Yhteishakija

Mikä on lainan yhteishakija?

Lainan saaminen voi olla helpompaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Yhdessä teidän on mahdollista saada lainaa pienemmällä korolla ja muutenkin paremmilla ehdoilla.

Olettepa hakemassa remonttilainaa, autolainaa tai yhdistämässä luottojanne, voitte kilpailuttaa lainat Nordic Bankin nettisivuilla. Meidän kauttamme voitte hakea lainaa vähintään 500 euroa ja enintään 70 000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Lainan saaminen voi olla helpompaa yhdessä yhteishakijan kanssa. Yhdessä teidän on mahdollista saada lainaa pienemmällä korolla ja muutenkin paremmilla ehdoilla.

Olettepa hakemassa remonttilainaa, autolainaa tai yhdistämässä luottojanne, voitte kilpailuttaa lainat Nordic Bankin nettisivuilla tekemällä yhteisen lainahakemuksen. Meidän kauttamme voitte hakea lainaa vähintään 500 euroa ja enintään 70 000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Täyttäkää yksi ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin välitämme sen noin 30 eri pankille ja rahoitusyhtiölle. Voitte siis saada yhdellä hakemuksella jopa lähes 30 lainatarjousta! Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostitse, ja ensimmäiset saapuvat jo parissa minuutissa.

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Täyttäkää yksi ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin välitämme sen yli 30 eri pankille ja rahoitusyhtiölle. Voitte siis saada yhdellä hakemuksella jopa lähes 30 lainatarjousta! Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostitse, ja ensimmäiset saapuvat jo parissa minuutissa.

Mitä tarkoittaa lainan yhteishakija?

Oletteko tekemässä puolisosi kanssa remonttia tai ostamassa yhteistä mökkiä? Ehkä haaveilette omasta autosta, mutta rahoitus puuttuu vielä. Työmatkat sujuisivat mukavammin ja nopeammin omalla autolla. Tai ehkäpä aiotte järjestää isot juhlat sukulaisille ja ystäville. Tilan vuokraaminen, ruoat ja koristeet maksavat kuitenkin jonkin verran.

Tarvitaan siis hieman lainaa. Kummankaan ei tarvitse ottaa yksin vastuuta lainasta, vaan voitte hakea sitä yhdessä, molempien nimellä. Tällöin olette molemmat vastuussa koko lainasummasta.

Rinnakkaishakija eli yhteishakija voi helpottaa lainan saamista. Tämä johtuu siitä, että kun lainaa on lyhentämässä kaksi maksukykyistä henkilöä, luotonmyöntäjän riski pienenee. Jos päähakija ei jostain syystä pystykään lyhentämään lainaa sovitusti, vastuu siitä siirtyy rinnakkaishakijalle.

Voit hakea edullista lainaa netistä yhteishakijan kanssa

Pieniä lainasummia varten ei välttämättä tarvita rinnakkaishakijaa. Mutta mitä isommasta summasta on kyse, sitä todennäköisemmin luotonmyöntäjä kysyy rinnakkaishakijan mahdollisuutta. Lainan hakeminen yhdessä hyödyttää kaikkia osapuolia: luotonmyöntäjän riski pienenee ja hakijat voivat saada isomman lainan edullisemmin kuin yksin hakiessa.

Lainaa yhteishakijan kanssa netistä

Kuka voi olla yhteishakija?

Yleensä yhteishakijana on samassa taloudessa asuva puoliso. Yhteishakijana voi toimia myös oma vanhempi tai sukulainen. Hakijoiden olisi syytä olla toisilleen tuttuja ja luotettavia, jotta lainan lyhentäminen sujuu ongelmitta. Molemmat hakijat ovat samanlaisessa vastuussa lainasta.

Yhteishakijan suhteen luotonmyöntäjillä on samat kriteerit kuin päähakijankin kohdalla. Eli yhteishakijan tulee olla täysi-ikäinen. Hänellä pitää olla puhtaat luottotiedot ja säännölliset, riittävän suuret tulot. Tulot voivat olla palkka- tai eläketuloja.

Miksi lainaa kannattaa hakea yhteishakijan kanssa?

Lainaa kannattaa hakea yhteishakijan kanssa, koska yhteishakijan lisääminen hakemukseen parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia.

