IBAN LASKURI

IBAN-laskuri / tilinumeron muunnin IBAN-muotoon

IBAN-laskuri muuntaa kätevästi vanhan mallisen tilinumeron uuteen muotoon sekä auttaa sinua selvittämään BIC-tunnuksen, pankkitiedot ja säästät aikaa. Uusi tilinumeromuoto on jo aikoja sitten otettu käyttöön eikä pankki anna maksun mennä lävitse ilman oikeaa tilinumeroa. Kerromme alla olevassa artikkelissa lisää mitä nämä vieraat termit oikein tarkoittavat.

Hei! Katso tästä millaisia lainatarjouksia saisit muutamassa minuutissa, helposti!

 • Ilmainen ja helppo lainahakemus.
 • Ei velvoita tai sido vastaanottamaan lainaa.
 • Yhdellä helpolla hakemuksella jopa 30 lainatarjousta!
Kilpailuta pankit verkossa!
IBAN laskuri
Laske
IBAN tilinumero
IBAN:

BIC:

Pankki:

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Vertaile lainat turvallisesti verkossa

Hae edullinen lainatarjous!

Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Kilpailuta jopa 30 pankkia turvallisesti verkossa.

Kilpailuta lainat helposti netissä!

Kilpailuta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat Nordic Bank lainavertailun avulla ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä lainahakemus.

Mikä on IBAN?

IBAN tulee sanoista international bank account number, ja tarkoittaa kansainvälistä tilinumeroa. Sen käyttäminen on ollut pakollista EU- ja ETA-alueen rajan yli tapahtuvissa maksuissa 1.1.2007 alkaen. Monet Euroopan maat käyttävät tilinumeromuotoa myös oman maansa sisäisesti, kuten Suomi.

Mistä IBAN-tilinumero muodostuu?

IBAN-tilinumero sisältää pitkän numerosarjan lisäksi kaksi kirjainta, ja nämä kirjaimet tulevat maatunnuksen mukaan. Maittain tunnuksen pituus on vaihteleva.

Suomalaisen tilinumeron tunnistaa FI alkuisesta kirjainyhdistelmästä, jonka jälkeen tulee 6 numeroa, väliviiva ja 2-8 numeroa.

Suomessa IBAN tilinumero otettiin käyttöön Suomen sisäisissä maksuissa 2008 vuonna.

Iban tulee sanoista international bank account number

IBAN koodin käyttö

IBAN koodin tarkoitus on edistää kotimaan ja ulkomaan maksuliikenteen automatisointia sekä helpottaa kirjanpitoa. Joissain verkkopankeissa voi maksaa vanhan tilinumeron mukaan, mutta järjestelmä muuttaa sen oikeaan muotoon.

Joissain paikoissa ei enää ole tällaista mahdollisuutta ja laskurilla voit helposti selvittää oikean tilinumeron. IBAN muotoon muutettuna säästyt ylimääräiseltä vaivalta ja mietinnältä onko maksu mennyt varmasti perille.

Miten IBAN-numero lasketaan?

Nykyaikana käytetty tilinumero muodostetaan esimerkiksi kirjaimista FI sekä merkeistä 10 000010-000000, ja lasketaan seuraavasti:

 • Poistetaan välilyönnit sekä varmistetaan että pituus on esim. Suomalaisessa tilinumerossa 18 merkkiä.
 • Siirrä maatunnus sekä kaksi ensimmäistä tarkistenumeroa loppuun.
 • Korvaa kirjaimet numeroilla, alkaen A = 10, b = 11 jne…
 • Laske kokonaisluvuksi muunnetusta numerosta jakojäännös, kun luku jaetaan 97

Jos jakojäännös on 1, on se silloin oikein. Et siltikään voi taata, että tilinumero on oikea, mutta ainekin tiedät sen olevan oikeassa muodossa. IBAN laskurimme avulla muutat tilinumeron helposti IBAN muotoon, eikä sinun tarvitse miettiä laskukaavoja laisinkaan.

On olemassa myös alkuperäinen BBAN muotoinen tilinumero, mutta se on jo asia erikseen ja sen laskeminen on oma prosessinsa, mitä emme käy tässä artikkelissa läpi.

Iban laskurin käyttöohjeet löytyy Nordic Bankista

IBAN-laskurin käyttöohjeet

IBAN laskukaava onkin jo käyty läpi ja huomattu sen olevan turhan monimutkainen itse läpi käytäväksi, siksi suosittelemme käyttämään IBAN-laskuria. IBAN-laskuri on kätevä työkalu, jolla saat numeron varmasti ja helposti oikein.

Toki pankkisi asiakaspalvelu auttaa sinua mielellään, mutta pankeissa jonotusajat ovat yleensä pitkiä ja ne vaativat seuraavan prosessin: Kirjaudu sisään, syötä käyttäjätunnus, valitse oikea numero puhelimesta, hae oikea vaihde jne…

Prosessi on pitkä ja me helpotamme laskurimme avulla IBAN tilinumeron laskemista:

Syötä laskuriin tilinumero vanhassa muodossa ja paina nappia ”Laske”. Muunna laskurin avulla kätevästi tilinumerosi 2022 luvulla käytettävään tilinumeroon. Saat laskurin avulla muodostettua itsellesi uuden IBAN tilinumeron, BIC koodin sekä pankin.

Monet järjestelmät voivat myös vaatia erikseen pankkikohtaisen tunnuksen tai BIC tunnuksen toimiakseen, ja laskurin avulla saat myös nekin kätevästi itsellesi.

Mikä on BIC koodi?

