Lainojen yhdistely

Yhdistä lainat fiksusti netissä 2023

Nordic Bank tekee lainojen yhdistämisestä helppoa. Täytä maksuton lainahakemus kätevästi sivuillamme, niin kilpailutamme edullisimman yhdistelylainan vaivattomasti.
 
Kilpailutamme lainan puolestasi noin 30 pankilla ja rahalaitoksella yhdellä helpolla ja maksuttomalla lainahakemuksella.
Nordic Bank tekee lainojen yhdistämisestä helppoa. Täytä maksuton lainahakemus kätevästi sivuillamme, niin kilpailutamme edullisimman yhdistelylainan vaivattomasti. Kilpailutamme lainan puolestasi noin 30 pankilla ja rahalaitoksella yhdellä helpolla ja maksuttomalla lainahakemuksella.
 
Lainojen ja osamaksujen yhdistäminen kannattaa. Saat säästöjä lainanhoitokustannuksista ja saat kuukausierät sopivan suuruisiksi.
 
Lainahakemuksen täyttäminen ja tarjousten katsominen ei velvoita sinua mihinkään. Voit rauhassa tutustua lainatarjouksiin ja valita itsellesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Lainojen ja osamaksujen yhdistäminen kannattaa. Saat säästöjä lainanhoitokustannuksista ja saat kuukausierät sopivan suuruisiksi.
 
Lainahakemuksen täyttäminen ja tarjousten katsominen ei velvoita sinua mihinkään. Voit rauhassa tutustua lainatarjouksiin ja valita itsellesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa

Meillä on tapana haaveilla asioista, joihin rahamme eivät sillä hetkellä välttämättä riitä. Juuri vastikään julkaistu kiinnostava puhelinmalli olisi kiva saada kokeiluun.

Autoon pitäisi ostaa uudet talvirenkaat. Tietokone hidastelee vanhuuttaan. Lomallekin olisi ihanaa päästä perheen kanssa. Elämässä riittää kaikenlaisia rahareikiä, eikä yllätyksiltäkään voi välttyä.

Joskus käy niin, että säästöt eivät riitä kaikkiin hankintoihin, joten on pakko hakea rahoitusta muualta tai rahoittaa hankintoja esimerkiksi osamaksuilla. Silloin voi käydä niin, että kulutusluottoja ja osamaksuja kertyy useita yhtä aikaa.

Tällaisessa tilanteessa maksat jokaisesta lainasta korkojen lisäksi lainanhoitokuluja ja kun lainoja on monta, kasvaa näiden kulujen yhteissumma todennäköisesti isoksi. Silloin kannattaa harkita lainojen yhdistämistä.

Lainojen yhdistäminen on fiksu tapa säästää rahaa

Vertaile yhdistelylainat ja yhdistä kalliit lainat yhdeksi edulliseksi lainaksi

1

Laske olemassaolevien lainojen ja osamaksujen vielä maksamatta olevat summat yhteen lainojen yhdistely-laskurilla.

2

Täytä ilmainen ja helppo lainahakemus.

3
Muutamassa minuutissa saat ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiin. Vertaile saamiasi lainatarjouksia ja valitse niistä paras vaihtoehto.
4
Hyväksy tarjous verkkopankkitunnuksilla. Rahat maksetaan tilillesi tämän jälkeen yleensä jo saman päivän aikana.
5
Maksa rahoilla kaikki pienet lainat ja osamaksut pois. Jatkossa maksat vain yhtä yhdistelylainaa, jossa on edullinen korko - säästät rahaa joka kuukausi!

Lainojen yhdistäminen on fiksu tapa säästää

Yleisiä kysymyksiä lainojen yhdistämisestä:

Paljonko voin saada yhdistelylainaa?

Lainojen yhdistämistä varten saat lainaa meidän kautta aina 70 000€ asti. Kilpailuta yli 30 pankkia yhdellä ilmaisella lainahakemuksella Nordic Bankin verkkosivuilla ja hae lainatarjoukset 70 000 euroon asti lainojen yhdistämiseen.

Kuka voi saada yhdistelylainaa?

Nordic Bankin kautta lainaa voi hakea kuka tahansa vähintään 18-vuotias jolla säännölliset palkka- tai eläketulot, puhtaat luottotiedot sekä suomalainen henkilöturvatunnus.

Kuinka nopeasti lainarahat maksetaan tilille?

Lainarahat maksetaan tilille usein jo saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Huomioithan että suoritus tapahtuu aina arkisin toimistoaikoina. Kun saat yhdistelylainan tilillesi, voit heti maksaa sillä kaikki vanhat lainat, kulutusluotot ja osamaksut.