Lainan todellinen vuosikorko voi olla pienempi rinnakkaishakijan kanssa

Yhteishakija pienentää rahoituslaitoksen riskiä, minkä vuoksi voitte yhteishakijan kanssa saada isomman lainasumman ja pienemmän koron.

Yhteishakijasta on hyötyä etenkin, jos päähakijalla on matalat tai epäsäännölliset tulot tai hänellä on määräaikainen työsuhde, joka on päättymässä pian. Yhteishakijasta on yleensä hyötyä myös silloin, kun haetaan isoa, yli 10 000 euron lainaa. Mitä suurempaa lainasummaa haetaan, sitä todennäköisemmin rinnakkaishakija parantaa mahdollisuuksia saada myönteinen lainapäätös. Toisinaan käy niin, että hakija saa yksin hakiessaan kielteisen päätöksen, mutta yhteishakijan kanssa päätös onkin myönteinen.

Yhteishakijallakin tulee olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Jos hakijalla on esimerkiksi maksuhäiriömerkintöjä, ei rinnakkaishakijan lisäämisestä hakemukseen ole apua. Päinvastoin tällaisessa tilanteessa yhteishakijasta voi olla jopa haittaa.

Lainahakemuksen voi aina tehdä, vaikka ei olisi täysin varma, täyttyvätkö lainaehdot. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei vielä sido mihinkään, joten se on riskitöntä. Voitte huoletta lähettää hakemuksen ja saatte pian tietää, miten rahoituslaitokset siihen vastaavat.

Lainavertailu on nopea ja helppo prosessi Nordic Bankissa

Yhteishakijan velvollisuudet

Yhteishakijalla on käytännössä samanlaiset velvollisuudet kuin päähakijalla. Molemmat ovat vastuussa koko lainasummasta. Usein hakijat luulevat, että yhteishakija on vastuussa vain puolesta lainasummasta ja päähakija toisesta puolesta. Näin ei siis ole, vaan molemmat ovat samanlaisessa vastuussa koko summasta. Jos päähakija ei jostain syystä pystykään maksamaan lainaa sovitusti, vastuu siitä siirtyy yhteishakijalle.

Lainanmyöntäjä tarkistaa molempien hakijoiden luottokelpoisuuden ja saattaa lisäksi vaatia liitteitä molemmilta, esimerkiksi palkkakuitteja. Kun lainasopimus solmitaan, sekä päähakija että yhteishakija allekirjoittavat sopimuksen. Myös yhteishakija tunnistautuu verkkopankkitunnuksillaan ja allekirjoittaa sopimuksen.

Yhteishakijan velvollisuudet ovat samanlaiset kuin päähakijan

Voitte yhdistää lainanne yhteishakijan kanssa

Myös lainojen yhdistäminen on mahdollista yhdessä yhteishakijan kanssa. Jos sinulla on puolisosi kanssa monia osamaksuja, luottokorttivelkaa tai ehkä vielä kulutusluottojakin, saattaisitte hyötyä lainojen yhdistämisestä.

Laskekaa kaikki vielä maksamatta olevat lainanne yhteen. Kirjoittakaa tuo summa hakemukseenne ja täyttäkää muutkin hakemuksessa vaaditut tiedot. Jos saatte lainan, pystytte maksamaan rahoilla kaikki pienemmät luotot ja osamaksut pois. Tällä tavalla maksettavaksi jää vain yksi yhteinen laina.

Usein yhdistelylainalla saadaan huomattavia säästöjä, kun ei tarvitse enää maksaa korkoja monesta eri lainasta. Yksi isompi laina tulee siis usein halvemmaksi kuin monta pientä. Säästätte myös hermojanne ja muistianne, kun ei tarvitse pähkäillä, kuinka moneen paikkaan velkaa vielä on ja miten paljon sitä on jäljellä. Kun teillä on vain yksi laina, pysytte helpommin kärryillä siitä.

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa Nordic Bankista

Nordic Bankissa lainojen vertaileminen on helppoa ja nopeaa

Mitä tahansa tarkoitusta varten olettekaan hakemassa lainaa, lainat kannattaa aina vertailla ensin. Myös pienessä lainassa suuri korko tarkoittaa paljon enemmän maksettavaa. Vertaileminen on todella helppoa. Hakemusta ei tarvitse lähettää erikseen jokaiseen pankkiin tai rahoitusyhtiöön. Nordic Bankissa saat vertailtua yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia ja luotonmyöntäjää.

