Joka vuosi miljoonat suomalaiset saavat veronpalautusta. Verottaja palauttaa useita miljardeja liikaa maksettuja veroja. Esimerkiksi syyskuussa 2021 veronpalautuksia maksettiin 1,1 miljardia euroa. Se oli vuoden 2021 suurin yksittäinen veronpalautussatsi. Muina kuukausina maksettujen palautusten yhteissummat olivat pienempiä.

Todennäköisesti myös tänä vuonna palautuksia saa iso osa suomalaisista. Jos olet saamassa palautuksia, etkä halua odottaa rahojen saamista veronpalautuspäivään asti, voit hakea lainaa veronpalautusta vastaan.

Veronpalautus ennakkoon edullisena kulutusluottona

Veronpalautuksia on mukava saada, mutta maksupäivän odottaminen voi turhauttaa. Ylimääräiselle rahalle olisi tarvetta jo nyt. Ehkä postiluukustasi tipahteli yllättävän suuria laskuja tai kodissasi ilmeni kiireellinen remonttitarve.

Tai sitten haluaisit pitkästä aikaa hemmotella itseäsi ja läheisiäsi. Shoppailureissu piristäisi mieltä ja toisi kaivatun tauon kiireisen arjen keskelle. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin pyöriä päivä kaupungilla ostoksia tehden ja syödä illalla maukas ateria hyvässä ravintolassa. Siihen päälle vielä hyvät yöunet hotellissa ja ihana hotelliaamiainen.

Syy luoton ottamiseen voi olla mikä tahansa. Voit hakea edullista kulutusluottoa sen verran kuin olet saamassa veronpalautusta ja maksaa lainaa takaisin joko vähitellen kuukausittain tai yhdessä erässä palautuspäivänä.

Voit hakea tarpeesi mukaan joko koko veronpalautussummaa vastaavan summan lainaa tai jotain pienempää tai isompaa summaa. Kilpailuta kuitenkin lainat ensin, niin löydät mahdollisimman edullisen kulutusluoton.

Mitä veronpalautuksista on hyvä tietää

Jos olet maksanut tuloistasi liikaa veroja vuoden aikana, saat liikaa maksetun osuuden takaisin seuraavana vuonna veronpalautuksena.

Verottajalla on nykyään monta maksupäivää veronpalautuksille. Kaikki henkilöt eivät siis saa palautuksia samana päivänä. Koko palautussumma maksetaan kuitenkin jokaiselle henkilölle kerralla. Palautuspäivät sijoittuvat heinäkuusta joulukuuhun. Saat selville oman palautuspäiväsi veroilmoituksestasi.

Veroilmoituksesta käy ilmi myös palautuksen määrä. Maksun määrä ja maksupäivä voivat kuitenkin vielä muuttua, jos teet veroilmoitukseesi muutoksia. Usein verottajalle ilmoitetaan esimerkiksi työmatkoista aiheutuneet kulut. Jos teet paljon etätöitä, voit ilmoittaa verottajalle siitä aiheutuneita kuluja. Näitä kuluja voi vähentää verotuksessa.

Veronpalautukset eivät välttämättä näy tilillä heti aamusta. Ne maksetaan päivän kuluessa, joten ne saattavat ilmestyä tilille vasta myöhemmin päivän aikana. Jos niitä ei näy tilillä vielä illallakaan, maksupäivä on todennäköisesti siirtynyt eteenpäin tai verottajalla ei ole tilinumeroasi.

Veronpalautusta ei yleensä makseta myöskään silloin, jos saajalla on maksamattomia veroja tai velkaa ulosotossa. Tällaisessa tilanteessa rahat menevät suoraan velkojen lyhentämiseen. Veronpalautusta ei makseta myöskään, jos palautettava summa on alle 10 euroa tai jos veroilmoitus on jätetty antamatta tai siinä on ollut puutteita. Saat palautukset, kun olet korjannut ilmoituksessa olleet puutteet.

Kokeile veroprosenttilaskuria ja varmista, että verot ovat sopivalla tasolla ja varmistat, ettei tulevaisuus tuo mukanaan mätkyjä.

Lainaa veronpalautusta vastaan unelmien toteuttamiseksi

Lainaa mätkyjen maksamista varten

Sadat tuhannet suomalaiset saavat maksettavakseen mätkyjä eli jäännösveroa. Jos olet maksanut vuoden aikana liian vähän veroja, joudut maksamaan seuraavana vuonna mätkyjä. Mätkyjen määrä käy ilmi verotuspäätöksestä ja tieto löytyy myös OmaVerosta.