BIC eli Bank identifier code on pankin yksilöivä tunniste, mitä SWIFT ylläpitää. SWIFT on maailmanlaajuinen järjestelmä, mikä mahdollistaa kansainväliset tilisiirrot pankkien välillä. Jokaiselle pankille luettelossa on määritelty oma tunnisteensa ja sitä käytetään kaikissa SEPA-maksuissa.

BIC-koodi (esim. DABAFIHH) on 8 tai 11 merkkiä pitkä, joista neljä ensimmäistä merkkiä ovat pankin omat, esim tässä tapauksessa DABA, eli Danske Bank Oyj. Lisäksi koodissa on maatunnus FI sekä maksuliikkeenhoitajan pääkonttorin sijainti, tässä tapauksessa HH eli Helsinki.

Kokeile laskuria

Kokeile laskuriamme ja säästät heti aikaa ja vaivaa tilinumeroiden manuaalisen laskemisen sijaan. Pankki antaa hyväksyä maksut ja säästyt ilman ylimääräistä vaivaa. Muunnin hoitaa kaiken puolestasi.

Laskuri on täysin ilmainen ja voit käyttää sitä niin monta kertaa kuin tahdot. Muunnin soveltuu erilaisten tilinumeroiden laskemiseen sekä pankki tietojen löytämiseen.

Onko IBAN muotoista tilinumeroa pakko käyttää?

Uuden mallinen tilinumero on otettu käyttöön Suomessa jo pitkän aikaa sitten, ja säästyt suurelta vaivalta jos totut muistamaan oman tilinumerosi tai käyttämään laskuria sen selvittämiseen.

Pankki voi olla hyväksymättä maksuasi ja joudut pahimmassa tapauksessa ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, mikä taas saattaa olla pitkän odotuksen takana.

Säästä aikaa ja vaivaa käyttämällä IBAN laskuria. IBAN laskuri on täysin ilmainen, kuten kaikki muutkin Nordic Bankin palvelut.

Löydät sivustoltamme useita eri työkaluja ja laskureita kuten ilmaisen lainavertailupalvelun, jonka avulla kilpailutat jopa 35 eri pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä hakemuksella.

Iban laskuria on helppo ja nopea tapa tarkistaa iban numero

Katso myös muut yrittäjän laskurit:

Yrittäjän kannattaa tutustua myös näihin muihin hyödyllisiin ja täysin maksuttomiin sivuillamme oleviin yrittäjien laskureihin:

 • Viitenumerolaskuri – viitenumerolaskurilla luot helposti sarjan viitenumeroita, joita voit käyttää laskuissa. Viitenumeron tarkistenumero täytyy laskea tietyllä tavalla oikein laskunumeron perään, jotta se toimii.
 • Viivästyskorkolaskuri – viivästyskoron laskeminen myöhässä olevaan laskuun onnistuu tällä laskurilla helposti käden käänteessä.
 • Arvonlisävero-laskuri – laske Alv:n osuus ja veroton/verollinen hinta.
 • Korkoa korolle -laskuri
 • Prosenttilaskuri
 • Yrityslaina-laskuri – syötä lainasumma ja valitse laina-aika, niin näet suoraan arvioidun yrityslainan kuukausierän. Laskurin kautta pääset kilpailuttamaan yrityslainat helposti yhdellä lainahakemuksella jopa 35 pankilla ja rahoituslaitoksella.

Usein kysytyt kysymykset IBAN laskurista:

Kirjoita laskuriin tilinumero vanhassa muodossa, niin saat heti tietää IBAN-tilinumeron, BIC-koodin ja pankin. IBAN-laskuri on työkalu, joka auttaa laskemaan IBAN-tilinumeron. Laskurin avulla saat tilinumeron varmasti ja helposti oikein.

IBAN tulee sanoista international bank account number. Se tarkoittaa siis kansainvälistä tilinumeroa. Sen käyttäminen on ollut pakollista EU- ja ETA-alueen rajan yli tapahtuvissa maksuissa jo vuodesta 2007 alkaen, mutta moni maa (kuten Suomi) käyttää sitä myös maan sisäisesti.

BIC tulee sanoista Bank identifier code. Se on pankin yksilöivä tunniste. BIC-koodi on 8 tai 11 merkkiä pitkä. Neljä ensimmäistä merkkiä ovat pankin omat. Lisäksi koodissa on maatunnus sekä maksuliikkeenhoitajan pääkonttorin sijainti.

IBAN-tilinumeroa kannattaa käyttää. Pankki voi olla hyväksymättä maksuasi, jos käytät vanhanmallista tilinumeroa, ja saatat joutua selvittelemään asiaa pankin asiakaspalvelun kanssa, mikä vie aikaa.

Tilinumeroa tai muitakaan tietoja ei lähtökohtaisesti kannata lähettää tuntemattomalle. Jos olet vastaanottamassa rahaa toiselta henkilöltä, voit kuitenkin ilmoittaa hänelle tilinumerosi eikä mitään muita tietoja tarvitse antaa. Korttitietoja ja pankkitunnuksia ei missään nimessä pidä luovuttaa toiselle henkilölle.

BIC-tunnus tarkoittaa samaa kuin SWIFT-tunnus. Niitä käytetään pankin tunnistamiseen. BIC tulee sanoista Bank Identifier Code. SWIFT on lyhenne sanoista Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication.

BIC-tunnus löytyy esimerkiksi verkkopankista ja tilisiirtolomakkeilta. Nordic Bankin IBAN-laskuri näyttää myös BIC-koodin.

BIC-koodin avulla tunnistetaan, mistä pankista maksu on tullut ja mille pankille se suoritetaan. Kotimaan sisäisissä maksuissa BIC-koodia ei tarvitse erikseen etsiä, sillä pankkien järjestelmät tunnistavat sen IBAN-muotoisen tilinumeron perusteella.