Maailman tapahtumien ja markkinoiden epävarmuuden vuoksi kotitalouksien taloudellinen tilanne on kiristynyt. Kaikki hinnat ovat nousseet, mikä vaikuttaa jokaisen elämään enemmän tai vähemmän. Lisäksi korot ovat nyt aiempaa korkeammalla, minkä vuoksi monien lainanhoitokulut ovat kasvaneet huomattavasti. Kun menot ovat suuremmat, on tarpeen pohtia, missä voitaisiin säästää. Yksi hyvä säästökeino on hakea yhdistelylainaa.

Yhdistelylaina on vakuudeton lainatyyppi, joka on tarkoitettu pienten lainojen yhdistämiseen. Se on erinomainen ja helppo keino, jolla rahaa voi saada säästettyä jopa satoja tai tuhansia euroja. Kaikki vakuudettomat luotot kuten pikavipit, osamaksut, kulutusluotot ja luottokorttivelat voidaan yhdistää yhdistelylainalla. Käytännössä yhdistelylaina toimii niin, että nämä kaikki vanhat velat maksetaan pois kerralla yhdessä erässä. Näin jäljelle jää enää vain yksi kilpailutettu laina, yhdet lainanhoitokulut ja vain yksi kuukausittainen maksuerä.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Arjen kustannukset ja korot ovat nousseet

Olemme olleet aikamoisen myllerryksen keskellä viime vuosina. Pandemia, sota, inflaatio ja korkojen nousu ovat vaikuttaneet kaikkien elämään tavalla tai toisella. Epävarmuus ja raaka-ainepula ovat vaikuttanut myös hintoihin. Niin ruoka, asumisen kustannukset kuin sähkön hinta ovat nyt kalliimpia kuin vielä muutama vuosi sitten.

Talvella 2022–2023 sähkön hinta kuritti varsinkin sähköllä lämmittäviä omakotitaloasujia. Suuret sähkölaskut saattoivat haukata huomattavasti aiempaa suuremman osan tuloista, mikä pakotti monet säästölinjalle. Myös yritysten menot ovat kasvaneet sähkön hinnan nousun vuoksi. Kasvaneet kulut siirtyvät tuotteiden hintoihin ja näkyvät tätä kautta kuluttajien kukkarossa.

Inflaatio lähti Euroopassa nousuun vuonna 2021 vaikuttaen tietysti myös hintoihin Suomessa. Inflaatio tarkoittaa tuotteiden ja palveluiden hintatason nousua. Käytännössä siis rahan arvo laskee. Samalla rahalla saat tällä hetkellä vähemmän palveluita ja tavaroita kuin vielä muutama vuosi sitten. Hintatason nousu lisää painetta palkkojen korottamiseen, mikä entisestään kiihdyttää inflaatiota.

Inflaatiota pyritään hillitsemään nostamalla ohjauskorkoja. Ohjauskorot vaikuttavat suoraan lainojen korkoihin. Esimerkiksi monille asuntovelallisille tuttu 12 kuukauden euribor on nyt korkeammalla kuin vuosiin, minkä vuoksi asuntolainan kokonaiskustannukset ovat nousseet. Korkojen nousulta on voinut suojautua etukäteen korkosuojauksella.

Yhdistelylainasta voit saata apua inflaatioon ja korkojen nousuun

Miten yhdistelylaina voi parantaa omaa taloudellista tilannetta?

Hintojen nousu tuo epävarmuutta talouteen. Siksi nyt onkin hyvä aika arvioida omaa rahatilannetta ja pohtia keinoja, joilla voi saada säästöjä arjessa. On monia pieniä tapoja, joilla rahaa voi saada säästettyä melko helposti. Esimerkiksi tuotteiden ja palveluiden hintojen vertailu, automatkojen korvaaminen pyöräilyllä tai julkisilla liikennevälineillä ja ruoan tekeminen itse ovat hyviä keinoja tähän.

Lisäksi kannattaa käydä läpi kaikki nykyiset lainat. Onko sinulla osamaksuja, luottokorttivelkaa tai kulutusluottoja? Ota selvää, minkä verran lainoja on maksamatta ja millaiset korot ja kulut niissä on. Kalliit lainat on mahdollista yhdistää yhdistelylainalla ja näin säästää paljon rahaa joka kuukausi.

Yhdistelylaina tarkoittaa vakuudetonta lainaa, joka otetaan muiden velkojen maksamiseen. Sillä on tarkoitus maksaa kaikki muut luotot kerralla pois, ei siis maksaa lainojen yksittäisiä maksueriä. Yhdistelylainan kanssa velan määrä pysyy samana, mutta säästöä syntyy silti. Säästö tulee siitä, että maksat enää vain yhden lainan kuluja. Lisäksi isomman lainan korko on tavallisesti matalampi, eli yksi isompi yhdistelylaina tulee yleensä halvemmaksi kuin monta pientä luottoa.