Meidän kauttamme voit hakea lainaa 500–70 000 euroa ilman takaajia tai vakuuksia. Kun lisäät hakemukseen yhteishakijan, voitte yhdessä saada isomman lainasumman pienemmällä korolla. Laina-aika on 1–15 vuotta. Yleensä laina on kuitenkin mahdollista maksaa pois sovittua nopeamminkin ilman lisäkuluja.

Täytä vain yksi hakemus nettisivuillamme ja odottele tarjouksia.

Lainahakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään. Meidän asiakkaanamme et myöskään päädy mainospostilistalle, josta tulisi jatkuvasti mainoksia. Saat siis vertailla tarjouksia omassa rauhassasi.

Kaikki tarjoukset lähetetään sähköpostiisi. Ensimmäiset saapuvat jo parissa minuutissa. Kaikki tarjoukset näkyvät myös palvelussamme, jossa ne järjestyvät edullisimman koron mukaan. Tämä ominaisuus tekee vertailemisesta entistä helpompaa, kun näet yhdellä silmäyksellä, mikä tarjouksista on koron puolesta edullisin.

Kun olet valinnut sopivan lainan, allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi. Jos hait lainaa yhteishakijan kanssa, myös hänen tulee allekirjoittaa sopimus. Rahat saat tilillesi yhden työpäivän kuluessa, parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Laske arvio paljonko voitte saada lainaa yhteishakijan kanssa

Kaikkia lainanhakijoita varmasti kiinnostaa, minkä verran lainaa voi saada. Nordic Bankin laskurilla voit arvioida lainan määrää helposti. Kätevä laskuri kertoo sinulle heti arvion lainan määrästä sekä kuukausierän koosta.

Se myös laskee, kuinka paljon enemmän lainaa saat yhteishakijan kanssa verrattuna siihen, että hakisit lainaa yksin. Laskuri osoittaa, että voit saada huomattavasti enemmän lainaa yhteishakijan kanssa. Toisesta hakijasta on hyötyä erityisesti silloin, kun päähakijalla on pienet tulot. Tällöin isompituloinen yhteishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta huomattavasti, ja lainasumma voi olla paljon isompi.

Valitse laskurista ensin hakijoiden määrä, eli haetko lainaa yksin vai yhteishakijan kanssa. Syötä sitten lainan vuosikorko sekä kummankin hakijan nettotulot ja kuukausikulut. Nettotulo tarkoittaa verojen ja muiden vastaavien maksujen jälkeen käteen jäävää palkkaa, eli sitä rahasummaa, joka tilillesi maksetaan palkkapäivänä. Kuukausikuluihin voit laskea kaikki menosi ja elämisen kulut, kuten asuminen, liikkuminen, lainanlyhennykset sekä ruoka.

Klikkaa sitten Laske-painiketta, niin saat heti nähdä arvion lainan määrästä. Huomaa, että laskurissa näkyvät luvut ovat vain alustavia arvioita. Lainan määrään vaikuttavat monet asiat, esimerkiksi hakijoiden tulojen ja menojen suhde, luottotiedot, muiden velkojen määrä, lainan käyttötarkoitus sekä laina-aika. Luotonmyöntäjät selvittelevät näitä tarkemmin, kun he ovat saaneet lainahakemuksesi. Jokainen lainatarjous on asiakaskohtainen, sinun yksilöllisen tilanteesi mukaan räätälöity. Sen vuoksi laskurissa voidaan kertoa vain suuntaa antavia arvioita.

Lisäksi luotonmyöntäjien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran. Siksi myös lainasummat voivat vaihdella rahoituslaitosten välillä. Joku pankki tai rahoitusyhtiö voi tarjota isompaa lainasummaa kuin joku toinen. Kun siis tahdot tietää, minkä verran saisit lainaa tällä hetkellä, täytä lainahakemus. Hakemuksen tekeminen ja tarjouksiin tutustuminen on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään.

Arvioi lainamäärä
Hakija 1

HAKIJA 2

Laske
Arvioitu lainan määrä
Laina-aika:

0 vuotta

Korko:

0.0 %

Kuukausierä:

0.00 €

Lainamäärä:

0.00 €

Hae lainaa

Usein kysytyt kysymykset:

Lainan yhteishakijalla tarkoitetaan henkilöä, joka hakee lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Molemmat vastaavat yhdessä lainan takaisinmaksusta ja ovat vastuussa lainanhoitokustannuksista. Yhteishakijan rooli voi auttaa parantamaan lainanantajan käsitystä hakijan takaisinmaksukyvystä ja siten parantaa mahdollisuuksia saada lainaa tai parempia lainaehdotuksia.

Yhteishakijan mukanaolo voi parantaa mahdollisuuksia saada lainaa, sillä yhteishakijan tulot otetaan huomioon lainahakemuksessa. Myönnettävä lainasumma voi olla myös suurempi ja tarjouksessa voi olla paremmat lainaehdot, kuten alhaisempi korko ja pidempi takaisinmaksuaika. Yhteishakijan kanssa lainan takaisinmaksu on yhteinen vastuu, mikä vähentää lainanantajan riskiä takaisinmaksun laiminlyömisessä.

Kyllä voitte! On suositeltavaa hakea lainaa yhdessä yhteishakijan kanssa, sillä näin voitte saada edullisemmalla korolla isomman lainan, jonka ehdot voivat olla huomattavasti parempia.

Yhteishakija on yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta, mikä tarkoittaa sitä, että jos toinen yhteishakija ei pysty maksamaan lainaa, on toinen yhteishakija vastuussa koko lainan takaisinmaksusta. Maksusuunnitelma koskee siis aina molempia yhteishakijoita. Tämän vuoksi on tärkeää, että yhteishakijat ovat keskustelleet avoimesti lainan hakemisesta ja ehdoista.

Kun lainalle on yhteishakija, lainanantajat voivat tarjota parempia lainaehtoja, kuten alhaisempaa korkoa. Tämä johtuu siitä, että yhteishakija voi vähentää lainanantajan riskiä takaisinmaksun suhteen. Yhteishakijan riskitekijät, kuten heikot luottotiedot, voivat myös heikentää lainanhakijan mahdollisuuksia saada hyvät lainaehdot tai lainaa ylipäänsä. Yhteishakijoiden vaikutus lainaehtoihin voi vaihdella riippuen lainanantajasta, lainan tyypistä ja yhteishakijoiden taloudellisesta tilanteesta.

Kyllä, ja usein puolisot ovatkin yhteishakijoina esimerkiksi asuntolainoissa tai muissa yhteiseen talouteen liittyvissä lainoissa. Yhteinen lainanotto voi helpottaa taloudellista taakkaa ja vastuun jakamista, sillä lainan takaisinmaksusta huolehditaan yhdessä. Yhteishakijan tulee olla luottokelpoinen ja täyttää lainanantajan asettamat vaatimukset.

Yhteishakijuus vaikuttaa lainan takaisinmaksuun siten, että molemmat yhteishakijat ovat vastuussa koko lainan takaisinmaksusta. Yhteishakijuus voi parantaa lainan takaisinmaksukykyä, koska yhteishakijan mukanaolo voi lisätä taloudellista vakautta ja sitoutumista lainan takaisinmaksuun.

Vakuudeton laina maksetaan tilille nopeasti; usein yhden työpäivän kuluessa, lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Yhteishakija voi olla kuka tahansa henkilö, joka täyttää lainanantajan asettamat vaatimukset. Yhteishakijan tulee yleensä täyttää samat vaatimukset kuin päähakijan, eli esimerkiksi olla riittävän luottokelpoinen, täysi-ikäinen ja asua Suomessa. Joissakin tapauksissa lainanantaja voi asettaa tarkempia vaatimuksia yhteishakijoille, kuten ikään tai tulotasoon liittyviä seikkoja. Yleensä yhteishakijana toimii päähakijan puoliso, kumppani, perheenjäsen tai ystävä.

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, saat lainatarjoukset jotka ovat järjestetty parhaan koron mukaan. Näin on helpompi erottaa edullisin laina.

Vakuudeton laina on lainamuoto jonka saamiseen ei edellytetä vakuuksia tai takaajia.

Luottotietojen menettäminen hankaloittaa aina lainan saantia, sillä lainanantajat arvioivat yleensä hakijan luottokelpoisuutta ja takaisinmaksukykyä. Joissain tapauksissa myös luottotiedoton henkilö voi saada lainaa yhteishakijan kanssa, koska yhteishakijan tulot voivat auttaa kompensoimaan lainanhakijan omia heikkoja kohtia. Yhteishakijan tulee kuitenkin olla luottokelpoinen ja täyttää lainanantajan asettamat vaatimukset.

Vakuudettomaan lainan hakemiseen et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Säännölliset palkka- tai eläketulot toimivat vakuutena. Kannattaa kuitenkin varautua todistamaan tulonne, esimerkiksi tiliotteilla.

Yhteishakijan vastuut ja velvollisuudet vaihtelevat riippuen lainan tyypistä ja sopimuksen ehdoista. Yleisesti ottaen yhteishakijalla on kuitenkin lähes samat vastuut ja velvollisuudet, kuin varsinaisella lainanottajalla. Hakijoilla on siis yhteisvastuu lainan takaisinmaksusta, kulujen jakamisesta ja sopimusehtojen noudattamisesta. Yhteishakijoiden tulee myös antaa lainananantajalle tarvittavat tiedot sekä ilmoittaa mahdollisista maksuvaikeuksista tai muista ongelmista, jotka saattavat vaikuttaa lainan takaisinmaksuun.

Kyllä, yhteishakijan luottoteidot voivat vaikuttaa lainan saamiseen, eikä niiden tarkastaminen ole tavatonta lainanantajien keskuudessa. Yhteishakijan luottokelpoisuus vaikuttaa lainantantajan riskinarvioon ja lainan myöntämiseen. Jos yhteishakijan luottoteidot ovat heikot, lainanantaja voi harkita lainan hylkäämistä. Toisaalta, luottotietokelpoinen yhteishakija parantaa lainanhakijan mahdollisuuksia saada lainaa.

Kyllä. Yhteishakijat ovat yhtäläisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta, joten heillä on oikeus saada tietoa lainan tilanteesta, kuten maksusuunnitelmasta, eräpäivistä, maksuviiveistä ja muista lainaan liittyvistä asioista. Lainanantaja on velvollinen toimittamaan tiedot kaikille yhteishakijoille. Yhteishakijoiden tilanteen tasalla oleminen voi auttaa välttämään maksuviiveitä ja muita ongelmia, jotka voivat vaikuttaa molempien yhteishakijoiden luottotietoihin ja taloudelliseen tilanteeseen.

Yleensä yhteishakijuuden voi purkaa vain, jos lainan takaisinmaksu on vielä kesken. Yhteishakijuuden purkamista varten yhteishakijoiden on otettava yhteyttä lainanantajaan ja pyydettävä kirjallista vahvistusta siitä, että yhteishakijuus on purettu. Tämän jälkeen kummallakin yhteishakijalla on oma vastuu maksaa takaisin oma osuutensa lainasta, eivätkä he ole enää vastuussa toistensa osuuksista. Yhteishakijuuden purkaminen riippuu aina lainan ehtojen ja lainanantajan käytännöistä.

Lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja määräytyy asiakkaan tietojen perusteella. Voit tarkistaa todellisen vuosikoron veloituksetta tekemällä helpon lainahakemuksen.

Lainavertailun avulla, voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa. Vertaile lainat aina säännöllisin aikavälein, näin varmistat ettet maksa koskaan liikaa!

Pisin laina-aika on 15 vuotta. On silti mahdollista hakea myös maksuvapaata jolloin laina-aika voi olla pidempikin.

Lainavertailun voi tehdä kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa.

Ei, yhteishakijuus koskee vain tiettyä lainaa, jonka yhteishakijat ovat ottaneet yhdessä. Kun laina on maksettu kokonaan takaisin, yhteishakijuus ei ole enää voimassa. Jos yhteishakijat haluavat hakea uutta lainaa yhdessä, heidän on tehtävä uusi yhteishakemus, joka käsitellään uutena, erillisenä lainahakemuksena. Uuden lainahakemuksen yhteydessä lainanantaja arvioi uudelleen molempien yhteishakijoiden luottokelpoisuuden ja taloudellisen tilanteen. Näin ollen lainaehdot ja esimerkiksi korkojen määrä voi vaihdella edelliseen lainaan nähden.

Katso myös: