Vertaislaina

Vertaislaina ja sen vaihtoehdot

Vertaislaina on lainamuoto, jossa henkilö lainaa rahaa toiselta henkilöltä. Vertaislaina eroaa siis tavallisista vakuudettomista lainoista siten, että lainaa ei myönnä pankki tai rahoitusalan yritys.

Kun harkitset lainan ottamista, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja selvittää, mikä sopii omaan tilanteeseesi. Lainavertailusivusto Nordic Bankin kautta voit hakea tavallista vakuudetonta lainaa enintään jopa 70 000 euroa. Välitämme hakemuksesi yli 30 pankille ja rahoitusalan yritykselle. Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit saada useita lainatarjouksia.

Nettisivuiltamme voit hakea monenlaisia vakuudettomia lainoja, kuten kulutusluottoja, pikalainoja ja joustoluottoja. Voit hakea lainaa yksin tai yhteishakijan kanssa.

Vertaislaina on lainamuoto, jossa henkilö lainaa rahaa toiselta henkilöltä. Vertaislaina eroaa siis tavallisista vakuudettomista lainoista siten, että lainaa ei myönnä pankki tai rahoitusalan yritys.

Lainatarjoukset yli 30 pankilta  

 Ei velvoita tai sido mihinkään

 Palvelu auki 24/7

Arvioitu kuukausierä

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä €. Nimelliskorko %. Luoton todellinen vuosikorko %. Avausmaksu €. Takaisinmaksuaika v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä €.

Kun harkitset lainan ottamista, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja selvittää, mikä sopii omaan tilanteeseesi. Lainavertailusivusto Nordic Bankin kautta voit hakea tavallista vakuudetonta lainaa enintään jopa 70 000 euroa. Välitämme hakemuksesi yli 30 pankille ja rahoitusalan yritykselle. Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit saada useita lainatarjouksia.

Nettisivuiltamme voit hakea monenlaisia vakuudettomia lainoja, kuten kulutusluottoja, pikalainoja ja joustoluottoja. Voit hakea lainaa yksin tai yhteishakijan kanssa.

Mikä on vertaislaina?

Vertaislaina on lainatyyppi, jossa henkilöt lainaavat rahaa toisilleen. Se eroaa siis pankkilainoista ja vakuudettomista lainoista siten, että lainan myöntävä taho ei olekaan pankki tai rahoitusyhtiö. Vertaislainaa voidaan kutsua myös nimellä peer-to-peer (p2p) laina tai henkilöltä henkilölle (h2h) laina.

Lainanmyöntäjä on yksityishenkilö, mutta silti usein lainaprosessi tapahtuu lainanvälittäjäyrityksen kautta. Välittäjästä on hyötyä kaikille osapuolille, sillä se mahdollistaa rahan lainaamisen turvallisesti muillekin kuin läheisille ja tutuille henkilöille. Kun lainaamisprosessi tapahtuu lainanvälittäjän kautta, sekä lainaaja että lainan myöntäjä pysyvät anonyymeina. He eivät siis saa tietää, kuka lainasi rahaa ja kenelle.

Vertaislaina on usein win-win-tilanne, josta hyötyy jokainen osapuoli. Lainaaja voi saada edullisen rahoituksen ja sijoittaja saa tuottoa sijoitukselleen. Vertaislainan välittävä yhtiökin saa osansa, sillä se ottaa lainan välittämisestä välityspalkkion.

Vertaislaina ilman vakuuksia turvallisesti netistä

Vertaislainaa haetaan usein samantyyppisiin tarkoituksiin kuin vakuudettomia lainoja. Rahat voi käyttää esimerkiksi yllättävien laskujen maksamiseen, yksittäisten hankintojen tekemiseen tai muihin kiireellisiin menoihin. Vertaislainasta avun saa nopeasti, koska yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisilleen, joten pankki ei ole prosessissa mukana.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Voiko luottotiedoton saada vertaislainaa?

Luottotiedoton ei tavallisesti voi saada vertaislainaa. Netissä toimivat vertaislaina-alustat arvioivat hakijan luottokelpoisuutta automatisoiduilla järjestelmillä. Jos järjestelmä havaitsee, että lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintöjä, ei lainaa voida myöntää.