Jos teet veroilmoitukseen muutoksia, myös jäännösveron määrä ja maksun eräpäivä voivat muuttua. Odota siis uutta verotuspäätöstä ennen kuin maksat mätkyt.

Jos tililläsi ei juuri nyt satu olemaan riittävästi rahaa jäännösveron maksamiseen, voit hakea sitä varten hieman vakuudetonta lainaa. Laina-ajan voi sopia sinulle sopivaksi niin, että saat lainalle sopivat kuukausierät.

Ilmoita tilinumerosi verottajalle

Ilmoita verottajalle tilinumerosi, jos et ole sitä vielä tehnyt tai se on vaihtunut äskettäin. Tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa. Ilmoitus kannattaa tehdä heti, koska sillä tavalla varmistat, että saat varmasti palautukset tilillesi maksupäivänä.

Saat kyllä silti palautuksesi, vaikka verottajalla ei olisi tiedossa tilinumeroasi. Tällaisessa tilanteessa palautukset maksetaan rahalähetyksenä pankin välityksellä.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Vertaile lainoja ensin

Kun olet hakemassa lainaa veronpalautusta vastaan, muista kilpailuttaa lainat ensin. Lainojen vertaileminen on erittäin tärkeää, koska sillä tavalla voit saada paljon säästöjä.

Lainojen korot vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Kun etsit lainan, jossa on muita edullisempi korko, saat merkittäviä säästöjä.

Kotimainen lainavertailupalvelu Nordic Bank auttaa sinua löytämään edullisia kulutusluottoja. Palvelussamme voit vertailla jopa yli 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Voit hakea lainaa oman tarpeesi mukaan 500–70 000 euroa.

Vakuudettoman lainan saa käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Kulutusluotolla onnistuu esimerkiksi uuden puhelimen ostaminen, kodin remontoiminen ja sisustaminen, laskujen ja veromätkyjen maksaminen tai lomamatkalle lähteminen. Mikä ikinä onkaan rahantarpeesi syy, voit hakea vakuudetonta lainaa sitä varten.

Sovi lainan takaisinmaksusta luotonmyöntäjän kanssa. Voit maksaa lainaa takaisin kuukausittain tai mahdollisesti yhdessä erässä veronpalautuspäivänä. Yksi hyvä mahdollisuus voisi olla myös joustoluotto. Joustoluotto on eräänlainen virtuaalinen luottokortti. Saat luottorajan, jonka puitteissa saat tehdä nostoja luottotililtäsi silloin kun itse haluat. Joustoluoton voi yleensä maksaa takaisin joustavasti silloin kun sinulle sopii.

Kilpailuta lainat

Lainaa veronpalautusta vastaan – usein kysytyt kysymykset

Kilpailuta lainat Nordic Bankissa. Täytä ilmainen lainahakemus nettisivuillamme, niin voit saada jopa yli 30 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Kilpailuttamalla voit minimoida lainan kulut.

Näet veronpalautuksen määrän ja maksupäivän OmaVero-palvelussa kohdassa Verotuspäätös tuloverosta. Palautuksen määrä näkyy OmaVerossa sitten, kun olet saanut verotuspäätöksen.

Nykyään veronpalautuksille on monta päivää. Ne maksetaan heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Suurimmalle osalle henkilöasiakkaita palautukset maksetaan elokuussa tai syyskuussa.

Verottaja ei maksa veronpalautuksia ennakkoon. Voit hakea palautuksen määrää vastaavan summan kulutusluottoa. Luoton voi maksaa pois erissä tai vaikkapa kerralla sitten, kun veronpalautus on tullut tilille.

Tilinumeron voi ilmoittaa verottajalle OmaVerossa.

Verotuspäätös tulee useimmille asiakkaille keväällä. Jos et ole saanut verotuspäätöstä, verottajalta todennäköisesti puuttuu osa sinun tai puolisosi verotustiedoista. Saat verotuspäätöksen, kun olet ilmoittanut puuttuvat tiedot.

Lainojen korot ja kulut vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Voit säästää merkittäviä summia, kun kilpailutat lainat ja valitset edullisen lainan.

Verottaja ei koskaan maksa veronpalautuksia ennakkoon. Veronpalautuksille on monta maksupäivää. Oma palautuspäiväsi selviää veroilmoituksestasi. Voit hakea etukäteen veronpalautusta vastaavan summan edullisena kulutusluottona. Luottoa voit lyhentää kuukausittain tai maksaa sen kerralla pois veronpalautuspäivänä.

Lue lisää:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.