Voinko maksaa yhdistelylainan nopeammin takaisin?

Lainan voi aina suorittaa nopeammalla aikataululla pois. Jos haluat suorittaa lainan etuajassa niin ole yhteydessä luotonmyöntäjään ja pyydä loppusumma. Maksamalla lainan pois ennenaikaisesti, maksat vähemmän tilin hoitokustannuksia ja korkoja. Selvitä ohjeet luotonmyöntäjältä ennen maksua.

Näin käytät lainojen yhdistely -laskuria

Näppärä lainalaskuri yhdistelylainoille auttaa sinua suunnittelemaan lainojen yhdistämistä. Voit laskea etukäteen ennen lainahakemuksen tekemistä, minkälaisen yhdistelylainan tarvitsisit.

Tai sitten voit jo lähettää hakemuksen ja käyttää laskuria apuna, kun pohdit mikä saamistasi tarjouksista on paras.

Laskuri on helppokäyttöinen. Kirjoita siihen kaikkien olemassa olevien lainojesi tiedot sekä uuden lainan tiedot, niin näet heti, minkä verran saat säästöä kuukaudessa yhdistelylainan ansiosta.

Kirjoita laskuriin ensin kaikkien lainojesi tiedot. Yhdelle riville tulee yhden lainan tiedot. Kirjoita, minkä verran lainaa on vielä jäljellä sekä mikä on lainan maksuaika ja vuosikorko.

Saat lisää rivejä esiin napsauttamalla plussaa. Saat poistettua rivin klikkaamalla ruksia.

Kun olet kirjoittanut kaikkien olemassa olevien lainojesi tiedot, kirjoita vielä laskurin alaosaan ”uuden lainan tiedot” -kohtaan yhdistelylainan tiedot. Siihen kirjoitetaan samat tiedot kuin muistakin lainoista eli lainamäärä, maksuaika kuukausina ja vuosikorko.

Paina sitten Laske-näppäintä, niin laskurin alle ilmestyy yhteenveto. Yhteenvedosta käy ilmi, minkä verran sinulla on vielä lainoja maksamatta yhteensä ja kuinka paljon lyhennät lainoja kuukaudessa tällä hetkellä. Näet myös uuden yhdistelylainan määrän ja kuukausierän. Viimeisenä yhteenvedosta näkyy, minkä verran säästöä saat kuukaudessa uuden yhdistelylainan ansiosta.

Nykyisten lainojen tiedot
Uuden lainan tiedot
Laske
Yhteenveto
Nykyiset lainat yhteensä:

0 €

Nykyinen kuukausierä:

0 €

Uusi laina:

0 €

Uuden lainan kuukausierä:

0 €

Säästö / kk:

0 €

Hei! Katso tästä millaisia lainatarjouksia saisit muutamassa minuutissa, helposti!

  • Ilmainen ja helppo lainahakemus.
  • Ei velvoita tai sido vastaanottamaan lainaa.
  • Yhdellä helpolla hakemuksella jopa 30 lainatarjousta!
Kilpailuta pankit verkossa!

Esimerkki lainojen yhdistämisen tuomasta säästöstä

Tässä yksi konkreettinen esimerkkilaskelma lainojen yhdistämisestä ja minkälaisia säästöjä voit sillä saada aikaan. Lainojen yhdistämisen avulla säästät lainojen kokonaiskustannuksissa ja voit myös valita lainan maksuajan siten, että kuukausittaiset lainanhoitokustannukset eivät rasita liikaa taloutta. Tässä taulukossa on tyypillinen esimerkki nykyisistä lainoista ja osamaksuista:

Luotto
Lainaa jäljellä
Vuosikorko
Tilinhoitomaksu (kk)
Todellinen vuosikorko
Luottoa jälijellä (kk)
Kuukausierä
Kokonais-kustannus
Joustoluotto
8 000,00€
17,30 %
5,50 €
20,35 %
48
237,79 €
11 414,03 €
Luottokortti
3 000,00€
13,60 %
-
14,48 %
36
101,95 €
3 670,24 €
Erilaiset osamaksut yhteensä
2 300,00€
16,10 %
8,49 €
26,34 %
24
121,13 €
7 031,94 €
Pikavippi
750,00€
20 %
5,69 €
41,10 %
24
43,86 €
1 052,68 €
Kulutusluotto
12 000,00€
15,10 %
8,14 €
17,67 %
60
294,25 €
17 654,97 €
YHTEENSÄ
26 050,00€
27,82 €
798,98 €
40 823,86 €

Seuraavaksi kaksi yhdistelylaina-vaihtoehtoa eri pituisilla maksuajoilla. Käytännössä siis Nordic Bankin kautta kilpailutetaan mahdollisimman edullinen yhdistelylaina, jolla maksetaan vanhat lainat pois ja sen jälkeen lyhennetään vain yhtä yhdistelylainaa.

