Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu? Se saattaa olla kysymys mielessäsi, kun teet lainojen yhdistämiseen liittyvän hakemuksen ja saat ensimmäiseksi kielteisen päätöksen lainan myöntäjältä. Yksi kielteinen lainapäätös ei vielä kuitenkaan tarkoita mitään. Nordic Bank kilpailuttaa lainat 35 rahoituslaitoksella, joten ensimmäisen kielteisen päätöksen kohdalla on vielä yli 30 mahdollisuutta!

Hakemuksia kannattaa myös tehdä useampia, kun tilanteesi muuttuu tai puolison kanssa yhdessä. Varsinkin puolison kanssa yhdessä lainan saaminen voi olla helpompaa, sillä tulot lasketaan yhteen ja olette yhdessä parempi lainanhakija. Puolison kanssa yhdessä tehty hakemus voi vaikuttaa myös korkoon, joka voi olla huomattavasti matalampi yhteishakijan kanssa.

Huomioithan sen, että lainojen vertailu tai hakemusten täyttäminen ei velvoita sinua mihinkään. Voit hylätä ja hakea lainoja niin monta kertaa kuin haluat, eikä sinulle koidu siitä mitään kuluja. Nordic Bankin lainavertailu on helppo, nopea ja turvallinen ratkaisu lainojen vertailuun.

Lainasummaa kannattaa pienentää toisella lainanhaulla, jos mietityttää miksi hakemus ei mennyt läpi ja miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu. Ei missään nimessä kannata lannistua, koska yhdistelylainalla pienemmät osamaksut tai aiemmat kulutusluotot on kätevä laittaa yhdeksi isommaksi lainaksi, jota on helppo lyhentää. Samalla säästät koroissa ja kuluissa, kun yhdistät kaikki yhteen halpaan lainaan.

Yleisimmät syyt miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu

Lainojen yhdistämisestä helpotusta arkeen

Lainahakemuksen tekeminen on todella helppoa eikä sen täyttämiseen mene montaa minuuttia. Kilpailutamme jopa 35 rahalaitosta puolestasi ja säästät sekä aikaa että rahaa. Lainahakemuksen tekemisen jälkeen mikään ei velvoita sinua ottamaan lainaa ja voit tutkia rauhassa otatko lainaa ollenkaan vai et.

Laske tarkasti ensin millaista lainasummaa tarvitset, ja täytä hakemukseen antamasi tiedot. Ota selvää myös minkälainen kuukausierä takaisinmaksussa on sekä mikä on lainan todellinen vuosikorko. Ajattele mitä olet valmis maksamaan kuukaudessa vaikkapa palkkapäivänä, jotta muu taloutesi ei kärsi.

Jos monien eri lainojen maksaminen on aiheuttanut unohtelua sekä turhia muistutuskirjeitä, on lainojen yhdistäminen paikallaan. Säästä aikaa ja rahaa, kun maksat vain yhtä lainaa pois eikä laskut enää keräänny ja unohdu jos vain yksi lasku on lyhennettävänä. Et myöskään joudu käyttämään turhaan aikaa laskujen maksuun.

Samalla kuin yhdistät lainasi, voi joskus olla kannattavaa ottaa suurempi laina pahan päivän varalle. Kun hätäpuskurissa on muutaman kuukausipalkan verran säästössä rahaa, sinun ei ainakaan tarvitse enää miettiä miksi lainojen yhdistely ei onnistu! Et joudu jatkossa ottamaan uusia kulutusluottoja ja elää turvallisesti säästöjen varassa.

Monta eri lainaa voi tuottaa sinulle myös yllättäviä lisäkuluja. Lainassa voi olla vaikka viiden euron laskutuslisä per maksukerta, joten monen lainan lyhentäminen erikseen ei kannata. Mikäli sinulla on kymmenen eri lainaa, pelkät laskutuslisät voivat nousta moniin kymmeniin euroihin! Yhdistelylaina on järkevää päätös. Voit hakea lainan yhdistelylainaa täältä.

Yhdistelylainan edut:

  • Yksi kilpailutettu laina edullisemmalla korolla

Kilpailutettu ja edullisempi korko lainalle voi tarkoittaa todella suuria säästöjä vuosien varrella, varsinkin, jos on kyse pidempiaikaisesta lainasta.

  • Säästää aikaa ja rahaa

Monen eri laskun maksu on työlästä ja siitä tulee turhia lisäkuluja. Yhdistä ja säästät!

  • Isompi laina kerralla pahan päivän varalle

Lainoja yhdistettäessä kannattaa hakea hieman suurempi laina yhdellä kertaa, silloin voit säästää ylimääräisen osuuden pahan päivän varalle ja rahahuolesi ovat poissa!

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Hylätyn lainapäätöksen syynä voi yksinkertaisesti olla vain epähuomiossa virheellisillä tiedoilla tehty lainahakemus.

Liian epäsäännölliset tulot voivat olla syynä sille, miksi lainojen yhdistäminen tai lainan saanti ei onnistu. Mikäli hakemuksesi ei mene jostain syystä läpi, odota muutama kuukausi ja kun tilanteesi muuttuu esimerkiksi tulojen osalta vakaammaksi, yritä lainan hakemista uudestaan. Tilanteesi muuttuessa paremmaksi myös edellytykset lainan saannille ovat paremmat.