Tavallisesti mitään muitakaan lainoja ei voi saada, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Ennen lainan hakemista kannattaakin keskittyä luottotietojen parantamiseen. Nykyään luottotiedot saa takaisin paljon aiempaa nopeammin sen jälkeen, kun velka on maksettu. Maksuhäiriömerkintä poistuu luottotietorekisteristä jo kuukauden kuluttua siitä, kun rekisterinpitäjä on saanut tiedon velan maksusta.

Lue tästä onko vertaislaina kannattava vaihtoehto

Onko vertaislaina kannattava vaihtoehto?

Vertaislainan avulla yksilö voi saada nopeasti rahoitusta ilman, että hänen tarvitsee turvautua pankkiin tai rahoitusyrityksiin. Vertaislainoissa on se hyvä puoli, että tällaisen lainan voi saada sellainenkin henkilö, joka ei välttämättä täytä pankkien vaatimuksia. Esimerkiksi nuori aikuinen, jonka taloudellinen tilanne ei ole vielä vakiintunut, ei välttämättä saa lainaa pankista mutta voi ehkä saada vertaislainan.

Muuten vertaislaina ei juurikaan eroa tavallisista lainoista. Lainaa voi saada jopa tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja ja laina-aika vaihtelee muutamasta viikosta useisiin vuosiin.

Vertaislainoja myönnetään pitkälti samoin perustein kuin muitakin vakuudettomia kulutusluottoja. Lainaa voi siis hakea täysi-ikäinen, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja jolla on tuloja.

Vertaislaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset pienen lainan nopeasti. Tällä hetkellä Suomessa ei kuitenkaan toimi kovin montaa vertaislainapalvelua, minkä vuoksi vertailtavana on vain rajallinen määrä lainavaihtoehtoja. Tämä saattaa johtaa siihen, että päädyt ottamaan tarpeettoman kalliin lainan. Siksi kannattaakin tutustua myös muihin lainavaihtoehtoihin. Nordic Bankissa saat vertailtua vakuudettomat lainat 70 000 euroon asti. Yksi ilmainen lainahakemus tavoittaa jopa yli 30 lainantarjoajaa.

Vertaislaina sijoittajan näkökulmasta

Sijoittajat etsivät aina uusia tapoja saada tuottoa sijoitukselleen. Vertaislainoista saadaankin tavallisesti korkeampia korkoja kuin esimerkiksi säästötileistä tai joukkovelkakirjoista. Vertaislaina-alustoihin liittyy vähemmän kustannuksia kuin perinteisiin pankkilainoihin, minkä vuoksi ne voivat tarjota isompia tuottoja sijoittajille. Siksi vertaislaina voi tuntua sijoittajasta houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Vertaislainoihin sijoittamiseen, kuten kaikkeen muuhunkin sijoittamiseen, liittyy myös riskejä. Sijoittaja saattaa menettää rahaa, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin tai takaisinmaksu viivästyy. Vertaislaina-alustat yrittävät minimoida tällaiset riskit, mutta varojen suojauksesta ei silti ole täyttä varmuutta joka tilanteessa. Lisäksi sijoittajan pitää olla varuillaan sijoitusalustojen suhteen, sillä muutamat tällaiset alustat ovat osoittautuneet huijaukseksi vuosien varrella. Varmista siis, että pistät rahasi luotettavaan palveluun.

Vertaislainoihin sijoittaminen on tavallisesti pitkän aikavälin sijoitus. Niitä ei tavallisesti voi myydä ennen eräpäivää, eli sijoittajan on oltava valmis sitoutumaan pidemmäksi aikaa.

Vaihtoehtoja vertaislainalle

Kun harkitset lainan ottamista, kannattaa tutustua kaikkiin eri lainavaihtoehtoihin, jotta löydät omiin tarpeisiisi sopivimman ja mahdollisimman edullisen lainan. Vertaislainojen lisäksi muita vaihtoehtoja ovat vakuudelliset ja vakuudettomat lainat.

Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että sinun pitää antaa jotain omaisuutta lainan vakuudeksi. Vakuudeksi kelpaa omaisuus, joka säilyttää arvonsa hyvin ja joka on melko helppo muuttaa rahaksi. Tällaisia ovat esimerkiksi omistusasunnot ja arvopaperit. Vakuudelliset lainat ovat usein isompia ja pitkäaikaisempia lainoja.

Vakuudetonta lainaa varten sen sijaan ei tarvita omaisuutta eikä takaajia. Tällaista lainaa voi siis saada sellainenkin henkilö, jolla ei ole vakuutta käytössään.

