huoletta lähettää lainahakemuksen ja tehdä päätöksen lainan nostamisesta vasta myöhemmin.

Palvelussamme voit vertailla vakuudettomia lainoja 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti. Voit siis helposti ostaa avullamme joko käytetyn tai uuden vesiskootterin tai veneen. Voit sisällyttää lainahakemukseen ihan kaikki hankinnasta aiheutuvat kulut. Vesijetin lisäksi saatat tarvita esimerkiksi pelastusliivit, vesisukset tai muita vesileluja tai erilaisia lisätarvikkeita, joilla teet vesijetistä esimerkiksi kalastamiseen tai retkeilyyn sopivan menopelin.

Kilpailuta lainat

Usein kysytyt kysymykset vesijetin hommaamisesta osamaksulla:

Uusi vesijetti voi maksaa mitä tahansa noin 5 000 ja 25 000 euron väliltä. Käytetty vesijetti voi maksaa noin 4 000–10 000 euroa.

Käytetyn vesijetin voi saada ostettua noin 4 000–10 000 eurolla. Käytettyjen vesijettien kanssa kannattaa olla tarkkana ja varmistaa, että laite on varmasti kunnossa.

Vesiskootteri valitaan sen perusteella, mihin käyttöön se on tulossa. Vesijettejä on sekä virkistys- että urheilukäyttöön. Isommat vesijetit sopivat paremmin merelle ja kyydittävien kuljettamiseen. Pienemmät vesijetit sopivat järvelle ja yksin ajeluun.

Kilpailuta vesijetin rahoitus Nordic Bankin lainavertailussa. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä lainantarjoajia. Vesijetin rahoitus kannattaa kilpailuttaa lainavertailusivustolla, koska sillä tavalla säästät myös aikaa.

Kyllä, voit ostaa vesiskootterin ilman käsirahaa kätevällä lainalla. Hae lainaa netistä, niin saat rahat tilillesi todella nopeasti. Pääset pian tekemään kauppoja vesiskootterista ja saat laitteen heti omaksesi.

Vesiskootterin rahoituksen laina-aika on tavallisesti 1–15 vuotta. Sopiva laina-aika riippuu lainan koosta sekä sinun taloudellisesta tilanteestasi.

Rahoituksen korko vaihtelee suuresti. Se voi olla mitä tahansa noin 4 ja 20 %:n väliltä. Korkoon vaikuttaa esimerkiksi lainan koko, laina-aika ja hakijan yksilöllinen taloudellinen tilanne. Lisäksi mahdollinen yhteishakija voi pienentää korkoa.

Jos rahoitat vesijetin hankinnan lainalla, ei vesijetin vakuuttaminen ole edellytys rahoituksen saamiselle. Rahoituksen voi saada, jos taloudellinen tilanteesi on kunnossa ja tulosi ovat riittävän hyvät.

Lainaa vesijetin hankintaan voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on vakaat palkka- tai eläketulot sekä puhtaat luottotiedot. Lainaa voi hakea yksin tai yhteishakijan kanssa.

Vesijetin rahoitukselle ei tarvita takaajia eikä vakuuksia.

Kyllä, vesijetin rahoituksen voi maksaa takaisin nopeammin, ja yleensä tämä onnistuu ilman ylimääräisiä kuluja. Kun maksat lainan takaisin nopeammin, voit säästää paljon rahaa, sillä korkoa ja kuluja kertyy lyhyemmältä ajalta.

Vakuudettoman lainan korko voi olla kiinteä tai vaihtuva, jolloin se on sidottu esimerkiksi 3 kk euriboriin.

Moni pankki ja rahoitusalan yritys tarjoaa rahoitusta vesiskoottereita varten. Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme, niin voit saada useita lainatarjouksia eri tahoilta. Tarjousten joukosta on helppo valita itselle sopivin ja halvin lainavaihtoehto.

Muita esimerkkejä minkä hankintojen rahoittamisessa Nordic Bank voi auttaa:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.