Voi olla, että olet yrittänyt ottaa liian suurta lainaa ja se on syy, miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu. Voit säästää rahaa pienemmälläkin yhdistelylainalla. Kerromme seuraavaksi muutaman yleisen asian miksi lainaa ei saa.

Yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiselle:

  • Maksuhäiriömerkintä, hakijan ikä tai epäsäännölliset tulot

Toki poikkeuksiakin löytyy, mutta yleensä nämä perusasiat pitää olla kunnossa, että lainaa voi saada. Lainaa hakiessa usein vaaditaan puhtaat luottotiedot, tietty ikä ja säännölliset tulot.

  • Liikaa velkaa suhteessa tuloihin

Lainanmyöntäjillä voi olla epävarmuutta maksukyvystäsi, jos lainaa on liikaa suhteessa tuloihin. Lyhennä lainoja hetki pois ja kokeile uudestaan!

  • Puutteelliset tiedot hakemuksessa

Lainahakemus voi olla vahingossa väärin tehty ja siksi lainaa ei myönnetä. Kokeile lainahakemuksen uudelleen tekemistä!

Jos et ole täysin varma täytätkö lainaehtoja, ei se mitään! Kannattaa silti kokeilla täyttää hakemus ja katsoa minkälaisia tarjouksia sieltä tulee. Se ei maksa mitään.

Vaikka sinulle myönnettäisiin laina saman tien, ei sitä välttämättä kannata suoraan ottaa. Voit alkaa saamaan monta eri lainatarjousta ja kannattaa vertailla niitä ja valita itselleen sopivin vaihtoehto.

Nordic Bankin kautta vertaillut lainat voivat olla suuruudeltaan 500 tai jopa 70 000 euroa ja niiden lyhennysaika voi olla 1–15 vuotta. Lainan tarjoajia on kymmeniä ja lainoja on erikokoisia ja hintaisia.

Jos jokin yksittäinen rahoituslaitos ei heti hyväksy lainahakemusta, sinun kannattaa muistaa se, että Nordic Bank kilpailuttaa lainasi jopa 35 eri rahoituslaitoksen ja luotonmyöntäjän välillä, joten joku muu taho voi hyväksyä hakemuksesi.

Voit yhdistää lainat helposti Nordic Bankin avulla

Kilpailuta lainat fiksusti!

Nordic Bank lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yli 30 rahoitusyhtiötä, ilman sitoutumista.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon yhdistelylainaa ottaessa?

Kun maksat ja hoidat pois alta pienemmät velkasi yhdellä kertaa, niin laina-aikasi todennäköisesti pitenee jonkin verran. Se johtuu siitä, että kuukausieräsi pienenevät, jolloin niiden maksaminen kestää pidempään. Toki jos tilanteesi on hyvä, voit maksaa suurempaakin kuukausierää mitä vaaditaan.

Pieni kuukausierä on kuitenkin usein hyvä asia, sillä saat kuukausittain enemmän rahaa käyttöösi. Kun kaikki laskut ja pakolliset menot saa kuukausittain maksettua, on helpompaa suunnitella tulevaa ja elämänhallinta paranee.

Miten saada lainaa, jos ei ole luottotietoja?

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu? Onko muutama vuosi sitten jäänyt lasku maksamatta ja nyt et maksuhäiriömerkinnän vuoksi saakaan suurempaa lainaa? Ei se mitään. Voit silti hakea useasti veloituksella yhdistelylainaa. Rahoituslaitoksilta tulee jatkuvasti uusia tarjouksia lainoja varten ja voi olla, että seuraavalla kerralla lainahakemuksesi menee läpi.

Lainan antajat eivät ole aina niin tarkkoja maksuhäiriömerkinnän suhteen ja se ei ole aina este lainan saamiselle. Kannattaa kuitenkin pitää huoli siitä, ettei maksuhäiriömerkintöjä synny tulevaisuudessa, sillä lainan saaminen tai osamaksusopimusten saaminen tulee olemaan vaikeaa ilman luottotietoja.

Tee Nordic Bankissa lainavertailu ja tarjouksen saatuasi yhdistä lainat helposti.

Usein kysytyt kysymykset lainojen yhdistämisen epäonnistumisesta:

Yleensä asiakas, jolla on monia pieniä lainoja, osamaksuja ja luottokorttivelkaa, hyötyy lainojen yhdistämisestä. Yhdistelylainan ansiosta sinulle jää maksettavaksi vain yhden lainan lyhennykset, korot ja kulut, joten voit säästää paljon rahaa. Tavallisesti yksi isompi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä kokonaisuutena. Lisäksi talouden hallinta helpottuu, kun vastuullasi on vain yhden lainan lyhennykset. Totta kai yhdistelylainan hyödyllisyys on tapauskohtaista. Yhdistelylainaa voi hakea huoletta, sillä pelkkä lainan hakeminen ja tarjousten katsominen ei velvoita ottamaan lainaa.