Vakuudettomat lainat ovat usein lyhytaikaisempia ja pienempiä lainasummia, tosin lainaa ilman vakuuksia voi hakea enintään jopa 70 000 euroa.

Vertaa vertaislainat netissä

Vakuudettomia lainoja on paljon erilaisia. On kulutusluottoja, pikalainoja ja joustoluottoja. Kaikki nämä lainat voit kilpailuttaa Nordic Bankin nettisivuilla. Kaikissa eri lainamuodoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin, jotta löydät omiin tarpeisiisi sopivan lainan.

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia 500 eurosta jopa 70 000 euroon saakka. Laina-aika on 1–15 vuotta. Voit saada lainan, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on vakaat palkka- tai eläketulot eikä luottotiedoissasi ole maksuhäiriömerkintöjä. Voit hakea lainaa joko yksin tai yhteishakijan kanssa.

Näin vertailet lainoja Nordic Bankin nettisivuilla

Nordic Bank on kotimainen lainavertailusivusto, joka kilpailuttaa jopa yli 30 rahoitusalan yritystä. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus nettisivuillamme ja voit sillä saada useita tarjouksia eri tahoilta. Saat helposti ja nopeasti kattavan kuvan lainamarkkinoista.

Kaikki lainat – sekä pienet että isot – kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa. Kilpailuttamalla voit löytää edullisen, omiin tarpeisiisi sopivan lainan ja voit säästää merkittäviä summia rahaa. Mitä enemmän säästät lainanhoitokuluissa, sitä enemmän rahaa jää muihin menoihin, säästöön ja sijoituksiin.

Meidän kauttamme voit hakea lainaa 500–70 000 euroa. Takaisinmaksuaika on 1–15 vuotta. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita.

Voit saada lainan, jos olet aikuinen, jolla on säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Lainaa voi hakea joko yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Lainaa kannattaa hakea yhdessä, jos mahdollista, koska yhdessä otettu laina on usein halvempi, sillä siinä voi olla matalampi korko. Lisäksi voitte yhdessä saada isomman lainasumman.

Lainahakemuksen tekeminen ja tarjouksiin tutustuminen ei velvoita mihinkään, joten voit huoletta tehdä hakemuksen ja katsoa millaisia vastauksia siihen saat.

Usein kysytyt kysymykset vertaislainasta:

Vertaislainassa yksityishenkilö lainaa rahaa toiselta yksityishenkilöltä. Välittäjänä on vertaislainapalvelu, joka hoitaa kummankin osapuolen paperityöt välityspalkkiota vastaan. Vertaislaina on muilta osin hyvin samantyyppinen kuin tavalliset kulutusluotot. Vertaislainasta voidaan käyttää myös termejä P2P (peer-to-peer) tai H2H (henkilöltä henkilölle).

Vertaislainojen hinnoittelu on samantyyppinen kuin muidenkin netistä haettavien lainojen hinnoittelu. Vakuudellinen laina on aina halvin vaihtoehto, mutta jos sellaista ei voi saada, on vertaislaina tai muu vakuudeton laina hyvä vaihtoehto. Vertaislainoja ja vakuudettomia lainoja kannattaa vertailla, jotta löydät halvimman lainan.

Vertaislaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset pienen lainan nopeasti. Se ei kuitenkaan välttämättä ole halvin laina, minkä vuoksi kannattaa tutustua muihinkin lainavaihtoehtoihin. Muitakin vakuudettomia luottoja saa nopeasti netistä.

Vertaislainaa ei yleensä voi saada, jos luottotiedot eivät ole kunnossa.

Vertaislainaa voi hakea netissä toimivien vertaislainapalveluiden kautta.

Jos vertaislaina ei tunnu oikealta vaihtoehdolta, voit hakea lainaa pankista tai rahoitusyhtiöstä. Vakuudellista lainaa haetaan suoraan pankeilta ja sitä varten sinulla pitää olla vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta. Vakuudettomia lainoja taas voi hakea helposti netistä jopa 70 000 euroon asti.

Vertaislaina on houkutteleva sijoitusvaihtoehto korkeamman tuoton vuoksi, mutta näihin lainoihin sisältyy tietysti myös riskejä. Jos lainanottaja ei maksa lainaa takaisin, sijoittavat voivat menettää rahaa.

Kun välittäjänä toimii vertaislainapalvelu, osapuolet eivät saa tietää toistensa nimiä tai muita tietoja vaan pysyvät anonyymeina.

Lisätietoa lainan hakemisesta: