Yhteishakija

Mikä on lainan yhteishakija?

Lainan saaminen voi olla helpompaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Yhdessä teidän on mahdollista saada lainaa pienemmällä korolla ja muutenkin paremmilla ehdoilla.

Olettepa hakemassa remonttilainaa, autolainaa tai yhdistämässä luottojanne, voitte kilpailuttaa lainat Nordic Bankin nettisivuilla. Meidän kauttamme voitte hakea lainaa vähintään 500 euroa ja enintään 70 000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Lainan saaminen voi olla helpompaa yhdessä yhteishakijan kanssa. Yhdessä teidän on mahdollista saada lainaa pienemmällä korolla ja muutenkin paremmilla ehdoilla.

Olettepa hakemassa remonttilainaa, autolainaa tai yhdistämässä luottojanne, voitte kilpailuttaa lainat Nordic Bankin nettisivuilla tekemällä yhteisen lainahakemuksen. Meidän kauttamme voitte hakea lainaa vähintään 500 euroa ja enintään 70 000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Täyttäkää yksi ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin välitämme sen noin 30 eri pankille ja rahoitusyhtiölle. Voitte siis saada yhdellä hakemuksella jopa lähes 30 lainatarjousta! Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostitse, ja ensimmäiset saapuvat jo parissa minuutissa.

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Täyttäkää yksi ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin välitämme sen yli 30 eri pankille ja rahoitusyhtiölle. Voitte siis saada yhdellä hakemuksella jopa lähes 30 lainatarjousta! Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostitse, ja ensimmäiset saapuvat jo parissa minuutissa.

Mitä tarkoittaa lainan yhteishakija?

Oletteko tekemässä puolisosi kanssa remonttia tai ostamassa yhteistä mökkiä? Ehkä haaveilette omasta autosta, mutta rahoitus puuttuu vielä. Työmatkat sujuisivat mukavammin ja nopeammin omalla autolla. Tai ehkäpä aiotte järjestää isot juhlat sukulaisille ja ystäville. Tilan vuokraaminen, ruoat ja koristeet maksavat kuitenkin jonkin verran.

Tarvitaan siis hieman lainaa. Kummankaan ei tarvitse ottaa yksin vastuuta lainasta, vaan voitte hakea sitä yhdessä, molempien nimellä. Tällöin olette molemmat vastuussa koko lainasummasta.

Rinnakkaishakija eli yhteishakija voi helpottaa lainan saamista. Tämä johtuu siitä, että kun lainaa on lyhentämässä kaksi maksukykyistä henkilöä, luotonmyöntäjän riski pienenee. Jos päähakija ei jostain syystä pystykään lyhentämään lainaa sovitusti, vastuu siitä siirtyy rinnakkaishakijalle.

Voit hakea edullista lainaa netistä yhteishakijan kanssa

Pieniä lainasummia varten ei välttämättä tarvita rinnakkaishakijaa. Mutta mitä isommasta summasta on kyse, sitä todennäköisemmin luotonmyöntäjä kysyy rinnakkaishakijan mahdollisuutta. Lainan hakeminen yhdessä hyödyttää kaikkia osapuolia: luotonmyöntäjän riski pienenee ja hakijat voivat saada isomman lainan edullisemmin kuin yksin hakiessa.

Lainaa yhteishakijan kanssa netistä

Kuka voi olla yhteishakija?

Yleensä yhteishakijana on samassa taloudessa asuva puoliso. Yhteishakijana voi toimia myös oma vanhempi tai sukulainen. Hakijoiden olisi syytä olla toisilleen tuttuja ja luotettavia, jotta lainan lyhentäminen sujuu ongelmitta. Molemmat hakijat ovat samanlaisessa vastuussa lainasta.

Yhteishakijan suhteen luotonmyöntäjillä on samat kriteerit kuin päähakijankin kohdalla. Eli yhteishakijan tulee olla täysi-ikäinen. Hänellä pitää olla puhtaat luottotiedot ja säännölliset, riittävän suuret tulot. Tulot voivat olla palkka- tai eläketuloja.

Miksi lainaa kannattaa hakea yhteishakijan kanssa?

Lainaa kannattaa hakea yhteishakijan kanssa, koska yhteishakijan lisääminen hakemukseen parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia.

Lainan todellinen vuosikorko voi olla pienempi rinnakkaishakijan kanssa

Yhteishakija pienentää rahoituslaitoksen riskiä, minkä vuoksi voitte yhteishakijan kanssa saada isomman lainasumman ja pienemmän koron.

Yhteishakijasta on hyötyä etenkin, jos päähakijalla on matalat tai epäsäännölliset tulot tai hänellä on määräaikainen työsuhde, joka on päättymässä pian. Yhteishakijasta on yleensä hyötyä myös silloin, kun haetaan isoa, yli 10 000 euron lainaa. Mitä suurempaa lainasummaa haetaan, sitä todennäköisemmin rinnakkaishakija parantaa mahdollisuuksia saada myönteinen lainapäätös. Toisinaan käy niin, että hakija saa yksin hakiessaan kielteisen päätöksen, mutta yhteishakijan kanssa päätös onkin myönteinen.

Yhteishakijallakin tulee olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Jos hakijalla on esimerkiksi maksuhäiriömerkintöjä, ei rinnakkaishakijan lisäämisestä hakemukseen ole apua. Päinvastoin tällaisessa tilanteessa yhteishakijasta voi olla jopa haittaa.