Vaihtoehto 1: Yhdistelylaina 5 vuoden maksuajalla

Luotto
Lainaa jäljellä
Vuosikorko
Tilinhoitomaksu (kk)
Todellinen vuosikorko
Luottoa jälijellä (kk)
Kuukausierä
Kokonais-kustannus
Nordic Bank yhdistelylaina
26 050,00€
5,79 %
5,50 €
6,41 %
60
506,58 €
30 394,80 €

Jos on tarve tasapainottaa erityisesti talouden kuukausikustannuksia, kannattaa yhdistelylainalle valita vähän pitempi maksuaika. Tässä esimerkissä maksuaika on 5 vuotta ja lainanhoitokustannusten kuukausierä putoaa 798,98 eurosta 506,58 euroon. Vielä pitemmällä maksuajalla kuukausierää saisi tarvittaessa vielä alhaisemmaksi. Tällä lainojen järjestelyllä saavutetaan säästöä lainanhoitokulujen kokonaiskustannuksissa yhteensä 10 429,06 euroa.

Vaihtoehto 2: Järjestelylaina 4 vuoden maksuajalla

Luotto
Lainaa jäljellä
Vuosikorko
Tilinhoitomaksu (kk)
Todellinen vuosikorko
Luottoa jälijellä (kk)
Kuukausierä
Kokonais-kustannus
Nordic Bank yhdistelylaina
26 050,00€
4,57 %
-
4,89 %
48
594,85 €
28 552,80 €

Jos on mahdollista maksaa melkein yhtä paljon lainanhoitoja kuin aiemminkin, niin kannattaa valita lyhyempi maksuaika, jolloin lainanhoitokustannuksista tulee enemmän säästöä. Tässä esimerkissä maksuaika on 4 vuotta ja lainanhoitokustannusten kuukausierä putoaa 798,98 eurosta 594,85 euroon ja lainanhoitokulujen kokonaiskustannuksista tulee säästöä peräti 12 271,06 euroa! Monesti kauppojen tarjoamat osamaksut ja käyttöluotot ovat kalliita lainavaihtoehtoja. Kun kilpailutat pienetkin lainat ja osamaksut yhdeksi järjestelylainaksi, voit helposti saada todella tuntuvia säästöjä.

Yhdistelylainaa voi hakea yhteishakijan kanssa

Yhdistelylaina kannattaa hakea yhteishakijan kanssa

Hae yhdistelylaina yhteishakijan kanssa, jos se on mahdollista. Puolison tai muun rinnakkaishakijan kanssa voitte kuitata kaikki lainat yhteisellä yhdistelylainalla. Yhdessä haettu laina on edullisempi, sillä myös yhteishakijan tulot huomioidaan laskelmissa. Voitte saada yhdessä isomman lainasumman sekä matalamman koron.

Yhteishakijan lisääminen hakemukseen kannattaa etenkin jos kyseessä on isompi, yli 10 000 euron kokoinen laina, tai jos ensisijaisella hakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot. Yhteishakijaa koskee samat vaatimukset, eli myös hänen pitää olla täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot.

Lainan ottaminen yhdessä tarkoittaa yhteistä vastuuta lainan takaisinmaksusta. Kumpikin hakija vastaa koko lainasta, ei siis vain sen puolikkaasta. Jos toinen ei pystykään maksamaan omaa osuuttaan lyhennyksistä, vastuu lainasta jää kokonaan toisen harteille.

Kannattaako lainat ja kulutusluotot yhdistää?

Nykyään osamaksusopimuksia tarjotaan asiakkaille innokkaasti. Siksi voi helposti käydä niin, että niitä onkin yhtäkkiä useita yhtä aikaa. Jos olet ostanut osamaksulla kaikenlaista, esimerkiksi uuden tietokoneen, television ja huonekaluja, sinulla menee todennäköisesti kuukausittain paljon rahaa pelkästään lainojen, osamaksujen ja kulutusluottojen korkoihin. Ja jokaisessa lainassa ja osamaksussa on todennäköisesti myös erikseen laskutuslisä, käsittelykulu tai joku muu kiinteä kuukausihinta.