Lainojen yhdistäminen tuo myös joustavuutta talouteesi. Sinulla on vain yksi kuukausierä, joten rahaa jää enemmän muihin menoihin ja säästöön. Saat lisää väljyyttä kuukausibudjettiisi, mikä vähentää raha-asioiden aiheuttamaa huolta ja stressiä. Lisäksi säästät hermojasi, kun sinun ei tarvitse enää muistella, oletko varmasti maksanut jokaisen lainan kuukausierän ajallaan.

Yhdistelylainan ansiosta voit sopia takaisinmaksun paremmin omaan tilanteeseesi sopivaksi. Voit tehdä maksuajasta pidemmän, jolloin kuukausierästä tulee pienempi ja rahaa vapautuu muihin tarkoituksiin. Tai sitten voit käyttää kuluissa ja koroissa säästämäsi rahat yhdistelylainan nopeampaan lyhentämiseen, jolloin pääset nopeammin eroon velasta.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Maksimoi säästöt kilpailuttamalla yhdistelylaina

Kun vielä kilpailutat yhdistelylainan, saat mahdollisimman paljon säästöjä. Mitä matalampi korko lainassa on, sitä halvemmaksi se sinulle tulee. Siksi kannattaa käyttää hetki lainojen vertailuun. Kilpailuttaminen on helppoa ja se vie vain pienen hetken. Hakemuksen tekeminen ja tarjouksiin tutustuminen ei velvoita sinua ottamaan lainaa.

Nordic Bankin kautta voit yhdistää lainat jopa 70 000 euroon asti. Laina-aika on 1–15 vuotta. Usein yhdistettäviä lainoja ja osamaksuja on noin 4-10 kappaletta, mutta mitään rajoituksia ei kuitenkaan ole sen suhteen, kuinka monta lainoja voi olla. Niitä voi olla myös tätä vähemmän tai enemmän, kunhan niiden summa pysyy alle 70 000 eurossa.

Täytä ilmainen lainahakemus lainavertailusivusto Nordic Bankin nettisivuilla. Välitämme hakemuksesi yli 30 eri taholle, joten voit saada useita tarjouksia. Saat yleensä jo muutaman minuutin kuluttua ensimmäiset tarjoukset sähköpostiisi. Pääset tarkastelemaan niitä myös kirjautumalla verkkopalveluumme, jossa ne järjestyvät koron mukaan. Näin näet helposti, missä tarjouksessa on matalin korko. Päätät kuitenkin itse, minkä tarjouksen hyväksyt.

Kun olet allekirjoittanut sopimuksen ja toimittanut vaaditut liitteet luotonmyöntäjälle, saat rahat tilillesi. Ne siirretään sinulle yhden arkipäivän kuluessa, parhaassa tapauksessa jo saman päivän aikana. Pääset siis todella pian maksamaan kaikki muut pienet lainasi pois. Sinun ei tarvitse odottaa viikkokausia, että saat taloudellisen tilanteesi kuntoon, vaan voit ottaa jo nyt askeleita kohti tasapainoisempaa rahatilannetta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä yhdistelylainoista:

Yhdistelylaina on lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina. Sen tarkoitus on saada säästöjä ja tasapainottaa taloudellista tilannetta.

Hae yhdistelylainaa Nordic Bankin kautta, niin voit saada jopa kymmeniä tarjouksia eri tahoilta. Tarjousten joukosta on helppo valita edullisin yhdistelylaina.

Yhdistelylainan etu on, että voit sen avulla saada säästettyä paljon rahaa. Taloutta on helpompi hallita, kun vastuullasi on vain yksi laina ja sen lyhennykset. Yhdistelylainan haittapuoli saattaa olla se, että se voi pidentää laina-aikaa, mikä voi johtaa suurempiin kokonaiskustannuksiin. Lisäksi yhdistelylaina yksin ei ratkaise taloudellisia ongelmia, jos kulutustottumuksissa ei tapahdu muutoksia.

Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme. Kirjoita hakemukseen haettava lainasumma, joka kattaa kaikki muut lainasi ja muista mainita myös, että uusi laina on tarkoitettu nimenomaan lainojen yhdistämiseen. Täytä muutkin tiedot hakemukseen huolellisesti, jotta saat kilpailukykyisiä tarjouksia. Voit hakea yhdistelylainaa myös yhdessä yhteishakijan kanssa.

Yhdistelylainan laina-aika on 1–15 vuotta.

Voit saada yhdistelylainan, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot. Lainaa voi hakea myös yhteishakijan kanssa. Yhdessä voitte saada isomman lainasumman ja matalamman koron.

Kyllä, yhdistelylainaa voi hakea yhteishakijan kanssa. Näin kannattaakin toimia varsinkin, jos kyseessä on isompi lainasumma tai toisella hakijalla on pienet tulot.

Yhdistelylainan avulla voit saada korkoa ja kuluja matalammaksi. Näin saat siirrettyä rahaa luottojen lyhentämisestä muihin elämisen kustannuksiin. Yhdistelylainan maksusuunnitelma on paremmin ennakoitavissa kuin monen pienen lainan maksut. Tämä helpottaa budjetin tekemistä.

Lisätietoa lainojen yhdistämisestä:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.