Autorahoitus yritykselle

Ajoneuvo on suuri kertainvestointi. Siksi yritys saattaa tarvita ulkopuolista rahoitusta auton hankintaan. Ajoneuvo on tärkeä hankinta, sillä laadukkaat ja yrityksen yksilöllisiä tarpeita vastaavat työvälineet helpottavat työntekoa ja myös auttavat yritystä kasvamaan.

Yrityksen hankkima auto on hyötyajoneuvo tai autoetuauto. Autoetu on työntekijälle myönnettävä työsuhde-etu. Työntekijä tai hänen perheensä saa käyttää työnantajan autoa omiin ajoihinsa. Hyötyajoneuvo taas on tavaroiden tai ihmisten kuljettamiseen tarkoitettu ajoneuvo. Yleensä kyseessä on pakettiauto, mutta hyötyajoneuvo voi toki olla myös esimerkiksi bussi tai kuorma-auto.

Hanki auto yritykselle osamaksulla Nordic Bankin avulla. Kun autoa ollaan ostamassa yritykselle, kyseessä on yrityslaina. Palvelussamme voit hakea yrityslainaa 250 000 euroon saakka. Täytä helppo lainahakemus nettisivuillamme, niin alat hetkessä saada lainatarjouksia eri pankeista ja rahoituslaitoksista. Voit saada yli 10 lainatarjousta eri tahoilta. Kun olet vertaillut tarjouksia ja valinnut niistä sopivan, saat rahat nopeasti yrityksesi tilille.

Kilpailutettu vakuudeton laina voi olla autoliikkeen tarjoamaa osamaksua halvempi vaihtoehto. Siksi kannattaa käyttää hetki lainojen kilpailutukseen. Lainaa lyhennetään kuukausittain, aivan kuten osamaksua. Näin yritys voi välttää suuria kertaluontoisia kustannuksia ja rahaa jää muihinkin menoihin. Samaan lainaan voi tarvittaessa yhdistää muitakin hankintoja.

Auto yritykselle osamaksulla

Miksi yrityksen kannattaa hakea vakuudetonta autolainaa?

Vakuudettomassa autolainassa yrityksen ei tarvitse asettaa vakuutta lainan takaamiseksi. Yritys voi siis säilyttää omaisuutensa ja käyttää sen muihin tarkoituksiin. Vakuudettomuuden ansiosta lainan hakeminen on nopeampaa ja helpompaa, ja rahat saa nopeasti käyttöön. Hakijan maksukyky ja luottotiedot ovat tärkeämpiä kriteereitä kuin vakuuksien tarjoaminen.

Kilpailutettu vakuudeton yrityslaina voi tulla huomattavasti halvemmaksi kuin autoliikkeen osamaksu. Kun korkoihin ja kuluihin ei mene niin paljon rahaa kuukausittain, sitä jää enemmän muihin menoihin.

Ajoneuvon saa hankkia mistä tahansa, kun sen ostaa lainalla. Yritys voi ostaa käytetyn ajoneuvon yksityiseltä myyjältä, uuden autoliikkeestä tai tuoda sen itse ulkomailta.

Autoliikkeen rahoituksessa auto on rahoitusyhtiön nimissä, kunnes kaikki maksuerät on maksettu. Lainalla ostettu auto sen sijaan siirtyy heti yrityksen nimiin. Näin ollen sen voi helpommin myydä tai viedä pois maasta työmatkalle. Rahoitusyhtiön nimissä olevaa autoa ei saa viedä pois maasta ilman lupaa, vaan siihen tarvitaan maastavientivaltakirja.

Vakuudettomaan lainaan voi myös yhdistää muita hankintoja. Rahan käyttökohdetta ei ole korvamerkitty, eli auton hankinta voi olla vain pieni osa yrityslainaa. Tämä tekee lainasta hyvin joustavan ja monikäyttöisen.

Arvonlisäveron vähennysoikeus

Auton hankinnasta ja kuluista voi tietyissä tapauksissa vähentää arvonlisäveron. Arvonlisäveron vähennysoikeus riippuu siitä, millainen ajoneuvo on hankittu ja mihin sitä käytetään.

Henkilöauto

Lähtökohtaisesti henkilöauton hankinnasta tai sen käytöstä ei voi vähentää arvonlisäveroa. Arvonlisäveron saa vähentää henkilöauton hankinta- ja käyttökustannuksista vain, jos autoa käytetään ainoastaan yrityksen tarpeisiin. Vähäinenkin yksityiskäyttä poistaa vähennysoikeuden kokonaan. Esimerkiksi kodin ja työpaikan välisiä matkoja ei saa ajaa yrityksen henkilöautolla. Jotta alv-vähennyksen voi saada, täytyy ajoista pitää ajopäiväkirjaa. Tällä osoitetaan, että yksityisajoja ei ole ollut.