Tällaisessa tapauksessa voi olla kannattavaa yhdistää lainat, kulutusluotot ja osamaksut yhdeksi yhdistelylainaksi. Yleensä yksi isompi laina tulee edullisemmaksi kuin monta pientä. Tavallisesti rahaa jää käyttöön enemmän, kun maksat vain yhden lainan korkoja ja muita kuluja usean sijasta. Lainojen yhdistäminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta on tietysti kannattavaa, jos voit sillä tavalla säästää paljon rahaa.

Myös yhdistelylainat on järkevää kilpailuttaa. Sillä tavalla voit löytää mahdollisimman edullisen lainan ja säästää paljon rahaa. Kilpailuttamista ei enää tarvitse tehdä kysymällä tarjousta erikseen jokaisesta pankista ja rahoituslaitoksesta. Kun käytät lainavertailupalvelu Nordic Bankia, saat vertailtua yhdellä hakemuksella jopa 35 rahoituslaitosta. Yhdellä ilmaisella hakemuksella saat kattavan kuvan lainamarkkinoista.

Meidän kauttamme haettujen yhdistelylainojen todellinen vuosikorko on keskimäärin 4,19–14 %. Vaihtelua on siis paljon myös eri lainanantajien välillä, ja siksi lainojen kilpailuttaminen onkin niin tärkeää. Lainalaskurillamme voit kokeilla, minkälainen lainasumma ja laina-aika sopisivat sinulle parhaiten. Laskurista näet suuntaa antavan arvion kuukausierästä ja todellisesta vuosikorosta. Todellinen vuosikorko on yksilöllinen, joten se määräytyy sinun tietojesi perusteella. Tutustu lainaehtoihin aina huolellisesti ennen tarjouksen hyväksymistä.

Yhdistä kalliit lainat ja toteuta unelmasi, fiksusti!

Kuka voi saada edullisen yhdistelylainan?

Kaikki Nordic Bankin kautta haettavat yhdistelylainat ovat vakuudettomia. Se tarkoittaa sitä, että sinulta ei vaadita takaajia tai vakuuksia. Lainanantajilla on kuitenkin muutamia vaatimuksia lainanhakijoille. Voit saada yhdistelylainan, jos täytät nämä ehdot:

  • Luottotiedot kunnossa
  • Täysi-ikäinen
  • Säännölliset palkka- tai eläketulot

Valitettavasti lainoja ei siis myönnetä aivan kaikille. Jos nämä yllä mainitut ehdot eivät täyty, et todennäköisesti saa lainaa. Lainan saamisen voi estää myös esimerkiksi tulottomuus, epäsäännölliset tulot ja liian lyhyt työhistoria. Jos olet ollut töissä vasta alle puoli vuotta, ei lainaa välttämättä myönnetä. Muita syitä kielteiseen lainapäätökseen ovat esimerkiksi maksuhäiriömerkintä, liian paljon velkaa suhteessa tuloihin ja puutteelliset tiedot lainahakemuksessa. Lue lisää artikkelista: Yleisimmät syyt miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu.

Voit silti tehdä lainahakemuksen, vaikka et olisi aivan varma, täytätkö lainaehdot. Hakemuksen tekeminen ei nimittäin sido eikä velvoita sinua mihinkään, joten se on riskitöntä. Hakemuksen tekeminen on myös ilmaista. Muista myös, että lainahakemus on mahdollista tehdä yhdessä toisen hakijan kanssa. Kannattaa siis vinkata lainojen yhdistämisestä puolisolle, koska jos teette hakemuksen molempien nimellä, teidän on mahdollista saada pienempikorkoinen laina.

Yhdistä lainat kätevästi netissä

Lainojen yhdistäminen on helppoa

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa 500–70 000 euroa. Meidän avullamme pystyt siis yhdistämään hieman isompiakin lainoja ja kulutusluottoja. Takaisinmaksuaika on 1–15 vuotta. Tavallisesti laina on mahdollista maksaa pois sovittua nopeamminkin.

Laske ensin tarkasti olemassa olevien velkojesi yhteissumma. Ota myös selvää kuukausieristä ja lainojen todellisista vuosikoroista.

Syötä velkojesi yhteissumma nettisivuillamme olevaan lainalaskuriin, niin voit kokeilla, minkälainen kuukausierästä tulisi milläkin takaisinmaksuajalla. Samalla näet myös alustavan arvion lainan todellisesta vuosikorosta.