Lainahakemuksen voi aina tehdä, vaikka ei olisi täysin varma, täyttyvätkö lainaehdot. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei vielä sido mihinkään, joten se on riskitöntä. Voitte huoletta lähettää hakemuksen ja saatte pian tietää, miten rahoituslaitokset siihen vastaavat.

Lainavertailu on nopea ja helppo prosessi Nordic Bankissa

Yhteishakijan velvollisuudet

Yhteishakijalla on käytännössä samanlaiset velvollisuudet kuin päähakijalla. Molemmat ovat vastuussa koko lainasummasta. Usein hakijat luulevat, että yhteishakija on vastuussa vain puolesta lainasummasta ja päähakija toisesta puolesta. Näin ei siis ole, vaan molemmat ovat samanlaisessa vastuussa koko summasta. Jos päähakija ei jostain syystä pystykään maksamaan lainaa sovitusti, vastuu siitä siirtyy yhteishakijalle.

Lainanmyöntäjä tarkistaa molempien hakijoiden luottokelpoisuuden ja saattaa lisäksi vaatia liitteitä molemmilta, esimerkiksi palkkakuitteja. Kun lainasopimus solmitaan, sekä päähakija että yhteishakija allekirjoittavat sopimuksen. Myös yhteishakija tunnistautuu verkkopankkitunnuksillaan ja allekirjoittaa sopimuksen.

Yhteishakijan velvollisuudet ovat samanlaiset kuin päähakijan

Voitte yhdistää lainanne yhteishakijan kanssa

Myös lainojen yhdistäminen on mahdollista yhdessä yhteishakijan kanssa. Jos sinulla on puolisosi kanssa monia osamaksuja, luottokorttivelkaa tai ehkä vielä kulutusluottojakin, saattaisitte hyötyä lainojen yhdistämisestä.

Laskekaa kaikki vielä maksamatta olevat lainanne yhteen. Kirjoittakaa tuo summa hakemukseenne ja täyttäkää muutkin hakemuksessa vaaditut tiedot. Jos saatte lainan, pystytte maksamaan rahoilla kaikki pienemmät luotot ja osamaksut pois. Tällä tavalla maksettavaksi jää vain yksi yhteinen laina.

Usein yhdistelylainalla saadaan huomattavia säästöjä, kun ei tarvitse enää maksaa korkoja monesta eri lainasta. Yksi isompi laina tulee siis usein halvemmaksi kuin monta pientä. Säästätte myös hermojanne ja muistianne, kun ei tarvitse pähkäillä, kuinka moneen paikkaan velkaa vielä on ja miten paljon sitä on jäljellä. Kun teillä on vain yksi laina, pysytte helpommin kärryillä siitä.

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa Nordic Bankista

Nordic Bankissa lainojen vertaileminen on helppoa ja nopeaa

Mitä tahansa tarkoitusta varten olettekaan hakemassa lainaa, lainat kannattaa aina vertailla ensin. Myös pienessä lainassa suuri korko tarkoittaa paljon enemmän maksettavaa. Vertaileminen on todella helppoa. Hakemusta ei tarvitse lähettää erikseen jokaiseen pankkiin tai rahoitusyhtiöön. Nordic Bankissa saat vertailtua yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia ja luotonmyöntäjää.

Meidän kauttamme voit hakea lainaa 500–70 000 euroa ilman takaajia tai vakuuksia. Kun lisäät hakemukseen yhteishakijan, voitte yhdessä saada isomman lainasumman pienemmällä korolla. Laina-aika on 1–15 vuotta. Yleensä laina on kuitenkin mahdollista maksaa pois sovittua nopeamminkin ilman lisäkuluja.

Täytä vain yksi hakemus nettisivuillamme ja odottele tarjouksia.

Lainahakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään. Meidän asiakkaanamme et myöskään päädy mainospostilistalle, josta tulisi jatkuvasti mainoksia. Saat siis vertailla tarjouksia omassa rauhassasi.

Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostiisi. Ensimmäiset saapuvat jo parissa minuutissa. Kaikki tarjoukset näkyvät myös palvelussamme, jossa ne järjestyvät edullisimman koron mukaan. Tämä ominaisuus tekee vertailemisesta entistä helpompaa, kun näet yhdellä silmäyksellä, mikä tarjouksista on koron puolesta edullisin.

Kun olet valinnut sopivan lainan, allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi. Jos hait lainaa yhteishakijan kanssa, myös hänen tulee allekirjoittaa sopimus. Rahat saat tilillesi yhden työpäivän kuluessa, parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Usein kysytyt kysymykset:

Kyllä voitte! On suositeltavaa hakea lainaa yhdessä yhteishakijan kanssa, sillä näin voitte saada edullisemmalla korolla isomman lainan, jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia.

Lainavertailun voi tehdä kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa.

Lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja määräytyy asiakkaan tietojen perusteella. Voit tarkistaa todellisen vuosikoron veloituksetta tekemällä helpon lainahakemuksen.

Pisin laina-aika on 15 vuotta. On silti mahdollista hakea myös maksuvapaata jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Lainavertailun avulla, voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa. Vertaile lainat aina säännöllisin aikavälein, näin varmistat ettet maksa koskaan liikaa!

Vakuudeton laina maksetaan tilille nopeasti; usein yhden työpäivän kuluessa, lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, saat lainatarjoukset jotka ovat järjestetty parhaan koron mukaan. Näin on helpompi erottaa edullisin laina.

Vakuudeton laina on lainamuoto jonka saamiseen ei edellytetä vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomaan lainan hakemiseen et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Säännölliset palkka- tai eläketulot toimivat vakuutena. Kannattaa kuitenkin varautua todistamaan tulonne, esimerkiksi tiliotteilla.