Henkilöauton arvonlisäveron saa kuitenkin vähentää osittain, jos auto on hankittu myytäväksi, vuokrattavaksi, ajo-opetukseen tai esimerkiksi taksiksi tai muuhun ammattimaiseen henkilökuljetukseen. Tässäkään tapauksessa yksityiskäytön osuutta ei saa vähentää.

Pakettiauto

Pakettiauton hankinnasta ja käytöstä saa vähentää arvonlisäveron, jos sitä käytetään vähennykseen oikeuttavassa liiketoiminnassa. Yrityksen pakettiautolla voi ajaa myös yksityisajoja, mutta niitä ei voi vähentää verotuksessa. Pakettiauton käytöstä täytyy pitää ajopäiväkirjaa. Sillä erotellaan työ- ja yksityiskäyttö.

Hyötyajoneuvon hankintahinnan arvonlisävero vähennetään verotuksessa autokaupan yhteydessä. Esimerkiksi 30 000 euron autosta saa alv-hyvitystä lähes 6000 euroa. Tällä summalla saa lyhennettyä autolainaa mukavasti tai sillä voi tehdä muita yrityksen hankintoja.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 10 pankkia turvallisesti verkossa.

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 10 pankkia turvallisesti verkossa.

Näin kilpailutat yrityksen autolainat

Nordic Bank tarjoaa helpon ja nopean tavan hankkia yritykselle autorahoituksen. Täytä vain yksi ilmainen yrityslainahakemus nettisivuillamme. Hetken kuluttua alat saada lainatarjouksia sähköpostitse. Lisäksi voit tarkastella niitä kirjautumalla verkkopalveluumme, jossa tarjoukset järjestyvät koron mukaan automaattisesti.

Voit kilpailuttaa yritysrahoitukset palvelussamme jopa 250 000 euroon asti. Tavallisesti yritykset hakevat kuitenkin pienempia summa, esimerkiksi 20 000 tai 30 000 euroa. Laina-aika on 3 kuukautta – 3 vuotta.

Voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa, kun vertailet eri autorahoitusvaihtoehtoja. Korot ja kulut vaihtelevat luotonmyöntäjien välillä. Kannattaa siis etsiä sellainen luotonmyöntäjä, joka tarjoaa lainaa mahdollisimman edullisella korolla ja kuluilla.

Kilpailuta yrityslainat

Autorahoituksesta usein kysyttyjä kysymyksiä:

Kun yritykselle hankitaan auto, hankinta tehdään yrityslainalla. Voit hakea vakuudetonta yrityslainaa Nordic Bankin nettisivuilta enintään 250 000 euroa. Täytä ilmainen hakemus nettisivuillamme. Voit saada yli 10 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Kun olet vertaillut tarjouksia ja valinnut niistä sopivan, saat rahat käyttöösi nopealla aikataululla.

Kun yritys hankkii auton tai muun tavaran, se voi vähentää arvonlisäveron tuotteen hankinta- ja käyttökuluista. Vähennyksen saa tehdä vain, jos tuote on hankittu arvonlisäverollista liiketoimintaa varten. Vähennystä ei voi tehdä yksityisajoista.

Työsuhdeautosta ei voi tehdä arvonlisäverovähennystä. Arvonlisävero on osa auton hankintamenoa, eli arvonlisävero on vähennyskelpoinen tuloverotuksessa autosta tehtävien poistojen kautta.

Yrityksen pakettiautolla saa ajaa myös omia ajoja, mutta niistä aiheutuvia kuluja ei saa vähentää verotuksessa. Ajoista täytyy pitää ajopäiväkirjaa, josta selviää, että autoa ei ole käytetty omiin ajoihin.

Yrityksen auton voi rahoittaa omalla pääomalla, lainalla, autokaupan osamaksulla tai leasingilla. Kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Auton ostaminen yritykselle vakuudettomalla lainalla saattaa tulla yllättävän edulliseksi. Kilpailutetussa lainassa voi olla huomattavasti matalampi korko kuin autokaupan tarjoamassa osamaksussa.

Täytä ilmainen yrityslainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Alat hetken päästä saada lainatarjouksia sähköpostitse. Voit tarkastella tarjouksia myös kirjautumalla verkkopalveluumme. Valitse tarjouksista sopiva, niin saat rahat käyttöösi nopeasti.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tutustu evästekäytäntöömme.