Todellinen vuosikorko on yksilöllinen, joten lopullisesti se määräytyy vasta tietojesi perusteella.

Tee lainahakemus nettisivuillamme. Ensimmäiset lainatarjoukset tulevat sähköpostiisi yleensä parissa minuutissa. Jos haluat pelata varman päälle, voit odottaa vuorokauden, jotta kaikki lainatarjoukset ehtivät varmasti saapua.

Tarkastele sitten saamiasi tarjouksia ja vertaa niitä olemassa oleviin lainoihisi. Jos päätät hyväksyä jonkun tarjouksista, voit maksaa sillä kaikki olemassa olevat lainasi pois. Jatkossa lyhennät vain yhtä lainaa, joten säästät todennäköisesti aika mukavan summan rahaa.

Jos tarvitset uuden lainan jotain hankintaa varten, ja sinulla on jo useampia kulutusluottoja, voit pyrkiä yhdistämään nämä kaikki lainat. Laita siis lainahakemukseesi olemassa olevien lainojen jäljellä oleva yhteissumma ja uutta hankintaa varten tarvittava rahamäärä.

Jos hakemus hyväksytään sellaisenaan, voit maksaa rahoilla pois olemassa olevat velat ja ostaa sen mitä nyt olitkaan ostamassa.

Toisinaan käy niin, ettei hakija saakaan yhdistettyä kaikkia lainojaan heti. Silloin voi olla kannattavaa ottaa kuitenkin yksi pienempikorkoinen laina, jolla maksat edes osan kalliskorkoisista kulutusluotoista pois. Kaikkien lainojen yhdistämistä voi yrittää uudestaan taas myöhemmin.

Yhdistä lainat helposti Nordic Bankin lainojen vertailun avulla!

Nordic Bank on kotimainen lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa jopa yli 30 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Yhdellä ilmaisella hakemuksella saat erittäin kattavan kuvan lainamarkkinoista.

Yhdistelylainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, jotta löytäisit mahdollisimman edullisen lainan ja pystyisit maksimoimaan säästöt. Mitä enemmän säästät lainanhoitokuluissa, sitä enemmän sinulle jää rahaa muuhun elämiseen.

Meidän kauttamme voit saada lainaa 50070 000 euroa. Laina-aika on 1–15 vuotta. Et tarvitse takaajia tai vakuuksia.

Lainan saamisen edellytys on, että olet täysi-ikäinen ja sinulla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset palkka- tai eläketulot. Lainahakemuksen tekeminen ei sido sinua mitenkään. Se on myös ilmaista.

Yhdistä lainat missä ja millin tahansa

Voit tehdä hakemuksen, vaikka et olisi täysin varma, täytätkö lainaehtoja. Hakemuksesi välitetään yli 30 pankkiin ja rahoituslaitokseen.

Nordic Bankin lainavertailupalvelu on sujuva ja helppo. Täytä hakemus nettisivuillamme ja odottele hetki. Saat ensimmäiset tarjoukset sähköpostiisi yleensä jo parissa minuutissa.

Voit rauhassa vertailla tarjouksia ja tehdä päätöksesi. Kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen, voi saada rahat tilillesi todella nopeasti. Yleensä rahat maksetaan tilille yhden työpäivän kuluessa. Jos kyseessä on pikalaina, voit saada sen tilille jo parissa tunnissa.

Miksi en saanut yhdistelylainaa?

Lainojen ja kulutusluottojen yhdistäminen ei ihan aina onnistu. Siihen on useita syitä. Joskus kyse saattaa olla ihan vain siitä, että lainahakemukseen on epähuomiossa tullut kirjoitettua vääriä tietoja tai hakemus on ollut puutteellinen. Tällaisessa tapauksessa voi kokeilla lainahakemuksen uudelleen tekemistä.

Joskus käy niin, että saisit pienemmän lainasumman kuin mitä olit hakenut. Tällaisessa tilanteessa voi olla kannattavaa hyväksyä tarjous ja maksaa sillä osa kalliskorkoisimmista lainoista pois. Näin sinulle jää edelleen useita lainoja maksettavaksi, mutta saat kuitenkin säästöä siitä, että suurikorkoiset lainat on maksettu kokonaan pois. Toinen vaihtoehto tällaisessa tilanteessa on jättää tarjous hyväksymättä, lyhentää olemassa olevia lainoja vielä jonkin aikaa ja kokeilla sitten lainojen yhdistämistä uudestaan.

Lainaa ei yleensä myönnetä, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Luotonmyöntäjät tarkastelevat aina hakijan taloudellista tilannetta ja maksukykyä ennen lainan antamista. Jos nämä eivät ole kunnossa, lainaa ei myönnetä.

Myös ikä voi olla este lainan saamiselle, vaikka olisitkin täysi-ikäinen. Osa rahoituslaitoksista vaatii korkeampaa kuin 18 vuoden ikää. Raja voi olla esimerkiksi 24 vuotta. Tämä johtuu siitä, että nuorella aikuisella ei tavallisesti vielä ole täysin vakiintunut taloudellinen tilanne, joten lainan antamisessa on suuremmat riskit. Siksi kaikki rahoituslaitokset eivät myönnä lainaa esimerkiksi 18-vuotiaalle.

Hakemuksen hylkääminen saattaa johtua myös siitä, että hakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot. Jos teet esimerkiksi osa-aikatöitä tai kausitöitä, voi luotonmyöntäjä olla epävarma sen suhteen, pystytkö varmasti maksamaan ottamasi lainan takaisin. Tällaisessa tilanteessa rinnakkaishakijasta saattaa olla hyötyä. On mahdollista, että saatte yhdessä lainan, vaikka sitä ei sinulle myönnetty, kun hait sitä yksin.

Yhdistelemällä lainat säästät rahaa

Vältä taloudellinen kaaos – tärkeimmät huomiot lainojen yhdistämisestä

Myös pienituloinen voi saada yhdistelylainan

Monet saattavat ajatella, että lainojen yhdistäminen on vain rikkaiden juttu, mutta tämä ei ole totta. Myös pienituloinen voi saada yhdistelylainan. Lainojen yhdistäminen voi olla erityisen tärkeää juuri pienituloiselle, sillä korkeakorkoiset lainat voivat aiheuttaa isoja taloudellisia haasteita. Useiden eri lainojen lyhentäminen voi johtaa velkakierteeseen ja muihin taloudellisiin ongelmiin. Lainojen yhdistäminen voi auttaa pienituloista hallitsemaan omaa taloutta paremmin ja välttämään taloudellisia ongelmia.

Yhdistelylainan ansiosta pienituloiselle voi jäädä huomattavasti enemmän rahaa joka kuukausi. Tämä on tärkeää monestakin eri syystä.

Kun rahaa on käytössä enemmän, saat helpommin maksettua kaikki elämisen kulut. Rahaa jää säästöön, jolloin pystyt kerryttämään puskurirahastoa ja selviydyt yllättävistä menoista paljon helpommin. Yhdistelylainalla voi saada madallettua lainojen korkoja ja kuluja sekä pidennettyä takaisinmaksuaikaa. Näiden ansiosta kuukausierää saadaan pienemmäksi ja rahaa jää enemmän muihin tarkoituksiin.

Yhdistelylaina ei ratkaise kaikkia ongelmia, vaan myös kulutustottumusten on muututtava

Lainojen yhdistäminen on hyödyllinen työkalu talouden hallinnassa ja velkaongelmien ehkäisyssä. Se ei kuitenkaan ratkaise velkaongelmia pysyvästi, jos taloudenpidon tapoihin ei tee samalla muutoksia. On tärkeää myös ottaa hallintaan se, paljonko, milloin ja missä tilanteessa jatkossa otat lainaa.

Lainanotto on helppo tapa ratkaista taloudellisia haasteita ja paikata lyhytaikaista rahapulaa. Lainan ottamisessa sinänsä ei ole mitään pahaa, mutta lainaa pitää ottaa aina harkiten. Useiden lainojen ottaminen voi johtaa velkakierteeseen ja taloudelliseen epävakauteen. Siksi on tärkeää, että teet tarvittavat muutokset taloudenpidon tapoihin. Voit esimerkiksi laatia budjetin, joka auttaa hallitsemaan taloutta paremmin. Kun seuraat jatkuvasti tulojasi ja menojasi, pystyt suunnittelemaan tulevaisuuttasi paremmin.

Vältä myös turhaa lainanottoa. Jos lainoja, luottoja ja osamaksuja on jo useita, ei uuden pienen lainan ottaminen ole hyvä ratkaisu. Voit saada taloutta tasapainotettua yhdistämällä kaikki lainasi. Keskity sen lisäksi kulutustottumusten muuttamiseen ja säästämiseen.