Yleisimmät syyt, joiden vuoksi lainahakemus hylätään, ovat maksuhäiriömerkinnät, liian suuri velan määrä ja puutteelliset tiedot lainahakemuksessa. Myös ikä tai epäsäännölliset tai pienet tulot saattavat estää lainan saamisen. Nordic Bankin kautta saat kuitenkin vertailtua yli 30 eri lainapaikkaa. Ei siis haittaa, jos jostain paikasta tulee kielteinen lainapäätös, sillä joku toinen saattaa silti myöntää lainan.

Lainojen yhdistämisestä voi olla hyötyä, jos sinulla on useita lainoja, joita lyhennät kuukausittain. Yhdistelylainalla saat yhdistettyä kaikki vanhat lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Näin voit säästää merkittävästi rahaa joka kuukausi ja lisäksi talouden hallinta helpottuu. Yhdistelylainan avulla voit parantaa maksukykyäsi, saada matalamman koron sekä vähentää kokonaiskustannuksia.

Jos et saa yhdistelylainaa, voit lyhentää lainojasi vielä vähän lisää ja yrittää lainojen yhdistämistä taas myöhemmin uudestaan. Lainojen yhdistäminen saattaa onnistua sitten, kun lainoja on lyhennetty lisää ja velan kokonaismäärä on pienempi. Toinen vaihtoehto on ottaa pienempi yhdistelylaina ja yhdistää edes osa korkeakorkoisimmista lainoista. Tälläkin tavalla voit saada madallettua kuluja ainakin vähän. Kaikkien lainojen yhdistämistä voi yrittää uudestaan myöhemmin.

Nordic Bankissa voit kilpailuttaa yhdistelylainan 70 000 euroon asti. Meidän avullamme voit siis saada yhdistettyä suurenkin määrän lainoja ja osamaksuja. Tavoitat yhdellä lainahakemuksella yli 30 lainantarjoajaa.

Paras yhdistelylaina riippuu sinun yksilöllisistä tarpeistasi ja tilanteestasi. Hyvä yhdistelylaina on sopivan kokoinen, edullinen ja siinä on sopivan pitkä takaisinmaksuaika. Sopivin yhdistelylaina löytyy kilpailuttamalla. Nordic Bankissa saat vertailtua kymmenien eri tahojen tarjoamia yhdistelylainoja yhdellä ilmaisella hakemuksella. Tarjouksista kannattaa tarkastella erityisesti korkoa, kuluja sekä todellista vuosikorkoa.

Tavallisesti yhdistelylainan saaminen edellyttää säännöllisiä tuloja. Kuitenkin joissakin tapauksissa myös työtön voi saada ainakin pieniä lainasummia. Voit tehdä lainahakemuksen, vaikka et ole varma, voitko saada lainaa, sillä hakemuksen tekeminen ei sido sinua mihinkään.

Yhdistelylainaan voi yhdistää kaikenlaisia pieniä luottoja ja osamaksuja. Voit yhdistää esimerkiksi kulutusluotot, joustoluotot, luottokorttivelat ja osamaksut. Nordic Bankissa voit yhdistää lainat 70 000 euroon saakka.

Ensinnäkin kannattaa varmistaa, että yhdistelylaina tuo varmasti säästöjä. Kun vertailet uutta yhdistelylainaa ja vanhoja lainojasi, kiinnitä huomiota niiden korkoon ja kuluihin. Vertailussa apuna kannattaa käyttää nettisivuiltamme löytyvää laskuria yhdistelylainoille. Tutustu myös yhdistelylainan takaisinmaksuaikaan ja varmista, että se on sinulle riittävän pitkä ja että kuukausierästä tulee sopivan kokoinen.

Yleisimmät syyt, joiden vuoksi yhdistelylainahakemus hylätään, ovat maksuhäiriömerkinnät, velan määrä ja puutteellisesti täytetty lainahakemus. Myös hakijan ikä tai epäsäännölliset tai liian pienet tulot saattavat estää lainan saamisen. Maksuhäiriömerkinnät estävät lainan saamisen yleensä kokonaan. Jos velkaa on jo paljon suhteessa tuloihin, ei uutta lainaa välttämättä enää voida myöntää, sillä riskit kasvavat liian suuriksi. Lainahakemus kannattaa täyttää aina huolellisesti, sillä puutteellisesti täytetty hakemus voi johtaa kielteiseen päätökseen.

Puutteet tai virheelliset tiedot hakemuksessa voivat johtaa kielteiseen lainapäätökseen. Täytä hakemus huolellisesti, niin saat mahdollisimman kilpailukykyisiä tarjouksia.

Yhteishakija voi mahdollistaa suuremman lainan ja pienemmän koron. Sen vuoksi lainaa on usein kannattavaa hakea yhdessä yhteishakijan kanssa. Yhteishakijaa koskee samat vaatimukset kuin ensisijaista hakijaa, eli molempien pitää olla täysi-ikäisiä, joilla on puhtaat luottotiedot ja vakaat tulot. Jos nämä eivät toteudu yhteishakijan kohdalla, ei yhteishakijasta ole kovin paljon hyötyä.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.