Vesijetti eli vesiskootteri on moottorikelkan näköinen vesikulkuneuvo. Siinä on vesisuihkuvetolaite, jonka ansiosta sillä voi liikkua myös matalissa vesissä, toisin kuin esimerkiksi moottoriveneellä. Vesiskootterilla ajeleminen on hauska tapa nauttia Suomen kesästä. Vesijetit ovat yllättävän monipuolisia menopelejä. Niitä voi käyttää sekä huviajeluun että esimerkiksi kalastukseen tai vähän pidemmänkin matkan taittamiseen.

Siinäpä mukava retki-idea kesäksi: ota teltta ja evästä mukaan ja lähde vesijetillä ajelulle. Yövy teltassa jossakin mukavassa paikassa. Saat aamulla herätä luonnon ääniin ja pulahtaa järven viileään veteen virkistymään. Vesijettejä on monenlaisia ja osaan niistä saa kaikenlaisia lisävarusteita retkeilyä varten, kuten esimerkiksi kylmälaukku ja äänentoistojärjestelmä.

Vesiskootterien suosio on kasvanut viime vuosina. Mallit ovat kehittyneet ja niiden käyttömukavuus ja turvallisuus on parantunut. Nykyiset vesiskootterit ovat myös hiljaisempia kuin vanhat.

Hae edullinen osamaksu!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun on hankkimassa vesiskootteria?

Tärkeintä on miettiä, mihin käyttöön vesiskootteri tulee. Markkinoilta löytyy erilaisia malleja erilaisilla tehoilla ja kantavuudella. Vesiskoottereita saa sekä virkistyskäyttöön että vesiurheiluun.

Vesiskoottereita on kaksi- ja kolmipaikkaisia. Kaksipaikkainen vesiskootteri on hyvä valinta, jos ajat useimmiten yksin ja kyydittäviä on silloin tällöin. Nämä pienemmät vesijetit soveltuvat hyvin järvellä ajeluun.

Isompi, kolmipaikkainen vesiskootteri on hyvä, jos kyydittäviä on usein. Isompi vesijetti on myös vakaampi ja siinä on enemmän säilytystilaa. Se voi siis soveltua paremmin merellä ajelemiseen, ja säilytystilan vuoksi se sopii pidempienkin matkojen taittamiseen. Vesiskootteri kuluttaa melko paljon bensaa, joten polttoaineitta on hyvä olla mukana pidemmillä matkoilla.

Monia vesiskoottereita on mahdollista muokata eri käyttöön sopiviksi lisävarusteilla. Kaupoista löytyy myös skoottereita, jotka ovat valmiiksi jotain tiettyä tarkoitusta varten suunniteltuja. Esimerkiksi kalastukseen suunnitellussa vesiskootterissa voi olla vakiovarusteena kylmälaukku ja vapateline. Vesisuksien ja muiden vesilelujen vetämiseen suunniteltuun vesijettiin voi laittaa esimerkiksi äänentoistojärjestelmän.

Vesijetti osamaksulla

Muista turvallisuus vesillä

Pidä aina huoli turvallisuudesta, kun liikut vesijetillä. Vesijetillä ajoa koskevat samat säännöt kuin veneellä ajoa:

  • Vesiskootterin kuljettajan pitää olla vähintään 15-vuotias.
  • Ajokorttia ei vaadita.
  • Vesiskootterin kyydissä olevilla pitää olla päällä pelastusliivit.

Joissain tilanteissa myös märkäpuku ja kypärä saattavat olla tarpeen. Lisäksi skootterin mukana pitää olla mela tai ankkuri.

Ensikertalaisen kannattaa aluksi opetella vesiskootterilla ajamista ihan rauhassa tutulla seudulla ennen pidemmille matkoille lähtemistä. Opettele hallitsemaan skootteria ja opettele myös, miten pääset takaisin sen kyytiin, jos tiput veteen. Lisäksi pitää ottaa selvää vesiliikennelain perussäännöistä, kuten esimerkiksi ohitussäännöistä.

Ota huomioon myös, että vesijetillä ei välttämättä saa ajaa joka paikassa ihan millä tahansa nopeudella. Joissakin paikoissa ajoa on rajoitettu esimerkiksi mökkirauhan takaamiseksi tai ympäristösyistä.

Vesijetin ostaminen

Kuinka paljon vesijetti maksaa?

Uusien vesijettien hinnat liikkuvat 5000 ja 25 000 euron välillä. Käytetyn vesiskootterin voi saada 4000–10 000 eurolla. Käytettyjen laitteiden kanssa pitää toki olla erityisen tarkkana. Kannattaa pohtia, pitäisikö hankintaan sijoittaa sittenkin muutama tonni lisää ja ostaa uusi menopeli. Jos kuitenkin päädyt käytettyyn, varmista, että vesiskootteri on kaikin puolin hyväkuntoinen.

Lisäksi voidaan tarvita erilaisia lisävarusteita. Vesiskootteria voi säilyttää jettilaiturissa tai jettikärryn päällä. Venelaiturissa sitä ei kannata säilyttää, koska vesijetti on sen verran kevyt, että tuuli voi painaa sen laiturin alle ja tällöin vesijetti voi vahingoittua. On siis syytä hankkia jokin paikka, jossa vesijettiä voi säilyttää turvallisesti kesän ajan. Täältä voit lukea vinkkejä laiturin rakentamiseen. Hanki valmiiksi myös talvisäilytyspaikka.

Moniin vesijetteihin saa kaikenlaisia muitakin lisävarusteita, joilla niitä voi muokata eri tarkoituksiin sopiviksi. Vesiskootteriin voi esimerkiksi laittaa varusteita, joilla siitä saa kalastukseen sopivan, tai jos haluat vetää kavereita skootterin perässä vesilelujen avulla, on sekin mahdollista.

Kun suunnittelet vesijetin rahoitusta, ota siis huomioon sekä vesiskootterin hinta että kaikki tarvittavat lisävarusteet. Jos päätät rahoittaa vesijetin vakuudettomalla lainalla, voit hakea kerralla lainasummaa, joka kattaa aivan kaikki hankinnasta aiheutuvat kulut.

Vesijetin rahoitusvaihtoehdot

Vesijetti on mahdollista hankkia joko omilla säästöillä, liikkeen osamaksulla tai vakuudettomalla lainalla. Kauppaliikkeen osamaksu saattaa olla yllättävän kallis. Osamaksuissa on nimittäin usein yllättävän kallis korko. Lisäksi asiakkaalla pitää yleensä olla käsiraha. Kannattaa siis tutustua muihinkin rahoitusvaihtoehtoihin ennen osamaksuun sitoutumista.

Voit esimerkiksi maksaa osan vesijetistä säästöillä ja kuitata loput vakuudettomalla lainalla. Tai halutessasi voit myös maksaa koko summan lainalla. Et tarvitse käsirahaa, kun ostat vesijetin vakuudettomalla lainalla. Kilpailutetun lainan korko saattaa myös olla paljon matalampi kuin osamaksun.

Osamaksun korko on tavallisesti kiinteä, kaikille sama, kun taas vakuudettomien lainojen korko riippuu hakijasta ja luotonmyöntäjästä. Kun pyydät lainatarjouksia useista eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä, voit löytää niiden joukosta edullisen vakuudettoman lainan, jossa on matalampi korko kuin osamaksussa. Helpointa lainojen vertaileminen on lainavertailupalvelussa.

Kilpailuta rahoitusvaihtoehdot vesijettiin verkossa

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa

Suomalainen lainavertailupalvelu Nordic Bank vertailee noin 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Hakemuksen tekeminen ei sido tai velvoita mihinkään, joten voit huoletta lähettää lainahakemuksen ja tehdä päätöksen lainan nostamisesta vasta myöhemmin.

Palvelussamme voit vertailla vakuudettomia lainoja 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti. Voit siis helposti ostaa avullamme joko käytetyn tai uuden vesiskootterin tai veneen. Voit sisällyttää lainahakemukseen ihan kaikki hankinnasta aiheutuvat kulut. Vesijetin lisäksi saatat tarvita esimerkiksi pelastusliivit, vesisukset tai muita vesileluja tai erilaisia lisätarvikkeita, joilla teet vesijetistä esimerkiksi kalastamiseen tai retkeilyyn sopivan menopelin.

 

Lue myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.