Voit yhdistää lainat, pikavipit, osamaksut, luottokorttiluotot sekä kulutusluotot

Lainojen yhdistäminen voi auttaa sinua säästämään rahaa, kun sinun ei tarvitse enää maksaa useiden lainojen korkoja ja kuluja. Huomaa, että voit yhdistää lainojen lisäksi myös pikavipit, osamaksut, luottokorttiluotot ja kulutusluotot.

Kun yhdistät erilaiset luotot yhdeksi isommaksi lainaksi, sinun tarvitsee maksaa vain yhtä kuukausittaista maksuerää sen sijaan, että lyhentäisit montaa pientä lainaa. Näin saat säästettyä rahaa ja taloudellisesta tilanteestasi tulee helpommin hallittava.

Osamaksuissa ja muissa tällaisissa pienissä lainoissa on usein yllättävän korkea korko.

Yhdistelylainan avulla saat aikaisemmin kalliilla korkotasolla ottamasi velat pois ja saat vaihdettua ne edullisempaan vaihtoehtoon. Usein yhdistelylainan korko on edullisempi, joten voit säästää merkittäviä summia kuukausittain.

Yhdistä luotot fiksusti vertailemalla paras korko

Laske siis, minkä verran sinulla on vielä maksamatta osamaksuja, luottokorttivelkaa ja kulutusluottoja. Näin saat tietää, minkä kokoisen yhdistelylainan tarvitset. Kun olet saanut yhdistelylainan tilillesi, maksat kaikki osamaksut ja muut velat kerralla pois. Näin sinulle jää vain tuo yksi laina.

Älä valitse liian pitkää maksuaikaa

Yhdistelylaina on hyvä tapa tasapainottaa omaa taloutta, ja pitemmällä maksuajalla kuukausierän saa pienemmäksi. Mutta mitä pitempi maksuaika lainalla on, sitä enemmän lainan kokonaiskustannukset kasvavat. Siksi ei kannata valita liian pitkää maksuaikaa yhdistelylainalle, ellei sille ole todella tarve.

Mitä nopeammin pystyt maksamaan lainan takaisin, sitä edullisemmaksi laina tulee kokonaisuutena. Ei kuitenkaan kannata vetää omaa taloutta liian tiukalle liian lyhyellä maksuajalla. Tällöin yllättävässä rahantarvetilanteessa olet uudestaan lainanottamisen tarpeen edessä. Siksi omaan talouteen olisi hyvä jäädä myös vähän “löysää”.

Pyri siis valitsemaan omaan tilanteeseesi ja kuukausibudjettiisi sopiva takaisinmaksuaika. Voit kokeilla lainalaskurillamme, mikä laina-aika olisi sopiva. Arvioi omaa taloudellista tilannettasi huolellisesti, jotta pystyt valitsemaan sopivan takaisinmaksuajan. Kuukausibudjetin laatiminen auttaa tässä. Kun tiedät, minkä verran sinulle jää rahaa jäljelle pakollisten menojen jälkeen, pystyt arvioimaan, minkä verran pystyt lyhentämään yhdistelylainaa kuukausittain. Jokainen kuukausierä pitää pystyä maksamaan ongelmitta, jotta vältät lisävelkaantumisen.

Yleensä lainaa pystyy lyhentämään alkuperäistä sopimusta nopeamminkin ilman lisäkuluja. Jos siis taloudellinen tilanteesi paranee takaisinmaksuaikana, voit lyhentää yhdistelylainaa nopeammassa tahdissa ja näin pääset nopeammin velattomaksi.

Isommalla yhdistelylainalla joustoa talouteen

Jos talous on todella tiukalla, voi olla järkevää hakea vähän isompi yhdistelylaina, josta jää rahaa yli ja jättää ylimääräiset rahat pahan päivän varalle jemmaan. Tällöin seuraavan akuutin rahan tarpeen iskiessä talous ei ole heti solmussa, eikä tarvitse hakea uutta lainaa. Kun kyseessä on vakuudeton laina, rahan käyttökohteesta ei tarvitse tehdä tarkkaa selontekoa, joten voit hyvin hakea hieman isomman lainan ja laittaa loput säästöön.

Ylimääräiset rahat voivat toimia taloudellisena puskurina, johon turvaudut, kun seuraavan kerran tarvitset hieman ylimääräistä. Jokaiseen hankintaan ei tarvitse ottaa uutta lainaa. Tälläkin tavalla saat säästettyä rahaa. Yksi isompi laina tulee tavallisesti kokonaisuutena halvemmaksi kuin monta pientä.

Usein kysytyt kysymykset lainojen yhdistämisestä:

Lainojen yhdistäminen onnistuu helposti kauttamme: täytä maksuton lainahakemus, vertaile tarjoukset ja valitse paras laina lainojen yhdistämiseen. Kun saat lainarahat tilillesi, maksa sillä pois kaikki vanhat kulutusluotot, lainasi ja osamaksusi, niin lyhennät jatkossa vain yhtä lainaa.

Yhdistelylainan hakemuksen hylkäämiselle voi olla monia syitä, kuten maksuhäiriömerkintä tai virheellisesti täytetty lainahakemus. Lue aiheesta lisää artikkelista Yleisimmät syyt miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu.

Lainojen yhdistämistä voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa. Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään - vertaa ja valitse paras laina lainojen yhdistämiseen!

Nordic Bankin kautta lainan hakeminen on aina täysin ilmaista, eikä velvoita tai sido mihinkään. Voit siis tutustua lainatarjouksiin luottavaisin mielin.

Kyllä, voit maksaa lainan nopeammin takaisin, ilman lisäkuluja!

Koska korot ja lainan muut kulut vaihtelevat luotonmyöntäjien välillä huikeasti, voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa vertailemalla lainat kauttamme!

Jos esimerkiksi nykyisten lainojen kuukausimaksut ovat yli 50% tuloista tai sinulla on maksuhäiriömerkintä, suurin osa pankeista ja luotonmyöntäijstä ei tee lainatarjouksia.

Asiakkaillamme on paljon positiivisia kokemuksia lainojen yhdistelemisestä. Se on helppoa, järkevää ja tuo tuntuvia rahallisia säästöjä. Lainojen yhdistely yksinkertaisesti kannattaa.

Lainoja kannattaa vertailla, sillä se on täysin ilmaista ja voit saada edullisempia lainatarjouksia lainavertailun avulla!

Suomen Pankki on ehdottanut kotitalouksille velkakattoa. Velkakatto on yläraja, joka kertoo, minkä verran henkilö voi saada lainaa. Velkakaton tarkoitus on hillitä kotitalouksien liiallista velkaantumista. Velkaantuminen on Suomessa kasvanut jo parinkymmenen vuoden ajan ja myös maksuhäiriöt ovat lisääntyneet. Suomen Pankki katsoo, että kotitalouksien liiallinen velkaantuminen on riski rahoitusjärjestelmän vakaudelle.

Edullisen lainan löydät helposti lainahakemuksen lähetettyäsi, sillä lainatarjoukset ovat järjestetty aina parhaan koron mukaan. 

Laina maksetaan tilillesi usein jo yhden työpäivän kuluessa lainatarjouksen allekirjoittamisesta!

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa lainojen yhdistämiseen 1 - 15 vuoden maksuajalle.

Yleensä monta pientä lainaa tulee kokonaisuutena kalliimmaksi kuin yksi isompi laina. Siksi yhdistelylaina voi tuoda merkittäviä säästöjä. Lisäksi pysyt helpommin selvillä jäljellä olevan lainan määrästä, kun sinulla on vain yksi laina.

Halvin yhdistelylaina löytyy kilpailuttamalla. Kilpailuta lainat Nordic Bankissa ilmaiseksi. Voit saada jopa noin 30 lainatarjousta yhdellä hakemuksella. Tarjousten joukosta voit valita itsellesi parhaiten sopivan lainan.

Laske kaikki olemassa olevat lainasi yhteen. Voit käyttää apuna kätevää yhdistelylainalaskuriamme. Täytä sen jälkeen ilmainen lainahakemus nettisivuillamme. Alat parissa minuutissa saada lainatarjouksia sähköpostiisi. Voit rauhassa vertailla tarjouksia, valita niistä sopivan ja maksaa yhdistelylainalla kaikki muut lainat pois.

Yleensä lainat kannattaa yhdistää, jos lainoja on useampi kuin yksi. Yhdistelylaina voi tuoda huomattavia säästöjä, koska jatkossa sinun täytyy maksaa vain yhden lainan korot ja kulut.

Nordic Bankin kautta saat lainaa lainojen yhdistämiseen. Palvelussamme vertailet eri pankit ja rahoitusyhtiöt helposti. Voit saada jopa lähes 30 lainatarjousta yhdellä hakemuksella.

Voit yhdistää esimerkiksi osamaksusopimukset, kulutusluotot, luottokorttivelat ja muut pienet lainat.

Kyllä, monet pankit tarjoavat erilaisia lainoja, joilla voit yhdistää lainat. Kilpailuta yhdistelylainat Nordic Bankissa, niin voit saada jopa yli 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä: